Zoro vs Vista
Whitebeard ötödik embere, ami persze így önmagában nem sokat mond, de azért szerintem annyit mutat, hogy Zoro már bőven tart itt. Kb. Perospero szint körül tudom elképzelni, így szerintem még Sanji is győzne Vista ellen, vagy kb. egyensúlyban lehetnek.
Persze remek kardforgató, de azért azt se felejtsük el, hogy Marineford óta jócskán kitágult a világ, gondoljunk csak Fujitorára vagy épp a Shogunra, nem is beszélve Wanoról, ami biztos tele lesz remek kardforgatókkal, vagy ott vannak Mama főemberei, akik szintén kardforgatók. Ennek alapján szerintem már a TOP10-ben sincs bent Vista.
Na de most érdekelni kezdett, így kiszámoltam:
1. Mihawk (Egyelőre egyértelmű, világosan ki lett mondva)
2. Shanks (Valószínűleg nem a fő specialitása, de akkor is kardforgató, így második, de egyébként kicsivel biztosan erősebb Mihawknál)
3. Shiliew (Nem ismerjük az erejét, de a BB-hypeból arra következtetek, hogy már van a harmadik helyen, az meg egyértelmű, hogy valójában ő a második embere BB-nek)
4. Fujitora (Szerintem Akainu után a legerősebb Admirális, de mindenképp a második, de majd Ryokugyu után meglátjuk)
5. Rayleigh (Öreg, de csak azért gyengült le, mert nem harcolt sokáig, még mondja is Sabaodyn, hogy de rég fogott már kardot, ill. állandóan bulizott - ha ezek nem lennének, de talán még így is verné Fujitorát egy nagyon komoly harcban)
6. Shogun (Szerintem legalább kell olyan erősnek lennie, mint Kaido első emberének, hiszen minden bizonnyal Zoro lesz az ellenfele, Sanji pedig kapja Kaido jobbkezét. A Wiki szerint Jack is kardforgató, de őt nem tartom annak, mindenesetre ha annak számítjuk, kb. itt lenne a helye szerintem, vagy inkább a 7. helyen egyenlően Smoothieval, vagy kicsit fölötte.)
7. Smoothie (Vérdíj alapján nagyjából itt a helye)
8. Cracker (Gyümölcse nagyon jól kombinálható a kardforgatással, mindenképp kemény ellenfél)
9. Zoro (Vele kapcsolatban úgy érzem, hogy szinte bármelyik pillantban ugorhat akár több lépcsőt is a listán. De ne legyünk elfogultak, így Wano után minden bizonnyal a 6. helyen lesz, bár akkor szerintem már Fujitorát is képes lesz leverni, de ez meg ellentmond a listának, szóval hagyjuk, az admirálisok elleni harc hogyanja egyébként is nagy rejtély számomra.)
10. Law (Zoro alatt lehet kicsivel, de azért Zoro szerintem magabiztosan győzne)
11. Vista (No, pont nem fért be, mert szerintem itt a helye, de lehet még Inuarashi is megverné, bár azért kétlem.)
Persze az érdekes kérdés, hogy mennyiben választható szét a kardforgatói tudás az erőtől, hiszen ha nem választjuk szét a kettőt, akkor Shanks van az első helyen. Ha meg szétválasztjuk, akkor Zoro feljebb lép, hiszen szerintem jobban forgatja a kardot akár még Fujitoránál is. Csakhát szerintem nem választható szét, mert hiába forgatja jobban a kardot Zoro, attól még Fujitora jelenleg mindenképp győzne ellene. Vista meg pl. nyilván jobban forgatja a kardot Lawnál, hiszen Mihawk ellen láttuk, hogy ő elősorban kardforgató, de attól még Law szerintem megverné.
Szóval fölösleges szétválasztani, a Shanks-Mihawk meg egy kakukktojás, legalábbis szerintem.
Mindenesetre nem akarom lehúzni Vistát, de szerintem már jóval nagyobb neveket ismertünk meg azóta, meg egyébként is nyilván szubjektív a lista.