Sokan emlegetitek azt, hogy Luffy nagyon messze van a Yonkou szinttől, és hogy elképzelhetetlen, hogy hogyan érjen fel hozzájuk.
Nos, én ezzel nem értek egyet. Luffy levert már egy parancsnokot, egy olyan parancsnokot, aki ellen nem mondható, hogy előnye van (sokkal inkább Zoronak, vagy Lawnak illett volna Cracker). Aztán harcolt egy egész sereg ellen, Sanji előtte még jól elverte, és most is ugrál már egy ideje, és egyszer-kétszer Katakurit is meg tudta lepni.
Persze, Nami nélkül meghalt volna, de feltételezve, hogy minden egyes harc után fejlődik, én ki merem jelenteni, hogy Luffy mostmár Yonkou parancsnoki szinten van. (Ez nem azt jelenti, hogy leverné Katakurit, vagy Jacket, vagy Marcot, tehát a legerősebbeket, de átlag parancsnoki szinten van- bár szerintem egy kipihent, full erőben lévő Luffy meg tudná szorongatni már most is Katakurit).
És persze, láthattuk, hogy egy Yonkou ereje szintekkel a parancsnokok (meg mindenki más) fölött van, nem nehéz elképzelni, hogy az ébredéssel Luffy mennyit erősödik majd- szerintem pont annyit, hogy felérjen arra a szintre, hogy egy Yonkout is megszorongasson- ha nem is veri meg őket. Az ébredés pedig egészen biztosan be fog jönni nála, Oda nem véletlenül mondatta el Doffyval előtte azokat, amiket.
Az persze más kérdés, hogy most félholtan Katakurival mit akar kezdeni. Valószínűleg valami trükköt előhúz a tarsolyából. Kicsit amúgy olyan érzésem van most, főleg, hogy azt hajtogatja, hogy fel kell tartania, szemmel kell tartania Katakurit, mint Lucci ellen. Ha elengedi, meghal a csapata.
A fogósabb kérdés szerintem a csapat többi tagja, és itt nem Zoróra, Jinbeire, de mégcsak nem is Sanjira gondolok, akiket ésszerű, a korábbiaknál semmivel sem logikátlanabb power uppal simán fel lehet már hozni parancsnoki szintre (bár én örülnék neki, ha Sanji fejlődne annyira, hogy megmaradjon a Szörny Trió, márcsak azért is, mert Jinbei túl van a zenitjén, és eleve komoly erővel rendelkezik, a többieknek meg fejlődniük kell). Sőt, Frankyből is kinézem azt, hogy egy jó tuninggal megverjen majd egy Daifuku-féle embert (persze nem most még).
De mi lesz Brookékkal, Namival, Chopperrel, Usoppal, akik tehetetlenek voltak egy igazán komoly ellenféllel szemben?
Ide kell majd valami. De még ezt sem tartom leküzdhetetlen akadálynak.
Ne tévesszen meg azért az senkit, hogy itt már hónapok óta a halál szélén táncol az egész csapat. Gyakorlatilag 7-en kihívtak egy egész Yonkou birodalmat, azoknak a SAJÁT területén. Én nemhogy aggódok értük, hanem ellenkezőleg, lenyűgöző, amit tettek. Úgy, hogy a fél csapat nem volt itt, és szövetségesek, flotta nélkül (merthogy már az is van Luffynak, ezt se felejtsük el, és azért egyelőre még nem 10-üknek kell szembenézni a Yonkouval és főtisztjeivel).
Szóval a lényeg, hogy nem olyan kilátástalan a helyzet, ha a nagy képet nézzük. Ha a kis képet, akkor már sokkal inkább, vagyis én is nehezen tudom elképzelni, hogy 3 óráig most tartani tudják Big Momékat, de ha megszöknek, ez egyértelműen győzelem, Big Momnak meg szégyen.
És én is úgy gondolom, hogy Marineforde-ban egyszerűen nem voltak még kidolgozva a dolgok. Attól függetlenül, biztosan nem véletlenül rettegték nemcsak Fehérbajuszt, hanem a legénységét is. Egy Ace pl. szerintem simán megsütné reggelire Crackert.
Úgyhogy nem érzek inkonzisztenciát sehol. A manga halad előre a maga útján, folyamatosan szinteket lép a csapat, Oda fejében meg már biztosan megvannak a válaszok a kérdéseinkre