Én írtam hogy, hogyan tetszik, katt a katt idére. Azóta nem oskat változott, nekem ugyan úgy bejön, 5 hónap után is.
Változás, hogy azóta 5 110-es karim van, és a Monk-mal kurvára szeretek BG-ken healelni. A többi karit azért nem húztam fel 110-re mert néha uncsi felhúzni őket, de aztán van egy agylövésem majd bumm, megint egy kari fent van.
Hú szép kis leírás lett Minagi élvezet olvasni, ha eddig nem vettem volna meg a Legiont most tuti megtenném
Én imádtam Val'sharát. Nagyon adta a hangulatot és a történet...áhhh... lenyűgöző. Alapból imádom a night elfeket és a druidákat (bár pont most cseréltem maint, szegény dudum 100as szinten rekedt és huntizok) ezért nekem valahogy ez olyan szent hely
Highmountains: mindenki mondta, húúú az mekkora szívás, hegyre fel-le. Hát én kellemeset csalódtam. 1. nem az én lábam fájt hanem a karakteremé (vagy a Celestial Steedemé ) 2. a hangulat nagyon megfogott a hárpiák ellenére is. (Meg annak ellenére is, hogy nem vagyok odáig a tehenekért )
Azsuna. Hát olyan semmi. Az acsi megvan és most azt hagyom a végére. 105ös vagyok és két terület hátra van, (másik karival már megcsináltam azsunát ) Azsuna és Stormheim. Utóbbiba szól most a küldim
110esen meg jöhet Suramar. Nem tudom, minden ismerősöm szerint szívás a köbön. Úgy érzem nem sok fpsem lesz De hát kell az a lore acsi (ami szerintem később a flyhoz úgyis fog....)
Eddig habár a 110es contentet még nem láttam, nagyon tetszik a játék. Valamiért úgy vagyok vele, hogy ráérek van időm mindent kiküldizni és szép lassan haladni a 110 felé.
Egyébként szerintem semmi szívás nincs Suramarban. A questek hangulatosak, az insták (amikbe azóta lejutottam) ugyan csak izgalmasak. Van értelme a történetnek amit megtudtunk s amit elkezdtünk, még pedig megmenteni a várost a Burning Legiontól és a "hazaárulóktól". (Én hívom így őket, mert eladták a lelküket a gonosznak)
Engem rettentően megfogott sok dolog miatt a Legion. Egyrészt amiatt, mert olyan karakterekkel találkozom benne, akik anno a kedvenceimnek számítottak még WarCraft 3-ban.
Ott van Illidan, akiről a sztorik szerintem talán a legjobbak lettek, amikkel eddig Legionben találkoztam. Rendesen egyes részeken átéreztem, ami lényegében vele történik. (Pl.: Black Rook Hold ostroma.) Rajta kívül megjelenik még Maiev, Malfurion, Tyrande... Így lényegében a teljes nosztalgia fogott át Legion alatt.
Ezen felül, amik még rettentően tetszettek, azok a különféle klasszok történetei, és az egyes artifactok megszerzéséhez írt történetek. Artifactok esetében ahogyan megszerezzük a Doomhammert, avagy épp visszamegyünk a befagyott Icecrownba Frost DK-ként, hogy a Frostmourne darabjaiból kovácsoljunk magunknak fegyvert... Mindnek van saját története, nem csak elénk dobják, azt játsszad.
És persze, amit fentebb még említettem, a különféle klasszok történetei. Háromhoz volt eddig szerencsém: a Death Knight történethez, a sámánokéhoz, és a rogue-kéhoz.
Borzasztóan tetszik, hogy nem mindenkinek ugyanazt kell csinálnia, hanem klasszonként más-más oldalról figyelhetjük az eseményeket: Míg a sámánok ugyebár megpróbálják a 4 elem királyságának támogatását megszerezni, addig a DK-k visszamennek önszántukból a Lich Kinghez, és tervük, hogy a Lich King segítségével, 4 elbukott háborús hőst feltámasszanak, mindezt úgy, hogy tisztában vannak vele, hogy csak még jobban gyűlölni fogják őket emiatt, de mondván "A győzelemért bármit.", így megteszik. Kis spoiler.: (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Konkrétan megtámadják a Paladinok Class Hallját, hogy az ott nyugvó Tiriont DK-ként feltámasszák. Igaz, a terv meghiúsul, de maga az egésznek a felépítése rettentően tetszett.) A roguek történetéből pedig fény derül arra, hogy miért is bukunk el Broken Shore-on, és így szépen letisztul a kép.
