Jon, ezzel most elrontottad az élményemet. Őszintén szólva nekem ezek eddig fel sem tűntek, de így, már túl szembetűnő. A karakterek pózai, arckifejezései idővel még javulhatnak (remélem) ahogy fejlődik a mangaka, de a hátterek hiányára nincs magyarázat. Havi megjelenésű manga, nem kell spórolni az idővel ezek kihagyása miatt.
Én meg már az elején erre kezdtem el panaszkodni amiket Jon itt leírt, csak ő sokkal jobban pontosabban és részletesebben leírta azokat amikkel nekem is bajom van. És hát nem csak nekem másnak is. Nem olyan pontos látványos meg nem is halad úgy az esemény stb. ahogyan Jon jobban leírta azokat.
Csak kár tényleg hogy olyan lassú lefolyású és csak havi.
Amúgy lehet tudni mikor jön ki magyarul? (az oldalra mikor kerül fel? készítitek már?)
Egyetértek Ashen-el. Az én rajongásom is visszább esett. Annyira szembetűnőek, mégse vettem észre ezidáig. Gagyi a manga rajzolása, de ezt nem vettem észre.
Ha választani lehet, akkor azt választom, inkább tegyék tönkre a mangát a ronda rajzolásukkal meg kifejezéstelen üres oldalakkal, mint se az animét. Mert arra bizony hál' Istennek nem lehet panasz, sőt!
Perszehogy dolgozunk rajta... amint kijön a mangastreames verzió (azt mindig megvárjuk, mert az a hiteles, jó, én bár kértem linket, de aztán el sem olvastam arról a linkről a fejezetet, amit belinkeltetek, bár inkább azért, mert lassú volt az oldal valamiért), rögtön felkerül, a fordító lefordítja, én lelektorálom, majd a szerkesztő beszerkeszti, Tapion pedig átnézni.
Három napja jött ki talán mangastreamen, arra rá egy napra lefordították, én tegnap lelektoráltam, szerintem hétfő körül kikerül Bár ki tudja, a szerkesztőtől függ.
De az fontos, hogy szerintem hiába jön ki máshol sokkal hamarabb, mi mindig meg fogjuk várni az ms-t. Legalábbis szerintem.
De amúgy ne értsetek félre, nekem nem a rajzolás minőségével van bajom... vagyis de, de nem olyan értelemben, hogy a régi karakterek arcai nem pontosak, vagy ilyesmik, mert hát ez már nem Kishi műve. Hanem az egész stílusával, semmilyenségével, élettelenségével, amiket leírtam: a beállítások, a rengeteg üres, fehérháttér, sablonreakciók (az a kacsintás pl. az osztályfelelőstől), stb. Ezek zavarnak engem.
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Nem akartam leállni a technikai részleteken, mert az egy soha véget nem érő vita lenne, a lényeg a lényeg, ez a manga vacak, annyira, hogy én az első fejezet láttán gyönyörűen félre is tettem, és néztem az animét, ami azt kell, hogy mondjam néhol tényleg öröm a szemnek. Aztán valahogy csak arra terelt a sors, ahogy megláttam, hogy fordítjátok (amiért mint mindig ezer hálám), hogy valahogy a 11. rész környékén újra elővettem, és így, egymás után 10 fejezetet elolvasva tetszett, de most hogy ismét fejezetenként olvasom, csak a hibáira figyelek a lassú történetvezetés miatt és valóban zavaró. Szóval az olyan "elszánt" rajongóknak, mint én tudom javasolni, hogy hagyják pihenni a storit pár hónapra és utána vegyék elő, addigra történik annyi minden, hogy eltekint az ember a hibáktól, és közben hetente élvezhetjük az animét. És ezt én úgy mondom, hogy a naruto manga összes részét az elsőtől az utolsó lapig sok-sok éven keresztül hétről hétre olvastam, míg az animét csak ritkán néztem, és csak bizonyos részeket. Hát ebből is látszik hogy változik a világ, és ismét rájövök, hogy hogy megöregedtem XD
Egyáltalán Ikemotónak volt ezen kívül másik saját mangája? Mert ha nem, akkor ott a baj.
