Na de a Zereftől független dolgok ugyanúgy megtörténnének, valószínűleg.
De egyébként nyilván, én sem mondom, hogy Zeref ötlete támogatandó
Csak hogy egy kicsit jobban is bele lehetne gondolni. Mert egyáltalán nem biztos, hogy rossz lenne az. Erza valószínűleg szülőkkel nőne föl, mert Eillentől nem rettegtek volna, hiszen Acno nem irtott volna ki mindenkit, a sárkányok békében élnek tovább az emberekkel, Natsuék a sárkányokkal- szüleikkel, nemtom, és elvileg (persze itt már minden változhat), a többiek, a "normális" emberek, Grayék, Lucyék, stb. ugyanúgy megszületnének 400 évvel később, mint ahogy most is, csak szülőkkel, és tragikus múlt nélkül.
Persze semmi sem granatálhatja, hogy nem jönnek új, más gonoszok, de mégis jóval nagyobb rá az esély, tekintve, hogy pl. élnek a sárkányok, akik nem hagynak akármit, az biztos.
De egyébként nyilván, én sem támogatnám, ha Natsu helyében lennék, csak egy kicsit elgondolkodtam.
Amúgy volt egy gondolatom manga közben. Annanak a neve Heartfilia. Ahogy Layla-nak is. Na de ez nem nagyon jön össsze
Merthogy Lucy apja a Heartfilia (gondolom), legalábbis a mangában eredetileg ő volt, szerintem, és nem Layla, ergo, ha a logikát nézem, akkor Anna leszármazottja Lucy apja kéne legyen, aki aztán elvette Layla-t
Mert ugya az, hogy Layla és Anna családneve ugyanaz, az azt jelenti, hogy minden egyes generációban volt egy férfi, aki tovább vitte a nevet, majd 400 évvel később megszületik Lucy apja (akinek nem emlékszem a nevére- rákerestem, Jude
), aki elveszi Laylat. De Layla láthatólag eredendően Heartfilia a manga jelenlegi álláspontja szerint, ha az anyjától meg a nagyanyjától, stb. örökölte a könyvet.
Ez viszont azt jelentené, hogy Jude vette fel a felesége nevét, ami lássuk be, nem mondom, hogy példanélküli, de nem túl gyakori. És mivel azt mondja, hogy az anyjától-nagyanyjától örökölte a könyvet, ezért két lehetőség áll fenn:
1. Vagy az összes csaj csak beházasodott a Heartfilia családba, és csillagmágus lett (nem valószínű),
2. A Heartfilia családban a nők viszik tovább a családnevet
Elvileg elképzelhető, ha a férfi sokkal alacsonyabb rétegből jön, hogy a nő vigye tovább a családnevet (legalábbis az európai történelemben, a japánt nem ismerem), de nagyon ritka dolog.
Vagy, esetleg
3. Jude a rokonát vette el, és mindketten eredendően Heartfiliák
De ezt is kétlem
Szóval ez valószínűleg baki, ha jó a logikám, de ez legyen a legnagyobb hiba, hogy a manga legelején még nem gondolt erre a Heartfilia-dologra.
Szerkesztette: Jon - 2017.04.10. 00:09