Szerintem itt nem a választási lehetőségét vittatják, mert ezt már amugy is meg beszéltük hanem azt ahogy viselkedik ahogy reagál s amit tesz/ nem tesz. A fejlődés szempontjából alulról kell kezdeni ez igaz de hagyjuk már legaláb 5 fejezet óta sír igaz ez egy éjszaka de akkor is. Sírt az ablakban Puddingnál, a tesójánál, a folyosón, luffynak értem én hogy depis meg vannak pillanatok mikor egy férfi igenis megkönnyezik de lassan át megy HP-be ( hisztis picsa). Azt is teljesen megértettem mikor megtámadta Luffyt a családja előtt de itt miért kellet szinészkednie? De most komolyan mikor Nami ment segítséger kérni ő is sírt igaz de nem kifogásokat keresett hogy miért nem fogadta el előtte hanem csak meg mondta szimplán hogy Luffy segíts és pont. Szerintem ez most durván túl lett tolva. Ami meg zorot illeti hogy csak a csapata meg saját maga érdekli, hát ha jól emlékszem Rashigit megmentette Punkhazardon de nem lett volna kötelessége? De ez lehet h kivétel erősíti a szabályt példa de ez jutott most eszembe így hirtelen.
David56, tudom, hogy már felhívták rá a figyelmed és nem is kukacoskodásból mondom, de kérlek, figyelj a helyesírása, elsősorban pedig a vesszőhasználatra. Tagold a mondataid, mert komolyan néha igazi fejtörő értelmezni. Nem nagy dolog, 15 perc alatt az alapok megvannak, a net pedig tele van érthető útmutatókkal. Csak hasznodra lehet.
U.i.: Nem Sanji jelleme romlott meg vagy gyengűlt meg.. mindössze csak jópáran felálítottatok egy képet Sanjiról, ami most összedőlt benetek!! Attól még Sanji nem olyan amilyennek ti elképzeltétek!! A Manga mestere is megmondta!! A történet az egyének jellemfejlődésével és azok erejének a fejlődésével halad előre!! Sanji mangabeli szerepének ezért ez egy igen erős erőpróba és jellemfejlődés lessz!!! +sok infó nekünk!
Elképzeltük? Nem, nem képzeltük el, kerek 800 fejezeten keresztül nyomát sem mutatta Sanji ilyen szánalmas viselkedésnek, már eleve azt se értettem miért ment el Bege-el, miután kidobda a kstélyból Namiékat jól meg kellet volna taposnia Bege-et és meg kellett volna mondania neki, hogy Big Mom dugja fel magának a meghívóját, ez lett volna méltó a jelleméhez, amit 800 fejezeten keresztül mutatott, és biztos vagyok benne, hogy Zeff is azt várta volna el tőle, hogy így tegyen.
Amiről meg itt szó van az az én értelmezésemben minden csak nem jellemfejlődés, inkább nevezném jellempusztulásnak.
Ez itt már az Újvilág, ahol nem nagyon van már idő jellemet építeni, fejleszteni, főleg nem a nulláról (újra...), és főleg akkor nem, amikor Luffy és a szövetségesei a Kaidou elleni harcra készülnek, és ha valamikor hát most semmi szükség nem volt egy ilyen bonyodalomra, és valószínű, hogy lesz ennek még következménye, mert az teljesen esélytelen, hogy áldozat nélkül meglépnek Big Mom elől.
Persze nincs baj ezzel a Totland arc-al, mert egyébként az eddigi legjobb arc a time jump óta, de amit Oda Sanjival tett az szánalom.
Jon, kissé igazságtalan vagy, amikor Zorot hozod fel példaként, köztudott tény, hogy ő Oda kedvenc karaktere, biztos vagyok benne, hogy őt sosem fogja hasonló helyzetbe hozni...
Misko kérlek alkalmazd a szövegértés no justut. Feketén fehéren leírtam valamit, te mégis vörösnek látod. Ilyenkor olyan érzésem van, mintha feleslegesen pazarolnám az időmet.
Isten éltessen Jon!
Persze nincs baj ezzel a Totland arc-al, mert egyébként az eddigi legjobb arc a time jump óta, de amit Oda Sanjival tett az szánalom.
Jon, kissé igazságtalan vagy, amikor Zorot hozod fel példaként, köztudott tény, hogy ő Oda kedvenc karaktere, biztos vagyok benne, hogy őt sosem fogja hasonló helyzetbe hozni...
Akkor Jól emlékeztem,hogy Oda kedvence Zoro.Ott kavargott a fejemben, csak nem mertem kimondani,mert nem voltam biztos. A különbség egyértelműen látszik a 2karakter között.Ez kb olyan,mint a Fairy tailnél Erza.
Másik pedig Csibe,hogy Totland csak 2 legjobb arc. Egyelőre Zou marad a legjobb arc a timeskip után. Mert tele van információkkal,tele van csavarral és itt még Sanji is badass volt. Szó szerint hibátlan egy arc.
