Megnéztem az utolsó Éhezők viadalát...az előző 2 résznél biztosan jobb.
Az kifejezetten tetszett, ahogy a játékmesterek telepakolták a várost mindenféle csapdákkal. Na az látványos volt. Viszont, a csata jeleneteken kívül rohadt unalmas volt megint.
Az éhezők viadala 3. könyve az egy remekmű. Rám nagyon nagy hatással volt, többször is olvastam. Az az elnyújtott kettévágott film, amiben feldolgozták, hát az nem lett jó. Nekem nagyon nagy csalódás volt a part1 és a part2 is.
Filmből az első rész meg a második rész lett jó. Könyvből mindegyik tetszett, de a harmadik kiemelkedő. Én nagyon nagy Hunger games fan vagyok, amikor olvastam először tiszta szerelmes lettem Katnissbe. XD De sajnos az utolsó két filmről sok jót nem tudok mondani. Pár jól elkapott jelenet, Jennifer Lawrence szépsége, egy pár ügyes CGI (meg pár nagyon béna...) kb. ennyi az egész. A könyv drámaiságából a film semmit se ad vissza.
A tapasztalat azt mutatja, hogy általában ez így szokott lenni. Filmet eleve nem lehet úgy megcsinálni, ahogy a könyvben történnek a dolgok.
Így voltam a Percy Jackson sorozattal. Kedvenc könysorozatom volt, filmben megnéztem az első részét. Hiba volt... A könyv ismerete nélkül lehet tetszett volna de így egyszerűen katasztrófa volt. Szereplőket hagytak ki a történetből, akiknek később fontos szerepük lett volna.
Nem számít, névnapra megkaptam a folytatást megyek is olvasni
Valaki esetleg ismeri rajtam kívül?
[img]http://www.kephost.com/images/2016/03/17/rsz_misfits_cover.png[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Na a beavatott film meghozta a kedvem a könyvhöz, de még nem olvastam. kíváncsi leszek, a könyv után hogy vélekedek majd a film/ekről xD
A Hunger Games filmek bizonyos szakaszai sztem azért tűnnek unalmasnak, mert ott nem találták el azt az érzést és mélységet, amit a könyv azon elemei adnak. Én azt szerettem benne amúgy, h végre nem egy "mindent kibírok, állati jó vagyok, túlélek mindent" típusú főhős volt, hanem megmutatta, hogy lelkileg min ment keresztül.
(Én Peeta-ba vagyok belepistulva, Aes )
Kb. egy hónappal ezelőtt beszélgettem a Zootopiáról ismerősömmel, hogy nagyon cuki a trailer, és meg kéne nézni, bár már az akkori tudásom alapján is kifogásoltam a töménytelen PC-t benne. És amikor elmagyaráztam neki, hogy arról szól, hogy minden emlős egy nagy városban élhet boldogan (multikulti), ahol a ragadozók (tudjukkik) már nem bántják a sokat szenvedett növényevőket (fehérek?), és a plot az, hogy valaki sorozatban elkezdi hergelni a ragadozókat. És haverom elkezdett rajta röhögni, és viccből mondta, hogyha nagyon PC-k akarnak lenni, akkor a végén kiderül, hogy egy (fehér) áll az egésznek a hátterében, hogy a növényevők ellen uszítsa a ragadozókat, és így a növényevők a ragadozók ellen forduljanak... na és basszus, akkor nem gondoltuk komolyan, de kiderült, hogy tényleg ez a plottwist benne, nagyon szánalmas, lol. XD
Na, ezt párszor át kellett szerkesztenem, mire sikerült mindenhol helyesen írnom a növényevő-ragadozó példákat. XD
Szerkesztette: Saphira - 2016.03.16. 19:32
[img]https://s11.postimg.org/qvhku2y5f/e68600b26f11f87d4bf02c8fa857ab6e.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Hát. Mélyebben vannak az emberben ezek a világnézeti kérdések, mint hogy egy ilyesmi átírja. Én megnézem majd és ugyanúgy ki akarom űzni a migránsokat.
Na a beavatott film meghozta a kedvem a könyvhöz, de még nem olvastam. kíváncsi leszek, a könyv után hogy vélekedek majd a film/ekről xD
A Hunger Games filmek bizonyos szakaszai sztem azért tűnnek unalmasnak, mert ott nem találták el azt az érzést és mélységet, amit a könyv azon elemei adnak. Én azt szerettem benne amúgy, h végre nem egy "mindent kibírok, állati jó vagyok, túlélek mindent" típusú főhős volt, hanem megmutatta, hogy lelkileg min ment keresztül.
(Én Peeta-ba vagyok belepistulva, Aes )
Igen, ez a magyarázat arra, hogy unalmas részei voltak az utolsó két filmnek. Pont ott lett volna a lényeg amúgy, csak filmen ez nem jött össze.
Nem lehet elégszer hallgatni. <3 Ez jobb feldolgozás amúgy, mint ami a filmben volt, bár az is jó lett.
Beavatott: háát, nem tudom, egynek elment, az első még egész jó lett, csak aztán a másodikban a történet már nagyon zagyva lett. Inkább az Útvesztőt ajánlom, az nekem nagyon tetszett, főleg az első rész. A másodikban kicsit már sok volt a zombisablon, de azért így is jó volt. Könyvet ezekből még nem olvastam, majd egyszer sort kerítek rá.
Amúgy a posztapokaliptikus tinilányos történetek csúcspontja az egyértelműen a The 100 című sorozat. Az tényleg talán a legjobb (legalábbis ha filmeket vetünk össze). Jó a története, jók a karakterek (bár néha vannak kisebb nagyobb bakik a forgatókönyvben), plusz a tévés műfajt nem köti annyira a PG13 vasmarka, mint a mozifilmeket, ez is előnyére válik. Nekem az egyik kedvenc sorozatom.
Úúúú, köszi, ezt nem hallottam még, de most már nem fogom kihagyni egy nap sem *____*
Az útvesztőt követem (az 1.részt unalmamban néztem meg, és tetszett, 2.részre már moziba mentem), meg megvan az 1. kötet, de begyűjtöm a többit, és majd azután elkezdem olvasni. (A beavatottal uez van, 1.kötet a polcon, de kéne a többi, majd azután tudok vmit mondani róla )
A The 100 első évadát láttam, on hold-on van, de nézem majd
Amúgy ilyen témában és a Battle Royale-al kezdtem, és még mindig azt mondom, h ahhoz képest ezek gyerekmesék. (vagy csak tinis-romantikus idillek) És bár ezt mondom róla, imádom. Ezt A legyek ura követte, aztán meg jöttek nálam ezek a disztópiás, tiniknek szóló könyvek/filmek. De szeretem őket és kész, mert a szar napok után jól esik egy másik világban lenni
kung fu panda 3 nagyon jó nagyon látszik rajta szerintem hogy ez a utolsó része
(ha studió nem dönt úgy hogy csinál 4. ami már közepes szintet is alig éri el)