Nehéz eldönteni, hogy melyik a kedvenc. Végül Punk Hazardra szavaztam, mert valamiért, ez kevés embernek tetszik, pedig nekem az élen áll holtversenyben Thriller Barkkal. Mindkettő humoros, fordulatos, van benne dráma is és epic jelenet is bőven. Összeállítottam egy kis Top5-öt.
1. Punk Hazardon "csatlakozik" Law, aki mostanában az egyik kedvencem. Itt kezdődik el az egész herce-hurca Dofflamingo ellen, aki szerintem az eddigi legkarakteresebb főellenség. Újra szerepel Smoker, aki szintén egy favorit . És még ide sorolnám pozitívumnak, a Zoro vs. Monet harcot, ami igazán badass volt, a Law és Smoker vs Vergo is hidegrázós. Tetszik, hogy nem húzták el a Luffy vs Ceasar harcot, hanem egyszerűen csak lecsapja (látni végre az edzés eredményét).
Mint már írtam tele van humorral, pl. a testcserék, Franky tank formája, Smoker emberei, Luffy hülye döntései és sorolhatnám még, sok jelenet megnevettetett, megmosolyogtatott.
2. Thriller Bark
Ezt az Arcot is sokan lenézik, hogy csak mellékszál meg nem fontos, ki lehet hagyni stb., pedig itt csatlakozik Brook, a Monster Luffy egy előrevetítés a jövőre. Itt tapasztalhatjuk meg Zoro részéről a kapitány iránti elkötelezettséget, és látjuk meg, miért nevezhetjük őt az első tisztnek. Legyőznek még egy Schichibukait, harcolnak egy másikkal, szóval bővelkedik izgalomban, és epic jelenetekben.
Humor is van, vegyük a Zombikat, Usopp negativitását, Monster Luffy és egymagában Brook. Mai napig szívesen visszanézem az arcot, és hozzáteszem, hogy ezt a részt láttam először, és emiatt kezdtem megnézni az elejétől a sorozatot.
3. Marineford
A mindenki kedvence Arc, nem véletlenül. Nem akarom ismételni az előttem lévőket, hasonló okokból szeretem én is. Amit még talán nem sokan hangoztattak az az, hogy itt is van sok előrevetítés, mint pl. a Nagy háború jóslata, Luffy személyének jelentősége a jövőben.
A másik jó dolog benne, hogy jobban megismerjük a tengerészetet, a felépítését, hogy mit jelent főadmirálisnak lenni, illetve tisztnek lenni, és hogy milyen hatalommal is bír a világkormány.
4. Water 7 és Enies Lobby
Szintén kedvelt Arc, szintén nem véletlenül. Itt fejlődik a legtöbbet a csapat, mind egységben, mind erőben. Innentől veszi a kormány őket komolyan és adnak rájuk ki nagy körözéseket.
Van itt csapaton belüli konfliktus, társ elrablás, hajó csere és végül egy új társ.
Az egyetlen dolog, ami nekem nem tetszik az a Lucci vs Luffy harc, szerintem fel van hype-olva a párbaj, nekem nem annyira tetszett. Inkább akkor a Luffy vs Blueno, a Gear 2 miatt.
5. Dressrosa
Imádom ezt a részt és szívesen feljebb raknám, de sajnos megvannak a maga hibái, ami miatt nem férkőzhet be a top 3-ba. Dofflamingo nagyob jó boss, de pont a vele való utolsó csata miatt nem tehetem feljebb. Annyira el lett húzva, hogy tönkre tette a Gear 4 epicus megjelenését. Nem kellett volna az a 10 perc futkosás bele. Plusz a Luffy vs Belamy is borzasztó volt, pusztán időhúzás. Egyébként sem kedvelem Belamyt, de az a sok dráma, és szenvedés ami nem akart véget érni, nagyon lehúzta az egész rész hangulatát.
A pozitívumai viszont:
Law személyének megismerése, a története és drámája nagyon tetszett.
Régi szereplők visszatérése.
A colosseum rész nagyon tetszett.
Zoro vs Pica egy jó harc volt.
A szalmakalapos flotta tök jó ötlet volt. Jófejek a tagjai is, főleg Bartolomeo. Tetszik a kis szerelmi szál is (Baby 5 x Sai)
Usopp is okozott nekem pozitív csalódást.
Na, sorolhatnám estig is a jó részeket, és nem érne véget, szóval nagyon jó kis Arc volt, de sajnos tele van hibákkal is (legalább is számomra hibák).
Jó hosszúra sikeredett ez a top 5, remélem valaki végig olvassa .