Megfogadtam, hogy nem szállok be a vitába, de Hiei előhozta belőlem. Hosszú lesz, bocs.
Nem értek egyet azzal, hogy a jelenlegi történések unalmasak lennének, de értem azokat, akik így gondolják, azonban erre meg van a magyarázat: a Luffy vs Katakuri harcnak nincs felépített drámai háttere. Arra gondolok, hogy Katakuri a jelenlegi arc főellensége, azonban egyáltalán nincs meg az a drámai feszültség, ami mondjuk egy Doffy ellen megvolt. Nézzetek bele ebbe (https://www.youtube.com/watch?v=hNC51SG1yjc) a videóba, már az első három percből is látható, hogy az egész harc háttere tele van feszültséggel, egy komplett dráma van mögötte, ami miatt a harc sokkal feszültebbé és izgalmasabbá válik. Law múltja és Mingo iránti gyűlölete, a Corzon-konfliktus, Doffynak az elborult személyisége, ill. az, ahogy aljas módon átverte egész Dressrosa népét, beleértve a királyt is, vagy amikor Luffy a képébe üvölt torkaszakadtából, hogy elege van abból, hogy az embereket puszta szolgáknak tekinti vagy még annak se, nos, ezek mind-mind ott vannak láthatatlanul a Luffy vs Mingo harc mögött, és tulajdonképpen ezek adják az igazi izgalmat, ezek hatnak igazán az érzelmekre, és ettől lesz igazán epic egy harc. Nyilván fontosak a szép, epic megmozdulások is, de a drámai háttér nélkül egy hónap után úgyis elfelejti mindenki, mert érzelmi kötődés ehhez csak kevéssé alakul ki.
Na most Katakuri esetében ilyenről egyáltalán nincs szó. Tulajdonképpen egy badass, szerethető karakter, aki nagyon erős, de kb. ennyi. Tulajdonképpen nagyon még arra sincs indok, hogy miért kéne legyőzni, hiszen ennyi erővel akkor Smoothie-t ugyanúgy le kéne, hiszen ő is akadályozhatja a menekülést. Persze hogy nem izgalmas annyira a harcuk, de hát hol van itt olyan konfliktus, mint Mingonál? Vagy amikor Zoro Kaku ellen az egyik legerősebb támadása előtt Robin sírására gondol vissza, ami ugye Zorora nem éppen jellemző. Emögött a harc mögött is ott van láthatatlanul a háttérben az egész Robin-konfliktus, ami megadja neki az egész drámát. Hol van ez Katakuri esetében? Sehol. Persze, le kell győzni, mert akkor Luffyék után megy, meg epic az 1 milliárdos vérdíja, akinek felébredt gyümölcse van erős hakival, de ezenkívül? Még csak háttértörténete sem volt, a Mingo-konfliktust pl. meg már Punk Hazardon a levegőben lehetett érezni, ugyanúgy, ahogy a Robin-konfliktust meg már Water7-ben.
Nem értek a történetvezetéshez, de Odának ez a szakmája, úgyhogy ha ő úgy látta jónak, hogy különböző indokok miatt nem épít se Cracker, se Katakuri mögé jelentős drámai konfliktust, akkor én bízom ebben a döntésében, főleg úgy, hogy ő tisztában van az egész történettel, mi pedig még be sem fejeztük az arc-ot... Mindenesetre szerintem teljesen érthető, hogy miért így csinálta: egyszerűen nagyon sok idő felépíteni normálisan a drámai hátteret, és ebben a különleges esetben, amikor tulajdonképpen nem is harcolni jöttek Mamához, ill. Oda a gyümölcsképességekre és főként a hakira fokuszál, így csak fölöslegesen megterhelte volna a fejezeteket és 2019-re sem végeznék az arc-al. És abban mindenkinek egyet kell értenie, hogy drámai konfliktus nélkül egyáltalán nem olyan izgalmas egy harc. Persze, ott van Luffy G4-e, a hakija is erősödött, eddig legerősebb ellenféllel találkozott stb. stb., de ez akkor se tud olyan izgalmas lenni dráma nélkül. Gondoljatok bele, hogy mi lesz akkor, amikor Luffy és Akainu először találkoznak valahol és először néznek egymás szemébe... Jó ég, olyan izgalom lesz a levegőben, hogy borítékolható, hogy még el se kell kezdődjön a harcnak, de már benne lesz a One Piece top10 harcában. Csak győzzük kivárni.
