Max tényleg az lehet értelmes teória hogy megtévesztésből lesz ssjb, és ott nagyon alap. Viszont akkor már minek használ előtte ssj-t????
Ez már azért kicsit nagyon bonyolítaná a teóriát!
Na meg minek tetetni hogy erős vagy és felérhetel a legerősebbekkel amikor is kimész a nagyfiúkhoz azok meg egy pofonnal kiütnek!? Ez már inkább csak ámítás és félrevezetés lenne.
Igazából a Toei hibája, hogy nem egyértelműek a dolgok. A Zamasu arcnál is találgatni kellett az embereknek ,hogy akkor ki melyik idővonalról van stb, itt sem nagyon magyaráznak meg mindent. Minden elismerésem Toriyama és Toyotaro felé, velük nincs gond, viszont a Toei sokszor elég hanyag munkát végez és ez azon is látszik, hogy csak találgatunk, semmi sem egyértelmű.
Igaz, hogy sokat javult a super grafikailag, meg történet mesélés szinten is, de van még hova fejlődni.
A Zamasu arcra is fejlődtek valamennyit, a mostani arcra mégjobban, de nem eléggé. Na de majd 4-5 arc múlva, ha megél annyit a sorozat, lehet kapunk egy tökéletesen megírt és kivitelezett sztorit
KingBradley írta:
Ha neked lenen igazad, kb. úgy kezdődött volna a DBZ, hogy a saiyan faj eltiporta a mindenséget (U7)
nemdebár? Ha már évezredekkel korábra is visszatekintünk.. egy bolygónyi saiyan. Csak leigázott volna mindent és mindenkit elképzelésetek szerint!
Azért ne feledjük,hogy a Saiyanok nem élnek több 100 évig,és csak ritkán született olyan tehetség,mint Goku és Vegeta(a namekon elhangzott SSJ legenda,nyilván eredeztethető volt a múltból,de még Vegeta sem tudta biztosra,hogy igaz-e,mert olyan régen lehetett az utolsó Super Saiya-jin létrejötte)amúgy nem ők voltak a legerősebb faj,Frieza seregében is sok Raditznál meg Nappánál erősebb harcos volt,és Vegetáék is nagy mákkal élték meg ezt a kort,hogy ilyen erősek lehessenek,lévén hogy ismerték a sárkánygömböket(Gokut 3x,Vegetát 2x hozta vissza).
Szóval ettől nem kéne uralkodniuk az univerzumon,max jó pár ezer évvel a múltban,nagy mákkal.
Ráadásul a Saiyan-ember keresztezés még erősebb lényeket hoz létre,ezért is öröklődhetett Gohanra,aztán Gotenre meg Trunksra akkora erő már gyerekkorban,ha a Saiyanok szerinted nem is,de ők mindenképpen tehetségesebbek pl Friezánál,mivel születésükkor erősebbek voltak,mint feltételezhetőleg Frieza edzés nélkül 70 évesen. xD
Szerkesztette: shrek11 - 2017.04.20. 17:41
Üdvözlet mindenkinek
Nem nagyon szoktam beírogatni a fórumba , csak olvasgatni szoktam , gondoltam most meg lépem .
Közel egyben gyűrtem le a Supert az aktuális részekig !
Nekem tetszik , a sorozat sokban visszanyúl a régi sorozathoz , mint pl poénok terén , ami kicsit nekem hiányzott a Z-ből !
Az erőviszonyok szerintem is kicsit nevetségesek , nosztalgiából elkezdtem nézni a sima db-t , nah ott Kame senin egyetlen kamehame-val leradíroz egy hegyet , az ő erejével , ami mint tudjuk a Z elején kb 140 volt alap álláson .
Nem milliókról van szó ,csak 140 egység , felhúzva se sokkal több szerintem .
Így szerintem nem a supernél vannak a gondok , már az eleje ott kicsúszott az alkotó kezéből az irányítás erőszintek és hatásaik terén , ez meg a super csak tovább viszi !!
