Warning: rohadt hosszú lett (Szerk.: Mivel nagyon hosszú lett, ezért szerkesztettem félkövérrel, aláhúzottal, meg ilyesmikkel, hogy könnyebb legyen kiigazodni, mik a főbb gondolatmeneteim.)
Egészen biztos, hogy folyamatosan használja. Katakuri kiemelte, hogy nem találkozott még olyan ellenféllel, aki ennyiszer ki tudta volna kerülni a támadásait. Szerintetek ez lehetséges érzékelés nélkül? Biztosan nem. Szerintem ilyen szintű harcokban az emberek már nonstop használják.
(És egyébként a kolosszeumban is használta, ott direktbe mutatta Oda, amikor az összes fegyvert kikerülte, miközben magában hülyült egy sort.)
Én is mondanék pár dolgot a vitatémákkal kapcsolatban:
1. Először is, a fejezet szerintem nagyon jó volt, sőt, egyenesen remek, de az első felét nem tudtam élvezni, mert egyfolytában azon izgultam, hogy Sanji nehogy elmenjen Oven mellett, Sanji nehogy elmenjen Oven mellett
Erre még később visszatérek.
2. Bege valami hihetetlenül kemény volt, amekkora rohadék, akkora badass, ilyen Keresztapát én is követnék akárhova, ha gengszter lennék És az, hogy közben a karonülő kisfiának gügyög, és tanítja, hogy hogyan kell tökös vezérnek lenni (=leszedni milliméter pontosan több száz méterről valakinek a fejét, aki hozzá mert érni a feleségedhez), hát le a kalappal, eszembe sem jutott volna korábban, hogy Begéből ennyi mindent ki fog hozni Oda, és erre tessék.
És én itt emelném ki és húznám alá azt, ami Paidon mondott. Hogy Oda mennyire zseniálisan bánik a mellékkarakterekkel.
Ehhez kapcsolódó hosszú gondolatmenet, mellékkarakterekről, Szalmakalaposokról, Sanjiról, harcokról:
Ezt (a fenti állítást) most úgy érzem, hogy mindenfajta túlzás nélkül mondom. Behoz karaktereket, azokat óvatosan adagolja, ida-oda pakolja őket, ahol a legtöbb hasznuk van, vagy ahol a nagyobb célt szolgálják, másokat tartogat másnak, későbbre, és így tovább. Az egész Big Mom flottára, Begéékre, a Germára, korábban Law-ra, vagy a minkekre, mindegyikre ezt tudom mondani.
Ettől függetlenül, nem kell mosdatni, sajnos a főszereplőket nagyon mellékvágányra tolta (részben azért is, hogy ezeket a mellékkaraktereket be tudja hozni). Azonban ez szerintem ideiglenes. Tény és való, amit Hiei mond, az igaz: a csapatnak normális harca utoljára a CP9 ellen volt, de maximum Thriller Barkon. De miért volt ez? Azért, mert az erőviszonyok és a történések menete ezt követelte meg. Sabaodyn kiütközött az, hogy nagyon gyengék, nemcsak ők, hanem Luffy is (ez az erőviszony része), valamint Odának el kellett kezdenie felvezetni azt a háborút, ami a manga első felének a kicsúcsosodása (ez a történések menete). Az időugrás után fordult a kocka: túl erősek lettek, hogy Yonkou szint alatt értelmes harcokat kapjanak, ezért is kellett őket két egymás utána arcban kettészedni, viszont a Yonkou szintre nem ugorhatott rögtön, 100-200 fejezet alatt (ahhoz meg kevesek is lettek volna, ráadásul) - ez az erőviszony része, az elmúlt 150 fejezetben meg el kellett kezdeni felvezetni valami nagyobbat: az első Yonkou elleni háborút - ez meg a történetvezetéses része. Azért mondok háborút, nem harcot, mert most is harcolnak egy Yonkou ellen, pimaszkodnak, lopnak, de el is fognak szelelni, a háború Kaidou ellen jön. Punk Hazard óta minden erre fut ki, Big Mom igazából mellék szál, ami ez mellett párhuzamosan történik, de igazából arra készít fel.