A többi klassznak a történetét nem ismerem, de idővel szeretném azokat is meg-meg csinálni, főképp a warriorét, mert imádom az északi mitológiát, és ahogy láttam, az övék pont ilyen lett. ^^ Legalábbis a Class Halljuk. (De feltehetően csak elolvasás lesz ebből. )
Viszont ami a legjobban megfogott a Legionben, az nem más, mint a zene. Számomra ez szinte minden játék alapja, e nélkül nemigen tudom, hogy mely játékok voltak képesek magukhoz ragadni órákra. Minden helységnél találtam legalább 1-1 gyönyörű OST-ot, amik rettentően tetszettek, és ezek közül a legtöbb szépen tükrözi is azt a területet, ahol épp hallhatóak. ^^
Val'sharah esetében a Black Rook Holdban hallható Laila Demon a kedvencem. A terület maga nagyon tetszett, hisz megtudunk nem egy, nem két dolgot Illidanról, sőt még Maiev-vel is van egy kis küldetéssorozat. ^^ Ezenfelül, a legszebb hely lett az egész Legionben. Hozta azt, amit egy Night Elf területtől várni lehetett.
Highmountain zenéi között sok jó található, de talán ez a kedvencem. Ez volt az első terület, ahova mentem DK-val még Legion indulásakor. Élveztem, de semmi kiemelkedőt nem tudnék mondani róla.
Stormheim esetében egyértelműen a Halls of Valor zenéjét választanám a legjobbnak. Az északi mitológia mindig is vonzott, így nagyon tetszett, hogy e köré épült a hely. Odin, valkűrök, vikingek... Nincs is másra szükség! ^^ A végén meg megkapjuk az egyik legjobb bejátszást is Legionből, úgyhogy ezt a területet élveztem a legjobban. Ha választanom kéne, mindenképp ezt a területet mondanám a kedvencemnek. A Halls of Valor pedig talán a legjobb dungeon lett Legionben... Ha másért nem is, egyszerűen azért, mert gyönyörű lett.
Azsuna zenéi közül egyértelműen a Moon Rising a legszebb. Ez számomra biztosan a TOP 5 legjobb Legion zenék között szerepelne, pedig azért egy ilyen OST lista után ez nagy szó. (Mint megtudtam, elvileg ez egy felújított változata a régi BC-s Temple of the Moon OST-nak.) A terület nem volt rossz, sőt, nekem kifejezetten tetszett a történet a királlyal. ^^
Suramar zenéi közül pedig magasan a Requiem of the Lost Cities tetszik a legjobban. A hely elég hosszú, de szerintem nagyon jó története van. Mindenki ugyebár Elisandet okolja, aztán kiderül, hogy lehet, hogy mégse úgy volt az, ahogy sokan sejtik, hogy csak úgy beengedte őket, elárulva a népét...? ^^
Mindenesetre, sokat kell bajlódni vele, hogy eljuss a végére: a sok repuszerzés, meg Ancient Mana gyűjtögetés elég monotonná válik, és ha valakit a sztori nem érdekel, annak valóban unalmassá válhat egy idő után.
Összességében én csak pozitívumot tudok mondani a Legionről. Nem vagyok nagy WoW-os, tavaly január/február fele kezdhettem neki, de WoD-ban egyszer sem éreztem hasonlót, mint Legion alatt. Ez főképp nosztalgia miatt van, de akkor is, én mióta elindult, élvezem minden percét a magam módján. ^^
Tegnap este megvettem eredetibe a játekot, egyenlőre legion nélkül. Valaki leírná mi változott LK óta a játékmenetbe? Pl level1es proffal lehet maxos cuccokat craftolni ez nekem nagyon új. Elem shámit kezdtem (drainei) minden tanács jól jönne. Milyen alap addonkra van szükségem? Ti melyik szerón vagytok?