Ahogy elnézem nem éppen volt neki. Ő csak segéd volt, aminek nyilván lennie kéne valamilyen látszatnak, de ez lehet épp ennyire futja.
Ha pl. a sima Naruto manga első 20-30 fejezetével hasonlítod össze, már is nincs akkora különbség a kettő között. Ha majd ez is meg él kb. 300 fejezetet, akkor biztos, hogy látható lesz a fejlődés az elsőhöz képest.
Gondolom pont emiatt havi megjelenésű is, mivel viszonylag "kezdő" ilyen téren, de gondolom másnak meg nem engedte volna Kishi.
Egyébként végre nem akad minden és te is használhatod az aláírásképed. Látom átraktad imgurra. Amikor az előző oldalon volt az is simán betöltődött, nem hiszem, hogy emiatt lett volna a probléma. De már lényegtelen.
Hát azért ne a Narutó első 20-30 fejezetésvel hasonlítsuk össze. Bár nekem még az is jobban tetszik mint ez. De főleg azért ne mert több mint 15 évvel régebbi. Másabb volt a technika másabbak voltak az elvárások. De amiket Jon is ír azon jobbak.
Azzal meg hogy honapokat várjon az ember megint csak nem jó. Éppen elég hogy több mint egy hónap míg egy új megjelenik. És így se tudják rendesen megcsinálni azt a kb 40 oldalt. Míg a Narutót hetente volt igaz 16 oldallal de akkor is jobban meg volt csinálva.
Az animéért meg adjunk hálát hogy azok és úgy csinálják akik a Narutó animét is. Azért is jobb az és nem tértek át a mangás rajzstílusra (biztos zuhant volna nézettség) és megmaradtak az animés stúdiónál, stílusnál. EZ kell a rajongóknak.
Amúgy én is úgy tudom ez az első műve mert ez előtt Kishimotó asszisztense volt évekig.
Milyen technikáról beszélsz goku? Tudtommal kézzel rajzolják és ott azon múlik mennyi év van mögötted, mennyire jó a kézügyességed. Ikemoto hiába volt 15 évig segéd, ő maximum a terepeket és tárgyakat rajzolta meg. Szinte sose rajzolhatott karaktereket. Eléggé nehéz lehet egy olyan szintet hozni, amit előtte már valaki 20 évig csinált.
Éppen ezért reális a Naruto manga első 30 fejezetével való összehasonlítás. Annyira nem rosszak azok a képek, ahogy Jon leírta. Speciel azok az arckifejezések Borutónál alapból olyanok, nem igazán van neki a flegmán és a meglepődöttön kívül más. (eddig még) Nyilván nem tökéletes, de még egy kezdőről beszélünk.
Engem nem érdekel, hogy havonta jön ki, bőven jó ez így is. Az embernek úgyis van ezer dolga és szinte elrepülnek ezek az idők.
Egyébként meg az anime gárda is sokat fejlődik. Az alap Naruto részek alap minősége nagyon alacsony, ahogy az effektek és minden más is. Sőt még a Shippuuden kb. 100. részéig is láthatóak voltak ezek.
Technika alatt rajz technikákat értek. Nem mindenki ugyanúgy ugyanazzal a módszerrel rajzol. De ebbe se megyek bele mert annyira nem értek hozzá.
És mint írtam nekem valahogy a Narutó első 30 fejezete is jól bejön. Pláne azok 16 oldalasak és heti ezek 45 oldalasak és havi megjelenésűek. Van némi különbség. Meg Kishimotó is akkor még újonc volt akkor kevesebb tapasztalattal.
Amúgy meg az elvárások is másabbak voltak 15 éve mint most.
Az animáció meg pláne jó hogy javult! Mennyit fejlődött a technika 15 éve alatt! Rengeteget! Ez így a természetes.
Ha pl. a sima Naruto manga első 20-30 fejezetével hasonlítod össze, már is nincs akkora különbség a kettő között. Ha majd ez is meg él kb. 300 fejezetet, akkor biztos, hogy látható lesz a fejlődés az elsőhöz képest.