Ha arányosan néznénk a dolgot , Goku vagy Bills eltévedt ki lövedékeinek , kontinenseket kéne megsemmisítenie
Magyarán itt is csak nagy látványos csatákat akarnak , azért tűnik Goku gyengébbnek
Szerintem szeretnének visszanyúlni a régi szép időkhöz , amikor még Goku és a többiek kb egyenlőek voltak
Amúgy meg ha belegondoltok ez a Goku teszteli őket stb , meg visszafogja magát , hogy nem alázza le őket kapásból , hogy ne hogy sérüljön a kis lelkük
Hadlyuk már , ő soha nem volt az a fajta aki ennyire sokat gondolkodna , egyszerűen a nézők számára szeretnének a készítők izgalmas , kiélezett , látványos csatákat , ennyi
A többi belemagyarázás , hogy meg etessék a nézőkel , hogy a többiek milyen erősek
Pl kuririn , aki már az cyborgok ellen is csak nézőnek volt jó
Mivel itt meg tehetik , ezek úgy is csak kitöltő részek
A mangábban csak annyi lesz , hogy már mennek a tornára és esetleg edzetek előtte egy kicsit , a idő és tér szobájában
A mangábban meg úgy is csak azt fogjuk látni , hogy mindegyikük kap egy hozzá képest alkalmas ellenfelet , így az egész Gokuval vívott harc , meg nem történt lesz , csak annyit tudunk majd hogy besorozta őket
Az hogy hogyan nem lesz részletezve a mangábban , ezért teszik meg most kitöltésképpen !
És mint tudjuk a manga a kanon , a többi csak kitöltés !
Amúgy ami engem érdekel , elvileg ez a sorozta figyelmen kívül hagyja a Gt igaz ?
Eleve az egész SSJ4 , meg az arany oozaru , hihetetlen nagy baromság volt , + pan személyiség hihetetlenül idegesítő volt !
Főleg hogy az egész toffel dolog filler
Így ennek örülök is , hogy semmibe veszi
Remélem a Erő tornája , vagy miután , ugrunk a Z utáni eseményekre , nem volna rossz
Amúgy én még azt is el tudom képzelni , hogy Gi-ne is feltűnne
Azt meg hogy hogyan élte túl a dolgot , valahogyan csak kimagyaráznák
Amúgy is szerintem a Z is hihetetlenül ostobán lett lezárva , látszik rajta hogy kifogyott a mester a ötletekből !
Most ezt orvosolhatná , szerintem
Apropó a S-ben elhangzik hogy egy saiya jin faj egyedei 80 évesen még fiatalnak számítanak , én szóval a 80 emberi évet olyan saiya jin korban kb 25 évesre tenném
Tehát saccra egy saiya jin simán megél szerintem 250-300 emberi évet , csak régen ritka volt régen a végelgyengülésben meghaló saiya jin
A super saiya jin legenda meg Bardocktól eredeztethető , abból az időből amikor még a saiya jinek nem éltek a Vegetán , szóval tényleg jó régen lehetett
KingBradley
Ha azt kívánja meg a józan ész és van is tankom akkor igen.
De minek biztatni a gyengébbeket amikor ő is tudja hogy milyen ellenfelek jöhetnek.
Ezért is volt jó Krilin ellen ahogy mutatta hogy simán el tudná söpörni őt. Buu ellen is jó volt mert mutatta hogy Buu sem olyan ostoba és hogy Goku is elég erős alap formában is nemhogy ssjb-ben. (szóval jóval erősebb Buu-nál is) Itt viszont már azt lehetett kivenni hogy C17 már már egyenrangú az istenekkel akárcsak Goku vagy Vegita. Pláne az edzésével hogy és mikor jutott el idáig, na az nem tiszta. Azzal vannak kétségeim.
Gokuéknak volt hol kivel és miért edzeniük pláne egy jó tanár is.
Amúgy 80 évig nem fiatalok csak addig vannak igazi harcképes formában. Aztán már egyre kevésbé. Ők se élnek több széá évig inkább csak 100 és körükig. (Csillagharcosok)
KingBradley
Ha azt kívánja meg a józan ész és van is tankom akkor igen.
De minek biztatni a gyengébbeket amikor ő is tudja hogy milyen ellenfelek jöhetnek.
