Na a kettőt azért ne keverjük. Én nem Kakashi hanem Minatóék évfolyamára értettem. Őket nem igen láttuk. Az meg mint írtam hogy egyszerre születik gyerek még nem azt mondja hogy egy évfolyam csak kb hasonló korúak akiknek egyszerre születik gyereke.
Amúgy Kakashi évfolyamából meg csak Kurenai az akinek született gyereke másról nem tudunk.
Ez azért más mint hogy Narutó évfolyamának egyszerre születik gyereke.
Amúgy az érveket bizonyítékot várnám az a biztos azzal meg lehetne győzni.
Borutó Korosztálya a különös ebből a szempontból csak nekem. Pláne ha úgy nézzük hogy Choji mikor találkozott és házasodott meg amikor még az animében sem volt jel rá hogy ismerné nem hogy 2 év múlva már közös gyerekük lesz. Vagy hogy mikor ért haza Sasuke és hogyan jött csak össze Sakurával és nekik is lényegében azonnal gyerekük is lett. A többi pár már kialakult szóval a többi gyerekkel az új generációból nem is igen lenne bajom.
Új fejezet.
Nem volt rossz. Egy teljesen jó felvezető volt a későbbiekhez. Kaptunk jövőbeni főellenséget a kölyköknek, haladt az igazi fő szál is egy kicsit, mélyítették a világot, illetve elindította a mostani ívet is.
Hát angol tudás híján amennyit értettem belőle, hogy egyelőre egy átlagos felvezető sztori indul meg vele. Majd kiderül mit hoznak ki belőle.
viszont már az elő oldal nem tetszett benne. Saradának most komolyan ilyen kinézetet adni? Na most ez komoly? 12 évesen már már (finoman kifejezve magam) "utcalány" kinézetet adni neki? ÁÁÁÁááá....
De amúgy látszik rajta is hogy tipikusan az anyja mintájára készítették (pedig már csak a sharingan miatt is jobban bírnám inkább ha inkább Sasukéra hajazna). Sakura meg messze nem néz ki olyan jól mint Hinata. (mármint mennyire bukik majd Borutó is a lányokra!? Milyen típus jön majd be neki?)
Saradának most komolyan ilyen kinézetet adni? Na most ez komoly? 12 évesen már már (finoman kifejezve magam) "utcalány" kinézetet adni neki? ÁÁÁÁááá....
De amúgy látszik rajta is hogy tipikusan az anyja mintájára készítették (pedig már csak a sharingan miatt is jobban bírnám inkább ha inkább Sasukéra hajazna).
Hát elég érdekes következtetésekre jutottál. xD Szerintem nem annyira kirívó az ilyesmi öltözék a ninja világban. Max. annyi, hogy azok a felhajtott gallérok csípik a szemem. Kicsit túl menőnek akar tűnni. Most, hogy így mondod lehetett volna jobbat is csinálni (a saját ízlésemnek megfelelően) de szerintem Sarada (meg kishimoto) majd eldönti mit vesz fel. Egyébként én Saradát bírom, hasonlít Narutóra de ő egyáltalán nem hülye. Meg szerintem nem kell siettetni ezt a sharinganos dolgot. Sakurától is sokat örökölt (mondjuk örülök is neki, hogy nem 100% emós uchiavért kapott ) Meg jó nézni, hogy taijutsuval aprítanak. Messze a legmennőbb harcstílus. Aztán amin még megakadt a szemem az, hogy Bolt klón nélkül csinált rasengant. (Habár az apja csakrakontrollja borzasztó volt Hinta meg lehet ezen segített)
goku5 írta:
Sakura meg messze nem néz ki olyan jól mint Hinata. (mármint mennyire bukik majd Borutó is a lányokra!? Milyen típus jön majd be neki?)
Ez kb. olyan mintha elmész egy kiállításra festményeket nézni és a képkereten akad meg a szemed. Nyilván van szerepe, és nem lehet figyelmen kívül hagyni de még nem néztük meg annyira a képet, hogy a keretre tudjunk koncentrálni.
Tök jó, hogy van benne love,romance stb stb de azért már jól esne ennyi fanservice után egy kis shounen feeling. Szóval mint ne mondjak, de szerintem ez viszonylag lényegtelen kérdés. Sohasem értettem miért ez ragad meg a narutóból sokaknak.
De ha választ kellene fűzni hozzá (és miért ne lehetne hozzá választ fűzni?!) akkor annyit mondok, ha mikor geninek voltak, és Sasuke vagy Naruto csaj lett volna akkor bizony Hina, Sakura hoppon maradt volna.
