Kedden elkezdtem fogyókúrázni és mindennap szenvedést okoz, hogy Mini finomságokról tesz fel képeket a napjába. :3
(tudom, hogy nem kötelező megnézni )
Duma topic 14
Sevanna írta:
Kedden elkezdtem fogyókúrázni és mindennap szenvedést okoz, hogy Mini finomságokról tesz fel képeket a napjába. :3
(tudom, hogy nem kötelező megnézni )
Hiei írta:
Jót akarok kacagni, kérlek mesélj, miből áll a fogyókúrád?
Ne sértegess kérlek. A kajára sajnos nem tudok annyira oda figyelni, mint amennyire kellene. Meg nem is igen értekhozzá. Inkább azon akartam kuncogni, hogy kihagy napi egy két étkezést és nem eszik vacsorára csak gyümölcsötXD
Aztán várja a csodát Az étrend fontos, de a csoda nem abban leszxD Legalább is azon a szinten biztosan nem
De majd rám cáfol és lehet van egy értelmes koncepciója.
Ez valóban így van, viszont tudtommal, ha a szervezetedtől megvonod hirtelen azt, amit addig megadtál neki "sokkként" éli meg és elkezd raktározni. Már pedig a testedben a zsír a raktár. Ergo az ellenkezőjét éred el és csak zsírosodsz.
Szóval elsősorban a mozgás mennyiséget kell növelned és nem az energia forrásodat elvágni. Illetve elvágni nem szabad, mert akkor csak magadnak ártasz. azért az autó teljesítményén is látszik, hogy Vpowert vagy sima 95 benyát tankoltál. Ez igaz a testedre is nem mindegy, hogy szart eszel vagy válogatott minőségi ételeket és italokat. Nem kell éhezni ahhoz, hogy jól nézz ki.
Ha nincs valami gyomor bajod a koplalás teljesen felesleges. Ehetsz bármit csak sportolj többet elv működik. Persze itt jön a közhely, arra nincs időm.
Nem is azt írtam, hogy koplalni kell, hanem kisebb szénhidrát tartalmú ételt fogyasztani. Például szénhidrát csökkentett tésztából csinálhatsz egy zöldséges pirított csirkét. Abból megeszel 2 tányérral és megeszel mellé egy rizs vagy búza alapú puffasztott cuccot. Ha meg futsz 3-4 kilométert, akkor belefér 2 narancs is.
Inkább a kaja fontos (bár sosem fogyókúráztam ). Ha belegondolsz, egy órányi futással égetsz el talán egy szelet csokit, szóval nem túl jó a hatásfok. De ha izmosodsz, alapjáraton több kalóriát égetsz el és ami még fontosabb, az izmok adják meg a test formáját. Ha valaki kövér és izmosodás nélkül lefogy, ugyanúgy plöttyedt és formátlan marad pár kilóval könnyebben is.
Érdemes kiszámolni az életmódodból kiindulva a napi kalóriaszükségletedet. Ezt minimum be kell vinni hogy a tested ne kapcsoljon éhező módba. A tápanyag összetételt érdemesebb a kevesebb szénhidrát több fehérje irányába elvinni. És ezek mellett kardió, és erősítő edzéseket végezni. A fogyókúra egy hülye szó, inkább tudatos táplálkozásnak kéne hívni csak simán. Jobban is hangzik elkezdtem tudatosabban enni, és többet mozogni.
Most akartam egyet okoskodni, hogy kinek hány kalóriára van szüksége testsúly szerint, de a második szónál elment a kedvem. Kész, ez már a vég, Saphirának befellegzett.
Ugrás a fórumra: |