Hát igen ez már rég borítékolható volt, de legalább nem lett elhúzva a döntés meghozása a következő fejezetig ...
Saito meg azért fog kikapni, mert nem ment el pihenni és belefog fáradni a meccsbe. xD
Animét nézi valaki ? Nagyon sietnek, de egész hangulatos eddig.
Hát ja. Ez a csapat shokugeki kezd ellaposodni nagyon.
Amúgy mennyire népszerű kint a történet? Azt tudom, hogy Azami körül eléggé megzuhant a népszerűsége, de azóta mi a helyzet? Gondolom azonnali kasza nem fenyegeti a szériát, de nekem kicsit fura ez a gyors tempó, főleg ezekkel az izzadságszagú győzelmi okokkal. Mintha 50-100 fejezeten belül le akarná zárni az egészet az író.
Remélem csak azért gyors, hogy végre vége legyen ennek a pocsék szálnak. :'D
Amúgy hol vagyunk most az első évben időrendben ? Félév, év vége ?
Az biztos, hogy Azami ennek a szálnak a végén bukni fog ( remélem xD ), de a 10es tagokat nem fogják kirúgni.
Szívesen megnéznék egy nagy amerikai túrát Eishivel,Rindouval,Soumaval és Erinával egy csapatban így az első év végére.
Lad írta:
Amúgy mennyire népszerű kint a történet? Azt tudom, hogy Azami körül eléggé megzuhant a népszerűsége, de azóta mi a helyzet? Gondolom azonnali kasza nem fenyegeti a szériát, de nekem kicsit fura ez a gyors tempó, főleg ezekkel az izzadságszagú győzelmi okokkal. Mintha 50-100 fejezeten belül le akarná zárni az egészet az író.
Köteteladások
225,513 Shokugeki no Souma 01.
176,682 Shokugeki no Souma 02.
238,590 Shokugeki no Souma 03.
252,975 Shokugeki no Souma 04.
271,570 Shokugeki no Souma 05.
277,726 Shokugeki no Souma 06.
279,364 Shokugeki no Souma 07.
275,131 Shokugeki no Souma 08.
294,266 Shokugeki no Souma 09.
276,493 Shokugeki no Souma 10.
301,950 Shokugeki no Souma 11.
23,759 Shokugeki no Souma 11. + Drama CD
---------
Kezdetét veszi az anime sugárzása:
374,859 Shokugeki no Souma 12.
417,087 Shokugeki no Souma 13.
467,076 Shokugeki no Souma 14.
431,255 Shokugeki no Souma 15.
Kezdetét veszi az Azami ív:
543,642 Shokugeki no Souma 16.
533,625 Shokugeki no Souma 17.
489,889 Shokugeki no Souma 18.
460,227 Shokugeki no Souma 19.
449,610 Shokugeki no Souma 20.
Az olvasók kezdenek ráébredni, hogy mennyire rossz irányba ment el a manga. Feszültségmentes, elhúzott shokugekik:
361,997 Shokugeki no Souma 21.
435,132 Shokugeki no Souma 22.
404,709 Shokugeki no Souma 23.
338,813 Shokugeki no Souma 24.
311,314 Shokugeki no Souma 25.
304,750 Shokugeki no Souma 26.
A legfrissebb kötet két hét után:
261,291 Shokugeki no Souma 27.
Önmagában a 300.000 körüli értékek nem számítanak gyengének, de ha azt nézem, hogy honnan visszaesett, és azt, hogy a több sebből vérző Bleach, anime nélkül is folyamatosan 400.000 körül produkált az utolsó éveiben, akkor már lehetne jobb a helyzet. Annyi mázlija lehet még a mangának, hogy a WSJ mezőnye annyira megfiatalodott, hogy a One Piece, a Hunter x Hunter, és a lassan kifutó Gintama után, a Haikyuu!!-val és a Saiki Kusuo no Psi-nannal, a Soma is már úgymond "öregnek" számít, pedig ezen három manga egyike sem érte el még a 300. fejezetét sem. Azonban amint a WSJ felfuttat még egy fiatalabb szériát erre a szintre, szerintem nem fognak feltétlenül ragaszkodni a Soma további szolgálataihoz.
Elég ellentmondásos a helyzet. Az egyszezonos 2. évad és OVA-k után nem hittem volna, hogy lesz 3. évad, azt meg pláne nem, hogy újfent 24 részes. Ennek ellenére a WSJ-ban a manga nem teljesít túl fényesen az utóbbi időben, ha pedig valamicskét jobb a helyzet, akkor is csak középmezőnyös. Pedig egykor ki sem lehetett robbantani a Top 5-ből, mostanában viszont az Alsóházi 3-ba került. Ez persze még nem ok az aggodalomra, de én már korábban említettem, hogy úgy el lesz nyújtva ez az egész megmérettetés, hogy utána nyugodtan le is húzhatják a rolót... És ez lehet, hogy most kegyetlennek tűnhet, de inkább lássam, hogy gyorsan elkaszálják egy hosszú ideje gyengélkedő exkedvencemet, mintsem még évekig hozza a totál érdektelen történéseket.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Az sem elhanyagolható, hogy a Shokugeki egy viszonylag új műfaj a shounenen belül. Meg elég gané a jump felhozatala.
Azért még nem kell temetni a dolgot, de ez az arc tényleg kifújt itt még okozhatott volna meglepetést a mangaka, de ezzel szerintem kifújt.
Ha főzés, akkor a Yakitate!! Japan már próbálkozott a kenyerekkel jó egy évtizede, de nem indította el hasonló szériák sorát. Ami inkább divatba kezd jönni a témából, az a Dungeon Meshi által képviselt "főzős isekai". Bár egy bizonyos tekintetben a Toriko is hasonló volt.
Én a Somát mindig is inkább a sportkategóriába soroltam. Nincsenek gonosztevők, nem kell megmenteni a világot, van helye a humornak, a szereplőgárda erős, kedvelhető, a karakterfejlődés erőteljes táptalaja az egymás elleni rivalizálás, megmérettetés. Csak ugye jött az edgelord...
Megnéztem a Jump jelenlegi felhozatalát is. Számomra eléggé 50-50. A felét kisebb-nagyobb mértékben elismerem, tisztelem, a másik feléből viszont nem hullatnék könnyeket, ha kaszálnának.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Rá vonatkozik a "Csak ugye jött az edgelord..." rész.
Annyi biztos, hogy a San no Sara BD/DVD Boxként jön majd ki március végén, egy 12 részt tartalmazó kiadásban. A Box nincs megszámozva (I, II...), így könnyen lehet, hogy igaz a hír.
..........
Picit elszomorodtam mikor meghallottam, hogy 12 részes lesz, de aztán feljöttem ide és jött jött Bastian híre szóval már újra rendben van minden. xD
Lehet tudni, hogy mi az oka annak, hogy szét lett szedve ? Én csak annyit tudnék tippelni, hogy Taneda Risa vissza tudjon térni.
------------------------------
Az anime eddig szépen dolgozza fel a mangát kisebb kihagyásokkal. Jó ... volt egy nagyobb ami miatt az egész internet zengett, de úgyis belefogják rakni majd a készítők szóval nem értem miért paráznak annyian.
------------------------------
A manga meg a szokásos papírforma meccsek, mást nem lehet mondani róla. xD