Kishimito jó mangát csinál, de lehet látni, hogy a rajongói kedvére is szeretne tenni. Szóval nyugi az a bizonyos "naruto romance fanfiction" réteg esélyes, hogy megkapja majd azt amit akar. De ezt egyébként Bolt halványan jelezte is, hogy megvédi Saradát. De itt Kishimotonak óvatosabbnak kell lennie, mivel a naruto elején még az egész egy poénfaktorként üzemelt a szerelmi "háromszög" és a rivalizálás miatt. Ami most nincs meg. Tudtuk ha Naruto szerelmet vall Sakurának akkor úgy is lekoptatja Sasuke meg Sakurát (Susukét meg Itachi ) Sőt csak a Shippuden közepétől kezdte erősebb vonalakkal kezelni ezeket a mellékszálakat. Most mit látunk? Sarada és Boruto jól kijönnek még ráadásul nem is nevezhetőek riválisnak. Itt az egyik az, hogy túl early, plusz ha megszaladna a szerző keze "rom." téren az nem jönne ki jól, legalábbis én egy jóidéig még nem szeretnék ilyeneken gondolkodni, mert ez egy shounen.
Jó látni Boltot, amikor olyannal találkozik aki beképzeltebb nála.(mondjuk Bolt chunninvitzsgás agybaszásán kezdek túllépni, ezzel szemben remélem, hogy mutat pár olyan dolgot ami miatt meg lehet kedvelni mint főszereplőt, mert nekem jelenleg Sarada sokkal szimpibb) De Bolt tuti össze fog haverkodni a dájmió fiával. A srác biztos a rare naruto kártyát keresi Bolt meg a rare sasuke kártyát.
Egyébként jobban kezdődik az arc első része mint vártam. Tetszik, hogy kicsit jobban megismerhetjük a földesúr környezetét.
Szerk.: Megnéztem kicsinyítve is a fejezetet és tényleg igazad volt, Sarada ruhájával kapcsolatban. OMG para, pláne a bal alsó képkockával. Nekem még a gaidenes outfit maradt meg, az olyan volt mint Sakuráé, de örülnék annak ha Kishimoto nem a loli-fan réteget akarná megcélozni és nem ez maradna a Borutoban.
[img]http://img.readms.net/cdn/manga/127/4149/15.png[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Szerkesztette: beeng - 2017.04.03. 04:00
Egy 12 éves lánynak szerintem nem való ilyen ruha.
Na meg ezt nem Kishimotó rajzolja.
Amúgy ennek a történtenek meg lehet nem romantikus sztori, de tipikusan már csak azért is itt fog összefolyni az Uzumaki és az Uchiha. Már csak az apák miatt is.
Hinata és Sakura különbséget meg tipikusan mellbőség táján értettem. Amit tipikusan örökölt Sarada. Boutónak meg csak Hinata az anya.
Egy 12 éves lánynak szerintem nem való ilyen ruha.
Hát én csak a pózrekedésen akadtam fenn, de mint mondtam mikor harcol egyáltalán nem érzékelhető, hogy baj lenne a ruhával.
De komolyan el sem, hiszem hogy erről megy a diskurzus xD
goku5 írta:
Hinata és Sakura különbséget meg tipikusan mellbőség táján értettem. Amit tipikusan örökölt Sarada. Boutónak meg csak Hinata az anya.
Szóval a konlúzió, hogy Boltnak megfognak nőni a mellei?!
De ne csak hülyeséget írjak. Az a kártyás dolog bejött nagyon, na nem azért mert annyira tetszett, hanem mert finoman mélyíti a manga világát és ilyen mélyítésből többet is szeretnék a jövőben.
Nézz egy kicsit utána a dolgoknak, mert sok mindennel nem vagy tisztában.
Kishimoto már csak felügyeli a projectet, kb. semmit nem csinál már benne. A rajzolást a volt segédje csinálja(Ikemoto), akivel együtt dolgoztak 15 évig.
Magát a sztorit pedig nem ő találja ki, hanem egy harmadik személy(Kodachi) így ő csak rajzolgat.
Ehhez a Boruto - Bolt párhuzamhoz meg annyit fűznék csak hozzá, hogy nem feltétlenül kell követni az angolokat és a hülye logikájukat amikor kitalálták ezt a nevet. Ez olyan, mintha Naruto-t Nalt-nak fordítanák kb.
