A másik, hogy Mihawk elismerte az erejét és ő tipikusan az az ember (láttuk Zoro példáján az east bluen, hogy egy gyengébb ellenfél ellen sem fogja vissza magát, pláne egy elismert kardforgató ellen).
Nem olyan. El is mondja, hogy ő nem olyan bolond, aki a kishalak ellen is belead mindent. Zoro elhatározottságát látva kezdi komolyan venni a dolgot. De persze, a neves kardforgatókhoz nem így viszonyul.
A másik, hogy Mihawk elismerte az erejét és ő tipikusan az az ember (láttuk Zoro példáján az east bluen, hogy egy gyengébb ellenfél ellen sem fogja vissza magát, pláne egy elismert kardforgató ellen).
Nem olyan. El is mondja, hogy ő nem olyan bolond, aki a kishalak ellen is belead mindent. Zoro elhatározottságát látva kezdi komolyan venni a dolgot. De persze, a neves kardforgatókhoz nem így viszonyul.
Vista vs Mihawk nem igazán mondanám harcnak,mert Mihawk azért vonult vissza,mert tudta Sengoku tervét és így inkább visszavonult. Vista pedig nem akarta az egész erejét egyetlen ellenfél ellen felhasználni. Mert Acet akarta megmenteni .Így félbe vagy döntetlen harc lett.
Csupán annyi történt,hogy Mihawk elismerte az erejét. Mert Vista volt az első olyan ellenfél,akit még a legerősebb kardforgató se tudta megsebezni fél óra alatt.(Amit mi látunk eddig )
Vista szerintem az egyik legjobb kardforgató. Remélem a kövi arcnál visszatér .
Én csak a "gyengébb ellenfél ellen sem fogja vissza magát" dologhoz fűztem hozzá egy gondolatot, nem a Vista elleni egész harcához.
Engem nem kell meggyőznöd, szerintem is nagyon erős Vista.
kicsivel gyengébbek a parancsnokoknál, az admirálisok erősebbek a parancsnokoknál, a Yonkouk meg mindenki fölött állnak, jelenlegi ismereteink szerint. .
Mint ahogy azt feljebb írtam is, hogy Dragon és Gorosei legmagasabb szint a Yonkok és főadmirális után.Megmerem kockáztatni, hogy ők a legerősebbek az Opban és egy nap Blackbeard is ide sorolhatjuk.
Nagyjából már elképzeltem az egész erőviszonyokat az egész manga alapján.Valahogy igy lehet a sorrend.
Mert Garp rohadt op,akkor Dragon még erősebb és Gorosei pedig a legnagyobb hatalmat irányítják és a legtöbbet tudnak az Op világról és Blackbeard pedig a tipikus főgonosz,aki nem maradhat le egy Yonko szinten.
Elnézés offért,csak csak ezt akartam tisztázni. Ja és még annyit,hogy egy Yonko jobb keze áll a legközelebb egy admirális szinthez.Mert Jack,Marco és elméletileg Dogtoot a mind3 egy Yonko jobb keze.De ops,nagyon eltérek a témától xD.Röviden ennyi.
1. Dragon valószínűleg rohadt erős, ez tény, valószínűleg Yonkou szinten lehet, ha ennyire felhype-olták. A Gorosei-ről viszont nem tudunk semmit, én szerintem nekik nem a fizikai erejükben rejlik a hatalmuk....hanem másban. Ki tudja miben. Egy ősi fegyverben... vagy csak simán mert ők tudnak mindent. Ki tudja.
Persze lehet, hogy rohadt erősek, de nem hiszem.
Találgathatunk csak, de nem úgy vannak ábrázolva, és semmi ilyen utalás sem volt erre eddig. Pedig azért 850 fejezet lement már, köztük egy Marineford-al, ahol könnyen nagy bajba kerülhetett volna a Tengerészet - és ezzel a Világkormány is.
2. Nem Feketeszakáll lesz a főgonosz. Az a világkormány. Ettől függetlenül egyetértek, szerintem is túl fog szárnyalni minden eddig ismert karaktert az ereje, és olyan értelemben tényleg főgonosz, hogy Luffy nemezise a kalózkirállyá vezető úton. De a történet nem ott fog végetérni, és nem is Feketeszakáll köré van felhúzva a nagy háttérszál.
