Hát mert Alvarez (bocs, tudom, hogy már nem így fordítjátok, de sokkal egyszerűbb ez a név, ráadásul nekem jobban is tetszik ) maga a kontinens és az ország együtt. Az egész kontinenset Zeref uralja.
És gondoljatok bele. Ha ezután bejönne egy másik kontinens, még nagyobb fenyegetéssel...hát az nagyon légből kapott és izzadságszagú lenne.
Tartom, hogy ez az utolsó grandiózus arc. Nem zárom ki, hogy lesz még egy-két kisebb, lezáró szál, de én ezt se gondolom túl valószínűleg. (Ha elmegy Lucy megkeresni Aquarius kulcsát, én azt sokkal inkább úgy tudom elképzelni, hogy a manga végén mutatja csak egy-két oldalban Mashima, ahogy elindulnak Natsuval és Happyvel, ki tudja, talán a többiek is jönnek, egy olyan szöveggel, hogy: "És a kaland folytatódik tovább. De ez már egy másik történet." Vagy nem tudom De lássuk be, Zeref meg Acnologia után bármi más már irreleváns lenne.)
Hosszú lesz ez az arc, de ennek szerintem itt lesz vége. Nem hiszem, hogy megszakadna valahol ez a háború...úgy, ahogy a Naruto végén is rohadt hosszú volt a háború, de mégis, esély nem volt rá, hogy megszakadjon valahol...hiszen ki vonulna vissza? Madara? Itt meg Zeref?
Ancselammal meg szerintem nem lehet harcolni. Nem az ereje miatt, hanem mert szerintem "ő" egy személytelen sorscsapás, nem pedig egy konkrét karakter, személy, akivel lehetne harcolni, különböző technikákkal. Egy automatikus büntetés, nem pedig egy ellenség.