A Justice League... hát mit mondjak. Nem lett rossz, de igazából jó sem, sajnos. Pedig tényleg minden adott volt hozzá.
Okosan össze lett rakva, én nem vettem észre lyukakat a sztoriban, nem is volt beleerőltetve semmi, sem a karakterekbe, sem a sztori logikájába, nem volt csapongó, felépítettek egy egyszerű sztorit, és azt logikusan végigvitték.
A karakterek a film fénypontjai, Ben Affleck bár nagyon fásult, de volt értelme Bruce-nak a sztoriban, világos, hogy mit akartak belőle, a karakterből kihozni, merre akarták vinni. Gal Gadot tényleg hihetetlenül gyönyörű (jó sokszor is volt a seggén a kamera...), a karaktere már jól fel volt építve és adott volt az előző filmekből, az újak közül Flash szórakoztató volt, Cyborg is tök jó volt, Aquaman meg klasszik Jason Momoa: maga a megtestesül badass, hihetetlenül laza, szórakoztató, Momoára szabták, az biztos, hogy ha lesz majd önálló filmje, megyek rá Csapatban sem rosszak.
És a humor is a helyén volt, jó párszor hangosan nevettem, nem éreztem egyáltalán beleerőltetettnek, természetes volt, ezt is jól eltalálták.
De ezeken kívül (tehát az alapon) az egész olyan... semmilyen volt. A BvS nagyon epic dolgokat akart elmesélni (ill. el is mesélte), nagyon csapkodóan (bután), eltolva dolgokat... de voltak olyan pillanatai, amiket máig vissza-visszanézek párszor (na jó, igazából csak Superman halálát). Itt meg... jött a csapat, jött a teljesen semmitmondó ellenség, akit aztán lazán legyőztek, ennyi.
A BvS óta várom (és tényleg várom) Superman visszatérését, az egész új DC univerzum fénypontja nálam a Man of Steel (sőt, nekem az egyik kedvenc szuperhősfilmem, nem is értem miért húzzák le annyian), a hangulatával, zenéjével, Henry Cavillel, Amy Adamssel, Russel Crowe-val meg Kevin Costnerrel, az egész eszmeisége is, amit próbáltak felfűzni köré, mint eszménykép, mint remény... és ez a BvS-ben is tetszett, ahogy ezt kibontották, a föld reagálását rá, majd az önfeláldozását, és azt, hogy ez mit okozott... itt meg
Spoiler
csak úgy visszajött, és kész. Mármint oké, az elején még jónak indult, örülök, hogy így támasztották fel, ahogy, és amikor egyedül legyalulta a többieket, az messze a legérdekesebb része volt a filmnek nálam, majd Amy Adamsel is jó volt még... de aztán... ennyi. Megjelent, lazáskodott egy sort, győztek, ennyi. Semmi hősiesség, bár szar a szó, de semmi epic, emelkedett nem volt benne.
A főhős természetesen semmilyen, de az nem is lenne gond, a misztikáját, eredettörténetét jól felvezették, voltak látványos jelenetek, viszont amúgy tök érdektelen és súlytalan volt, de kit izgat, ez egy csomó Marvel filmnél is így van (sajnos).
De attól még... olyan semmilyen volt, na. Pedig nagyrészt lekötött, nem volt benne hülyeség, korrekten össze lett rakva, de ennyi.
Az is zavart kicsit, hogy a trailer a legjobb poénok és jelenetek közül sokat lelőtt, meg hogy sok jelenet, ami a trailerben benne volt, a filmben már nem.
2 órára vágták meg a filmet Snyder kiszállása után, és ezt talán egy kicsit túl csonkának érzem... vagy na, nemtom.
Nem lett rossz, sokszor nagyon lekötött a film, a fent említett rövid harc jelenetnél nagyon, szóval nem lett rossz, de jó sem, sajnos, Superman visszatérésének semmilyensége fáj főleg.
7,5/10
Ellenben valamelyik nap a TV-ben megnéztem a Börtönvonat Yumába c. filmet, és az tök jó volt, jól megírt dialógusok, jó karakterek, jó színészek (vagyis jó főszereplők), jó dráma, klassz western, megfelelően hősies, szentimentalista-idealista a lelkemnek, nekem nagyon átjött.
Ismeri innen valaki a The Class (eredetileg Klass), vagyis Az osztály c. észt filmet, 2007-ből? A bullyingról szól (szemináriumi dolgozatomhoz kell egészségügy- és szociálpszichológiára), és aztarohadt, de kemény film. A téma adott, egy osztály folyamatosan zaklat egy magábahúzódó, érzékeny, "lúzer" fiút, azonban egyik nap az egyik "menő" srác (eredetileg talán a barátnője miatt, azonban ez nagyon hamar elvi kérdésbe fordul át nála, meggyőződéssé) melléáll... és ez hihetetlen lavinát indít el az osztályon, a közösségen belül. Másfél órás film, egy óra után volt egy jelenet, ami annyira... durva, hányingerkeltő volt, pont azért, mert annyira... nem tudom, de annyira undorító volt, hogy alig bírtam nézni. A végén egy nagy, de az események után egyáltalán nem váratlan tragédiával, sokkoló, nagyon... gyomorbavágó befejezéssel.
Szerintem egy-két dologtól eltekintve mestermű. Mindenkinek ajánlom. 9/10
Szerkesztette: Jon - 2017.11.24. 22:46