3. És egyáltalán nem 100%, hogy Jack Kaidou "jobbkeze". Mármint olyan értelemben lehet, hogy jobbkeze, mint ahogy Cracker is az a Mamának, mert róla is ezt mondták az emberek. Aztán kiderült, hogy valószínűleg ő a leggyengébb a három "jobbkéz" közül. Fehérbajusznak Marco volt a szó szoros értelemben vett jobb keze, de ez nyíltan ki is lett jelentve, ahogy Shanksnek is Benn Beckman. Viszont attól még, hogy Jack emberei kijelentették, hogy ő Kaidou "jobbkeze", ez nem biztos addig, amíg nem ismerjük meg a másik kettőt.
Ezzel nem azt mondom, hogy nem Jack a legerősebb embere Kaidounak, de nem biztos. Én nem lennék meglepve, ha nem ő lenne.
A mostani részeknél szerintem az fog történni (majd később), hogy Jinbei nagyon közel kerül a halálhoz és Luffy megmenti őt és azt mondja: Nem hagyom meghalni a barátaimat vagy valami hasonlót és utána vagy leveri BigMomot vagy valami olyan lesz amivel megússzák.
Csak most olvastam a fejezetet azt hirtelen beugrot ez
Elolvastam az utolsó három fejezetet végre magyarul is. Pár észrevétel: http://naruto-kun...iece/859/7 - alsó panel-> itt Bege egészen tuti nem 5-öt mond, sokkal inkább 1 éve csatlakoztak. Gondoltam szólok
http://naruto-kun...iece/859/9 - Jobb alsó panel -> Mintha Big Mom nem lenne képes tökéletesen iránítani a Király akaratát? Ez nem vallana egy Yonkoura, de őszintén, én örülnék neki, ha nem lenne mindenkinek alap, hogy tökéletesen keni-vágja az összes haki fajtát, főleg, hogy Big Mom tipikusan olyan karakternek tűnik, aki természetétől fogva rohadt erős, nem feltétlenül edzés miatt. Tehát lehet, hogy hatalmas haki van benne, király akarata is, de nem tudja tökéletesen használni (legalább is utóbbit). Örülnék neki, de lehet, hogy csak túlmagyarázom.
http://naruto-kun...ece/859/10 - Jobb alsó panel-> Ebből is látszik, hogy Begét semmi más nem izgatja, mint ahogy Jinbei is mondta, levágni a fejet, hátradőlni, és élvezni a káoszt. Elég beteg, de nekem nagyon bejön, egyre jobban Főleg, hogy vicces belegondolni, de mintaapa és mintaférj
http://naruto-kun...ece/859/12 - Bal középső panel-> Sanji hatalmas tiltakozása nekem annyira, de annyira azt sugallja, hogy itt még csavar lesz a csók körül Ahogy ez is: http://naruto-kun...ece/859/18
Aztán majd meglátjuk, remélem már két-három fejezeten belül.
Igen, én jót nevettem, hogy azon vitáztak, hogy a csók vagy alövés legyen a jel, ami valljuk be elég fura tekintve, hogy egyáltalán nincs kőbevésve meglyik fog előbb megtörténni, bár az is tény, hogy ez egyedül Pudding-tól függ, bár sajnos tartok tőle, hogy Oda megint a legegyszrűbb forgatókönyvet fogja választani...
Benne van hogy BM nem tudja rendesen irányítani a király akaratát. Sőt igazából a vérmérséklete és hangulatingadozásai ezt megalapozzák számomra.
Hát igen én is gondolkodtam azon, hogy Luffy a lövésre vár. De mi van akkor ha Pudding csókot ad golyó helyett? ahogy Luffyt ismerem:
1. nem fog indulni mert nem volt lövés.
2. elfelejti hogy lövésre kell várnia, és a csókra várt csak
Compote,Oven minden van itt
Pont mondani akartam Begenél hogy az az ajtó mindent hall ám de szerencsére ebből sem lett baj http://readms.net...61/4142/15
Azért az a panda-pszichopata fejű csaj elég durva ott a sarokba a békával
Plusz csak én nem láttam Brookot a többiekkel aludni?
Következő héten már sajna szünet :/
Épp ezért tartom hibásnak Katakuri fordítását. Kérdéses már maga az is, hogy mennyire illendő a lefordítása, ugyanis katakanával van írva japánul, nem pedig hiraganával.
Ezért véleményem szerint nem is kellene lefordítani, még ha furcsán is hangzik.
