Nahát.. :/ Annyira megszerettem pedig!! Olyan jókat nevetek rajta, számomra nagyon humoros az egész! Azt sem bánnám, ha töltelék részek lennének, csak legyen.. hagy nevessek
Anime/Manga hírek
http://www.animen...17/.100347
A Fate univerzum egy újabb játéka kerül adaptálásra? Az előző animéi tetszettek, de nem vagyok nagyon otthon a világában, ezt a játékot pontosan hová kell helyezni, hogyan kell elképzelni?
Egy picit felvezetem.
Az egész Fate franchise a Fate/stay night visual novelből(VN) indult, ami ugyebár 3 úttal rendelkezik. Ez lenne a Fate, az Unlimited Blade Works és a Heaven's Feel. Ehhez a világhoz tartozik még a folytatás, a Fate/hollow ataraxia VN és az előzmény light novel(LN), a Fate/Zero. Nem biztos, hogy helyes a szóhasználatom, de ez a hármas tekinthető úgymond az eredeti trilógiának.
Viszont a mű koncepciója végtelen lehetőségeket és potenciális szolgákat hordoz magában, ezért kiötlötték, hogy több vizuális, audiovizuális médiumon keresztül, spin-offok formájában, készítenek hozzájuk még tartalmakat, alternatív univerzumokat alkotva. Néhány példa:
- Fate/kaleid liner Prisma Illya (Manga és Anime)
- Fate/Apocrypha (LN)
- Fate/Grand Order (Android és iOS játék)
... stb.
És itt jön be, hogy van nekünk egy olyan is, hogy Fate/Extra (PSP) és Fate/Extra CCC (PSP). Őszintén szólva, azon kívül, hogy tudom a Vörös Saber kilétét, nem tudok semmi mást erről a játékról és univerzumról. Az is lehet, hogy a készülő Fate/Extellá-val lesz kapcsolatban, ami az Extra világát tünteti fel egy másik színben a készítők szerint, de mégsem nevezhető majd egyszerű folytatásnak.
Tehát a kérdésedre azt a választ tudom adni, hogy egy alternatív univerzumba kell majd mindenképpen elhelyezni a sztorit, de fogalmam sincs, hogy miként kell elképzelni, mert nem ismerem. A Mester-Szolga-Grál alapok azért szerintem megmaradnak.
Ha böszmeséget írtam, akkor remélem, Exkirion majd pontosít. ^^
Megjöttek a 2016-os, félévi manga és light novel eladási adatok. ^^
Bastian írta:
És itt jön be, hogy van nekünk egy olyan is, hogy Fate/Extra (PSP) és Fate/Extra CCC (PSP). Őszintén szólva, azon kívül, hogy tudom a Vörös Saber kilétét, nem tudok semmi mást erről a játékról és univerzumról.
Azért a Saijakun nagyon meglepődtem... Nem olvastam a novelt, de az anime alapján...
https://en.wikipe...ling_manga
Remélem be szabad tenni egy ilyet. Igen, Wikipedia problémás, és nagyon sok már régen nem lett frissítve, de az arányok szerintem nem nagyon különböznek most sem attól, amit mondjuk 2 éve írtak át benne utoljára. Ez egy általános eladási rangsor. A Fairy Tail nagyjából ott is van benne, amennyire a nagyobb mangák közül értékelem. A Naruto általánosságban a 4., és mégis, most már nincs a 30-as listán. (5x néztem végig, hogy tuti? ) 1,5 év után ez teljesen érthető, véget ért az "utó-hype".
És Bastian, a Bleach csökkent, de tegyük hozzá, hogy tavaly félévkor 24. volt, igaz, többet is adtak el belőle, mint, most, de ez ennyi erővel a One Piece-re is igaz, pedig akkor "csak" második volt. 2015-ös év végén a Bleach pedig a 21. helyen végzett, ami azért durva, mert nagyjából 400 ezerrel többet adtak el belőle a második félévben, mint az elsőben. Ezen csodálkozni nem lehet, mert akkor aránylag toppon volt a történet 2 harc miatt. Most meg a 22. helyen van, 50 ezerrel kevesebbet adtak el belőle, mint tavaly ilyenkor, de ha ezt matematikailag boncolgatjuk, gyakorlatilag elhanyagolható a változás. Év végéig stabilan marad ez 21-25 között, és ha idén véget ér, akkor meg pláne elhanyagolható lesz az esés a tavalyi eredményéhez képest. Ám mivel ezt már semmi sem menti meg, jobb helyre úgy sem kerül. Ha meg valóban vége lesz idén, akkor jövő ilyenkor fent sem lesz a listán, az tuti. Vagy az azt követő évben, ha húzzák tovább... Tényleg szánalmas, bár ezzel szerintem a fanok nagy része így van.
