Nagyon be volt sózva Katakuri, nem tudhatjuk mennyire fontos lehet neki hogy mindig időben kapja a kaját. Lehet már szimplán nem bírta tovább, és ezért döntött így, hogy gyors elintézi Luffyt aztán megy enni.
Érzékelte, hogy nem tud kijönni, ezért gondolta hogy jó lesz úgy. Aztán amikor bement a kisházába elkezdett enni, akkor gondolom Luffy is elkezdte érezni a *ki*mochiiiiit.
Ennyi.
Nekem ez nem úgy jön le hogy gusztustalan, meg hülyeség , stb.. Az elejétől fogva nem becsülte le, ha tudta volna akkor leszúrja az elején. Nem tudta, ezért úgy támadott hogy Luffy ne tudja kikerülni. Van értelme.
... ja és megint olyan dolog történt amire senki sem számított. Milyen jó hogy nem Sanjiékat néztük most. Jajj várjunk, lehet hogy majd a jövő héten térünk át oda. -.-"
Így van, én sem értem ezt most, hogy mi bajotok van vele
Eltemette egy mochi hegy alá, nem is tudott volna hozzáérni, ha akar sem (max a kezét tudta volna levágni, mert az lógott ki). Biztos volt benne, hogy megfullad.
Az tény, hogy nem várta meg, amíg meghal, ezt ő is elismerte, hogy hibázott, de be volt sózva a kaja miatt, ami ráadásul tökéletesen beleillik a családba, amikor megláttam azt, ahogy eszik, arra gondoltam, hogy na, ő is Big Mom gyereke, mert eddig kb. semmi hasonlóságot nem mutatott
Egyáltalán nem érzem ezt plotarmornak. Akkor már minden, az égegyadta világon minden plotarmor, ami az ellenfélnek valamilyen gyengeségéhez-defektjéhez kapcsolódik.
Szerintem baromi jó fejezet volt Sőt, egy-két megoldás zseniális, annyira frappáns, annyira One Piece-es
https://jaiminisb...883/page/1
Ideoék hosszúlábúak ellen harcolnak? De Bluegilly, vagy hogy hívták, ő is hosszúlábú, ez nem zavarja?
https://jaiminisb...883/page/4
Áh, ez kegyetlen badass volt. Egyrészt hogy nem kretén, és nem hagyja, hogy power uppolja magát, másrészt nekem teljesen hiteles ez a "I'm not underestimating you!" szöveg. Az ereje meg tényleg kezd félelmetes lenni, bár nem látjuk, hogy az awakeninges mochin hakit használna. Tehát pl. egy Kizaru ellen nem hatna.
(Bár azt tudjuk, hogy a felébredt képességen is lehet hakizni, hiszen Doffy úgy harcolt, tehát gondolom ha akarja, akkor be tudja vonni ezt is hakival.)
https://jaiminisb...883/page/7
Amúgy annyira bírom, hogy egyébként tényleg egy normális, mit normális, előzékeny, gáláns, lovagias figura "Iced tea is fine."
Amikor láttam, hogy nem láthatja senki, ahogy eszik, már rosszra számítottam, de végig azt hittem, hogy törpe lesz, amit Hiei mond már régóta
https://jaiminisb...883/page/8
Ez hatalmas, szerintem, ez a beszólás Lássuk be, erre valószínűleg Luffyn kívül egy ember sem képes a One Piece világában (talán Bonney ), nem csodálom, hogy Katakuri a kajaizgalmában ezzel nem számolt
https://jaiminisb...83/page/10
Luffy testén mindig kikészülök
És egyúttal ezen az oldalon láthattuk azt is, hogy Luffy miért nem fog elmenekülni. Erre válaszként:
ettől függetlenül továbbra se hinném hogy legyőzné. Max el tud menekülni majd...
El tudott volna most menekülni, de nem tette. Egyrészt gyávaság, másrészt értelmetlen, hiszen azért hozta ide, hogy itt tartsa. De ha itt is tudná tartani, nem fog elmenekülni, mert nem... nem ez a ninja útja, lol
https://jaiminisb...83/page/11
Hát erre nehéz mit mondani Szóval ezért "kutyafog"... de mi/ki lehetett az apja? Milyen faj? Olvastam olyan kommentet, hogy félig gyojin, de ezt nem hiszem, valami más.
https://jaiminisb...83/page/13
Vajon azok a sebhelyek... ellenségtől származnak, vagy saját magától?
