Jon írta:
Amúgy a spoiler topicban azt mondták, hogy ez lesz az utolsó előtti fejezet? Akkor a fejezetek előtti visszaszámlálásba az adott fejezet is beletartozott mindig? Mert akkor ezek szerint egy (igaz, hogy hosszú, de akkor is) fejezetet szán a befejezésre... és az szerintem kevés... De majd meglátjuk.
Ja sajna ezen gondolkodtam egy ideje hogy most hogy is vannak a számozások. De ezek szerint mér csak (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: a holnapi vagy holnap utáni fejezett és egy 48 oldalas fejezett) marad hátra ami így jobban belegondolva nem valami sok . Nagy üresség lesz ezután számomra hisz a Fairy Tail a kedvenc mangám/animém.
A meteort még mindig túlmisztifikáljátok de igen hagyjuk
Hát igen az aktuális fejezet is beletartozott... ezért mondtam hogy sajnos félek hogy mint a Bleachnél itt is összedobálnak egy valag képet és lezárásnak fogják nevezni.
Szerintem a legtöbb mangaka ha hosszú a mangája egy idő után azt se tudja hogy mi is volt igazán benne a Dragon Ball Z mangánál így volt.Viszont ha tényleg csak az utolsó fejezet lesz hosszú akkor félek összecsapott lesz mint a Bleach vége.
Én úgy gondolom, hogy összeségében nem lesz/lett jobb vége mint a Bleachnek. Úgyanúgy csak le kell győzni mindenkit mert ő a gonosz és kész. Bleach végén se lett igazán kifejtve Bach inditékai csak gonosz és ennyi. Manga az elején nem ilyen volt, de a végén nagyon előtérbe került ez a nakama power és ez a tanulság egyáltalán nem tetszik.
Utolsó fejezetben meg kitudja mi lesz? Lehet már a főszereplők gyerekei fognak rohangálni.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Bár angolul is olvastam már de akkor is magyarul még jobb. Kíváncsi leszek hogy mi is lesz Acnologia meghal vagy valami egészen más végeredmény lesz. Mondjuk én nem szeretném hogy Acnologia meghaljon de hát ezt a mangaka dönti el.
A Fairy Sphere nem fogja kinyírni, szóval max Natsu, amire nem látnék sok esélyt, de hát Zeref után...
Durzo- igaz, de mindkettő égi mágia. Vagy mennyei test mágia, nemtom már mi a neve.
De akkor ez hatványozottan igaz, Gérard mégcsak nem is a legerősebb mágiáját használta Neinheart ellen, Eileen meg a legerősebb mágiájának egy sokkal erősebb változatát, és azt Erza kettévágta egy kézzel.
Nevetséges Kár, hogy a manga harci része ilyen komédiává süllyedt le.
Tentai Maho, vagyis mennyei test mágia. És igen, pont erre akartam rámutatni, hogy Nineheart ellen még "vissza is fogta" magát.
Gérardról jut eszembe, az is csalódás nekem, hogy szinte semmi haszna nem volt Zeref ellen. http://naruto-kun...
Pedig ez után nagyon reménykedtem benne. És neki lett volna az egyik legkomolyabb indoka rá. Igazán nem lett volna nagy dolog Mashimától nem csak Natsura bízni Zerefet, ott lehetett volna legalább Gérard pl., vagy más, Gray, mittomén. Mert ez így megint csak komédia lett, ráadásul súlytalan, Gérard egész drámája Zeref köré épült, Natsué sokkal inkább Acnologiára, de nem, persze, hogy nem, neki kell elintéznie Zerefet is, mert miért ne Nem azt mondom, ő END, ő az öccse, neki kell ott is vinni a prímet, de az, hogy 1v1...
Natsunak azon kívül, hogy ő END, igazából semmi keresnivalója nem volt ott. De mivel END végül csak legenda maradt, csak annyi oka volt rá, hogy neki menjen Zerefnek, mert ellenség, de ilyen alapon Makaot is ráereszthettük volna. Most az, hogy az öccse, szerintem lényegtelen, mert semmi jelentősége nem volt a történetben. Augustnak meg a nagybátyja volt, mégse ő győzte le, pedig több esélye lett volna mint Zeref ellen. Szóval igaz, hogy egy Gerard-Gray kombónak több értelme lett volna, de szerintem Natsu nem kellet volna oda egyáltalán.
