Legalábbis nagyon reméljük, hogy nem fog beleerőltetni semmit Mashima
Azt is remélem, hogy nem fogja azt bejátszani Mashima, hogy Wendy rábűvöli a sárkányölőmágiát Erzára, vagy a kardjára, mert rosszul leszek. De nem csak Erza miatt, senkinek se. Ez a sárkányölők feladata, és kész.
Ja attól én is rosszul voltam mikor Wendy megbűvölte Erza kardját az meg simán végighasított egy sárkány bőrén.
Pláne amiatt hogy a többi sárkányölő nemigen tudott megsebezni egy sárkányt sem.
Tudom, hogy nem ez a téma, de szúrja az oldalam a következő. http://naruto-kun...Tail/451/9
Miért nem kapta meg Precht ancselam átkát? Zeref is megkapta, amikor megpróbálta visszahozni a halott öccsét.
Talán nem is isteni átok, hanem valami mellékhatás.
Nem évekkel ezelőtt meghalt és elmúlt embert akart visszahozni, hanem... gyakorlatilag a halál széléről (oké, azon túlról egy lépéssel) akarta visszarángatni.
És hát igazából sikerült is neki, mert a teste életben maradt a kristályban, azt aztán csak össze kellett törni a Fairy Heart-tal.
Ja attól én is rosszul voltam mikor Wendy megbűvölte Erza kardját az meg simán végighasított egy sárkány bőrén.
Pláne amiatt hogy a többi sárkányölő nemigen tudott megsebezni egy sárkányt sem.
na jóóóóó de amikor nem tudtak igazán megsebezni egyet se hol volt mindenki szintje a mostanihoz képest?
És hol van Wendy szintje Eileenhez képest? Acnohoz képest meg főleg hol van? Még csak nem is a DF-es erejét bűvölte bele abba a kardba, hanem az alaperejét, úgy, hogy előtte annyira le volt harcolva, hogy összeesett. Ezt ellőni még egyszer is sok volt. Ha legalább beugrott volna Gajeel és Laxus és az ő erejükkel csinálja, az egy fokkal hihetőbb lett volna.
Itt nem arról van szó hogy hogyan álltak,állnak a szintek hanem arról hogy sárkányt csak sárkányölő mágia tud megölni megsebezni.
Elvileg sárkányölő mágiával megbűvölt eszközök nem tudnának sárkányt sebezni szerintem.
Szerintem van benne logika, csak az a baj, hogy Erza mágiája már alapból olyan, hogy szinte bármilyen helyzetből ki tudja vágni magát, mert csak annyi kell, hogy Mashima kitalál neki egy páncélt az adott helyzetre és rámondja, hogy eddig azért nem láttuk mert nem volt rá szüksége, de amúgy volt neki. Ha ehhez még az is hozzájön most, hogy bárki nekimehet egy sárkánynak csak bele kell bűvölni a fegyverébe a sárkányölő mágiát, akkor semmi értelme az egész "milyen ritka a sárkányölő mágia"-nak. Bőven elég az, hogy lacrimával tudja az ember használni. Korábban szerintem már leírtam, hogy miért nem tiszta nekem a lacrimák készítése és a belebűvölöm a fegyverbe dolog logikusabbnak is tűnik, de a lacrima előbb volt. Most már maradjunk annál.
Itt nem arról van szó hogy hogyan álltak,állnak a szintek hanem arról hogy sárkányt csak sárkányölő mágia tud megölni megsebezni.
Elvileg sárkányölő mágiával megbűvölt eszközök nem tudnának sárkányt sebezni szerintem.
A sárkányölő mágusok is megbűvölt "tárgyak". Eileen háttérsztorija elég nyilvánvalóan leírta ezt.
Másrészt, a Tenru szigeten a gravitáció-manipulátor szerint , minden mágiatípus egy mágiából lett, csak "vissza kell fejteni" a forrásig. Így akarta ellopni a fairy glittert.
Szvsz minden mágia lehet ártalmas szerintem egy sárkányra, csak nem mindegy a mágiahasználó ereje, illetve a sárkányölő mágia az direkt ezen dologra specializálódott mágiaformula. Ezen felvetést erősíti hogy Natsu kivételével a többi ásrkányölő próbálkozásait majdnem csak kiröhögték a sárkányok a kapu megnyitásakor, akkor még gyengék voltak.
