'Saját testsúllyal' edzem magam lényegében. Számos olyan művelet van, aminek köszönhetően nincs szükséged semmi súlyzóra, vagy egyéb speciális eszközre, mert a teljes testsúlyod tartod, emeled, húzod, tolod stb (és itt most ne a fekvőtámaszokra gondoljunk, vagy a felülésekre, ezek távol álltak tőlük). Amikor elkezdtem, nem volt komolyabb tervem, csak a 'kihívás' elvégzése volt a célom nem más. Egy egyszerűnek tűnő, de annál hatékonyabb "pózból" indultam ki, ami idővel már nem volt elég megerőltető egy-két hét elteltével, mint a kezdet első napján volt, s akkor még kevesebb dózisban ráadásul. Új kihívásokat kerestem olyan műveletek képében, amelyek hasonlóan a saját testsúlyunkkal való munkára összpontosít.
Rengeteg videót átnéztem, kihívásokat és mi egy mást, illetve különféle jóga gyakorlatokat, tartásokat, pózokat, amik szintén a teljes testsúlyoddal való munkáról szólnak (így máris megvan a saját, 'biosúlyzód'). Összeválogattam belőlük egy egész kis terjedelmes, változatos 'listát', amiről válogatok. Bemelegítésként néhány speciális guggolás (~250) ill. 5-8 perc szüntelen plank jobb, bal oldalra ill. alaptartásban.
Nekem sokan mondogatták, hogy ezek nem lesznek hatásosak. De nem igen érdekelt a véleményük ~ elsősorban azért csináltam, mert jól éreztem magam, kikapcsolt, csökkentette a stresszt, hisz sokat dolgozok, ráadásul már a házimunka is végig rám hárul hétköznap a munka mellett, nem igen volt hát időm kimozdulni arra azonban ráébredtem, hogy a mozgás kell.
Ennek eredménye pedig még engem is megdöbbentett, viszont arra is ráébresztett, hogy nem feltétlen a kitaposott ösvények lehetnek csak helyesek és eredményesek (bár hol van az megírva, hogy én ezeken szoktam haladni általában, nem igaz?).
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.