Egyetértek, főleg, hogy itt még arra sem jöttem rá, hogy hol lehet avát cserélni.
Duma topic 14
Na akkor lássuk csak, mi lesz itt azért cserébe, hogy minden téma törlődött, a HSZ-ek nullázódtak, a rangok elvesztek, minden fórumtémát 3x annyi kattinrás elérni, semmit nem lehet normálisan megtalálni és a relatíve pofás felülett helyett lett egy szürke betonkocka:
-Nem szükséges az új fórumra külön regisztráció, hiszen a Naruto-Kun.Hu-ra regelt accal könnyedén át lehet járni.
Ez tök jó, de szerintem ez új fórum nélkül is megoldható lett volna.
-Az elküldött fórumhozzászólásokért is jár Sárkánygömb.
Király? Ennek biztos van, aki örül, szerintem full mindegy... de oké.
-A januárban tesztelt chatrendszer hibáit javítottuk és az igényeitekhez mérten alakítottuk ki. Ez a chatrendszer is összevonásra került a fórummal.
Ha már egyszer van egy fórum, minek bele chat? A chat az olyasmi kéne legyen, amivel a főoldalon gyorsan lehet beszélgetni egyet, ha van az embernek kedve. A fórum egy közösségi felület, ahol úgy tudsz beszélni dolgokról, hogy lehet csak 10 perced van és utána egy órát nem vagy a gép előtt. Pláne, ha már úgy is mindenki kap fórumaccot a regisztrációval, akkor meg pláne tök felesleges egy helyre, de mindegy...
A chat kapott egy keresőt, egy új - a fórumhoz illeszkedő - kinézetet is.
Ez alap dolog, ha már van chat nem funktció.
-Lehet értékelni a hozzászólásokat. Az értékelt hozzászólások - hogy hány darab "+"-t és hány darab "-"-t kaptatok - megjelennek majd a profilotokon, ezeket ki is lehet listázni részletesen.
Ez kb az egyetlen értelmes új pozitív feature...
-A profilotokra kattintva meg lehet nézni az utoljára elküldött hozzászólásokat és utoljára nyitott témákat.
Igen, ilyen eddig is volt, csak az még akkor is szólt, ha valaki új írt abba a témába, amibe te korábban.
-Ebben a fórumban is lesz az alsó panelnél - kik ünneplik a szülinapjukat, kik vannak online - stb. részek; továbbá - ha beállítod - meg tudod nézni, hogy ki volt az utolsó 10 aktív user abból a városból, ahonnan böngészed az oldalt, de lehet ezt 10-en felül, tételesen listázni is.
Felesleges.
-A fórum főoldalán kilistázásra kerülnek a legaktívabb fórumozók, de itt nem szerepelnek sem az adminok, sem a moderátorok, sem bármilyen más feladatkörrel rendelkező csapattagok sem, hogy a "dicsőségfal" csak a usereké legyen.
Lényegében felesleges. Nem hiszem, hogy bárki azért járna ide fel, hogy ő legyen a fórumozó #1. Az ilyen versengés amúgy is csak azt szüli, hogy nekiállnak az emberek kommentet farmolni. Én mindig is azért szerettem ide fejlárni, mert nyugiban megbeszélhetted, hogy mi van, senki nem akart "dicsőségfalra" felkerülni meg hasonlók.
-Egy teljesen új rangrendszer került összerakásra, amely a Bleach, Fairy Tail, Dragon Ball, Naruto és One Piece sorozatok fontosabb rangjait vegyíti.
Ja, csak cserébe nullázódott az eddigi kommentjeid száma, meg elvesztetted az évek alatt megszerzett rangod. Egy lépés előre, kettő hátra. Genius!
-Készült a fórumhoz egy navigációs panel, ahonnan egy kattintással elérhető az összes közösségi része az oldalnak: Ismerősök, sárkánygömbök, hsz értékelések, figyelt fórumtémák, stb, stb.
Felesleges. Nem olyan nagy ez a fórum, hogy ne lehessen megtalálni rajta dolgokat. Az eredeti listázás, ami megmutatta, hogy ha valaki válaszolt olyan témába, amibe írtál bőven elég volt.
-Ha jön egy új ismerősnek jelölés, akkor a fórum navigációs paneljébe érkezik egy értesítés pirossal, hogy új jelölés érkezett.
Lényegében felesleges. A főoldalon is úgy is látod. Az ismerősöd túl fogja élni, ha 10 perccel késöbb okézod le.
-Napokon belül egy új emotikon csomag kerül bevezetésre a fórumon, hogy még több hangulatjellel tudjátok kifejezni érzelmeiteket.
A legtöbb ember használ kb 4-et és eddig is volt bőven elég féle, de oké...
-Úgymond megszűnnek a különálló hírkommentek. A felhasználók a hírben lévő "X hozzászólások" linkre kattintva a fórum adott témájába ugranak majd. Tehát ha pl. kijön a Fairy Tail manga, akkor a Fairy Tail manga fórumtémájába kerülnek a felhasználók ha hozzá akarnak szólni a hírhez.
Ez egy nem rossz ötlet, de ez eddig is megoldható lett volna.