Mindenesetre az utolsó panelon el is ismeri, meg is magyarázza. Nem tudom, tényleg nem tudom, hogy ezen miért akadtak ki itt egyesek
És amikor kiüti a szakácsokat, mit használ? https://jaiminisb...83/page/14
Úgy néz ki, mintha király akarata lenne... Megmondom őszintén, én nem örülnék neki, hogyha minden erősebb embernek lenne király akarata. Én azt sem bánnám, ha pl. valamelyik Yonkounak nem lenne... mert ez nem erőszinttől függ, hanem mástól, akarattól. Doffyhoz tökéletesen illett, a Mamához is, de pl. egy Kizaru, attól még, hogy admirális, ne kapjon feltétlenül, ha amúgy nincs köze a karakteréhez. Katakuri határeset, a személyisége bőven meg van hozzá, de... nemtom. Nem bántam volna, ha nincs neki.
Persze ha ez király akarata egyáltalán, amivel az első panelen összecsapnak. De valószínűleg az.
És áh, a jaimin fordításában világos, hogy miért fájt Luffynak. Egyszerűen erősebb a hakija, ebben is. Először a ms fordításában olvastam, ott azt mondja, hogy "There are things that surpass armanent" ( http://readms.net...83/4660/14 ), és ezt nem igazán tudtam hovatenni, nem örülnék neki, ha egy ilyen be lenne vezetve, és túl lenne bonyolítva a haki is. De ha csak simán erősebb a hakija, akkor minden világos.
https://jaiminisb...83/page/15
Nagyon bírtam, hogy Luffy is hogy meglepődött, hogy betalált egy rúgása
De hogy Katakuri mit csinált a kezével, amitől ilyen lett, azt továbbra sem értem... mintha megszilárdította volna a kezét, szögletes formában, vagy nemtom.
https://jaiminisb...83/page/16
Ejj, ez az oldal, ez. Sok baromi jó oldal volt a fejezetben, de nekem ez tetszett a legjobban Ahogy látni Luffy fején, hogy valamit összerakott a fejében, amiről nekünk még fogalmunk sincs
Innentől szinte biztos vagyok benne, hogy nyerni fog. És szerintem ez így tökéletes. Nem erősebb nála, gyengébb a hakija, mindkettő, gyengébb a képessége is, de Luffynak nem csak ezekben rejlik az ereje. Akkor már Crocodile ellen meghalt volna.
Alig várom, hogy megtudjuk mi is, hogy mi a titka, mi a képessége pontosan Katakurinak, mert még ebben a fejezetben is egy csomó dolog nem állt össze a fejemben a képességével kapcsolatban.
https://jaiminisb...83/page/17
Úgyhogy szerintem nem is puszta erőből fog nyerni, hiszen látszólag a Kong Gunt is kibírja. Persze kelleni fog neki a G4, de a meccs kulcsa jelenleg Luffy fejében van, nem az izmaiban.
És az is biztos (vagyis remélem), hogy legközelebb már neki is felébred a gyümije, ahogy összeállnak a fejében a dolgok, amiket Doffytól és Katakuritól is látott.
Szóval baromi jó fejezet volt, egyetlen dolog aggaszt csak. Ha Luffy itt most legyőzi Katakurit, amire mostmár egyre több esélyt látok, akkor mi lesz később? Big Mom-ot biztosan nem verik le (valószínűleg Sanji csinál valamit a tortával, amivel egy időre lefoglal/kiüt mindenkit), de valamikor muszáj lesz. És akkor hogy fog az kinézni, hogy a háromból két parancsnok már korábban le lett verve? Meg a képességeik is tökéletesen ki lettek már ismerve. Mert most már Katakurinak is felfedi Luffy a kártyáit...
Azt tudom most elképzelni, hogy nem lesz nyílt Big Mom vs Szalmakalaposok, hanem Big Momékat valaminek a részeként fogják leverni, talán... áh, nem hiszem, hogy a Kaidou ügybe belekeverednek. Nem tudom. Mindenesetre az úgy nekem már elég komolytalan, meg érdektelen lenne, ha újra látnánk egy Cracker meg Katakuri harcot fejezeteken keresztül, még akkor is, ha logikailag megállna, ha mondjuk Zoro meg Sanji, meg Jinbei harcolna. Nem nagyon volt olyan, hogy korábban Luffy által levert ellenfelekkel később a csapat más tagjai újra élet-halál harcot vívnának...
