Franc, nagyon érdekel a mama múltja, erre meg várhatunk rá 2 hetet.
One Piece manga
Huh ez megint ütős fejezet lett. Mikor megláttam, hogy CC előmászott a tükörből Brülével még mielőtt Mama elsikította magát nyomtam egy hatalmas facepalmot.
Kíváncsi leszek őt vagy a vén banyát üti ki Mama sikoltása Azon se lepődnék meg, ha a tükör törne el Mondjuk az nem CC hibája lenne, de ez...xD
Reiju ,meg Sanji nyálazásaa rohadt unalmas és idegesítő, mintha mentegetőzne az író.
Bege egyszerűen tényleg menő, amennyire utáltam már annyira kedvelem.
Katakuri meg bizonyítja mit jelent a Yonkou egyik legerősebb emberének lenni. Esélyük sincs még megállítani se őt. So cool. Smoothie meg csak full bambán bámul csak és próbálja befogni a füleit Kizaru felesége lehet
Azon azért meglepődtem, hogy A Vinsmokeokat nem ütötte ki a dolog, mikor ők nem tudták befogni a fülüket...
Judge/Sanji jelenet engem még minimálisan se kompenzált. Sőt magamba meg is jegyeztem, hogy nekik mutathatod menőnek magad, de mi tudjuk mekkora moslék voltál eddig. Viszont sok időm nem volt időm emészteni magam miatta, mert igen jön Mama múltja abszolút nem számítottam rá remélem az is tömör és velős lesz.
Ez őrület meg kiszámíthatatlanság, ami itt van valami csodálatos. Ez messze menően a legjobb arc, amióta olvasom a mangát. Még az apróbb hibák vagy Sanji szerencsétlenkedése ellenére is így érzem.
Az a fránya szünet ne lenne...
Angoltudásom hiányában csak a képeket néztem, de ahogy látom, volt ám érdekes történés.
Minap olvastam itt, hogy Elbafhoz akarjátok kapcsolni a Luffy vs BM leszámolást.
Hát most már megvan a kapocs Mama és Elbaf között. Személy szerint olyasmire tippelnék, hogy BM anyja egy óriás szerelme miatt egyedül hagyta Mamát.
Bár ez csak spekuláció.
Szerintem magadat rövidíted meg azzal Hiei, hogy így állsz hozzá Sanjihoz. Persze sokszor elmondtad már, hogy miért, nem akarok újra vitát nyitni.
Csak azért mondom, mert szerintem nagyon is ideillettek Reiju gondolatai Sanjiról, az a beállás meg... szerintem szinte megindító volt.
De a többivel egyetértek. Hihetetlen jó ez a szál, nálam is legalább top 3-ban van az egész mangában. És azért ez 800 fölött nem kis szó, nemhogy nem fáradt el a történet, inkább most kezd el beindulni.
Katakuri nagyon kemény, bár én úgy gondolom, hogy ebben az 1v3-ban ő kikapna, de így, hogy nem harcra ment, hanem egyszerűen meg akarta állítani Luffyt, esélyük sem volt őt megállítani, és azért ez nem semmi. A Mama meg végre kikattant. Alig várom, hogy mi rejtőzik a múltjában. Remélem, hogy bekapja a mérget, és kifekszik, ezzel ér véget ez a szál, majd később, Kaidou után vissza lehet térni hozzá, elzárni a szálakat, mert túl fogja élni, ebben biztos vagyok.
És Elbaf... meg a Mama flashbackje... hát, várós
Jon írta:
Szerintem magadat rövidíted meg azzal Hiei, hogy így állsz hozzá Sanjihoz. Persze sokszor elmondtad már, hogy miért, nem akarok újra vitát nyitni.
Csak azért mondom, mert szerintem nagyon is ideillettek Reiju gondolatai Sanjiról, az a beállás meg... szerintem szinte megindító volt.
NA ezt vártam én ^^
Katakuri persze OP, de most nem volt lényeg hogy leverjék hiszen a cél az volt hogy Luffy megmutassa a képet a Mamának. Persze 1v1ben esélytelen lenne de én nem hinném hogy egy 1v3ban kikapnának.