A lényeg, amit akarok mondani: egyetértek Hiei-el, Luffy erőltetése unalmas volt az elmúlt hetekben már nekem is, a csapat többi tagjától meg hiányoltam a csatát (vagyis jelenleg csak Sanjitól), azonban biztos vagyok benne, hogy ez mind egy dologra fut ki: Kaidoura. Luffynak kell, egyszerűen kell a folyamatos power up, ha nem akar logikai pofára esésbe futni (mert egy Yonkou elleni harc már lassan végjáték, és ha ott hibázik, az már nagyot csattan, nem csak kis baki), rengeteg új mellékszálat kellett behoznia, ehhez még hozzá jön az, hogy a csapat többi tagja vagy túl erős az aktuális ellenfél csapatához, vagy a körülmények nem alkalmasak arra, hogy harcoljanak, és ez eredményezi azt, amiben jelenleg vagyunk.
Megmondom őszintén, átgondolva most kicsit ezt az egészet, én nem tudom elképzelni, hogy ebből a szituból ennél jobban ki lehetett volna jönni. Persze meg lehetett volna oldani máshogy: sablon ellenfelek sablon csapatai ellen sablon harcokkal, szánkba rágva, hogy "igen, itt vannak a többiek is, erősödnek, látod?", de megmondom őszintén, én nekem a sablonból lett elegem (ezért sem tetszett igazán Dressrosa, és ezért nyűgözött le Zou és most Tottland hétről-hétre szinte, teljesen formabontó (a One Piece keretein belül), újszerű, izgalmas, váratlan, tele van fordulatokkal, és érződik a tét, hétről-hétre. Én inkább erre szavazok, mintsem arra, hogy mindenki kapjon valami sablon harcot.
Igazából csak Zoro kapott Luffyn kívül folyamatos harcokat, azonban ezek sem voltak megerőltetőek, ez pont az volt, hogy őt nem lehetett kihagyni. És egyébként pont a Dressrosai mintából kiindulva gondolom (és remélem) azt, hogy ahogy ott Zoro, itt Sanji fog kapni egy harcot Odától, Luffy mellett. És itt térnék vissza arra, amit a komment elején mondtam: hogy azért én nagyon izgulok, hogy nehogymár Sanji hanyagolva legyen. Megértem, hogy Ovent most Bege kapja, de... félek attól, hogy Sanjit elintézi annyival, hogy támogatja őt... ami miatt én is csalódott lennék. Mert a fenti sok rizsa ellenére azért van egy határ, és Sanji karakterének egyszerűen nagyon kéne már egy kiugrási pont. Baromi kemény volt most Oven ellen, és okos is (bár sajnos vele kapcsolatban az ember már automatikusan tutyimutyiságot lát ez után az arc után, és IGEN, EZ ODA HIBÁJA, pedig most tényleg csak okos volt, de bennem is mégis hagyott egy kicsit keserű szájízt, mert azt várnám, hogy menjen oda, és viselkedjen lovagiasan, legyen menő, és verje a földbe azt a kretént. Nagyon csalódott leszek, ha ezt nem kapja meg. Márpedig egyre inkább úgy néz ki, hogy nem fogja... de akkor legalább jó sok más feladatot kapjon, mondjuk verje le egymaga a fél flottát, vagy mittomén.
De attól függetlenül is, a fentiek szerintem megállnak, Oda nem véletlenül vezeti úgy a karaktereket, ahogy. És ne aggódjatok, Kaidou ellen minden kifut.
(Remélem )
3. A fejezet másik csúcspontja volt nekem Begén kívül Luffy monológja. Én is untam már a Katakuri elleni harcot, meg őszintén, értelmét sem nagyon láttam, hogy Oda miért erőlteti ezt is Luffyra... de most összeállt, mondhatni megvilágosodtam. Valahogy nekem teljesen átjött az a monológ, Luffy teljes karaktere, elszántsága, elhivatottsága benne van, és az is, hogy neki, személyesen neki erre igenis szüksége van. Eddig úgy láttam, hogy Katakuri karaktere el lenne pazarolva, ha Luffy leverné, most már fordítva látom: az egész karakter azért van, hogy Luffy ezáltal fejlődjön. Minden téren, nemcsak fizikailag.
