Hiei írta:
Én teljesen megértem, amit mondasz és valóan semmi baj nem lenne azzal, amit írsz Jon, de nem vagyok hülye és tudom, hogy a One Pieceről van szó és ha itt megint nem harcolnak várhatunk megint akár 3-4 évet. Az rengeteg idő. Több mint 1000 nap.
Az ember már annyira ki van éhezve főleg a Time skip óta egy jó izgalmas harcra, mint a cp9 ellen, hogy az elmondhatatlan.
...
Mint Sanji esetében itt is túl lett húzva az íj és elszakadt a húr.
És ha már Sanji hányan tették fel a kérdést, hogy 3ez a sebesség hol volt Vergo vagy Dofflamingo ellen?
Ez történik, ha nem kap értelmes harcot a csapat seggből előrántottnak tűnnek a dolgok.
Lehet jönni ilyen olcsó kifogásokkal, hogy nem akarta hazsnálni meg hogy nem volt rá szükség.
De a száraz tény az, hogy a semmiből kaptunk egy power up-ot.
1. Ez így van, a One Piece-ben ez nagyon sok idő. Csak az a különbség köztünk, hogy engem nem zavar annyira (kivétel Sanji), mert azért nem tétlenek a karakterek (nagyon nem, Dressrosán sokkal inkább azok voltak), sejteti Oda, hogy erősek, bizonyítanak, és olyan történésekkel vagyunk elfoglalva, ami engem sokkal jobban leköt annál, mintsem hogy Chopper vagy Nami harcot hiányoljak. De igen, ez tény, ha Kaidounál lesz team fight (amiben biztos vagyok), akkor az még évek kérdése.
Csak engem ez annyira nem zavar.
Kivétel Sanji, akinél már leírtam, hogy mennyire kellene neki (és az olvasóknak) egy kompetens harc.
Abban szinte biztos vagyok, hogy a többiek nem fognak harcokat kapni, és most már Sanjinál sem igazán hiszek benne (de ő valószínűleg fog villogni, csak Oda megint kikerüli a nyílt harcot vele, sajnos vagy nem sajnos), ill. Carrot jó kérdés most még... de Perospero ellen esélytelen, más ellen meg alaptalan lenne hirtelen. Fognak harcolni, villogni, hajók ellen védekezni, de 1v1-eket nem igazán tudok elképzelni. Aztán lehet, hogy kapunk, de Dressrosán is csak Frankynek volt 1v1-e (az sem igazi...) Zoron meg Luffyn kívül.
2. Én is hasonlóan éreztem, hogy az arc már túlhaladt a tetőpontján, viszont az események mostani állásánál úgy gondolom, hogy újra emelkednek a dolgok. Nem számítok egy annyira kiélezett szitura, mint a kastélyban (akkor megint ugyanott lennénk, mindenki futhatna az életéért), de a szálak most fognak újra egybefutni, és ideiglenesen lezárulni.
3. És egyébként igazat kell adnom a power uppal kapcsolatban. Ez, bár baromi menő volt, és szerintem nem is meglepő, mert mindenki tudta, hogy ennyi min. kell legyen Sanjiban, mégis megalapozatlan volt, mert korábban, amikor erre szüksége lett volna, nem mutatta meg. Bááár... megmagyarázható, hogy Doffy egyszerűen túl hamar elkapta, Vergo ellen meg nem számított az erejére, de nah.
Viszont most már villantott Katakuri ellen is egy baromi erős hakit, és most megy Oven ellen. Csak hát ezek ennyik: villantások. És tény, ezért kéne harcokat kapjanak... na, nehéz kérdés ez, én elégedett vagyok azzal, ahogy Oda csinálja a dolgokat, egy-két kivételtől eltekintve. Ha Sanji most csak úgy elhajókázik majd, az kivétel lesz.
dungeon- ez nem nyílt háború, ez még mindig macska-egér harc, Hiei példájával: Tom és Jerry, Jerry esélytelen fizikailag Tom ellen, mégis Tom szívja meg folyamatosan: ezt látjuk igazából ebben az arcban már 60 fejezet óta
Amit meg mondasz a segítségnyújtásról, az szimplán hülyeség, ráadásul Puddingot sem hagyhatja már cserben, ő is bejött a képbe. (Amúgy az arc tőle jó volt, mikor odapakolt Sanji Ovennek ).
És még valami: nem számítottam rá, hogy Oda Luffyt az érzékelőhaki irányába is el fogja tolni, márpedig most nagyon úgy tűnik. Kíváncsi vagyok, szerintem ez baromi jó ötlet, hogy mielőtt adna neki egy nagy power uppot (ébredés), ami majd hirtelen sokat tol az erején, előtte minden lehetséges területen feltunningolja: állóképesség (ezt láthatjuk folyamatosan, Cracker ellen fél napot harcolt, és most már ki sem dől a G4-től, simán tud harcolni tovább, csak haki nélkül), fegyverzet színe (szintén Cracker és Katakuri ellen is), és most az érzékelés is. Szerintem ez így van jól, így lesz megalapozva, hogy az ébredés már egy nagyon kiforrott, komplex harcost érintsen, ne egy olyat, aki igazából még mindig zöldülű.