A Sanjis rész pedig igen is ideillő volt. Megmutatta hogy sokkal jobb ember - aki hibázik is de azt mindenki - mint a családja, és részben neki is köszönhetik a megmentést. Lehet hogy ez sokaknak idióta nyáladzás, de ahogy már többször írtam ezt a mangát nem lehet érzéketlenül olvasni. Van mély mondani valója, amit valaki vagy észrevesz és értékel vagy nem.
Végre Mama is a képbe került. Azt nem tudom hogy a Vinsmokeok hogyan maradtak eszméletüknél, de az látszik hogy Luffyékon kívül a parancsnokai is tehetetlenek ilyenkor. A Karamell anyós történetre röviden tömören én is nagyon kíváncsi vagyok. Valahogy összekötötték Elbaffal...
De nekem ezzel a 60 évvel ezelőtt felirattal valahogy kilőtték a Kuja Gloriosa anyót... oké a One Pieceben sokan sokáig élnek de ez azért talán kicsit túlzás lenne. Vagy lehet pont fordítva van nem tudom, meglátjuk...
Egyre inkább hajlok arra, hogy bár Bege terve bejön, a Mama valahogy túléli. Ha megsebzik és fel kell épülnie, az megfelelő indok lenne a halasztásra.
Hát engem ez a flashback a méreg becsapódása előtt engem abban erőstett meg, hogy a Mama itt meg fog halni. Azért gondolom ezt mert majd meg mutatja a Mama múltját, hogy legyen hova tenni a tetteit, meg honnan is kezdte meg az utazását és hogy hol ért véget. Az események ismét lelassultak sajnos pedig volt pár igazán pörgős fejezet.
Nem azért, de a Vinsmokok elég erősnek lettek bemutatva de így is látszott rajtuk, hogy gyötrődnek eléggé. A Big Mom emberei sem ájultak el (legalábbis az erősebbek és akik a fegyvert a Vinsmokokra fogták) csak földre rogytak. Sanji családja széken ülve elég nehezen rogyott volna meg.
A másik, hogy igen Dungeon, az One Piecenek is vannak hibái. Pl.: Nekem az szúrja a szemem, hogy a shounen magák között az egyik erőkülömbségek szempontjából legkiegyensúlyozott mangában a Grand Line elején le lett győzve Crocodile. Szerintem ez egy hiba volt, mert az utána vett mutatott fejlődési arányok nem állnak összhangban azzal, hogy ilyen korán sikerült legyőzni egy Shichibukait (oké, akkor még nem gondolhatta Oda, hogy ennyi ideig fog tartani a történet és arra is rá lehet fogni, hogy Crocodile feltételezhetőleg nem harcolt már sok sok éve).
Azonban az, hogy Sanji egy kénszerhelyzetben ami akkor a legmegfelelőbbnek tűnt belement a dolgokba. Megfenyegették, hogy kinyírják Zeffet. (Ami azóta igazolva volt egy másik esettel, hogy Lilin nem blöfföl, persze ez sem volt elég valakinek, de elhihetitek az a jelenet CSAK azért volt belerakva, hogy a hasonló kétkedőket, akik nem gondolják azt, hogy: "tényleg megtenné Lilin a TeaParty elmulasztók büntetést kapnak és reális volt a veszély"meggyőzze)
Dressrosa után borítékolható volt, hogy Kaido elsődleges célpontja a szalmakalaposok lesznek, ha nem megy el Sanji még Big Mom által is aktuális célkeresztjébe állítja a csapatot egy újabb Yonkonak. Persze tudta, hogy ez a csapatot nem érdekli a szalmakalaposokat, hisz mind feláldozná magát a másikért. Ezért nem mondhatta el nekik épp ezért írta a levelet, hogy visszatér. Ő lett az aki "feláldozta" inkább magát.
Nézzük meg más szempontból:
Két lehetőséged van:
Begével mész és nem (kell félni, hogy) (el)fogják (el)hozni Zeff fejét akit az apádnak tekintettél . A csapatot nem állítod szembe rögtön még egy Yonkoval a Sad és Smile elpusztítása után de cserébe nem kalandozhatsz kedved szerint a barátaiddal.
Nem mész Begével de ezért félni kell, hogy Zeffet esetleg ki fogja nyírni BigMom ráadásul úgy, hogy Kaido már biztosan a nyomotokban van, a saját döntésed miatt nőtt a veszély (igen akkor Robincwan és Namiswan is nagyobb veszélyben lenne) de cserébe folytathatod a kalandjaid a csapattal.
