Gyerekek, tudom ritka madár vagyok erre, de ezt ki kell adnom magamból.
A diagnózis: neve Misi
Misi a kollégám egy fiatal srac akit kb 2 éve ismertem meg.
Igen bőbeszédű egy ember szeret magáról beszélni.
Csajozós történetek (egyszerűsítve)
Társkereső oldalakon szokott ismerkedni, ami abból áll, hogy két hétig tök vidám, két hétig maga alatt van.
Különös ízlésé van a srácnak. Mikor mutatott egy képet az egyik barátnő jelöltről én a hölgyben ezt az úriembert véltem felfedezni. (De komolyan kiköpött mása volt)
https://www.googl...mp;bih=696
Ha jól emlékszem a csaj dobta itet, mint az a többi 30 akiről még beszélt.
Idő közben a csajozós technikája odáig fajult, hogy néhányan már a rendőrséget akarták ráküldeni.
Egyik kolléga meg is kérdezte, hogy Misi netán letolt gatyával kergetted őket éjfélkor az erdőben?
Misi szíve választottjai tőle távoli településen laknak és egyik ismerőse szokta elfurikázni. Természetesen a Misi állta a benzin költségeit, pontosabban annak többszörösét, ami neki fel se tűnt.
Mis állítása szerint ez az ismerőse nem régiben "megzsarolta" azzal, hogy elmondja egy csajnak akivel a Misi nem jár, hogy egy olyan csajjal van együtt akivel a Misi nem jár. Értetitek ugye.
Ezt a zsarolós dolgot úgy kezdte el mondani, hogy: Itt bajok lesznek. Meg lesz veretve. Kórházba fog kerülni. Beszél a nagyfőnökkel az ügyben. Majd jövő hónapban meg tudsz mindent. (Három hónapon keresztül ez ment.)
Annyit tudtam neki, mondani, hogy Misi menj el a rendőrségre és vagy tegyél feljelentést, vagy kérjél jogi tanácsot.
Nem ő megoldotta. Kért kölcsönt nagyanyjától amit "kölcsön adott" a "zsaroló" ismerősének, amit az majd "vissza fog" fizetni.
Mondom: - Mennyit is adtál neki eddig?
-hát az nem, de ezt majd visszafogja fizetni, mert kölcsön.
Pénzügyekről annyit, hogy mikor megismertem a gyereket, elviekben volt neki egy kisebb megtakarítása.
Egy ismerősével elvolt kétszer bulizni, hát adott neki 180 ezret meg még pár ilyen ismerős, akik nem fizetnek. (ötből talán egy) Egy csajnak aki rámosolygott kifizette két havi albérletét.
Úgy fél tucat ismerőse tárasságában el volt egy házibuliban ahol eltűnt a pénztárcája. Az ismerősei segítetek neki keresni, de nem lett meg.
Misi másnap befáradt a "kapitányságra" ahol előadta a történetét.
Az ügyeletes rendőr azt mondta neki, hogy két választása van
1. Feljelentést tesz, ennek következtében a buli résztvevőit bilincsben elvezetik, és mindenkinél házkutatást hajtank végre és ha nem találnak semmit, akkor megbírságolják.
2. Vagy olcsóbban kijössz azzal, ha újra megcsináltatod az irataidat.
Szerencsére a 2. eshetőséget választotta.
Mondtuk neki, hogy ha az elsőt választod, akkor vagy meg vertek volna, vagy feljelentenek.
Mert egy buliba olyan hülye voltál, hogy előhagyod a pénztárcádat.
Visszatérve a csajozásaira.
Hirtelen kiderült, hogy fél éve együtt van egy csajjal aki vele szeretné leélni a életét.
S össze akarnak költözni egy albérletbe.
A csajnak van egy ismerőse aki tud egy olcsó albérletet amiben nincs a kaukció.
Misi felvett 170.000Ft-ot amit ő befizetett az albérletbe.
Pontosabban odaadta egy közvetítőnek (a csaj ismerőse), aki odaadta a csajnak.
- Volt valamiféle szerződés?
- Nem de a csajnak adta tovább
- Misi a csaj mennyit rakott az albérletbe?
- 300 ezret a szülei segítségével
- Láttad azt a pénzt?
- Nem , de a csaj mondta.
- Misi tudod legalább, hogy hol van az az albérlet?
- Nem, de azt mondták itt van a városban.
- Misi az az érzésünk át lettél baszva.
- Azt tudod, hogy milyen kamatra adott a bank kölcsön?
- Hát megnéztem 36.000Ft, amit kiszámoltam és egy hónapra 1.800.000Ft jött ki.
- Mi van? Te valamit nagyon elnéztél, az a 36 ezer, nem a törlesztő részlet?
- Ja lehet, mert volt a szerződés másik oldalán, hogy 12 hónap alatt kel 469.000Ft-ot visszafizetni.
Csak néztünk ki a fejünkből, hogy most szegény szerencsétlennel mi is van.
Én meg nem tudtam eldönteni, hogy a mellettem lévő számítógépet felkapva őt csapjam e agyon, vagy saját magamat.
- Te egyáltalán elolvastad azt a banki szerződést, mert ilyen durva kamatot még egy uzsorás sem számít fel.
- Misi mondtuk már, hogy puertórikóiakkal ne kezdjél, meg fejezd be ezt a kölcsön adakozást!
- Te olyan hülye vagy nem fogadod meg a jó tanácsot.
- De ami igazán durva, hogy most olyan pénzt csaltak ki tőled ami nem is a tiéd, ráadásul már így is adósságban voltál.
Kis érdekesség pár hónap múlva leépítés, a Misi el lesz bocsájtva.
Misi fejében azért zakatolnak a fogaskerekek.
Megj: pénteken felzabált két zacskó szőlőcukrot, mert a neten azt olvasta, hogy az okosít.
- Keveset ettél belőle.
Meg is van a vészterv Misi megy a főnökhöz kölcsönkérni. Az virágnyelven elhajtotta azzal, hogy építkezik illetve születendőben van a kislánya.
- Tőlem ne várj kölcsönt, mert egy pénzügyi idióta vagy.
Misiknek van egy B terve.
Nem fizet, lecsukják és azzal majd törleszt.
- Majd áthárítják szüleidre, a késedelmi kamatokkal együtt. Rámegy a házatok és mehettek csövezni.
Egy utolsó mentő kérdés
- Misi valld be, hogy te ezt az egészet csak kitalálod. Igazából könyvet írsz és annak a részleteit osztod meg velünk.
- Nem ez így igaz minden szóról szóra ahogy elmondtam.
Egy kis bónusz:
A srác néha túl sokat mond el magáról.
Például, hogy pontosan hány órakor szokta otthon ki... (mert jól nevelt vagyok ezt a mondatot inkább nem folytatom)
S minden történetet úgy kezd, hogy: Tudni illik...
S lehet, hogy egy köcsög vagyok, hogy mindezt leírtam, de két éve hallgatom ezeket a baromságokat krónikai terjedelemben.