A legfeltűnőbb változás a talent. Illetve annak hiánya (bocsi de ez a mostani ez nem az a talent ami régen volt!) Már nem talentpontokat osztogatsz, hanem képességek közt válogatsz.
Igen lehet, de azt draenoron tapasztalod először. Ami tetszik, hogy nem kell végig herbáznom egész azerothot, mint régen. (bár akkor is egy délután felhúztam )
World questek vannak (amik szerintem nem annyira jó.... olyan mintha még 110esen is fejlődnék és tegnap inkább hagytam a csudába Kirin Tort... XD) Ugye wotlk idején elmentél kb rögtön rhczni. Mert megtehetted, behívott. Mostmár nem mehetsz, normokkal kell variálni (illetve most timewalking event van). Van raid finder, ami jó, mert ha nincs időd guildbe menni és nem az a progressive állat vagy, akkor azért csak látod a raideket belülről
Fú annyi minden változott, hogy most így hirtelen nem jut eszembe.
Azazel és Én Ragnaros Allin nyomjuk. Csináltam egy klánt is, guild bank miatt, kellett a hely a cuccaimnak. Csak ketten vagyunk, de szívesen várunk más ismerőst is, szeretjük ha ilyen családias a hely, ugye Azazel?
Én BC végén LK elején abba hagytam és Pandában tértem vissza, így nem tudom pontosan elmondani tényleg kb. mik a változások, csak kicsit hozzá teszek Lilus-hoz.
A talent már nagyon rég óta megváltozott, kiegészítőről kiegészítőre egyszerűsítették, ami most a csúcson van szerintem annyira leegyszerűsítették. Van külön sima talent és ha PvP-zel akkor ott is tudsz majd 110-től külön képességeket szerezni, de csak PvP-s helyen aktiválódik.
World questek vannak 110-től, amivel tudsz alapanyagokat szerezni crafthoz, jobb cuccokat magadnak stb. Én szeretem, semmi extra, olyan mint BC-től a napi quest rendszer, ugyan ez, csak ezek vagy több napig tartanak vagy órákig. Minden egyes nap egy adott helyen kell elvégezned minimum 4 World Questet, ami után kapsz egy ládát (amiből fasza cuccokat kaphatsz) és Artifact Powert, na meg azon a helyen reput is.
World questeket tudsz csinálni partyban, oldalra rákattintasz és másik szerverre átugrassz akár PvP-ről PvE-re vagy fordítva, hogy gyorsabb legyen.
Fegyverek: Most már nincs olyan, hogy raid-ből szerzel fegyvert, 100-on kapsz egy specializációhoz fegyvert azzal fejlődsz, aztán 102-es lvl-től megszerezheted a másik két (druida esetében a maradék 3) specializációhoz a fegyveredet. Azt tudod Artifact Powerrel erősíteni (képességeit) és relic-kel is erősíted.
PvP: Már nincs külön PvP sett, sőt ha nagyon gyenge item lvl-lel mész be BG-re, akkor is felerősít a többiekhez képest, hogy ne a cucc számítson, hanem az hogy mennyire vagy képes használni a karakteredet.
Az AH össze van vonva az allival és a hordával. (Ezt nem tudom mikor vezették be, de ideje, viszont lehet LK után ezért mondom. )
Minden classnak ki lett alakítva egy Class hall, ahol csak a te kasztod van jelen és annak a stílusa, története. Na ott ha questelsz, szerzel championokat, akik el tudnak menni veled questelni VAGY elküldöd őket kincseket szerezni.
------ Addon:
Most otthon vagyok ezért nem tudom meglesni a gépen, hogy nekem mik vnnak, de anno Azazelnek ezeket az addonokat írtam, hogy tutira legyen meg így chatben vissza tudtam keresni.