Egyszerűen semmibe se lehet belekötni. Az Anime pedig ráadott még egy lapáttal.
Sanji kapcsán leírtam mindent,így lezártam.
És váó, mennyi érzelem Osztogatjátok látom a lájkokat-dislájkokat jobbra-balra. Fogalmam sincs, egyébként, hogy ha valakinek a véleményével nem értesz egyet, azt miért kell leszavazni, de mindegy. Dungeon, ezt különösen neked mondom, de nemcsak (Hiei is).
Sanji jelleme nem változott semmit. Belekerült egy olyan (elsősorban mentális) közegbe, amit nem tudott elhordozni, olyan körülmények közé szorították, amire nem tudott jól reagálni. Elcseszte. De éppen ezért a karakter erősebb és elszántabb lesz, mint valaha, ahogy mindig, minden karakter, amikor átmegy egy mélyponton.
Egyébként elfelejtitek, hogy Sanji a kezdetekkor sem volt egy mentálisan tökéletes karakter, mint pl. Zoro, vagy természetesen leginkább Luffy. Ez a két karakter kicsit különbözik a többiektől, mentálisan és jellemben magasan kiemelkednek, elszántságban és a gondolkodásuk tisztaságában és szabadságában, és nincs ezzel baj, sőt, én örülök, hogy van egy olyan karakter Luffy mellett, aki szinte mindig sziklaszilárdan áll a jó döntés, a hűség és a félelem nélküliség mellett. Kicsit szimbolikusnak is érzem, hogy ez a két karakter a kapitány és az elsőtiszt. Sanji Zeffnél nem volt elszánt, nem volt különösen gerinces sem abból a szempontból, hogy képes lett volna megtagadni az álmát (legalábbis Zorot és Luffyt ugye erre biztatta). Nyilván az utazás alatt ez egyre inkább eltűnt benne, illetve azok a tulajdonságai kerültek előtérbe, amik az erősségei: az elvei, az érzékenysége, intelligenciája, badass-sége, de most olyan hatás alá került, amit nem tudott helyén kezelni. Ettől még nem lesz a karaktere minden aspektusból hirtelen csődtömeg, mert ő nem VÁLTOZOTT, csak megtört. A legérzékenyebb karakter az egész csapatból, nyilván ezért talán az egyik legérzékenyebben érintette a családi traumák felidézése és az, hogy újra kihasználták, és hátbaszúrta egy lány, akibe minden hitét fektette. Ő nem Luffy, és nem Zoro, hogy leperegjen róla minden, mert olyan erős önértékelésük van. És sosem volt az. Ti azt mondjátok, hogy megváltozott, én meg azt mondom, hogy kihozták belőle a gyenge oldalát, amire eddig nem volt alkalom. Fölösleges itt olyan példával jönni, hogy milyen badass volt korábban, (( pl .
https://www.youtu...7JPUH7XQQ4
Fenti linkem alapján hova lett ez a Sanji?Hasonlítsuk össze ezzel és a mostani Sanjival.Mert ég és föld kifejezést tudom mondaniRip Sanji....
)) most is az lesz, amikor feldolgozta azt, ami érte.
Elismerte Luffynak, hogy hibázott, ő pedig a kezét nyújtja, amit most Sanji el fog fogadni, természetesen. És szétrúgnak pár segget, előre befizetek, hogy olyan jeleneteket fogunk kapni Sanjitól, amikre eddig nem nagyon, de legalábbis nagyon régen volt példa.
Még egyszer: Nem csinálta jól. Elcseszte. Azt is elismerem, hogy az utolsó 2-3 fejezetben már menthetetlenül kretén módjára, kishitűen viselkedett, és ezt nekem is nehéz lesz elfelejtenem, Oda túlzásba vitte. De a karakterének a lényege, hogy emberi, mint mi, és az emberek amennyire erősek tudnak lenni, néha olyan gyengék is, különösen ha mindenki összeesküszik ellened és ennek ellenére mindent magad próbálsz megoldani mások érdekében, mert akkora szíved van, hogy még a mocskos féreg családodat sem tudott hátrahagyni. És éppen ezért én még jobban, sokkal jobban megszerettem és közelebbnek érzem magamhoz, még úgy is, hogy bizonyos aspektusokban én is csalódtam, de azokat Oda még bőven helyre tudja, és hiszem, hogy helyre is fogja hozni.
Ennyi a történet véleményem szerint. Próbáljátok megérteni másik oldal, de ha nem is értitek meg, fogadjátok el, ahogy én is elfogadom a ti véleményeteket.