Láthatóan nem értettél meg. Hatalmas a különbség a Naruto első fejezetei és a Boruto első fejezetei között, a Naruto javára. Mint mondtam, egyáltalán nem az arcokkal, a pontossággal van a problémám a Borutoban, ez egy másik mangaka, egyáltalán nem várhatjuk el, hogy ugyanúgy rajzoljon, sőt, inkább találja meg a saját stílusát, ne Kishit másolja.
Nem a pontossággal van a baj, hanem ezzel: http://www.mangar...naruto/1/6 http://www.mangar...naruto/1/7
VS https://readms.ne...019/4787/4 (megint ezt az oldalt hozom, mert itt szúrta ki a szememet leginkább, de hozzá kell tennem, hogy azért messze nem az összes oldal ilyen)
Élet, színek, tárgyak, környezet, mimika az elsőn, a másodikon meg... amiket már mondtam.
Egyáltalán nem az a probléma, hogy hogyan rajzolja a karaktereket. Az javul minden egyes héttel, a stílus... is javulhat, de nem feltétlenül.
Reméljük fog.
Szerintem Jon azt próbálja leírni, amit mindannyian érzünk a mangával kapcsolatban, hogy ezek a karakterek, ha kicseréljük a ruhát, meg megváltoztatjuk a hajat akármelyik másik mangában is lehetnének, nehéz megfogalmazni, nekem sem sikerül jól, de egyetértek vele. Hiányzik belőle a naruto mangából megszokhatott mozgalmasság, érzelemátadás, ami miatt az a manga ennyire híres lett véleményem szerint. Olyan, mintha a mangaka felcsapná a "hogyan rajzoljunk manga karaktereket" könyv adott fejezetét és kimásolná az adott pózt, majd a pár kiegészítéssel jelenítené meg a karaktert. De reménykedjünk hogy lassan összeszedi magát, biztosan nagy félelem lehet számára hogy egy ilyen nagy mester munkáját viszi tovább és fél hogy hibázni fog, de majd ha egyszer végre ezen túlteszi magát remélhetőleg sokkal jobb lesz a stílus és a technika is, az élvezhetőségről nem is beszélve.
Fogalmazzunk úgy hogy nagyon sablonos és hiányos. Pláne most kezdtem a Narutó első köteteit olvasni (karácsonyra megvettem pár kötetet) és nem is fogható ahoz.
De amúgy egy az egy egyben egyetértek Jonnal és csak igazat tudok adni neki.
Amúgy azt tudja valaki milyen a nézettsége fogadtatása mostanában a Borutó mangának?
Az esetbe sem jutott, hogy talán ugyanazzal az arckifejezéssel akarja elmondatni azt amit akar?
Nem értem, mire gondolsz. Hogy Borutonak ugyanaz az arckifejezése a manga 90%-ban, az egy dolog, de hogy mindenkinek? Enyhe mosoly, kacsintás, enyhe meglepődöttség, laza flegamaság, pókerarc. Ennyi van nagyjából.
Ezzel nem lehet elmondani semmit hitelesen. Még a való életben is sokkal több és élesebb érzelem és reakció-ellenreakció van, nemhogy egy kitalált világban.
És amúgy messze nem csak a mimikákról beszéltem, hanem az egész stílusról, amiben benne vannak a karakterpózok, arcok, hátterek, harcok bemutatása, színvilág.
Na most végre magyarul is sikerült elolvasni a fejezetet.
Nekem is hasonló problémáim vannak mint nektek srácok, a karakterpózok még teljesen korrektek,de a mimikák,a hátterek->vagyis inkább a hiányuk és kidolgozatlanságuk egyszeruen teljesen elrontják az összképet.
Ezek mellett szerintem a történet vezetése is borzalmasan lassú és vontatott. Nem tudom mire várnak ennyit amikor tudjuk,hogy tavasszal az animében megkezdődik a film feldolgozása és ha akkor is ennyivel le lesz maradva a manga abból lesznek problémák mivel akkor már az új történetek tényleg fillerek lesznek. Nem vagyok filler ellenes,de nagyon kevés igazán jó fillert láttam életemben.