Azért az is vicc, hogy a saját szubjektív véleményt, hogyan lehet a manga hibájának beállítani. Szerintem logikusan levezethetőek tettei. A hasonló bajuszhúzogató karaktermegmozdulások egy egy arcon belül szintén logikusan le lehetett vezetni, azt is amikor Usopp harcolt Luffy-val és azt is amikor Robin elment Lucciékkal.
De tudjátok, szerintem Sanji azért badass volt ebben a fejezetben.
david56 erre én is gondoltam de nem tudom... ilyen könnyen megszabadulnánk tőle? persze a könnyűt értse mindenki ahogy akarja de ő azért mégis csak egy Yonko. Persze ha megtörténik akkor se lesz hiányérzetem de szerintem ennyivel nem ússzuk meg BM-t.
beeng pedig még inkább kifejtette az álláspontom így nincs értelme tovább ragozni
Mivel sokan nem értik problémám lényegét kénytelen vagyok kifejteni azt.
Mivel úgyse derül ki képese elérni Mama keze Zeffig kénytelen vagyok elfogadni azt az érvet, amit Beeng és Jon mond. Bár továbbra is képtelen vagyok megemészteni azt, de legyen ez az én bajom. Azon a tényen nem változtat, hogy Sanji sorra hozza a rosszabbnál rosszabb döntéseket. Még, ha tényleg sakkot kapott is és a kedvessége miatt ő úgy gondolta, hogy feláldozza magát. Tudta és ne mondja senki, hogy nem, mert az hazudik, hogy utána fognak menni írjon vagy tegyen bármit. Nála jobban senki nem tudhatta jobban ezt hiszem ő is ezt tette volna. Nem volt ő buta sőt a csapat legértelmesebb tagjai között tartottam számon. Eniess Lobby kapu kinyitása a legjobb példa erre. Azt innentől jön a leejtő.Simán elkaphatták volna Begét és a többieket miközben Pekomssal vagy Mama egyik emberével Sanji visszamegy. Lett volna cserealap és biztosíthatta volna magát. Nem tette. Lehet ragozni, hogy Mama nem ilyen és egyebek, de ezt nem tudhattuk se mi, se ő.
A hatalmas nagy szíve olyannyira határtalan, hogy oda adta Ceasar szívét Begééknek. Az egyetlen potenciális szövetségese lehetett volna és legyen akármilyen mocsok ők már barátok Zoun megmondta CC ennek ellenére nem igazán láttam Sanjin a törődés vagy az aggodalom jeleitxD. Itt igazából csak azt
sérelmezem, hogy oda adta, ez nonszensz lépés volt a másik vicc, mielőtt félre értitek ezt is. Most szigorúan Sanji szemszögéből nézzük a dolgokat.
Nem a mangaka szemüvege mögül.
Az ez után történtekre már ki se akarok térni, mert tényleg töröltem még az emlékeimből is.
Viszont, ha megnézzük az esküvőt Sanji nem csinált semmit. A Vinsmokeok megmentéséhez kb nincsen semmiköze. Azt leszámítva, hogy kisírta Luffytól.
Badass módon dodegolta Katakuri lövését. Próbálja megmenteni Puddingot, amivel maximálisan egyetértek, mert ha nem így tenne a karakter idegen volna.
Ezt leszámítva még Daifukuval se végzett.
Itt:
http://readms.net...865/4236/7
Fut oda utolsó pánikjában, hogy mentse, ami menthető és beleverik a fejét a földbe. Aztán hála Brooknak, Jinbenek és Luffynak elsikítja magát Mama és
Daifuku kénytelen befogni a fülét. Ennek eredménye ként Sanji oda ért és kaptuk meg ezt a jelenetet.
http://readms.net...65/4236/15
Valóban badass és iszonyatosan ütős volna, de ne haragudjatok nem így. Hiába mondjátok nekem ez tényleg olyan, mintha elém köptek volna. Semmit nem
tett Sanji, hogy úgy álljon ott, mint a hős, a megváltó, a megmentő. Ha Brook vagy Luffy áll oda azt mondom korrekt, de nem ő, ennél még Nami is
elfogadhatóbb lett volna. Neki semmi joga nincs királyként ott állni.
Tisztában vagyok vele, hogy ez a Germa és Sanji múltjának szól, de ha kicsit is a karakter helyébe képzeled magad és van némi öniróniád biztos nem
feszítesz így.