Valami készülődik az Ao No Exorcist honlapján
Remake. reboot vagy folytatás?
@Luna
A Bleach anime témájában szétboncoltam már a kérdést, akárhogy csűrjük csavarjuk, a Bleach nagyon hosszú ideje nem minőségi alkotás. Ha az lenne, akkor nem lenne nevetség tárgya a közvélemény szemében, amivé a Naruto is vált az utolsó 100 fejezetére. Lehet észérveket mondani, hogy "De ezek a számok jók, megérdemelné, hogy feldolgozzák a maradék sztorit animében...", de ha azt a Katekyo Hitman Reborn!-t sem dolgozták fel teljesen, ami annak idején még verte is a Bleach-et a számaival, akkor a Bleach-et sem fogják. Stratégia tervezés tantárgyam keretében megvitattuk a tancival, hogy a cégek, esetünkben kiadók célja, hogy minél több terméküket vásárolják meg és ne csak egyre koncentráljanak. És az elmúlt években bizony nem kevés Weekly Shounen Jump-os adaptáció került képernyőre a Bleach-en kívül. Maga a kiadó is tesz már rá nagy ívben, ahogyan a Weekly Shounen Jump olvasói is, akiket annyira érdekel, hogy rendszerint az alsó 5-ben végez a heti népszerűségi listán. No Aizen = No party.
@Capac
Nem bánnék egy remake-t, de lefogadom, hogy élőszereplős film, vagy valami színdarab lesz...
Ha remake, akkor vegyék el az A-1 Pictures-től, pls! Csupán azért, mert a harci shounenek egyszerűen nem mennek nekik. >.<
Egy szóval sem mondtam, hogy jó volna a manga. Csak annyit, hogy vannak benne jó dolgok, de most olyan szinten átesett a cucc a ló túloldalára, hogy ezt aztán már tényleg semmi sem menti meg... Azontúl, változik a világ. Ami 15 éve baromi jó dolognak számított, az most általában édeskevés. Meg aztán vannak emberek, akik nyomás alatt nem tudnak normálisan dolgozni. Szerintem ez nagyban érvényes volt Kishimotora is, akinek valószínű tele volt a mindene már az egésszel. Mindegy, hagyjuk a témát, a Bleach el van ásva már, a közröhej tárgya.
Igen, tényleg jön. Időpont még nincs, de a bejelentés után 3-6 hónap szokott lenni, amíg adásba is kerül valami, szóval őszi szezonos, vagy téli szezonos animére számítok. Meglepne, ha jövő tavaszig, vagy tovább várni kellene rá.
Bastian írta:
http://www.animen...me/.103359
És tényleg anime érkezik. Kanpai! ^^
Stúdiólatolgatással majd később jövök.
A rossz hír viszont az, hogy a manga a jövő heti fejezet után búcsúzik a Weekly Shounen Magazine-tól, szünetre megy és majd csak Októberben tér vissza a havi, Bessatsu Shounen Magazine-ban. Vagyis havonta lesznek csak fejezetek októbertől és a jövőheti az utolsó heti fejezet. :/
Bastian írta:
@Capac
Nem bánnék egy remake-t, de lefogadom, hogy élőszereplős film, vagy valami színdarab lesz...
Ha remake, akkor vegyék el az A-1 Pictures-től, pls! Csupán azért, mert a harci shounenek egyszerűen nem mennek nekik. >.<
Egyesek szerint csak a mangaka, idei Anime Expo-n való megjelenése miatt megy a számláló. Ott is történhet bejelentés, de ha tényleg csak ezért rakták ki, akkor csalódott leszek.
http://www.animen...po/.103297
És, ha már élőszereplős filmek:
- Fullmetal Alchemist film bejelentve.
- Tokyo Ghoul film bejelentve.
- JoJo's Bizarre Adventure: Stardust Crusaders film lehetséges ötlete említve.
Feltennék egy jelentősebb összeget, hogy az összes hányadék lesz.
Ugrás a fórumra: |