A másik pedig az, hogy persze az is nagyon izgalmas tud lenni, hogy epic harcok, erőnövekedések, képességek, haki stb. van egy harcban, de biztos vagyok benne, hogy Odának most az a célja, hogy egyrészt erősítse Luffyt, másrészt egyre inkább bemutasson új lehetőségeket, jelen esetben a haki területén. Na most Oda ezt mindig is nagyon lassan csinálta, mindig is nagyon lassan csöpögtette az infókat, de tegyük hozzá, hogy ennek is köszönhetjük azt, hogy a harcrendszer és az erőviszonyok kiegyensúlyozottak, mert ha itt elkezd sietni, akkor később csak értelmetlen, a történetbe nem illő elemeket kell kitalálnia, hogy az erőnövelés valahogy megvalósítható legyen. Nyilván rohadt nehéz ezt kivárni, főleg úgy, hogy maximum hetente kapunk fejezeteket, de szerintem Oda nem akkora gyökér, hogy ne lenne tisztában azzal, hogy rendben, ez most állóvíz egy ideig, nem túl izgalmasak a fejezetek, de ez szükséges ahhoz, hogy majd az elkövetkezőkben már azok legyenek. Hiszen fel kell építeni a történetet, és amíg Oda az egészet nézi egyben, addig mi olvasók csak arra várunk hétről hétre, hogy minél több izgalom legyen minél többször, és természetesen minden egyes fejezetben... Nyilván Oda is figyel erre, de ha csak izgalomkielégítésre hajtana, csak a történetet rontaná el, ezt pedig hosszútávon épp mi bánnánk meg.
A másik a haki és az erőviszonyok. Valójában még egyáltalán nem lett megmagyarázva a haki működése, és amíg ez így van, addig egyáltalán nem megalapozatlan Luffy mostani haki fejlődése. Sőt, amit Ray-san mondott a hakiról, ill. a legutóbbi visszaemlékezése rá Luffynak, az alapján számomra pont az látszik, hogy a hakinak van egy potenciális állapota, amikor úgymond csak lappang, és nehéz helyzetben és nehéz ellenfélnél jön elő vagy lehet előhívni a valódi erejét. Tudjuk, hogy a haki valójában akaraterő, vagy ahogy Rayleigh mondja, a hit ereje (http://naruto-kun.hu/manga/One_Piece/597/17). Luffy a timeskip óta egyáltalán nem került szembe olyan ellenféllel, ahol valóban előhívhatta volna magából ezt az erőt (de közben folyamatosan fejlődött neki, hiszen minden harc során nyilván erősebb), mert Doffy ellen elég volt a G4, maga Luffy mondta, hogy a G4 ellen nincs esélye, és igaza is volt. Na most pont Luffy az, akinek az akaratereje vetekszik egy Yonkoéval, ahogy Usopp mondta PH-on. Ott van továbbá a D. akarata is, amiről persze még annyit sem tudunk, mint a hakiról, de szerintem ennek is valahogy köze lehet hozzá.