Továbbá az egész Big Mom család tagjai ételek után van elnevezve. Ő miért lenne kivétel?
Valószínű fordítási hiba. Mert a Katakuri valóban jelentheti az angolul Dogtooth nevű virágot is, de egy krumpliétel neve is Japánban.
Szóval ha minden áron le szeretnék fordítani, akkor valószínű inkább az utóbbi lenne a helyes.
felixgotrek írta:
Plusz csak én nem láttam Brookot a többiekkel aludni?
Ő már aludt BigMom-al. azért nem fáradt
Egyébként Caramel meglepően hasonlít Gloriosára. Az mekkora lenne, hogy elszólná Luffy magát, hogy tudja/ismeri ki van a képen. Gloriosának amúgy is azért keleltt elhagynia a szigetet mert bepasizott, mondjuk elég érdekes az a terézanya ruha rajta. lolololo
Na ebből mit fog kihozni Oda. +1 kérdés
Az is vicces, hogy mindenki tudja már, hogy a kincsesláda a legjobb ajándék Lilinnek.
CC-n pedig jól áll az elegáns ruha. (y) Sanji meg hozta a formáját, meg az kielégült fej amit vág (de komolyan, mik azok a fejek Sanjinál?! ) .... mondjuk nem csodálom, Pudding végtelenül aranyos
Bege kezd rájönni kikkel is szövetkezet. Bege pedig azt hiszi, hogy Sanji túljátssza a szerepét pedig csak magát adja.
Jó fejezet volt. És még még nehezebb megjósolni mi lesz itt. A legrosszabb dolog a fejezetben pedig szünet kiírása volt.
Épp ezért tartom hibásnak Katakuri fordítását. Kérdéses már maga az is, hogy mennyire illendő a lefordítása, ugyanis katakanával van írva japánul, nem pedig hiraganával.
Ezért véleményem szerint nem is kellene lefordítani, még ha furcsán is hangzik.
Én is ezért álltam át a Mangastreamről a Jaimini verzióra. Ott nincs fordítva a neve, szóval el lehet dönteni kinek mi a legszimpibb.
Szerkesztette: beeng - 2017.03.30. 12:36
Mivel közben már válaszoltál rá, így nem szeretnék beleszerkeszteni, ezért az új hsz. Remélem nem probléma.
Még annyi jutott eszembe a fordításról, hogy néha tényleg nehéz a fordítók dolga a katakanával, hogy az mint is akar a japános angol átiratban hordozni.
Valószínű ilyenkor meg kell várni valami hivatalos megerősítést.
Az egyik legdurvább példa talán Shiryuu -> Shiliew esete. Ember lett volna a talpán, aki ezt kisilabizálja.
És azért valljuk be Oda sem mindig konzekvens, azt hiszem Aladine nevét is csak jóval később tisztázta.
De nem szeretném elterelni a témát még inkább offtopik irányba, szóval a fejezethez is hozzászólnék.
A Szalmakalaposok hozták a formájukat az alvással, Bege tényleg csak most realizálja kikkel is kötött szövetséget.
Így viszont szinte borítékolható, hogy Luffy nem a tortából fog előugrani, mert a belsejébe bejutnia már valószínűleg teljesen lehetetlen küldetés és idő sem volna rá.
Sanji először egy kicsit irritált, hogy hozta a szokásos nőkkel szembeni formáját. De hát ki tudna ellenállni annak a megjátszott, mégis ártatlan, naiv mosolynak, beszédstílusnak és úgy összességében mindennek amit Pudding csinál? Még akkor is ha egyértelműen tudja mi készül a színfalak mögött.
Pudding arca meg egyszerűen epic volt, ahogy kívülről adja az aggódót de belül meg a "most azonnal ki akarom nyírni ezt a mocskos perverz disznót" valódi énje megnyilvánul.
Továbbá az egész Big Mom család tagjai ételek után van elnevezve. Ő miért lenne kivétel?
Valószínű fordítási hiba. Mert a Katakuri valóban jelentheti az angolul Dogtooth nevű virágot is, de egy krumpliétel neve is Japánban.
Hát nem tudom mennyire függ össze de a Gloriosa (feltétezem ő Caramel) jelentése kúszóliliom, míg Katakuri neve is egy liliomféle. Szóval nem biztos, hogy el van rontva lehet összefüggés is.
Szerkesztette: beeng - 2017.03.30. 13:16