-Hamarosan lesz egy köszönöm gomb a híreknél, így nem lesznek 1 szavas köszönöm hsz-ek a fórumban a hírkommentek és a fórum egybevonását követően.
Amit úgysem fog használni senki. Most is van like gomb (vagyis volt, most már nem látom) a főoldalon, mégis tele van a kommentfal köszönömökkel. Jobb, ha a modik készülnek a köszönömviharra fórumban is.
-Napokon belül érkezik a Főoldalra egy panel amely listázza a legfrissebb fórumhozzászólásokat.
Lényegében felesleges. Aki fórumozni akar, kibír egy kattintást a fórum gombra.
-Hamarosan elkészül a "Ki merre jár?" panel, amellyel nyomon lehet követni, hogy ki épp merre jár a weboldalon.
Felesleges.
-Pár héten belül a weboldal kinézetét is igény szerint személyre tudjátok majd szabni a saját profil beállításaitoknál.
Ez oké, talán segít a szürkeségen is, de az itt a legkisebb baj.
-Márciusban valamikor végre elindul az NKSHOP is.
Aminek a fórumhoz semmi köze...
Továbbá javítjuk az általatok jelzett észrevételeket.
Itt egy: Vissza az egésszel és felejtsük el, hogy ez a koncepció létezett.
Ha nem lennék csapattag, hanem fórumozó akkor ez lenne az a pillanat, amitől is soha többé fel nem lépnék ide fórumozni. És ha én így érzem biztos nem vagyok vele egyedül.
Nem köcsög akarok lenni, mer oké legyen új fórum, az ötlet nem rossz. A gond azzal van, hogy az új forum nem csak rosszabbul néz ki, mint a régi, hanem, hogy az új forumért minden más ki lett/lesz dobva. Legalább is most úgy néz ki. Ha meglesz minden viszonylag látogatottabb régi téma minden HSZ-el, akkor oké, meg a régi fórumtagoknak mondjuk lehet az eddig elért pontjaik alapján vissza kéne adni a kommentszámuk meg a mostani rendszernek megfelelő rangjuk.
Ez ebben a formában viszont egy kapitálisan idióta ötlet. Amit most csinálsz az NKWT fórumközösség szisztematikus szétverése és elpusztítása és a PÜ-k alapján, amiket kaptam barimira nem csak én gondomol így.
Ennyi voltam. Lehet rám fújogni.
Avatárt a jobb felső sarokban található kis zöldeskék kerékre kattintva tudsz váltani.
Sajnos azt kell mondjam, hogy Exkirionnak teljes mértékig igaza van. Engem a dizájn nem érdekel, mert az a legkevesebb, de a fórum úgy volt jó, ahogy. Most mit nyertünk ezzel a váltással lényegében? Egy like-rendszert, meg egy sárkánygömböt hsz-enként? Ennyiért megérte a fórum gyakori olvasóinak sok-sok évnyi "munkásságát" kukázni? Lényegében Facebookot csináltunk a fórumból azzal, hogy láthatjuk a közelünkben lévő felhasználókat, és ismerősnek jelölhetjük őket, vagy épp lájkolhatjuk egyes "bejegyzéseiket"? A Chat funkció remek dolog, ezt támogatom is, de ezzel itt a fórumon csak még jobban olyan Facebookos benyomást kelt.
Nem szeretnék megint én lenni a "bunkó paraszt", mint ahogy azt lényegében megkaptam a legutóbbi teszt alatt is, de egyszerűen nem látom ennek a hatalmas változásnak értelmét. Értem én, hogy így a fórum és a főoldal is már a Sárkánygömb-rendszer köré lett felépítve (amit még mindig ellenzek), de most komolyan kérdezem... Ennyiért komolyan megérte oly sok évnyi "munkáját" a fórum gyakori használóinak lehúzni a WC-n?
Szerk.: Közben Exkirion beelőzött.
Exkirion, szívemből szóltál!!!
Vér frissítést is várnak, de most az egy-két random emberen kívül aki nem nagyon írt ide nem nagyon lesz ember számban változás....
Hogyhogy Duma Topic 14 van és nem 1? Hisz minden más változik, új alapok, új fórum, új hozzászólások, akkor a DT is első, nem?
Egyetértek, bár a régi hozzászólások megmaradtak archiválva, de a rangok elvesztek és ez az alulról felfelé olvasás is nagyon fura. A chat még nem is olyan rossz ötlet (miután rájöttem, hogyan lehet összecsukni) és ahogy elnéztem, a kereső is megújult és pontosabb találatokat ad. A hozzászólások értékelésének sincs túl sok értelme, főleg a csevegőben, ahol max. trollkodásra lehet használni, amíg meg nem unja az ember A sárkánygömbös rendszert még nem értem, hogy pontosan miket lehet majd vele nyerni.
Capac írta:
A privát üzenet is ki lett véve? Most nem a chatre gondolok hanem ami a régi oldalon volt.
Coelho írta:
A sárkánygömbös rendszert még nem értem, hogy pontosan miket lehet majd vele nyerni.
Ugrás a fórumra: |