Amúgy ha ekkora nihill veszi körül a 'tatamit' akkor ha kilökik őket és átesnek az eseményhorizonton,hogy kozmológus nyelven fogalmazzak, majdhogynem egy fekete lyukban landolnak és meg is halnak?
Vagy az egy olyan tér lesz mint ahová Whis teleportálta Vegitát és Gokut,ahol kvázi mozdulni sem tudtak. (amíg rá nem jöttek mit kell tenni)
A ringgel kapcsolatban ne felejtsük el, hogy elég keményen fog forogni az óramutató járásával ellentétesen. Ezt a trailerben már kielemezte Oppai haverunk. Talán ez a forgás is a versenyzők ellen dolgozik. Aki nagyon magatehetetlenül zuhan a földre, azt a ring eleve kirepíti onnan. Elvégre gyorsan kell szelektálni a versenyzőket, mert 80 fővel azért bőven tovább tarthatna normál esetben 40 percnél.
Nem is csoda, hogy 40 óra kell felépítéséhez, elvégre kész kacsalábon forgó ring lesz.
Ha kiesnek a ringből, valószínűleg átkerülnek egy másik helyre (ahonnan nézhetik a küzdelmet mondjuk). Nem hinném, hogy meghalnának vagy bármi bajuk esne a kieséssel, mert akkor ez az egész "nem lehet ölni" szabály eléggé értelmét vesztené.
Én úgy tudom elképzelni, hogy lesz egy ilyen pajzs ami körülövezi a ringet és ezen a pajzson kitudnak menni, de vissza menni a ringbe már nem.
Az meg h ki hal meg jelenleg lényegtelen, elvégre a vesztes univerzum törlésre fog kerülni Zeno által.
Pontosan ezért érthetetlen, hogy miért nem lehet ölni, mikor így is úgy is meghalnak. Illetve lehet érteni, mert ez is erősíti azt a gyanút, hogy az univerzumok elpusztítása csak motiváció, amit Goku beszélt meg Zeno-val. Ezért olyan nyugodt Goku, és ezért nem lehet ölni.
Ha Goku tényleg összebeszélt volna Zeno-val, akkor semmi értelme nem lenne kapásból "kizárni" az univerzumoknak majdnem a felét, akik valószínűleg pont a legerősebbek is ráadásul.
Ha Goku tényleg összebeszélt volna Zeno-val, akkor semmi értelme nem lenne kapásból "kizárni" az univerzumoknak majdnem a felét, akik valószínűleg pont a legerősebbek is ráadásul.
Pont ez az, nem akarják az erőseket összerakni "gyengékkel". És ez tőlem csak egy gyanú, hogy motiváció az univerzumok elpusztítása, nem pedig valós veszély. De abban biztos vagyok, hogy lesz egy csavar a történetben ezzel kapcsolatban.
Ha jól figyelsz, Goku nem tűnik annyira nyugodtnak az utolsó részekben, mikor a totális pusztulás kerül szóba.
Ha megfigyeljük Goku Bergamo elleni harcát, amikor jött a szabály, hogy ha Bergamo nyer, nem lesz univerzum pusztulás, akkor ez Goku-t hidegen hagyta, mivel valószínűleg tudja, hogy így sem, úgy sem lesz eltörölve semmi. És igen, tudom, hogy nem volt más válszatása, mert azt mondták neki, hogy hogyha nem veszi komolyan a küzdelmet, akkor mindent eltörölnek. De Goku mintha ezt sem hallotta volna meg, szemrebbenés nélkül vágott bele harcba, mindenféle aggodalom nélkül.
Egyébként az utolsó rész velem pont azt érezteti, hogy Goku leszarja az egészet.
Szerkesztette: faiden - 2017.03.21. 11:39
faiden, nagyon jó gondolatmenet. Lehet, hogy Goku már mindent lezsírozott a háttérben.
De ez miért adna neki elég motivációt a fejlődére? Oké, hogy Goku nem szeret kikapni, de önmagában a harc élvezetétől nem fog szintet lépni.