Ezért is volt jó Krilin ellen ahogy mutatta hogy simán el tudná söpörni őt. Buu ellen is jó volt mert mutatta hogy Buu sem olyan ostoba és hogy Goku is elég erős alap formában is nemhogy ssjb-ben. (szóval jóval erősebb Buu-nál is) Itt viszont már azt lehetett kivenni hogy C17 már már egyenrangú az istenekkel akárcsak Goku vagy Vegita. Pláne az edzésével hogy és mikor jutott el idáig, na az nem tiszta. Azzal vannak kétségeim.
Gokuéknak volt hol kivel és miért edzeniük pláne egy jó tanár is.
Amúgy 80 évig nem fiatalok csak addig vannak igazi harcképes formában. Aztán már egyre kevésbé. Ők se élnek több széá évig inkább csak 100 és körükig. (Csillagharcosok)
Csak képzeld el hogy össze kell szedned 10 harcost, mert az univerzumod a tét.
Te hogy hivnád be őket? Hogy átmész fullpowerbe, és azt mondom hogy mindenki sokkal erősebb nálad, de azért gyere el..és ha el is megy, nulla harci kedvel, akkor semmi esélye nincs.
Most goku mindenki felhúz egy kicsit lelkileg, és azért ez nem kicsit számit.
Én minden logikai baki ellenére örülök hogy visszatérnek a "gyengék" és jó hogy pár ember is részt vesz a tornán, nem csak a saiyanek.
Persze ez teljesen egyértelmű, feltüzeli őket és elszántan mennek a tornára. Akármilyen erősek is ketten Vegitával,itt lesz még 70 ellenfél akinek a nagy része Gokura pályázik,így akármilyen hülyén is hangzik kell olyan is aki meg tudja védeni.
Mert tegyük fel Jiren ellen öklözik,épphogy ki tud tartatni ellene és akkor balról állonrúgják és kiszáll a picsába. Holott egy kanos Krilin figyelt volna rá és nem szarja össze magát,mint az aki a pár résszel ez előtti részben volt.
Na és pl ott abban a részben pont ezt tanulhatta meg Goku,hogy kell a bátorítás ami elképesztő energiákat tud mozgósítani. Ha nincs az a rész szerintem inkább Whissel edzene most és leszarna mindenkit.
Te honnan vetted, hogy volt apjuk, anyjuk, és esetleg gyerekkorul is?
Onnan, hogy Toriyama maga mondta Nem tudom itt mondta-e először, de itt is egyértelműen lejön, hogy eredetileg normál emberek voltak és nem Gero csinálta őket a semmiből: http://www.kanzen...ll-arc-02/
Nevüket is felfedte, Lapis és Lazuli (ha nem haragszol ezt most nem keresem ki, más is emlegette már őket ezen a néven itt, szóval csak elhiszed). Mellesleg nem szokásom a db wiki-re adni, de te lehet igen szóval ezek az infók ott is mind megtalálhatóak. Azt meg még én sem gondolnám, hogy ennyi mindent hátsóból húztak volna elő minden alap nélkül
The sole weakness of the genius Dr. Gero’s inventions was that “personality control” didn’t work well, so that’s believed to be the reason why he changed his methods to using humans who were bad to begin with and remodeling them into Artificial Humans, like Nos. 17 and 18. It was thought that he had succeeded with cyborg-types, but ultimately, these were also failures because they wouldn’t listen to orders the way he wanted. He reversed course again, and No. 19 was his first success.
C-19-re mondja, hogy Cyborg-típus, ha jól értem. C17-18 csak mint mesterséges ember vannak említve.
Artificial humans. Oké, nem androidként említi őket. De nem is kiborgokként.
Most olvastam az egyik face-s Db oldalon-ahol mondjuk nem volt alátámasztva forrással-hogy Beerust eredetileg egy gyíkszerű szörnynek kreálták és ő fertőzte meg gonoszsággal a csillagharcosokat.
Rotcsa Már az első bekezdésben is írja, hogy véletlenül futottak össze Gero-val, azaz nem ő "csinálta" őket.