Nézz egy kicsit utána a dolgoknak, mert sok mindennel nem vagy tisztában.
Kishimoto már csak felügyeli a projectet, kb. semmit nem csinál már benne. A rajzolást a volt segédje csinálja(Ikemoto), akivel együtt dolgoztak 15 évig.
Magát a sztorit pedig nem ő találja ki, hanem egy harmadik személy(Kodachi) így ő csak rajzolgat.
Ehhez a Boruto - Bolt párhuzamhoz meg annyit fűznék csak hozzá, hogy nem feltétlenül kell követni az angolokat és a hülye logikájukat amikor kitalálták ezt a nevet. Ez olyan, mintha Naruto-t Nalt-nak fordítanák kb.
Ikemotot és Ukyo megvolt eddig is csak nem tudtam, hogy túlnőt a segéd poszton. Egyébként a Bolthoz ragaszkodom. Mármint a Narutot-azért nem lehet fordítani mert ő egy japán éteről kapta a nevét (amikor Minato megkéri Jirayat atalán akkor mondják el neki, hogy hogy a könyvének a főhőséről nevezik el a gyerekük) Jiraya még mondja is, hogy egy rámenhozzávalóról van szó. Szóval japán eredetű. Míg a Boruto villám akar lenni csak a szótag abc és az L-betű hiánya miatt ez leheteletlen a japánban máshogy leírni. Ráadásul naruto fiának még villámaffinitása is van. Meg nézzük meg a nyakában lévő csavart nyakláncot. Szerintem elég egyértelmű, hogy Bolt akart lenni.
Ennyi erővel az OP- be miért fordítják Luffynak a Ruffy-t?
Na erről a névválasztásról még a Narutó manga végén is bőven volt szó. Na meg mindenféle magyarázat.
Sarada ruhájával kinézetével nem a mangában, hanem az első oldalas színes borítón lévő képével van gondom. Az olyan amilyenre írtam.
A Sakurás Hinatás kinézet meg arra ment volna ki hogy kinézetben Sarada lényegében tipikus Sakura. Míg Borutónak lehet majd az anyja féle nők tetszenek-e jobban vagy a Sakura félék?
beeng
Egyáltalán tulajdonneveket minek fordítanánk le?
Az angolok azért próbálkoznak mindennel, mert valahol pótolni kell a szegényes szókincsüket.
Érdekes módon még maguk az angolok is 90%-ban Boruto-nak használják, sőt már fordításokban is ez szerepel. Eddig egyetlen egy helyen láttam a Bolt szót.
Ez az egész névfordítási butaság onnan indult ki, hogy az angoloknak nem jött be az eleinte, hogy majdnem egyforma a név. Volt valami, hogy számukra hülyén hangzott, így cserélték le. Nálunk magyarul viszont a Bolt név hangzik hülyén, (szó volt itt a szavak jelentéséről, a Bolt az csavart jelent, ami referál a hátán lévő jelre, de magyarul mit jelent?)
Ez olyan, mintha Will Smith-et Kovács Vilmosnak hívnánk. Most már bárhol megnézed, az angol fordítások majdnem teljes része is a Borutot használja.
beeng
Egyáltalán tulajdonneveket minek fordítanánk le?
Az angolok azért próbálkoznak mindennel, mert valahol pótolni kell a szegényes szókincsüket.
Érdekes módon még maguk az angolok is 90%-ban Boruto-nak használják, sőt már fordításokban is ez szerepel. Eddig egyetlen egy helyen láttam a Bolt szót.
Ez az egész névfordítási butaság onnan indult ki, hogy az angoloknak nem jött be az eleinte, hogy majdnem egyforma a név. Volt valami, hogy számukra hülyén hangzott, így cserélték le. Nálunk magyarul viszont a Bolt név hangzik hülyén, (szó volt itt a szavak jelentéséről, a Bolt az csavart jelent, ami referál a hátán lévő jelre, de magyarul mit jelent?)
Ez olyan, mintha Will Smith-et Kovács Vilmosnak hívnánk. Most már bárhol megnézed, az angol fordítások majdnem teljes része is a Borutot használja.