Ezt több mint egy éve írtam neki, azóta kicsit megváltozott a helyzet, meg több addonom is van. Elküldök két oldalt, ahol feltüntetik a "Must need addon"kat, nekem is innen van jó pár, csak gondoltam egyszerűbb ha így küldöm el, mint hogy leírom ahogy fentebb kezdem, de ha szeretnéd, majd leírom nekem mik vannak, ha vissza mentem a kis kockulós géphez ami Syzygyé.
1. https://www.icy-v...ow-addons/
2. https://mods.curs.../downloads
----------
Elem Shaman, sokáig volt elem shamanom, de jelenleg cementen nyomom amióta legion van. Vagyis mindenen nyomom, de inkább a cement fegyvert fejlesztettem ki, viszont szívesen segítek azért, csak kérdezz.
Hirtelen ennyi jut eszembe, bármi furcsa kérdezz, bármi kel szólj, na meg írd meg melyik szerveren vagy és mi.
Szerkesztette: Minagi - 2017.03.14. 23:09
Köszi szépen. Az régi talentozós rendszer nekem jobban tetszett. Sok újításba botlottam vele amik viszont kellemes csalódást okoztak. Ez az artifact cucc még nem teljesen tiszta de még nem tartok ott szóval erről később.
A fegyver ok. De az armort honnan szerzed? Az ugyanúgy maradt raides megoldás? Még LK-ban játszottam ugye, ott az endgame contentet instából kellett kiszedni és imádtam ezeket a raideket. Nincsenek már gdkp-k? Az új instákban is olyan bonyolult taxok vannak, mint LK-ban voltak? Mert ha igen jól jönne egy magyar klán ahol kioktatnak majd ezekről.
Sajna nem sok szabadnapom van, de ha igen akkor azt végig kockulom. Gyors el akarom érni a max szintet hogy kifarmolhassam a goldot. Jelenleg lv63. Elég unalmas a leveling de így outlandon már kicsit pörgősebb. Kár hogy battlegroundra csak ritkán dob be, nagyon élvezem a pvp-t. Bár ehhez is adhatnátok pár tanácsot, hogy kit kell fókuszolni pl. A priesteket kb lehetetlen megölni és fogalmam sincs mit csináljak. Általában felrakom pár emberre a flame shockot, így 1-2 másodpercenként triggerelődik a lava burst instant kasztolása, de ilyen damage mellett se lehet megölni ezeket a geci papokat.
Melyik szerveren vagy és melyik oldalon? Ha alli és PvP szerón vagy akkor segítek fejlődni szívesen. Nekem is van egy 64-es magem, fel akarom húzni 110-re. Ő volt a bankos karim, de Legion előtt voltak inváziók amikkel kurva sok XP-t szerezhettél és akkor fel lett húzva. De naggyal is szívesen segítek, bármiben. Horda oldalon szintén van egy 102-es karim egy másik szerón ugyan csak pvp szerón, így azzal is tudok neked segíteni.
100-től minden questtel kapsz cuccokat kb, amivel 110-en már 1 millás HP-val kezded és kb 750-es Item lvl-lel. Akkor jön a World quest emik szintedhez (item lvl) fejlődve egyre jobb cuccokat dobnak.
Én pl az 5. 110-es karimat úgy öltöztettem fel, hogy BG-n healeltem vele. Ha nyersz vagy közel nyer a csapatod akkor kaphatsz cuccokat szintén. Így 2 nap alatt a szar cuccokat leváltottam és 750-es item lvl helyett 860-as lett a karim. És csak BG-ztem vele.
El tudsz menni normál instára, eltudsz menni Heroicba, ha nő az Item lvl-ed akkor sima Mythic-be is tudsz menni, ha egyre jobb, akkor Mythic +-ba is ami azt jelenti hogy a bossok erősebbek, kicsit többet kell taktikázni (annyira azért ne vedd komolyan) és sokkal jobb cuccokat kapsz na meg kurva sok AP-t. És minden héten a Class Hall-ban, minél erősebb Mythic+-t csinálsz kapsz majd egy plusz cuccot szerver frissítés után. http://www.wowhea...eons-guide - WoWhead-en normálisan le van írva, ha érdekel.