Mellesleg baromira nem 10-20 méter volt
El kell, hogy keserítselek, de ha lehet hinni az internetnek, akkor Erza kb 170-175 cm. És itt http://naruto-kun...ail/518/19 ha az ő magasságát veszed egységnek és leméred vele a metort, akkor kijön, hogy kb 20, max 30m méter, szóval tényleg nem volt valami nagy. DE! (Szerintem ezt már egyszer leírtam.) Itt http://naruto-kun...Tail/514/9 http://naruto-kun...ail/514/10 Eileen egy sima bottal tört ketté egy vaskardot. Ne már, hogy egy ő által lebűvölt meteort Erza szétcsapjon egy karddal, csak azért mert átment szentjánosbogárba.
Hát... sajnos a várható módon alakult Saitama Natsu egy pofonnal nyert, és még csak nem is az összhang csapással hanem egy tűz ököllel. Nem tudom attól miért lenne Acno nem immunis a mágiára mert nem tud mozogni. No mind1, végre vége.
Értékelhető pillanatok a fejezetben:
- Natsu sála ki-pikkelyesedett
- Meldy
- Brandish is küld mágiát.
Hát igen ettől féltem hogy az utolsó fejezet lesz majd hosszú ( 48 oldalas ) és azzal vége. Acnologia legyőzése meg nagyon gyatra szerintem többet is kilehetett volna hozni belőle. Ezt látom magában a mangában is. Túl hirtelen lett vége. Az utolsó fejezetben meg csak 2 dolgot tudok elképzelni vagy mint a Narutoban hogy egy pár évvel későbbi időt mutat be ahol valaki házas,gyereke van stb. vagy csak szimplán folytatja hogy megint mindent újjá építenek és Lucy és Natsu indulnak megint új kalandokra.
Nekem viszont tetszett ez a fejezett . Mondjuk nem pont Natsu tüzes ökle ami a sárkány királyt 1 ütéssel elintézte. Hanem hogy szó szerint mindenki mindent beleadott! Az hogy Meledy összekapcsolt mindenkit egy hatalmas ötlet volt. Hisz ez a Fairy Tail itt mindent a barátaink segítségével tudunk végrehajtani.
Igaz én se nem láttam se nem olvastam a Bleach-t így nem tudhatom milyen lett a vége. De ha az FT- ben a következő fejezettében mindenki össze jön azzal akivel kell vagy már a gyerekeiket fogjuk látni engem kifejezetten nem fog zavarni sőt örülni fogok neki . Szeretem az ilyen lezárásokat és szerintem illene is az FT hangulatához.
slorasil
Tény hogy nem összhang csapás volt hanem Wendy belé bűvölte az erejüket. Ami talán még hatásosabb. Mondjuk ez a One hitelést nem teszi logikusabbá. Komolyan ez volt talán az első csapás ami eltalálta és már halott is? Ráadásul ő nem is alakult át. Pff.
A másik meg attól hogy Natsu DF-re váltott miért lett a sálja pikkelyes?
Viszont minden más tetszett.
Amikor meg Natsu homlokkal levette Lucyt én végig azt hittem hogy szájjal fogja és nem homlokkal.
Időjárás jelentés: A mai várható időjárás napos helyenként elszórva Sárkányölőeső.
Már bocsánat a fairy tail a kedvenc mangám de ez az egész vége mekkora szar volt nem tudom miért kellett így összecsapni normálisan is meg lehetett volna csinálni a végét nem igy összecsapva az egészet. Nem vártam többet de mégis hatalmas csalódás.. Volt anno ilyen hogy Plue nagyobb szerepet fog kapni én eskü vele one hiteltettem volna achnologiát ez az utolsó arc kb ilyen szinten vicc volt ez az én véleményem.