Nem nem értem miért kellene magyarul jelentenie valamit. Továbbá azon kellene elgondolkodni, hogy a kölyök nem egy jelentés nélküli nevet kapott. És mivel van jelentése a latin abc-nek pedig L- betűje ami a japánoknak nincs akkor miért ne lehetne haszálni az az L-betűt? Nem tudom, hallottál e már transzliterációról nem teljes fordítás csak átírják az adott nyelv betűkészletéhez illően. Elég esélyes, hogy egy angol szó lett transzliterláva japán nyelvre azért mert az L hangot nem ejtik és helyette a ル szótagot használják egy néma u-val. Az apja, naruto esetében pedig nem kellett az adott nyelv szótag/betűkészletére való átírás mivel japán szóból ered. Ez a fia esetében nincs meg.
Persze tudatosan választották a Boruto nevet mert így kaptak egy B-betűs Narutot, ráadásul több mindenben passzol a sráchoz a neve. Mint mondtad a hátán a jel, az uzumaki klán szimbóluma, a nyaklánca, a villámeleme és valszeg Sasukétól Chidorit is fog tanulni. Sőt a nagyapja Minato sárga villanására is utalhat.
De ha megkérdeznék egy japánt mit jelent Naruto fiának a neve tuti villámot vagy csavart mondana csak ők képtelen máshogy ejteni/leírni. kötelezően angol nyelvet kell tanulni a japán iskolákban. Szóval ők tudják mit jelent csak a saját írásukra vetették rá.
A Will Smith-es hasonlatot meg komolyan helytállónak gondolod minden helyzetben?
pl.: A Soul Eaterben, az egyik karaktert BlackStart (ブラックスター ),BurakkuSutá-nak írják Hepburn féle átírásban. Akkor mivel ez is tulajdonnév akkor meg kellett volna hagyni BurakkuSutá-nak?
Persze ez fordítói felelősség, hogyan értelmezi a helyzetet. Itt persze számít az apja neve is.A mangastreamen Boruto-t használnak de tudnék mondani olyan példát is amikor épp, hogy ők fordítottak le egy nevet, helytelenül. Csak azt mondom, hogy eredetileg angolról fordították a nevet japánra és nem bűn a visszafordítás. A többit annyira nem ismerem.
Előre is bocsi a moderátortól ha kicsit offszagú lenne.
szerk.: úgy tűnik a kommentszekció nem támogatja a katakanákat.
Felesleges ennyit írni.
Nem kell minden mögött a jelentést keresni. A tulajdonneveket a magyar helyesírás nem fordítja, ellenben az angollal, ami megpróbálkozik mindennel.
Magyarul nem fogod senkitől sem megkérdezni, hogy mit jelent a Boruto, mert az egy név, még ha az angolok csináltak is neki egy jelentést.
Ugyanúgy nem kérdezed meg azt sem, hogy mi Will Smith jelentése, mégha létezik sem fogod azt használni.
Mi magyarok is használunk rengeteg angol tulajdonnevet amit nem fordítunk le soha, mert az tulajdonnév és már több éve, akár évtizede úgy referálunk rá, mint ahogyan az eredeti országa.
Márpedig ha ezt követjük, a japánok Boruto-t ejtenek és írnak.Magyar fordítások is így fognak megjelenni és már a legtöbb angol fordítás is.
A rajongók 90%-a erre a névre fog asszociálni.
Régebben volt egy képesség a Rinbo (Madara egyik szemtechnikája.) Ez is "eredetileg "Limbo" lenne, de meghagyták neki inkább a hallás utáni jelentését, pedig először Limbo-nak jelent meg Ami egyébként az angoloknál ésszerű is, mivel náluk írás során legtöbb esetben a kiejtés számít. Ellentétben velünk.
Más animéket meg légyszíves ne keverj ide. Én életemben összesen 3 animét néztem, köztük a Narutot, nem fog érdekelni, hogy máshol mit próbálkoznak be.
Ez a Bolt - Boruto dolog 100%-ban megegyezik az oroszlánkirály magyarra való fordításának a hülyeségével, Zordon magyarul Scar az összes többi nyelven. Ezzel szemben minden más fordított és szinkronos műben minden név maradt ugyanaz. Pl. Titanicban a Jack az magyarul is Jack nem pedig Jani.
Ily módon az angolok betarthatnák ezt és referálhatnának az eredeti kiejtésre.
Az angol mag a japán nyelvi és fordítási különbségeiben van a hiba és kész! Használja mindenki azt amit szeret. Pont ugyan ez van most a Dragon Ball-ban is. Van egyszer Bra vagy Bulla! Kinek mi tetszik. Megint csak az angol miatt van s hiba. Amúgy japánban hogy ejtik, mit hallasz szerintem lényegében az számít! Na és ott mit hallunk?....