15 évesen mindenki lesérült, azóta nem megy már úgy a komolytalankodás. : (((
Nekem a trollbarlang hiányzik néha a régi fórumról.
Duma topic 14
Gdat88 írta:
Jézuska hozza az ajándékot
https://www.youtu...D5KiKsv8S8
Én őt képzeltem el ajándékhozóként.
Minagi írta:
Jah ilyen kommentet írtam én is ma, Sabaku, de aztán nem küldtem el.
Én mindig tudtam, hogy a szüleimtől-rokonoktól kapom az ajándékokat karácsonykor Olyan rossz tudni, hogy az apukádtól-anyukádtól kapod az ajándékot?
A Mikulás viszont járt hozzánk is, de nem sokáig, mert amikor megtudtam, hogy nem létezik (olyan... hát nemtom, 7 évesen?), rögtön elmondtam a kishugomnak szemétségből, aki akkor 3 körül lehetett. Szegény, nagyon sírt. Elég rohadék kisgyerek voltam
Nekem egy nálam pár évvel idősebb lány mondta el, amikor nagyon kicsi voltam. Később butch leszbikus lett és verte az öreg apját, majd elköltözött a barátnőjével egy tanyára, az apját meg öregek otthonába küldte. Bírtam nagyon az öreget. Ő volt az énektanárom. Még most is tudom az összes népdalt, amit tanultunk.
De visszatérve az előző témára. Szerintem jó, ha hall ilyen meséket a gyerek. A gyerekek úgy gondolnak a világra, mint valami mágikus hely, ahol bármi megtörténhet. És így egy nem túl nagy traumával közelebb kerül a felnőtt világhoz.
Végülis ebben lehet valami, de csak akkor, ha nem gondolja egyúttal azt az ember, hogy akiből Jézuskát csinálnak, hogy hozza az ajándékokat, mert aranyos, az tényleg él, és kicsit fontosabb szerepe van az életünkben ennél.
Szerk.: Amúgy annyira megtetszett a Stranger Thingsből a morzézésnek az ötlete (meg máshol is szembe jött most velem), hogy épp morzézni tanulok egy appról Tök érdekes. Mondjuk nemtom lesz-e valami haszna bármire is.
A kereszténység azért nem működik manapság, mert szörnyű a marketingje. Nem menő kereszténynek lenni. Meggyőződésem, hogy Magyarországon azért lettek menők a nemzeti értékek, mert a Kárpátia (és a 2006-os tüntetések) mainstreemmé tette. De ha nem is vezethető vissza egyedül erre. Hatalmas részért felel.
De a kereszténységről beteg, öreg nénik jutnak eszébe az embernek.
Ugrás a fórumra: |