Trunks is akkor érte el a nagyon baszó szintet, amikor már rohadt nagy tétje volt a dolgoknak. Goku meg úgy lépjen szintet, hogy a harcon kívül kb semmi tétje sincs. Nekem ez az ahol nagyon sántít a dolog.
Goku soha nem akar veszíteni. Nagyon nem... Ezt láthattuk a Hit elleni harcánál is. Pont elég volt neki az a tudat, hogy ki fog kapni, máris megpróbálta a Kaiokent, amire csak 10% esélye volt. Vagy például a 66. rész legeleje. A videóban az 54. másodpercnél "Nem fogok veszíteni!" https://www.youtu...c-aUWDlMBI
Én arra gondolok, hogy a Főpap Gokut is még nagyobb motivációra bírja (esetleg átveri ) és mégiscsak engedélyezi a gyilkolást. Elvégre ha már az univerzum a tét, akkor igenis vállalja már fel a kockázatot mindenki, hogy belehal a harcba. Elég jogtalan volna ha úgy bukna el Csámpás univerzuma, hogy HIT-nek vissza kellett fognia magát.
De ez a gyilkolós téma. A trailerben nagyon jól látszik, hogy vérfoltok (mi más lenne?) vannak a trailerben. Ami azért csak erős utalás a gyilkolásra. https://www.youtu...nUMeZN1mZo
Szóval arra gondolok ez lesz a csavar a sztoriban. Emlékezzünk, a trailerben Krilin használja azt a sárga forgótárcsás pengét. (Még mindig nem tudom a nevét) Arra azért ne mondjuk, hogy nem gyilkos technika, mert az azért van hogy kettévágjon valakit. Egy olyan tornán ahol tilos gyilkolni, akkor elég hülyeség ezt használni, ami megöli az embert.
Toppo ellen is mondta Beerus, hogy Goku elragadtatta magát, túl komolyan vette és megölte. Talán ez is egy utalás lehet, hogy később mégis engedélyezik a gyilkolást. Elvégre Goku sem eresztheti el a legnagyobb kamehamehat, mert hát mi van ha megölöm vele?
Bennem ezek a kérdések nagyon itt vannak a tornán illetően.
Goku is igazi csillagharcos! Kell neki a kihívás szeret erős ellenfelekkel megverekedni. Ez élteti ezért is akarta a bajnokságot.
Amúgy az nem lehetséges, hogy esetleg azért nem lehet ölni, mert aki kiesik a ringből annak már úgyis mindegy elveszik a semmiben.
Vagy ami szerintem valószínűbb, hogy esetleg menedéket kap a megmaradt univerzumokban az arra érdemesnek bizonyuló.
A főpap a legnagyobb kérdőjel az egészben, az ő háttere kulcsfontosságú lesz majd, ha valóban forgat valamit a fejében. A teóriám szerint régen nem párban voltak az iker univerzumok, hanem trióban. Ugye Zeno hirtelen felindulásból elpusztított hatot. Tehát az univerzumok pont harmadát. És azokat az univerzumokat, amik külön álltak egymástól, tehát nem ikrek voltak. Ugye láttunk már képet az univerzumok állásáról, az iker univerzumok nem egymás mellett vannak, hanem egymással szemben, tehát nem véletlen egybeesés, hogy így pusztultak el az univerzumok, hanem így jöttek sorban, egymás mellett voltak. Na már most azoknak az univerzumoknak is voltak isteneik+angyalaik. Mivel a pusztítás gyorsan történt, Zeno ideges volt, nem gondolt senkire, így az angyalokat is eltörölte, a főpapnak esélye sem volt megmenteni a gyermekeit. Innentől kezdve neheztel a Dashinkan Zeno-ra.
faiden, nagyon jó ötlet lenne egy későbbi harchoz. A Főpap tudja mi Zeno ellenszere, harcképtelenné teszi és meg is van az újabb küzdelem: Gokunak túl kell szárnyalnia az angyalokat is és legyőzni a Főpapot.