Azon én is gondolkodtam, amit AFR mondott: az egyetlen racionális lépés az az lenne, ha most otthagyná Katakurit a fenébe, és pont hogy nem bölcs lépés, ha visszamegy, hanem klasszikus Luffy-önfejűség, azonban jobban belegondolva, ez egyáltalán nem igaz. Akkor mit csinálna? Ha elmegy harcolni, Brüléét azonnal lekapják a hátáról, és Katakuri már újra kint is van a tükörvilágból, és akkor bármikor megölheti a társait. Eldugni sem biztonságos, egyedül úgy tudná véglegesen bezárni Katakurit, ha megölné Brüléét, ez azonban nyilván nem fog megtörténni, másrészt az sem biztos, hogy akkor mi történne a tükörvilággal, ha Brüléé meghalna, simán lehet, hogy szétesne, és Katakuri kisétálna onnan (persze az is lehet, hogy mindenki meghal aki bent van, eltűnik a világból az a világ, de ez sosem fog megtörténni, legalábbis nem Luffy kezei által). Szóval az egyedüli megoldás az az, ha visszamegy, és leveri. És akkor már igenis úgy verje le, hogy nem gyáván futkos, hanem kiáll, annak ellenére, hogy gyengébb nála, pont azért, hogy végül erősebb legyen. Ezt magyarázta most szerintem: nem azt, hogy 100%-os állapotában akarja csak leverni, tehát most pihizzenek egyet, hanem azt, hogy nem arra fog utazni, hogy kifárassza, elfogyjon a hakija, hanem arra, hogy kiálljon szemtől-szembe vele, és valahogy fölülkerekedjen rajta. És fölül is fog, ez egyértelmű.
Azért megy vissza, mert tudja, hogy meg tudja csinálni. Nem tudja, hogy hogyan, de meg tudja csinálni. Ha a Mama lenne bent, nem menne vissza, mert tudja, hogy erre még jelenleg kevés, ha a feje tetejére áll, és a Mama meg megmérgezi magát, akkor is, ellenben Katakurit felül tudja múlni, és ezért visszamegy, vissza kell mennie.
És ez nekem baromira bejött most, visszahozta minden lelkesedésemet a harccal kapcsolatban, és ezért le a kalappal Oda előtt. Legalábbis az én kalapommal.
4. Carrott fogalmam sincs, hogy mire gondolt, de Perosperot nem tudom elképzelni, hogy leverje. Esetleg mással kiegészülve (mondjuk Jinbei, vagy mittomén). Kíváncsi vagyok, mi lesz a holddal, ha itt kap most komoly dolgokat (nem feltétlenül erőre gondolok, hanem jelenetekre, karakterépítésre), az visszahozhatja a hitemet a csapatba való csatlakozásáról.
5. Arról, hogy az arc túlságosan elnyúlik-e... én is így éreztem, ahogy Hiei mondta: a csúcspont megvolt, azonban ezek után úgy látom, hogy az csak az első csúcspont volt, a második, ami majd lezárja (ideiglenesen) a dolgot, az most jön. Újra összejön mindenki, azonban most igazi fegyver lesz a kezükben a Mama ellen: a torta, nem pedig a gáz. Viszont ha megint mindenki összejön, Smoothie-val az élen, akkor megint esélytelenek lesznek, szóval a dolgok máshogy fognak alakulni, mint legutóbb, a kérdés csak az, hogy hogyan.
Mindenesetre alig várom, engem újra berántott az arcba ez a fejezet, eddig én is vártam, hogy na, baromi király, eszméletlen jó szál volt, de azért legyen már vége, most viszont elnézném még egy ideig.
Összegezve: Luffy szála baromira tetszik így, Begéé szintúgy, Sanjiért viszont aggódom, mert bár tényleg okos volt, a karakterének nem erre van szüksége, hanem bizonyításra, kiugrásra, márcsak azért is, amit a csapattal szemben tett. Azt eddig is tudtuk, hogy okos volt. Úgyhogy az ő szála a következő pár fejezetben fog eldőlni.
Sorry, ez most tényleg nagyon hosszú lett, de tegnap nem volt netem, és így sok mindenre kellett reagálnom Remélem páran elolvassák.
Szerk.: Mint valami krónika, fejezetcímekkel: "az alábbiakban beszéle arról, miért becsüli Odát, hibáit azonban nem leplezve, megpróbál a dolgok mélyére ásni, kitérve Sanji karakterére, és egyéb, nem kevésbé fontos dolgokra" stb.
Szerkesztette: Jon - 2017.11.25. 02:14