Most én vagyok a vak T-T ?Mert:
9:01 használja Smoker logia erejét Vergo ellen.
9:10 logia elterelés után Smokert hátba támadja Vergot
9:18 haki után pedig visszatérnek a testrészei.
One Piece - Képességek - Démongyümölcs, Haki, stb.
Mostanában elég sokat gondolkodtam a hakiról és valami nem hagy nyugodni. Nekem úgy tűnik hogy a haki nem mindenkinél működik ugyanúgy, személytől függően másféle formában alakul ki.
Megfigyelő hakiban volt már aki fülét használta és nagy távolságokig hatott (Enel), volt aki szemét (Usopp) és volt aki a jövőbe lát vele (Katakuri), még Fujitora hakija másnak tűnik mint a többieké.
A fegyverzet hakiban van testre ható, fegyverre ható de nekem úgy tűnik mintha váltakozna az is hogy a például egy kardot élesebbé tesz (Zoro), keményebb, vagy épp ellenállóbb és Rugalmasabb (Luffy).
Lehet hogy egy haki típuson belül képes a használótól függően többféle módon fejlődni? Mert akkor még elég kemény dolgok jöhetnek például ha logia képességet is belehet vonni hakival vagy ébredés során megváltozott környezetet. Vagy olyan megfigyelő haki amit lehet egy személyre koncentrálni de cserébe kilométerekről szemmel tartható, esetleg falakon át való "látás". Ha lehetséges ilyen egyéni fejlődés egy-egy típuson belül (amíg tényleg azt a célt szolgálja amire az elnevezés utal) akkor érdekes kombinációkat lehet alkotni bizonyos személyekkel.
Erről mit gondoltok?
barn írta:
Erről mit gondoltok?
Így van, az valami más volt, bár ne kérdezd, hogy mi.
Ő nem is azt mondta, hogy nem háromféle hakifajta létezik, hanem azt, hogy az adott képesség embertől függően másféle formában jelenhet meg.
Bár én inkább azt gondolom, hogy ez egy és ugyanaz a dolog, csak máshogy van ábrázolva. Ill. attól is függ, hogy mire használod... Az érzékeléssel lehet érezni egy ellenfél erejét, hollétét (ezzel szerintem is lehetne elvileg követni valaki specifikusan, egy határon belül), és mennyiségét (ezt láttuk már sokszor, Rayleigh-nél, Luffynál, stb. de pl. Usopp is ilyen formában "észlelt" de egyúttal lehet érezni előre a támadást - pl. Luffy, Sanji, Katakuri. Aztán az igaz, hogy Coby szintén hangokat hallott... de a lényeg egy: észleli az ember jelenlétét.
Szóval ha máshogy is érzékeli, a lényeg ugyanaz, és a képesség nem változik.
Mindenesetre jó észrevétel, és érdekes gondolat.
Szerk.: És számomra is érthetetlen, hogy az emberek miért akarnak Zorrot írni
AFR írta:
Zoro sose használta az Érzékelőt az Arlong vagy a BW arcban.
ÉS ZORO NEM ZORRO
Elvileg mindenkinek az a szín ébred fel elsőnek amilyen a beállítottsága.
Zoro pedig Fegyverzet beállítottságú.
Hachis eset magyarázata egyszerű. Ennyivel jobb volt az ellenfelénél. És ilyen szinten volt. Nem kellett ahhoz Haki hogy megcsinálja.
A másik nem lett konkrétan megmagyarázva hogy honnan jött. De tuti nem Haki volt ugyanúgy mint mikor Sabaody-n megrémültek tőle az se Király Akarata volt. Nem emlékszem már hogy mi volt rá a magyarázat de vagy a halálközeliség vagy az hogy akkor ébredt fel a teljes fizikai energiája és vált képessé pl.: a repülő vágásokra.
Akárhogyan nézem az tuti az érzékelő haki volt. Amikor pedig Mr One-nal harcolt akkor pedig egyértelműen félreértelmezhetetlenül haki volt. Pontosan tudta hova fog zuhanni a törmelék, érzett mindent és ki tudta kerülni, a Hachis eset is ilyen volt. A király akaratánál, ha most Luffyra gondoltál (amikor Keimit le akarta lőni az égi sárkány és rá förmedt az Luffy hódító hakija volt) akkor az tuti az volt csak még nem ismerte és nem tudta, hogy mi is az. Nem kellett itt belemagyarázni, mert hogy annyival jobbak voltak, egy frászt. Mindig harc közben erősödtek meg a 3d/2y előtt. Arlongék is felettük álltak, csak gyorsan tudtak fejlődni.
Az valami olyan képesség, ami a kardforgatóknak van... volt visszaemlékezés a mesterével is. Nem tudom én sem megmagyarázni, de nem haki volt, szerintem sem. Valami más. Jelenlét... Vagy nevezzük, aminek akarjuk. (A Sabaodys dolog jó példa, de Monet ellen is, olyan jelenléte volt Zoronak, hogy gyakorlatilag lebénultak tőle az emberek, és ez mégsem király akarata volt.)
De ha haki volt, akkor az volt, lényegtelen a nagy kép egészét nézve.
Amúgy erről jut eszembe, megnéznék Luffytól most már egy menő király akaratás jelenetet Régen volt.
Szerk.: Már hogy ne lettek volna erősebbek Arlongnál. Luffy ha nem is sokkal, de biztosan, Zoro meg félholtan alázta Hachit. Ugyanmár. Crocodile-ig nem találkoztak olyan ellenféllel, akik erősebbek lettek volna náluk.
Ez így van. Köze nem volt a hakihoz a Zoro vs Hachinak. Szépen néznénk ki, ha egy egyszerű "víváshoz" is megfigyelő haki kellene. Ott a szeme, azért van, hogy használja, szimplán csak olyan szinten volt, hogy képes volt megcsinálni amit ott csinált. És egyet értek Jonnal, Arlongéknál jóval erősebbek voltak, Sanji harca is azért húzódott el, mert a víz alatt volt kénytelen lenni egy ideig, amúgy lazán szétcsapta Kuroobit. Zoro egyértelmű, Arlong pedig a fegyverével, és a fogaival is kevés volt Luffyhoz, egy jól irányzott támadás kellett csak neki.
Ugrás a fórumra: |