Engem ez egyszerűen nem kárpótol semmiért. Az egyik kedvenc karakteremről lévén szó, pedig igenis lehetnek elvárásaim, ha már egyszer letaszították a
kút mélyére.
Nektek ez lehet jó így nekem egyáltalán nem. Ez a nézőpontom. Legalább verte volna le Daifukut mielőtt ez megtörténik, akkor nem érezném azt, hogy ő igazából csak asszisztált mindenhez. Így viszont teljesen érdemtelen ez a jelenet. Túl korai volt.
A témát, pedig közkívánatra kipucoltam. A régi időket, pedig nem sírjátok vissza, mert megbánjátok ezt garantálom.
Annyira nevetséges,hogy nem lehet jogosan negatív véleményt írni.Nem kéne isteníti a One piecet,mert nagyon sok helyen vérzik és a legtöbb helyszín vagy karakter coppy és még sorolhatnám.
Részemről lezártam a Sanji témát,de azért Oda hatalmasat bakizott. Az egész timeskip alatt rosszul kezeli a karakterét.1-2badass jelenettel nem fogok dicsérni,mert kevés.Ennél többet várok az 1év szenvedés után.
Igazából nem értem Odát,hogy miért trollkodja és alázza a karakterét.
Olyan, mintha kicserélték volna a mostani arcnál .Szeretem Sanjit és jól ismerem,de ez nem az a Sanji,aki régen ismertem. Emiatt teljesen jogos a felháborodás.
Ezt a részét nem érdemes védeni,mert nem lehet.
Nem tudom, hogy vagytok vele, de amióta elszabadult a pokol a teapartin én eszméletlenül rövidnek érzem a fejezeteket. Erre még rátesz egy lapáttal a szünet, most elég szerencsétlenül jött ki az is.
Én végül nem teljesen tudtam kivenni, hogy ki lettek kiütve a rage után. Bár már önmagában az is durva, ha csak térdre rogytak ettől a miniszterek, pedig ők nem kiskatonák. Elején ugye Caesarék is képbe kerültek, kíváncsi vagyok velük mi lesz. Bevallom nekem csalódás lenne ha ki lesz ütve, mert elvileg ő is felkészült ellene, amennyire a többiek.
http://readms.net...65/4236/15
Ebben most Hieiékkel értek egyet. Nem teljesen hozta ez a jelenet azt, amit kellett volna. Már többször is említettem, hogy régóta nem értem, mit akar kezdeni Oda Sanjival. Egyértelmű, hogy ebben az arcban Sanji az, akinek kell bizonyítani. Dressrosa óta a csapat nagyrésze, (de még nem mindenki) tett már le valami komolyabbat az asztalra. A jelenlevők közül Nami és Brook. Chopper még nem, azonban Sanjinak nagyon kellene már valami epic pillanat. Azt hiszem azzal nem túlzok, hogy Sanjinak egy minisztert illene levernie, lennie kell olyan erősnek, hogy bármelyiket elveri 1v1-ben, de javítsatok ki ha ezt rosszul látnám. Továbbra is várok, remélem lesz neki most egy normális küzdelme, vagy valami komoly megmozdulása.
http://readms.net...65/4236/16
Eddig még nem igazán érzem magam meglepve Bege tervével kapcsolatban. Valaki úgyis megakadályozza szerintem, hogy eltalálják Mamát. Egyértelműen Katakuri a no.2, még Smoothie sem tud semmit csinálni.
A végén a visszaemlékezés sem lepett meg, gondoltam, hogy látunk valamit egy Yonko múltjáról. Vártam már, hogy lesz valami flashback, de az még külön felcsigázott, hogy nem keveset megyünk vissza az időben és láthatjuk Elbafot.
És szerintem pont Elbaf miatt nem fog meghalni a Mama. Lehet hogy bekapja a lövést lehet nem, de a lényeg hogy azért eléggé fel van hypeolva az a sziget ahhoz, hogy a történet ne kanyarodjon oda.
Rövidebbnek nem mondanám a fejezeteket. Inkább csak úgy érezzük mert pörgősek. Ami szerintem jó bár a szünet csak rátesz egy lapáttal. Nem baj eddig elég folyamatosan jött.
Ugrás a fórumra: |