Nekem is tetszett ez a fejezet, a Onehitet kivéve.
( A tűzököl azért volt mert bár felszívta a mágiájukat, átalakította tűzzé... mondjuk ez ellent mond az eddigieknek...)
DE ami kifejezetten tetszett:
- a világ összes mágiája... mindenki összefog egy közös célért...Pennymester is írta, ez egyszerűen FT-be illett.
- Natsuék visszaesése... az annyira FT-es volt
Nem tudom észrevettétek-e, de Achno halálát ünnepelve Happy és Elfman nem panaszkodhatott
Pennymester nem azzal lenne a gondom ha ugyanúgy mint Bleachnél timeskip lenne a gyerekeikhez. Szerintem is egy jó ötlet a befejezéshez. De ha ugyanúgy mint a Bleachnél behajigálnak néhány képet mindenkiről, kevés szöveggel, rengeteg kérdőjelet hagyva maga után, akkor falnak megyek.
Én nem tudom mit mondhatok, de kevés értékelhető dolog volt a fejezetben. Fair Sphere az okés volt azt aláírom DE
Natsu nem tudom mióta lett Saitama, hogy mindenkit 1 ütéssel győzz le. Achnologia miért pusztult el attól, hogy nem tudott mozogni egyáltalán nem értem.
A manga végén mindenre Wendy a kifogás, mindenkit meggyógyit mindenkinek power up-ot ad érthetetlen az egész. Erzával mindketten a halálukon voltak de ez pár fejezet után nem igazán látszódott és nem volt közte túl nagy pihenő. Natsu alig bírt a lábán állni Zeref után, de Achnologia ellen ismét helyállt, Wendy mágiája végtelen gondolom.
Fairy Tail mindig is a baratság erejéről szólt, de ezt nem ilyen kontextusban kellett volna az olvasó tudtára adni. Pl. Sokkal epicebb befejezés lett volna ha Natsu nem egyedül győzi le hanem mindenki egyszere támadt volna Achnologiára és bevisz neki egy ütést és akkor mondják el a baratság ereje szöveget. Úgy lett volna értelme korábban Makarov szavainak is. Igy konkrétan Natsun kívül a többi sárkány nem csinált szinte semmit. Legalábbis egyáltalán nem érdemlik meg a Dragon Slayer nevet.
Én eddig azt hittem a Bleach befejezése gáz volt, boss harcra gondolok most nem az összecsapott utolsó fejezetre, de komolyan mondom az jobban felvolt építve taktikákal meg végső csapással. Naruto befejezése meg fényévekre van úgy értve, hogy sokkal jobb. Ilyen mangáktól nem ezt várná az ember.
Az egész arc jól indult de nem lett kihasználva a potenciál ami benne van. A következő fejezet már nem hozhat rendbe semmit. Engem az nem boldogít, hogy mindenki majd nevet meg kis Natsu meg Lucy rohangál a kertben.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
A linkelt fejezetet elolvastam, de sokszor duplázva voltak az oldalak, sokszor meg mintha hiányoztak volna, úgyhogy megvárom, amíg kijön valami rendes fordításban is.
Csak erre az utolsó mondatodra reagálnék Jaeger- szerintem én az utolsó fejezetet igyekszem majd úgy olvasni, hogy a régi Fairy Tail lesz a fejemben (különösen az első 130 fejezet), az utolsó 100 fejezetet meg igyekszem addigra kitörölni a fejemből, és úgy szinte biztos vagyok benne, hogy nagyon szép lesz.
És ez valahol szomorú, de hát ez van, igyekezzünk a szépre emlékezni, mert az a maradandó.
Csak tudod Jon az a szomorú hogy a Tartaros sőtt még az Avatar után is azt hittem hogy ez lesz az első nagymanga amit befejezése után újra fogok olvasni valamikor egyben sőtt talán rögtön erre emiatt az egy arc miatt nincs hangulatom belekezdeni. Max egy-egy kedvenc arcomat fogom újraolvasni de az egészet egyben valószínű hogy soha.