Illetve Absolut zero is megállított egy sárkányt, démonölő mágiával. Ha csak a sárkányölő mágia lenne hatással rájuk akkor ez nem történhetett volna meg.
Ezen felvetést erősíti hogy Natsu kivételével a többi ásrkányölő próbálkozásait majdnem csak kiröhögték a sárkányok a kapu megnyitásakor, akkor még gyengék voltak.
Mivel a többiek harcából alig láttunk valamit, vagy egyáltalán semmit, ezt nem mondhatjuk biztosra.
Illetve Absolut zero is megállított egy sárkányt, démonölő mágiával. Ha csak a sárkányölő mágia lenne hatással rájuk akkor ez nem történhetett volna meg.
Ha jól emlékszem, az csak Atlas Flame visszamaradt lelke volt vagy mi és nem az egész sárkány amit Silver megfagyasztott.
Szerkesztette: Durzo - 2017.03.03. 00:26
Ha jól emlékszem, az csak Atlas Flame visszamaradt lelke volt vagy mi és nem az egész sárkány amit Silver megfagyasztott.
Nem egészen,mert Silver egy fullos Atlas gyilkolt meg. Mondta a Gray küzdelem végénél,hogy véletlenül összekeverte Endvel.(A nagy mágia ereje és a tűz elem gondolok)
Másik pedig Atlas Flammet úgy lett visszahozva,mint Zirconis . Ennyi marad belőle és maradék erejével olvasztotta ki a falu.(Natsu segítségével)
Szerkesztette: dungeonlord - 2017.03.03. 09:51
lunarcry88 írta:
A sárkányölő mágusok is megbűvölt "tárgyak". Eileen háttérsztorija elég nyilvánvalóan leírta ezt.
...
Szvsz minden mágia lehet ártalmas szerintem egy sárkányra, csak nem mindegy a mágiahasználó ereje, illetve a sárkányölő mágia az direkt ezen dologra specializálódott mágiaformula.
Ebben tökéletesen igazad van, nem is olyan rég én ugyanezt ecseteltem. Ahogy démonokat is lehet ölni démonölő mágia nélkül, és "isteneket" istenölő mágia nélkül, úgy sárkányokat is lehet elvileg sárkányölő mágia nélkül, csak éppen mivel a sárkányok sokkal erősebbek mindenkinél, nincs olyan mágus a földön (jelenlegi ismereteink szerint), aki képes sárkányölő mágia nélkül ártani egy sárkánynak.
És igen, az, hogy Erza kardjába belebűvölt egy kis sárkányölő mágiát Wendy, teljesen logikus és egyébként nincs összefüggésben azzal, hogy Wendy akkor már leharcolt állapotban volt, hiszen a mágiatípust bűvölte bele a kardba. Legalábbis szerintem.
Durzo is írta, hogy teljesen logikus, nem lenne ezzel gond...csak éppen rettenetesen irritáló és kiakasztó. A sárkányölők több száz fejezete erre a végső csatára vannak felhype-olva, ha bejátsza Mashima azt, hogy majd mindenki segít nekik mert mindenkibe sárkányölőmágiát bűvölnek, én rettenetesen ki fogok akadni.
Igazából Durzo már összefoglalta:
Ha ehhez még az is hozzájön most, hogy bárki nekimehet egy sárkánynak csak bele kell bűvölni a fegyverébe a sárkányölő mágiát, akkor semmi értelme az egész "milyen ritka a sárkányölő mágia"-nak. Bőven elég az, hogy lacrimával tudja az ember használni. Korábban szerintem már leírtam, hogy miért nem tiszta nekem a lacrimák készítése és a belebűvölöm a fegyverbe dolog logikusabbnak is tűnik, de a lacrima előbb volt. Most már maradjunk annál.
pontosan. a sárkányölő mágia arra lett kitalálva, hogy nem csak megsebezze, megölje a sárkányokat. De láthattuk hogy Eileen mikor visszaváltozott egy felületi vágást kapott csak semmi többet. Akkor inkább megdöbbent hogy ő is sebezhető, mint hogy halálfélelme lett volna mert arra bőven kevés volt.