Hiei, nem értelek, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy te csak a D. akaratát látod olyan erőnek, ami értelmesen megmagyarázná Luffy győzelmét KK ellen. Alapból nem értem, hogy miért döntőd el mindig előre, hogy mi fog történni, amikor még meg sem történt, persze te dolgod, de szerintem csak fölöslegesen elrontod az élményt. Mindenesetre én számtalan egyéb más módot látok arra, hogy Luffy miképpen győzhet úgy, hogy az logikus is marad a történet szempontjából:
Szerintem a döntő lépés egyike az, hogy Luffy megtudja akadályozni KK jövőbelátást. Na most erre két lehetőséget látok:
1.) Rayleigh szavaiból látszik, hogy a Megfigyelésnek a jelenlét az alapja, a Hódításnak pedig a megfélemlítés: http://naruto-kun...ece/597/17 Na most szerintem tök egyértelmű, hogy a megfélemlítéssel (Hódító Haki) gyengíthető a jelenlét (Megfigyelés Haki). Magyarul ha Luffy tolna egy Király Hakit, vagy többet, de kisebb mértékben, akkor ezzel Katakuri Megfigyelését folyamatosan tudná gyengíteni, mert azt ne mondja nekem senki, hogy egy olyan szintű Király Haki, mint Luffyé, ne érezne meg akár egy 1milliárdos ember is, mint Katakuri. Nyilván nem arra gondolok, hogy elájulna, egyértelműen nem, de biztosan megérezné és gyengíthetné a Megfigyelését. Ráadásul lehet koncentrálni is a Hódítót, hiszen Rayleigh azt mondja Luffynak, hogy meg kell tanulnia irányítania, különben olyan embereket is kiüt vele, akiket nem akar. Ebből világos, hogy adott esetben az is elképzelhető, hogy úgymond csak Katakuri irányába engedi ki a hakit, így méginkább megtudja vele zavarni. Remélem Katakuri kishúgáék rátámadnak Luffyra, ő pedig mivel gyorsan leakarja őket zavarni, hogy KK-ra koncentrálhasson, ezért tol egy Hódítot, amikor is észreveszi, hogy Katakuri ilyenkor nem tud a jövőbe látni.
2.) A másik az, amit már Oky is érintett, csak ő az ébredés kapcsán. Az ébredést én egyáltalán nem tudom elképzelni, de azt a Bellamy-féle hihetetlenül gyors oda-vissza való pattogást Luffy elvileg már most is tudja, hiszen Doffy ellen is csinálta G2-ben, G4-ben pedig talán még hatékonyabban is csinálhatná. Nem azt mondom, hogy ezzel már nyerne is, hanem ez egy lehetséges jó módszer arra, hogy kijátssza KK megfigyelését.
Mindenesetre van egy érdekes teória, ami kb. egyben megoldaná Luffy minden gondját, ez pedig a G4 új formája, amikor méretben kb. a sima Luffy és a G4 Luffy között van. Sokan rakéta embernek hívják a teóriákban, de tökmindegy, a lényeg az, hogy ezzel megoldaná egyrészt a pattogást, de valami hihetetlen sebességben, amit Katakuri értelemszerűen képtelen lenne lekövetni, másrészt növelné a G4 időtartamát, hiszen egy kisebb testen kisebb felületre kell felvinni a hakit, ergo többől tud gazdálkodni. Illetve bizonyos szempontból még az erejéből sem veszítene, mert ebben a formában a King Kong Gun bár nem képviselne akkora erőt, de azért annyit bőven, hogy a Boundman sima Kong Gunjánál így is jóval erősebb legyen. Nyilván lenne ennek valami hátránya is, teszem azt Luffy nem tud ebben a formában repülni, de ebben az esetben ez nem is lenne fontos.
Na most én nem azt mondom, hogy ezek megfognak történni, de hogy ezek logikus lehetőségek, az szerintem egyértelmű. Ki gondolta volna Cracker előtt, hogy lesz Tankman? És számtalan egyéb lehetőség van még, ami szépen illeszkedne a jelenlegi ismereteinkhez, vagy csak kicsit feszegetné a határokat/képességeket, de hát ez Oda célja elvileg ezekkel a harcokkal.