Ezer éve láttam egy részt utoljára, de nem tudom, az emlékeim csalókák, vagy tényleg mindig ilyen trehány volt a minőség?
A nőkön - már akiket szépnek szánnak - a smink iszonyatosan feltűnő és zavaró. Ez egy modern sorozatban nem lenne probléma, hiszen az emberek használnak ilyeneket, de itt azt hogy Sansa meg a feka csaj fejét 'természetesnek' szánják ebben a környezetben, az röhej. Mint a csávó a Once Upon a Timból, arra is rossz ránézni még képeken is.
A "harc" Brianne meg Arya közt nevetségesen van koreografálva, hiába minden a koncepció, a nála 4x nehezebb meg 6x akkora kardú nő csapásait hogy hárítaná már így Arya? Hiába gyorsabb, az szemtől szemben mit sem ér, akkor már csinálták volna meg úgy, hogy védekeznie sem kell. Mint amikor a sok weeboo a katanára veri, hogy az mennyivel jobb mint az európai hosszúkard, aztán meg élesben az utóbbi simán kettétöri az előbbit, minőség ide-oda. Olyan fizikája volt ennek a jelenetnek, hogy azt Bollywood is megirigyelné.
Eleve, a legtöbb jelenet fura és kínos volt, elnyújtva és fura szünetekkel megzavart ritmikával. A zene szintén random helyeken és rosszul szólt, vagy akár teljesen hiányzott is. A CGI is mindig ilyen gyenge volt? Esküszöm, először azt hittem valami félig RAW verziót szedtem le, hiszen a fele ekkora költségvetésű cuccokban is már képes észrevehetetlen lenni, de aztán egy mai torrentet is csekkoltam.
A csata is nevetséges, eleve, már méterre pontos távolságra vágtázó hujjogató CGI szittyák vs. arany-vörös rómaia-- akarom mondani Lannisterek felállása minimum egy Boudica szintű győzelemre adott volna okot utóbbiaknak, erre ott bénáznak a páncélban, az ő kiképzésükkel. Értem én hogy sárkány, de a harc többi része is nevetséges volt, nem kell ahhoz egy Napóleonnak lenni, hogy ne értsd, miért ilyen tápok a szittyák. Először azt hittem valami elterelés az egész, annyira irreális volt az egész
Ja és dombról meg könnyű beugatni. Tyrion is egy gyökér lett látom.
A sárkánytűz nem több ezer fokon ég? Miért nem hamvadt el azonnal mindenki? Pedig szerintem azokra az égő NPCkre ment el minden pénz... Azt is bírtam, amikor Dany gyíkostúl belerepült a saját maga által keltett tűzoszlopokba néha, meg az is poén volt, ahogy a szittyák átdzsaltak azon a tűzön amiben a Lannisterek meg égtek közben. Biztos a szőrme jobban véd. Közben meg volt akik 3 méterre ácsorogtak az egésztől, mintha csak a nap sütne. Kezdem azt hinni a sárkánytűz ellen elég az 50 faktoros naptej is, a szekerek nem égtek el tőle 20 perc alatt.
Jamie az, aki még mindig jó, az ovis bilifrizura, meg az ellenére is, hogy bemozdul néha az aranykeze. Utóbbit meg sem említeném, de épp a sorozat is pont oda terelte a figyelmet, és így elég feltűnő volt, ahogy a következő vágásban mozgott. Erre is illett volna ügyelni. Bár az se rossz, ahogy a (néha)tömény vas sárkánylándzsát fává alakította... Amit fél jelenettel korábban Bronn alig bírt megemelni, de aztán felhúzta fél perc alatt 3x... ??? És miért ájult el attól, hogy vízbe ért? Meg mivel drogozza a lovát, hogy az 20 méterről is csak nyugodtam pislog a sárkányra?
Az is igazi taktikai mesterhúzás volt, hogy elő se szedték a nagy skorpiókat, csak csóri Bronn akadt bele véletlenül és pont ismerte is a működését. : DD
Dany valahogy képes rosszabb lenni a retek CGI sárkánynál, esküszöm, ő a legfeltűnőbben színészkedő kettejük közül
Szörnyen hiteltelen ahogy ül meg mozog rajta. Ezt se hittem volna, hogy lehetséges. Meg azért is jár az IQ pont ahogy a visszafelé recés nyílhegyet akarja kirángatni szerencsétlen állatból...
Legalább Dickon az Billy a Black Sailsből.
Először húztam a szám Saphi videóját, hogy mégis miféle csürhe képes visongás meg tapsolás közepette sorozatot nézni, de már teljesen megértem, ezt felesleges rendesen nézni.