Az én véleményem ezzel az egész szinkronos dologgal az, hogy a magyar DB szinkronokra átalánosan nem lehet azt mondani, hogy jók.
Van, amit jól csináltak, van amit rosszul és van amit ugyan jól csináltak, de hagyták volna rosszul, mert mindenki más külföldön is úgy csinálta és mégis jobb maradt. Itt gondolok p Vegita, mit is mondtál, mennyi a harci ereje?!
- 9000 felett vs japán: 8000 felett! Epic lett az "ower 9000", szemben a japánnal!
vagy pl: Az angolok megdramatizálták Gohan SSj2-es átváltozását egy kis monológgal, miközben rátör a rage! "c16, You had everything, everything you gave me, you loved life, and you were just an android, and i let you die! I don't watch tis any mooooore!"
A japánban sincs ez így benne és a franciában sem, pedig így mégfaszább!
Vannak, akik a zenét változtatták meg ezalatt és van, akik az eredetit hagyták, megint mások (magyarok) semmit nem tettek be, cssak azt a gagyi cell theme-et!
Goku első ssj átváltozásánál is: You ruthless , faithless, bustard! I will make you suffer! Ez asszem az angol! Vagy: I won't let you!
Erre a magyar: Egy védtelen gyereket? Hogy teheted?
Olyan epikus részeket basztak el sorozatosan, hogy komolyan mondom, veszítettünk az értékéből a sorozatnak és csak a magyar szinkron miatt!
Erre csak idősebb fejjel jöttem rá, amikor az eredetit és az angolt is láttam már...
A ssj3 magyar átváltozásánál is sokkal jobban üvöltenek a külföldiek!
Amiket itt leírtam, azok nem szó szerinti idézetek, mert fejből írtam mindet, de megpróbáltam emlékezeteim szerint pontosan írni.
Ezekről nem feltétlenül Lippai tehet....
Átnevezik Piccolo-t sátánra, Mr. Satant Herkulesre, Shin-t pedig Neptunuszra,
Master Roshi-t Zseniális teknősre! Bár szerintem még a legutóbbi egészen megbocsájtható! 
Össze kéne szedni ezeket a részeket és csinálni egy összehasonlítást 4-5 országéval! Egy videóban, mint ahogy az sok helyen is van már youtube-on!
Látánk, hogy mennyire szöveg/jelentés és szerephű a szinkron!
Nekem az az érzésem, hogy magyar dragon ballt csinálnak sokszor dragon ball magyar szinkronja helyett és ez baromira zavar!
Persze érthető a felháborodás a kritizálókkal szemben, mert olyan ez, mint anyukád reggelije. Akár mennyire is elsózta a rántottádat, azt fogod szeretni , mert azon nőttél fel és egy 3 Michlein csillagos rántottára sem fogsz úgy vágyni soha!
Amivel először találkoztál, az lesz a mértékadó, ez pszihológia.
Azt nem tudjuk, hogy mennyire emlékszik más rajzfilmekre, filmekre, szerepekre, szóval lehet azokról sincs már semmi fogalma, ezért ez alapján elítélni nem lehet.
A stúdiósok dolga lenne, hogy a színészt beavassák a storyba és a helyzetekbe, de gondolom túl sok idő lenne nekik is valakivel végignézetni, hogy másnap a színész mindent tudjon, nomeg így gazdaságosabb is...
Ez van. Addig meg, reméljük, hogy nem akarják "magyarabbra venni" a hangulatot.
Egyesítve 2017.06.22 00:12:14:
A Frieza miatt fanyalgókat sem értem!
Gondoljatok már bele: 540.000-es harci ereje volt már akkor, amikor Gokunak rengeteg edzés és ellenfél után is csak 90.000!!
130.000.000 a végső formája, Gokunak a SSJ1 előtt 3.000.000 és kvázi meghalt (Ginyu testcsere), hogy ezt elérje! Jó nagy Zenkai volt, de nah... 
Valahogy meg kellett őrizni Frieza faji felsőbbrendűségét! Alapból piszok erős, de ha edz, akkor nem bírja a teste és meditálnia kell hozzá. Gokuéknál ilyen amúgy nem is volt, pedig Ők sem használták előtte! Nézzétek vissza:
Épp, hogy visszajönnek a Mystical Fog-ból, már mennek is Frieza-hoz. De oké, ők elvégre Ki-tréninget csináltak... rendben.
Innentől lett az én teóriám az, hogy Frieza-nak muszáj mentálisan is edzenie, mert amúgy biológiailag nem erre van kitalálva. A harcokkal még fejlődik, de simán edzéssel nehezen tartja az erejét. Ezzel lenne legalább egy korlátja.
Szerkesztette: Rotcsa - 2017.06.22. 00:12