De biztos (szinte biztos ) vagyok benne, hogy Oda tudja, mit csinál.
Szerkesztette: Jon - 2017.10.27. 11:18
Ha akarja leszúrhatta volna Luffy-t.
De azzal hogy hülyeségnek tartom-e azzal megvárom a fordítást.
Én arra is kíváncsi lennék hogy ki adta neki a Dogtooth becenevet hisz nagyon titkolja a dolgot.
Ennyit a "sose érintette a háta a földet"-ről. Inkább senki se tanúsíthatja ezt mert mindenkit megölt.
A faja engem is nagyon érdekel. Ezek a fogak illetve a gumiemberen kívül nem sok faj tudja ennyire kitágítani a száját pontosabban eddig csak Katakuri.Illetve hogy hogy szerezte azt a két vágást az arcára.
Tuti kapunk egy Katakuri visszaemlékezést is.
És nagyon badass a kinézete így.
A szakácsok kiütésére szerintem kemény mochit hakival. És inkább megöli őket.
Az szerintem is Király Akarata volt. És én nála nem is bánom. Yonkounál azért elvárás hogy legyen szerintem. Katakurinál meg reméltem hogy lesz mert azért az hogy egy Yonkou 85 gyereke közül egy se tudja használni az durva lenne Chinjao után. És ki más ha nem Katakuri a legerősebb gyereke aki valószínűleg halála után az örököse lenne.
Azt a sebzést én se értem. Eddig a fején is átmentek a dolgok a Haki is. Lehet dühében nem védte vissza magát kaja után? Lehet nem is konkrétan a képességéből adódik hanem kísérleteztek rajta és csak az álla sebezhető? Bár ez nagyon nem tetszene mert akkor nem saját képességéből jutott volna idáig.
,
És G4-ben Luffy Katakuri állát támadja nem?
Lehet pont azért csinálja mert még nem volt ilyen nem, Jon?
A rúgás előtt folyamatosan fenntartotta a fegyverzet színét, mi van, ha egyszerre csak egy hakira képes koncentrálni? Luffy ellen sokszor csak mochival támadt haki nélkül, de akkor megtudta jósolni, hogy merre kerüli ki a támadásokat viszont mikor fegyverzet színét használt azt Luffy sokszor blokkolta, vagy "szimplán" kikerülte.. de lehet csak rajzolásnál volt lusta a sensei berajzolni mindenhova Katakuri hakiját az egész csak feltevés.
Amúgy várható volt, hogy valami negatív fog történni Katakurival azután, hogy Brülé mennyire felhypeolta..hát meg is történt, kb pont az ellenkezőjét csinálja most..ideges, kapkod és megváltozott
Jon ez bizony büdös nagy plotarmor volt. Innentől bármi történjen is ez a harc kabaré. Luffynak halottnak kéne lennie, már pedig egy halott Luffy nem győzi le Katakurit. Így a történet véget ér. Szóval jött a plot armor, amikor egy teljesen nonszensz dolog miatt túl éli. Kreativítás hiány pwned. https://jaiminisb...883/page/5
Itt simán oda sétál és nyakon böki párszor. Ennyi... lett volna, ha nem tartunk tea szünetet a harc közepén.Ezért hagytam fel a Shounenekkel. Öreg vagyok az ilyen ostobaságokhoz.
Ezek után az egész teljsen komolytalan. Luffy vérdíja, mikor felmegy az arc után és kapja a hypeot, hogy legyőzte Katakurit csak azt fogom látni, ahogy szürcsöli a teát. Sokra vihette volna még akár Yonkou is lehetett volna csak az a fránya fánk ne lett volna.
A rúgás előtt folyamatosan fenntartotta a fegyverzet színét, mi van, ha egyszerre csak egy hakira képes koncentrálni?
Ez eddig is teljesen nyilvánvaló volt, még nem volt oylan harc, ahol egyszerre használtak volna több fajta hakit, egyszerre mindig csak egyet használt mindenki, ez alól nyilvánvalóan Katakuri sem kivétel, nyilván leengedte a védelmét, hogy a Kenbonshokura koncentrálhasson, de mostanra Luffy kiismerte a harcmodorát és keresztül húzta a számításait.