Amit meg kimásoltál pont azt írja le, hogy mivel Gero-nak gondjai akadtak a robotjai személyiségeinek irányításával, így inkább olyan emberekből akik alapból rosszak voltak próbált "Artificial Humans"-okat csinálni mint 17 és 18. De mivel ez is csődbe ment és ők sem követték a parancsokat (itt már kiborgként is említi őket), így visszatért a régebbi dizájnhoz (a full robothoz) és megalkotta első sikerét, 19-et. Szóval ez után nem tudom mit mondjak még, a legjobb bizonyítékot te magad másoltad ki. Mellesleg a bekezdés úgy kezdődik, hogy "Entirely artificial, like No. 19!", szóval nem, nem mondja, hogy 19 kiborg lenne.
goku5 írta:
Hát nem tudom , nekem az animéből és a mangábol is az jött le , hogy konkrétan arra utalnak , hogy 80 éves korukig még fiatalnak számítanak
pl http://naruto-kun...per/007/10
Itt ki jelenti Goku , hogy neki ezt mondta Vegita , nem lehet félre érteni
A fiatalt meg több fajta képen lehet definiálni , én 30 vagyok , de még fiatalnak számítok , és érzem is magam
40től lennék középkorú , tehát a fiatal kifejezés 25-30 éves kort jelöl kb
Tehát ebből az jön le , hogy Vegita és Goku emberi években kb 80 éves korukban kezdenek majd el öregedni (lesznek olyanok mint én most ) , szépen lassan ahogy egy emberél is megtörténik kezdenek majd öregedni , csak a folyamat felfelé lassabb és lefelé is az lesz !
Én se holnap fogok mankóval járó bácsivá válni , azért az még odébb van
Így ez náluk sem lesz olyan gyors folyamat , sőt lassabb lesz mint pl nálam , szóval szerintem a 100 éves kor kevés !
Ha ők leélnek 80 évet és még fiatalnak fognak számítani , akkor bizony az életük több még fele hátra van
Mint ahogy nekem is
Ha szerencsém van még élek 50 évet vagy többet , nah ők nem ennyit fognak még a 80 után élni , ha nem még +80 és még + kb 40 , tehát 200+ év !
A Saiya-jineknek hosszú a gyerekkoruk , hasonló a felnőtt , a középkor , és az öregedés ideje szintén hosszú
Szóval ergo Goku és Vegita ( de talán a félvérek is), sokkal magasabb élettartammal rendelkeznek mint egy normál ember , szerintem kb a 2,5X de lehet akár a 3X többel is !
Szóval az biztos hogy Goku és Vegita lazán túlélik Chi chi-t és Bulmát !
De abban igazad van , 200-220 év ide vagy oda , ez nem elég ahoz hogy uralják a univerzumot , talán ha többen lennének és dinasztiába gondolkodnának talán -!
Ha nem csak az esztelenül harc járt volna a fejükben , ha nem a változatosság kedvért edzetek is volna ( Gyengék leigázása nem edzés ) , talán idővel a kis babák is SSJ-1 ben születek volna már idővel
A következő generáció mindig erősebb elven alapulva
De mindegy is , mert Gokuval és Vegitával a teljes vérű faj , kihal , a félvérek és negyedvérűek meg már közel se élnek szerintem olyan sokáig Szerkesztette: KA-San - 2017.04.20. 23:35
Szerintem nagyon túlgondoljátok ezt az erőszint közötti különbséget...
Ha úgy vesszük, mióta képesek a Blue szintre (töb mint 80 rész), azóta nem erősödtek olyan sokat. Ami azt jelenti, hogy ha Buu kb felért annó edzés nélkül az SSJ3-hoz (ami a legerősebb volt akkor), akkor ha most ráedz még egy kicsit akkor simán felveheti a harcot Blue szinttel.
Illetve ha C17 annó az SSJ2-vel simán felvette a harcot (onnan gondolom, hogy vegitát ssj1-ben alázta nem kicsit), akkor azóta ha ő is edzi magát, karbantartja magát akkor simán erősödhet a Blue szinthez. Nincsenek olyan hatalmas különbségek....
Meg azt se feledjétek, hogy mikor Goku először küzdött Hit ellen, erősebb volt Hit-nél, de a Hit által használt technika (stratégia) miatt felül tudott kerekedni Gokun. Ugyan így Buu vagy C17 is megleckéztetheti Goku-t rendesen.