Pedig az se rossz cél (rövidtávon).
Angliában élő haverjaim csomó pénzt félreraktak már (persze rengeteg melóval, közel sem ideális munkahelyeken kezdték a karrierjüket), nem is értem Micsudinál ezt a pénzhiány dolgot.
Duma topic 14
Most én se osztom be a pénzt, mert azt sütésre és főzésre költöm. Még ha nem is eszek igazán belőle. Ma pl. utólag még készítettem anyának itthon tortát öcsivel:
[img]http://kephost.com/images/2017/05/08/18361676_1936463849924187_2027195159_n.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
És meglepően jó lett, hiába ilyen kis randa szegény.
Gabesz írta:
Én próbáltam a kontaktlencsét.. Nem vált be... Kb 5 percenként jöhet a szemcsepp, a ki-behelyezés egy kínszenvedés... Túl erős pislogóreflex, és túl száraz szaruhártya...
A szemműtét meg százezer szemenként ha jól tudom...
Sasha írta:
És meglepően jó lett, hiába ilyen kis randa szegény.
Pontosan. Bár csöppet eltértem az "előírtaktól", mert eredetileg eperlekvárt kellett volna tömködni a piskóták közé - de ez nem tűnt túl változatosnak, és nem is igen állt rendelkezésre. Szóval utóbbit friss eperrel, puncs pudinggal és tejes-epres csokireszelékkel pótoltam.
Kicsit aggódtam a piskóta miatt, mert anyának pl. soha nem ment, hiába süt-főz mást remekül. Viszont meglepően jól sikerült és nem is esett össze, ahogy az itthon lenni szokott. Valamint a derelyémmel ellentétben, ez nem kelt életre és akart bosszút állni rajtunk.
Amúgy nem ronda, a tejszínhab teszi kissé cafattá szegényt. Ha oldalra egész epret raktál volna, vagy virágot (nagyon sok virág ehető) akkor rögtön feldobja kicsit. Mi 2 éve ilyen sütit csináltunk apukámnak születésnapjára. <-- csak a virágot kell nézni.
Piskotában az arányokban van a titok, amúgy holt egyszerű, de gratulálok.
Wow, nagyon jól néz ki a művetek! Tetszik ez a színösszeállítás. A virágok pedig szuperül feldobják az összképet.
Én is gondolkodtam azon, hogy hasonló célra nekünk is jól jönnének most, de mivel öcsémnek így is háromszor kellett külön kerülőt tennie a boltba, a komolyabb díszítést kihagytuk, pedig komolyan az az egyik legélvezetesebb része a tortakészítésnek. Vagy is én azt élvezem, meg a matik (kocka) összekotyvasztását.
Itt van ez a csaj: https://tortaisko... ha érdekesnek találod a sütögetést, akkor neki vannak nagyon jó kis tippei, nézz szét az oldalán.
Én azt szeretem a díszítésben, hogy pár egyszerű dologgal rögtön mennyire feldobható a sütemény-torta. Én össze keverni szeretem az hozzávalókat, meg az a gondom, hogy marhára szeretem a nyers tésztát, kicsi korom óta mindig én vagyok a kostoló, hogy minden rendben van-e. Emlékszem egy szakács barátunk aki egyszer pogácsát csinált nálunk kb 7 éves koromban elkezdett rémisztgetni, hogy ha folytatom ezt a szokásomat, hogy megkóstolom a nyers tésztát, akkor rákos leszek. A mai napig mindig megkóstolom.
Az elmúlt időszakban láttam oreos sütiket (mármint oreo az alap keksz amit használunk a tésztához), meg no-bake cheesecake recepteket, én ezeket szeretném kipróbálni majd. Youtube-on van egy Tasty nevű csatorna, néha onnan lesek valamit. Szerencsére nincs duma, csak 2 perces gyors videók.
BrainBox írta:
...
A szememet meg épp most akarom megcsináltatni én is, hiába kerül sokba egyszeri kiadás, nem úgy mint a kontakt lencse, és a kényelmetlenséget is megspórolom amikor be-ki veszem. Emlékszem párszor nem szomjasan elfelejtettem, h hordom és másnak igen kellemetlenül ébredtem.
Több ismerősöm is túl esett a műtéten mindegyik csak ajánlani tudja, egyetlen hátrány, hogy 60 felett mindenképpen olvasó szemüveg fog kelleni, legalábbis nekik ezt mondták.
Hát én ezt még mindig nem tartom olyan rossznak.
Lol, Capac, pont azt nézek. Csak a hugom miatt kezdtem el nézni, győzködött, meg azt mondta, hogy kíváncsi a véleményemre.
Most kezdem a hetedik részt. A 3-5. szerintem nagyon leült, de most a hatodik tetszett újra. Az első két rész meg azért elég kemény, így elsőre.
Minagi írta:
...marhára szeretem a nyers tésztát, kicsi korom óta mindig én vagyok a kostoló, hogy minden rendben van-e. Emlékszem egy szakács barátunk aki egyszer pogácsát csinált nálunk kb 7 éves koromban elkezdett rémisztgetni, hogy ha folytatom ezt a szokásomat, hogy megkóstolom a nyers tésztát, akkor rákos leszek. A mai napig mindig megkóstolom.
Az elmúlt időszakban láttam oreos sütiket (mármint oreo az alap keksz amit használunk a tésztához), meg no-bake cheesecake recepteket, én ezeket szeretném kipróbálni majd. Youtube-on van egy Tasty nevű csatorna, néha onnan lesek valamit. Szerencsére nincs duma, csak 2 perces gyors videók.
A könyv középszerű volt, bár az ötlet maga az jó. A sorozat azért nem érdekel túlzottan
Én itt most nagyon ki tudom élni magam kulinárisan itt, az elmúlt pár hétben csináltam már kakaóscsigát, almáspitét, pizzát meg ma bárányt. Bár az nem lett olyan jó mint fateromé : (
A nyers tészta meg sokszor jobb mint a végeredmény, nagy álmom egyszer csak a tésztáért csinálni és azt megenni.
Ugrás a fórumra: |