Ami a fejét illeti emlékeztetnék rá mindenkit, hogy Katakuri démongyümölcse paramecia típusú, azaz nem a teste anyaga lesz mochi, hanem bevonja azt mint egy páncél, ezen logika mentén haladva teljesen logikus, hogy a feje sebezhető, ha nem védi hakival.
Viszont nagyon úgy fest, hogy Katakuri tudja használni a haoshokut, mert a szakácsokat valóban azzal ütötte ki, és amikor összecsaptak Luffyval már mindketten használták.
Egyébként én már kezdem túlzásnak érezni Katakuri képességeit, még egy-két ütőkártya és ott fogunk tartani, hogy semmivel nem gyengébb Big Mom-nál...
Ami a plot armort illeti egyet is értek Hieiel, meg nem is, mert ha Katakuri leszúrta volna, ahogy logikus lett volna, akkor Oda belekényszerűlt volna egy elég ismerős szituációba, ami Arabastan már láttunk, gondolom ezt el szerette volna kerülni, ami teljesen érthető, de sajnos nagy hibája, hogy görcsösen próbálja elkerülni az önismétlést, csak ezzel sajnos más nagyobb hibákat követ el...
Szerkesztette: Csibe - 2017.10.27. 12:54
Hupsz... sokkal jobb fejezet lett mind amire számítottam
Katakuri szája szinte sokkolt, nagyon durva lett... Nem semmi ez az Oda, mindig megtud lepni minket
Am véleményem szerint valami olyasmi történt, hogy Luffy egy pillanat alatt megváltoztatta döntését, hogy mit fog tenni Katakurival, és ezért Katakuri tévesen jósolta meg a jövőt.
Biztos lehet egyszerre használni a kettőt esetleg a jövőbelátást nem.
A fején már ment keresztül támadás és akkor teljesen Mochi volt
Akkor mutass egy példát, ahol egyszerre használták a bushokut és a kenbonshokut...
Azt esetleg elfogadom, hogy Katakuri rendellenesen gyorsan tud váltani a kettő között, de nem egyszerre használja őket...
És emlékeim szerint az egy baki volt, ami abból ered, hogy akkor még nem volt tisztázva, hogy a mochi mochi no mi milyen típusú démongyümölcs...
Szerkesztette: Csibe - 2017.10.27. 13:02
Ha látja a jövőt akkor a döntésed megváltoztatását is előre fogja látni.
Nem olyan egyszerű kijátszani a jövőbelátást.
Kb. Minden harc amiben Haki használók küzdenek. Ha a Király Akaratát együtt lehet használni a Fegyverzettel akkor a Megfigyelést is. De utána nézek volt-e valahol kiemelve a dolog.
A nasiszünet óta nekem úgy tűnik nem használ Kenbonshokut. Egyetlen egyszer se kommenteli a dolgoakt, mint azelőtt.
Nem értem miért vagy hogy mi történt.
Ami a plot armort illeti egyet is értek Hieiel, meg nem is, mert ha Katakuri leszúrta volna, ahogy logikus lett volna, akkor Oda belekényszerűlt volna egy elég ismerős szituációba, ami Arabastan már láttunk, gondolom ezt el szerette volna kerülni, ami teljesen érthető, de sajnos nagy hibája, hogy görcsösen próbálja elkerülni az önismétlést, csak ezzel sajnos más nagyobb hibákat követ el...
Önismétléshez: Cracker képességét "megette"...és most Katakuriét is..bár ez olyan tipikus Luffys szerintem
Nem az önismétléssel van a baj, mert erre se lett volna szükség. Ha elkezd csörögni egy óra Katakurinál és azt mondja Luffynak, hogy gyere vele ideje nasizni simán felhúzhatta volna a szentélyt és mehettek volna kajálni. Ha meg a séfek megkérdezik, hogy de hát soha senki nem láthatja evés közben simán mondhatta volna, hogy ez így van, de így is úgyis megölöm. Még badassebb lett volna és elkerültük volna ezt a bödületes baromságot és a poén is megmaradt volna.
Semmi szükség nem volt elrontani az egész harcot egy ilyen szánalmas húzással. Luffy boldogan csatlakozott volna kajálni... ismerjük őt.
Írja Oda olyannak, amilynnek akarja csak utána viselje is el a kritikát, mert ez után joggal háborodik fel az ember.