Én látom a különbséget azért, még ha nem is akkora amekkorának kellene. Ez úgy néz ki megint egy olyan valami, amiben nem értünk egyet. Nyilvánvaló, hogy vannak hibái, de még nincs akkora tapasztalata.
fornetti2 - Pont az a baj, hogy laikusan állsz hozzá és már úgy véled, hogy ha valaki valamivel pénz keres, akkor legyen profi és tudja hozni másnak a saját rajzolási stílusát. Én csak 8 évig rajzoltam, nem sok idő, ezalatt is sok mindent meglehet tanulni, de a másik stílusát nem. Ikemoto elméletileg 15 évig volt a segédje Kishimotónak és ez az első saját mangája, előtte max a tárgyakat és terepeket rajzolhatta meg. Ezt csak azért, mert túlságosan sokat vársz el egy olyan embertől, akin alapból van egy nyomás emiatt. Nem tudom kinek az ötlete volt a folytatás, de szerintem Kishi nem bízott meg más, már több mangával rendelkező személyben. Egyértelmű, hogy a barátja ebben előnyt élvezett.
Azt se felejtsük már el, hogy a Boruto anime novellákon alapszik, aminek bár jóval kevesebb, de így is tartalmaz képi anyagokat, amiket szintén Ikemoto rajzol.
Persze, hogy ne csak védjem. Én is látom azt, hogy szándékosan dupla oldalon hozza le a harcoknak egy-egy jelenetét, sokszor egy karakter egy egész oldalt elfoglal a monológjával és igen, 1-2 panelen ugyanazzal az arckifejezéssel. Ezt lehet lenyelni, vagy nem én eddig úgy vettem észre, hogy a szövegek nagyjából passzolnak az arckifejezéshez, de az anime verzióban úgy is lesz javítva.
A filmadaptációval kapcsolatban csak annyit, hogy nem igazán szeretem, ha valaki úgy ír le valamit, hogy az a saját kitalációja, de minta megerősített hír lenne. Megmondom őszintén a topicokat 1-2 ember miatt alig látogatom, mert baromi unalmas mindig ugyanazt olvasni és nem láttam, ha volt már erről szó és talán tényleg ez történne. Ez esetben nyilván elnézést kérek Miky-től, de egy forrást igazán megjelölhetett volna. Ráadásul én úgy írtam amit, hogy már korábban is jövendölte a mangát, csak épp egy hír alatt és nyilván nem hitte el, hogy márpedig még biztos nem lesz az amiről ő beszél.
Majd kicsit jobban utánanézek ennek az egésznek, de puszta logika alapján azt tudom mondani, hogy a manga adaptációja és ezzel együtt a film még jó sokára fog csak jönni. Azt is elmondom, hogy miért. A fentebb említett dolgok miatt, amiért a manga nagyon lassan halad. Hiába 45 oldal, akkor sem halad a sztori jóformán sehova. Felesleges jelentek vannak dupla oldalra tagolva, egyszerűbben elmondható monológok szintén. Ezáltal, ha megnézed a manga történetét, nagyjából nincs benne semmi.
A film után jön az elkényeztetett gyerek és az agyevő faszi. Ez 2-3 rész alatt lemegy. Ezután jön a Kara, majd rögtön a ninjatech dolog és itt járunk most. Ezek is szintén nagyjából 4-5 részt jelentenek. A filmet is szintén 4-5 rész alatt leadják. Ez pedig baromira kevés. Jóval több fejezet kell ilyen tempóban.
A másik érv pedig maga az anime. 8 hónap alatt ért el a beiratkozástól a genin létig. Ez alatt az idő alatt a történet 1 évet haladt. Szerintem legalább ugyanennyi idő lesz a chunin vizsgáig is. Főleg úgy, hogy rengeteg olyan részt csinálhatnak, amikben valamilyen küldetést oldanak meg. Ezalatt is időt nyerve a mangának.
Ismétlem, ha tavasszal valóban elindul, akkor egyrészt elnézést, ha megsértettem Miky-t, másrészt pedig eléggé buta lépés lenne ezt meglépniük. Eddig minden logikai következtetésem igaz volt. Azt is mondtam régen, hogy ha Boruto szemét nem leplezik le az animében, akkor rengeteget kell majd rá várni és csak a mangában lesz róla szó először. Volt aki ezt figyelmen kívül hagyta és most akad ki, hogy mi az, hogy nem tudunk semmit. Én megmondtam, hogy ez lesz. Eddig minden úgy halad. Speciel én látom annak realitását, hogy idén már elkezdik a film adaptálását, de egyáltalán nem tavasszal. Max akkor, ha rengeteg fillerrel feltöltik utána az űrt, amit a manga késése okoz. Ez meg nyilván nem feltétlenül lenne jó. Vagy esetleg novellás megoldást alkalmazzák, de az meg értelmetlen lenne akkor már.