A raid úgy van hogy van a Raid finderes (Ez a random pug, jelentkezel és ha behív akkor azonnal a raid adott helyszínére teleportál téged. ) raid ahol The Emerald Nightmare-en és Trial of Valor-on olyan 835-ös item lvl-es cuccokat kaphatsz. Ezek néha feltudnak erősödni 840-870-ig, ha mázlid van.
Aztán ott van Nighthold ahol meg raid finderben alapjáraton 840-860+-os cuccokat kapsz.
Ezen kívül van a Normál Raid, a heroic raid és a Mythic raid. Természetesen ezeknál a bossok kicsit taktikásabbak.
Én azt ajánlom, hogy Youtube-on nézz boss videókat. Nagyon jól elmondják hogy hol / kinél mit kell csinálni, hova kell állni, miből állnak a fázisok stb. Ha angolul nem tudsz akkor is képekben jól elmagyarázzák a dolgokat. Gyorsan mutatják meg és érthetőbb, mint leírva. Én vizuális típus vagyok, lehet ezért szeretem jobban, de ha eljutsz ide akkor leírom neked, csak írd meg ki érdekel és milyen erősségben (raid finder, normal, heroic, mythic).
Btw.: A régi (vanilla-BC) talent rendszert én is jobban csíptem, de nincs értelme utána "sírni", így megszoktam és próbálgatom a maximumot kihozni belőle.
PvP. Minden kaszternél nagyon aktívan használd a Wind Shear-t és minden healernél használd a Hex-et.
Az a helyzet, hogy én mostanában BG-ken csak healelek (mert arra mindig szükség van ) és az összes karim aminek van heal speccje azzal automatikusan úgy jelentkezem BG-re
A priestek nem olyna jó menekülősök mint pl a Monk-ok vagy a druidák, na meg a priesten cloth van, baszogasd amíg tudod és a Wind Shear-t nyomogasd rá folyamatosan, nem kinyírhatatlanok.
Na én Ragna alliról migráltam Arathorra. Neeeeeeeeem szeretem a pvp szervereket ennek ellenére van még ott 100as karim. De együtt instázni tudunk, mivel cross realm van
Tegnap meglett az itemlevel a raid finderhez. Hát nem sok fpssel rendelkezem úgyhogy a dpsem biztos gyász volt.
Napok óta pechem van és mindig rosszabb cuccot ad a ládi, mint ami rajtam van XD de mindig reménykedem, hogy legendaryt kapok hát nem Majd egyszer.
Az addonok, amiket ajánlottál jó részét használom. Az atlas megfingatná a gépem Viszont a Z-perllel igazad van ki fogom kapcsolni a raid framet
Minagi#2910 néven engem megtaláltok Battle.net-en, ha akar valaki vegyen fel.
Én is normálon akarok lenni, nagyon is, de ez egy hosszú történet. Majd valamikor ha lesz elég pénzem akkor esetleg átviszem a karijaimat, egy normál szerverre, de most már megszoktam a world PvP-t, nem is kurva anyázom annyit. Utálom a World PvP-t és nem az én választásom, hogy erre a szerverre menjünk, de még évekkel ezelőtt így alakult. :/ Egyszer majd költözöm, talán.
Hamár láda. Én nem tudom mitörtént ma. Napok óta nem csináltam napi questet, Emessary ládás questet sem, nem csak azért mert nem voltam fent WoW-on 2 napig mert nem voltam gépnél, még azelőtt se csináltam a napokban mikor itt voltam a gép közelben. Lusta voltam. Nade, ma feljövök, megcsinálom a Shamanommal, ahogy a World boss-t is megölöm, erre bumm valamelyikből (hirtelen nem emlékszem melyikből, ma annyi WQ-t csináltam, most láda vagy World boss, tök 8) kiesett a shamanomnak a 3. legendaryja. Mondom fasza.
Átmegyek hunterre, ugyan ezt eljátszom, erre kiesett annak is a 3. legendaryja. Mondom fasza.
