Shiro
Naruto-Kun.Hu Team
Moderátor
Konohapokalipszis 2
Az a rövid kis jelenet Konoha romjain elsőre nem tűnik túl érdekesnek. (Már megint valami hatásvadász kezdés...) De jobban megvizsgálva egy csomó kérdést vet fel.
Borutonak része volt Konoha lerombolásában?
Az áthúzott fejpánt a lázadás szimbólumát jelenti. Nem mondom, hogy ő maga robbantott volna, de szerintem részese lehetett annak a mozgalomnak ami szembement Konoha vagy Naruto elveivel.
Az ellenfele meg már nem is shinobi, mintha végül mégis csak Sasuke álma teljesedett volna be Narutoéval szemben.
Boruto esetében a Byakugan/Tenseigan, mégis honnan van?
Ott a heg, mint Kakashi esetében, tehát feltételezhető a beültetés, és a Hyuuga klán népességét tekintve bőven lehetett forrása. De mi van, ha ezen belül Hinata az?
Vagy belegondolni is drámai Himawarit megemlíteni.
A világítós tetkó az senjutsuból eredhet, hiszen anno Hashis Ráma is így tolta, bár szerintem sokkal inkább szó lehet az átokpecsét továbbfejlesztéséről, mint a sima senjutsuról.
-------------------------
Alapvetően a történet nem túl számottevő, Boruto lázadozik az apja ellen, de nem ilyen lett volna Naruto is, ha Minato és Kushina életben maradnak? Persze Naruto geneációjában bőven volt dráma, hisz ők még a háború korszakában nőttek fel, Boruto története meg már a béke korszakában játszódik.
Bojler
A movei-ban e a menő Boruto eléggé gyenge képességekkel rendelkezett összehasonlítva az egykori lúzer Narutóval, ami magarázható annak, hogy az akadémián bár tanulnak ninjutsut, de azt már nem az Assassin's Creed szellemében oktatják (, mint ahogy arra a valóságban is lehetőség van).
Ezzel szemben..
Az anime első részében kifejezetten jók a képességei a korosztályához képest. Bár mint tudjuk, ha van családod, akkor az kifejezetten előnyös a ninjutsu ismereteket tekintve.
S én itt meg lennék győződve arról, hogy a kagebunshint Konohamarutól sikerült elsajátítania, ha már Naruto annyira hanyagolja a családját.
---
Magam részéről az árnykígyó egy kicsit túlzás. Szokásos történet, hogy gazdag gyereket megverik és elveszik a zsebpénzét, majd az valahogy a nem éppen a legjobb módon próbál szembeszállni zaklatóival, de ehhez nem feltétlen kéne behozni Lucifert.
Valami elme roggyant Orochi fan lehet a háttérben, hiszen valljuk be, hogy ez az egész szánalmas.
Valaki olyan jutsun kísérletezik, amivel befolyásolni tud másikat, ehhez kéne egy olyan alany akinek vívódás van szívében, na meg persze ne legyen túl feltűnő a következmény, ez legyen egy gyerek.
Persze egy gazdag családból ami esetében egy jókora palotába kell beosontatni "chibihebi"-t.
Szerintem hitelesebb lett volna, ha Denki mindazt bármiféle megszállottság nélkül teszi.
S akkor Boruto fél szemében már gyerekként ott a Byakugan/Tenseigan. Oké mondom örökölte, de miért csak a jobb szemében van? Az előzetessel kapcsolatban már említettem, a beültetés lehetőségét, a heg mait, de az itt el lehet felejteni. Oké a félszemes dolog tök menő egy shounenben, de azt ne feledjük hogy a Naruto esetében a dojutsuk örökletes útón mind a két szemben megjelennek. A fél szem esetében meg inkébb valamiféle orvosi beavatkozásról lehet szó, mint pl kakashi Sasuke, vagy Danzou esetében.
Lehet mondni rá, hogy ez egy mutálódott Byakugan, Tenseigan a két vérvonal egyesülése okán, és Borutonak gyerekként nincs annyi csakrája, hogy mind a két szemére jusson. Na de felnőttként? Na és akkor minek oda a heg? Tehát nagyon nem értem, hogy ezzel it is akartak a készítők, pedig az első epizódot elnézve nagyon figyeltek a részletekre.
Egy kissé középszerű bár nosztalgikus illatú első rész ami sok mindent sejtet, ha ismered az előzményeket.
Ugyanakkor önmagában is fogyasztható az új nézők számára.
Elsőre az első Arc egy kissé gyengén indul, amiről csak pár epizód után kapunk világosabb képet.
Sparhelt
Remélem több hasonló történetet kapunk majd, mint amit a Gaidenben láttunk.