Megnéztem a Defenderst.
Háát... élvezhető volt, az nem kérdés, de nagyon összecsapottnak, elfuseráltnak, kidolgozatlannak éreztem. Az első három (és különösen az első kettő) rész nagyon tetszett, sokan pont azokra panaszkodtak, hogy lassan indult, de szerintem az egésznek olyan tempóban kellett volna végigmennie. Felvettük mind a négy karakternek a fonalát, szépen bemutatva, hogy mik a jelenlegi problémáik, milyen helyzetben vannak. Fantasztikusan érzékeltették a négy karakter világát, a színekkel, zenével, hangulattal, mindennel, ebben végig nagyon jó volt a sorozat. Ezeket főleg most, hogy újranézek egy-két dolgot Youtube-on, veszem észre.
Aztán amikor összejött a csapat, nekem értelmetlenül elkezdett az egész sietni. Persze, 8 rész volt rá, de akkor is... Az egész Hand baromi király ellenség volt, elképesztően tetszett az az 5 karakter, nagyon jó színészekkel, misztikával, mind különböző személyiség, de mégis érezhetően csapattagok, erővel, karizmával... de mi lett velük?
Spoilerek
Mind csalódás volt, ha belegondolok, nem a karakterek, hanem ahogy elzárták őket. Alexandra egyszerűen túl gyorsan, Gao semmilyen lett, Murakami keveset mutatott, Sowande még kevesebbet, szerencsétlen, és Bakuto meg megint meghalt Coleen által... Hát mindegyikben több volt. Sokkal több. Néztem volna őket még akármeddig.
Elektra meg... nem tudom. Jó ellenség volt, és a Mattel való párosukat imádom, de túl gyorsan került pozícióba, amivel aztán... hát többet is kezdhetett volna. A Mattel való viszonyukban is többet vártam, eléggé csak ismételték magukat a Daredevil második évadához képest.
Sticknek örülök, hogy vége, de annak nem, hogy ilyen módon... bármennyire is megérdemelte a sorsát (és hogy pont Elektrától), azért ennél NAGYOBB-at érdemelt volna, valamit, aminek... súlya van.
A csapat nem volt rossz, sőt, a Jessica-Matt páros nagyon adta, de igazából mind nagyon jók voltak egymással, a harcok nekem viszont nem tetszettek, egy olyan emlékezetes jelenet sem volt akció terén, mint a Daredevilben egy rakat (és még az Iron Fistben is egy-kettő).
Spoiler-harc
Oké, a Matt-Danny harc az király lett.
Meg Jessicát és Luke-ot is elég jól használták a harcokban, nem volt hiteltelen, hogy ninjákat vernek le, legalábbis nem nagyon, mert általában Matt és Danny is ott volt, és jól elosztották a dolgokat.
Szóval az egész súlytalan lett nekem így, elkapkodott, elfuserált. Még így is baromi szórakoztató, persze, de a mélység az hiányzott belőle, meg a szép kidolgozottság. Kellett volna erre is 13 rész... Így a mellékszereplőkre sem jutott szinte semmi idő.
Ami viszont szerintem nagyon jól eltalált lett, az a 4 karakter útja külön. Danny a végére eljutott egy nagyon érdekes helyzetbe, Mattnek köszönhetően végre sikerült túllépnie az eddigi dolgain, és új szerepet vállalhat magára.
Jessica igazából eljutott ugyanoda, ahova az évada után (azt mondjuk megmagyarázhatták volna, hogy ha úgy zárták le az évadját ahogy, akkor most miért nem dolgozott megint), de neki is jót tett, szerintem, legalábbis jót fog tenni, hogy keresztülment ezeken.
Luke-hoz nem tudok hozzászólni, én bírom a csávót, de nem láttam a sorozatát, nem tudom, hogy nála beszélhetünk-e fejlődésről (morálisan amúgy rettentően erős, szóval azon a téren talán nincs is hova fejlődnie).
Matt meg... örülök ennek a cliffhengernek, annak is, hogy megmutatták, és annak is, hogy ide hozták (bárhol is van az az itt). Azt nagyon remélem, hogy a két élete közti dillemáján sikerül majd túllépni, de ha nem is, az, hogy egy teljesen új környezetben, és emberek között ébred majd fel, sokkal érdekesebbé teszi már eleve, mintha megint Karennel meg Foggyval kéne szócsatáznia.
Spoilerkérdés
Kíváncsi vagyok, hogy Elektra vajon túlélte-e, és ha igen, akkor velük mi lesz.
Szóval nem volt rossz, csak éppen sokkal-sokkal-sokkal több volt benne, de tényleg sokkal, és azért ezt sajnálom. Mindenesetre remélem, hogy mostmár letudtuk a Hand-et, és visszatérhetünk a Fisk és Kilgrave-féle ellenségekhez, mert velük tündökölt igazán a marvel-netflix.
7/10