Átmegyek Druidára, nála nem volt ilyen téren szerencsém, de azért nem volt rossz szerencsém se.
Átmegyek Demon hunterre, megcsinálom ugyan ezeket, vele se volt szerencsém, de szereztem azért egy jobb cuccot neki, egyik WQ-ból.
Aztán átmegyek a Monkomra, megcsinálom ugya ezt (uncsiiiii de már megakartam csinálni az összes fullos karimmal) erre mitörténik? Kiesik a Monkomnak a 2. legendaryja. Mondom fasza.
Igaz, a monk még nem tudja hordani a 2. legendariját mert a class hall fában még nem jutottam el oda, de napok kérdése. Csak így pislogtam. Az a helyzet, hogy loot téren nem-igen vagyok szerencsés, így ez kicsit sokkolt a mai nap.
Akkor tegnap legendary nap volt, nekem emissary ládából kiesett az első legendarym Nagyon boldog voltam^^
Amúgy LilPiton#2817 a battletagom vegyetek fel nyugodtan Jelenleg nem vagyok otthon
Tegnap raid finderezgettem már épp örültem, hogy na letudtam a hétre, mikor kiesett egy trinyó és már az összes elérhető szóval még van 3 amit le kéne tolni XD
Wipefest guldannál nagyon jó
Edit: Múlt héten Invincible <3 most legendary mi jöhet még jövőhéten?
Edit2.: Én is ragna allin kezdtem anno, klán miatt. A guildünk vezére kitalálta menjünk ragna allira. Hát én ellenkeztem, hogy arathorra kéne, mert ragna az egy.... nem akarok bántani senkit bár a horda oldala nagyon toxic Szóval megértem milyen az, amikor nem magad miatt vagy ott, ahol. Aztán átjöttem arathorra, mert mire visszatértem a klán felhagyott a játékkal eredetin.
Ja és tegnap sikerült 100k-t emelnem a dpsemen azzal, hogy megvariáltam a talentem (saját kút főből, valamiért az Icy-Veines nem jött be XD)
Komolyan, most már van értelme feljönnöm a fórumra.
Szerver frissítés után szokott aznap és másnap a leggyakrabban esni legendaryt, azt vettem észre. Gratulálok hozzá egyébként. Én majd felveszlek ma-holnap valamikor. A lényeg hogy még ezen a héten.
Én is minden kasztnál elsőnek Icy-ről nézem a talentet, aztán magamhoz igazítom az összeset, nekem mi válik be, hogyan, DPS-Healnél, hogy Solozom vagy PvE-zem vagy esetleg BG-re megyek, akkor is mást használok pl Healer monk-kal.
Tök rossz mert az Alli rohadt jó BG-ken, elég gyakran nyerek, DE most mikor PvP hét van, bebasz állandóan orosz premade csapatok ellen, akik rohadt idegesítőek. :'( Nem egyszer nyertem oroszok ellen, de sokan úgy vannak vele hogy "oroszok, akkor leave". -.-" Pedig fel akarom tornázni a honor szerzésemet a karijaimmal.
Köszi a fejlődéssel nincs gond azt leszámítva hogy kb heti 3x tudok gép elé ülni, ez kicsit meglassítja a folyamatot. Nem tudom mi bajotok a pvpvel szerintem ez a legjobb része az mmorpgknek. Főleg az open world gyakorlatilag megtámadhatsz bárkit bármikor ennél jobb nincs. Szerencsére elég jó pvp rendszere van a wownak. Majd felveszlek Minagi, én is ragnaroson vagyok.
De igen az az invincible esett ki. El sem akartam hinni, hiszen az a kedvenc mountom.
Visszaigazoltam amúgy
Stance én nem szeretem ha 110esek nézik dummynak a kiskarim ezért óvakodom a PVP szervertől. (Szerintem az amúgy sem pvp, de hát kinek mi ) Én személy szerint teljesen elvagyok úgy, hogy a hordás is friendly. De ízlések és pofonok.
Én is felnézek erre a fórumra, főleg unalmas munkaidőben XD