Szerintem sincs semmi baj sanj-val engem inkább nami,Robin,franky val van bajom mert namiból egy szokásos klisés nagymellű izét hoztak létre régi szemilyisége helyet most csak ara van hogy készitők kiéljék vágyaikat rajta
Robin nagyából ugyan ez csak mégviszáb van szoritva és néha bólogat
Franky már csak bólogat
Jah mostanában én is rászoktam, mert idegesít, hogy olyan emberek használják ezt az opciót, akik nem írják le a véleményüket. Viszont csak olyat dislikeolok, amivel egyáltalán nem értek egyet vagy baromság.
Ilyen elvárásom már nincs, hogy Sanji karakterét állítsa helyre, mert lehetetlen kategória. egy lesz a sok közül azt ennyi. Bár remélem azért elmúlik az szokásom, hogy annyira átnézek rajta a fejezetekben, hogy újra kell olvasnom, mert elsőre elfelejtem mit csinált.
Örökre megbélyegezte magát egy magatehetetlen, töketlen, ostoba, akire nem lehet számítani, mert érzelmi hulladék. Ráadásul még hazug is.
Nem várom, hogy azt tegye, amit én tettem volna a helyzetében, mert én alapvetően gonosz karakter vagyok. Viszont kicsit sértő, hogy a szalmakalapos csapat nem valami fontos, ha ilyen könnyen lemondott róluk "Zeffért" most meg egy családért, aki láttuk mit tett vele. Igazán jó értékrend nem mondom. Casear legalább tudja mit akar és mindent meg is tesz érte, ha ilyen szempontból összehasonlítom őket sokkal többre tartom őt, mint Sanjit még ha gonosz és visszataszító is ez az értékrend. Emberi élet < KutatásxD
Mivel állítja helyre Sanji karakterét Jon? Az, hogy kap egy badass harcot semmit nem változtat rajta. Ha ezek után levág nekem valami menő csapat centrikus szöveget körbe röhögöm. Szalmakalapos csapat < Germa ez Sanji értékrendje bár Zeffet ide sorolta világossá vált, hogy ő nincs veszélyben. Csodálatos igazán csodálatos Mugiwara.
Egyszerűen fáj nézni, hogy hazudik magának és képtelen döntést hozni. Minden döntés, amit pedig hozott hibás volt ebből adódóan.
Figyelj, ez a te véleményed, én nem próbálom bemagyarázni neked, hogy rosszul gondolkodsz. Te nem tudsz többé úgy tekinteni Sanjira, ahogy eddig, csak azért, mert gyengeséget mutatott, nekem meg, ha helyrehozza a hibáit, ez nem jelent majd gondot.
Nem azt várom, hogy valami csapatmaszlagot nyomjon le, de hogy megmutassa, hogy milyen fából faragták. Egyébként még csapatmaszlagot is levághatna, hiszen a csapat értéke egy kicsit sem változott a szemében, éppen értük csinált mindent (és Zeffért). A Germa egyáltalán nem volt fontosabb, ez a tények kifordítása. Azt meg fölösleges felhozni, hogy Zeff nem volt valós veszélyben, mert baromság, ha Oda azt mondta, hogy a Mamának van ekkora hatalma, akkor van.
Különbözik a véleményünk, te nem tudsz már többé úgy tekinteni rá, ahogy eddig, én igen, azzal a feltétellen, hogy helyrehozza.
És biztos vagyok benne, hogy helyre fogja hozni.
Köszönjük Fekete Dani. Legközelebb. Nálam nincs protekciód. A helyesírásom olyan amilyen. Elég elfogadhatónak vélem. Ha nem tetszik elmehetsz vagy kiteszlek én. Igen és spontán offért töröltem a hszed. Mielőtt megkérdezed.
Srácok amúgy nem fejeznénk be ezt a vitát? Sztem felesleges gyűrődni tovább ezen. Vitathatatlan az One Piece közösség jelentős részének Sanji karaktere meghalt ebben a szálban, a másik részének meg elfogadható amit tett. Ha megnézitek már vagy kb összesen 5 oldalt vitatkoztunk ezen, temérdek értelmes és jogos érvet felhozva de mégse változott senki véleménye. Sztem haladjunk tovább és inkább Bege sunnyogásán tanakodjunk.......
Uhh elsőnek sajnálom, hogy úgy sikerült fogalmaznom. Bocsi Megpróbálok jobban oda figyelni. Hát Jon kíváncsian várom azt a pillanatot, amikor Sanji valamilyen szinten megfogja változtatni a róla kialakult képet. Mert szerintem egy harc már kevés ehhez, szerintem. Az pedig hogy Sanji családi háterre a legszomorúbb, nem tudom, melyik tag nevelkedett fel a saját szülei által? Szerintem egyik sem. Brookról nem tudni a háttér sztorit csak, de a többinél mind valaki más töltötte be a szülői szerepet. Ami pedig a "csapat maszlag"-ot illetti, szerintem Sanji akkor árulta el a csapatot mikor harcolt Luffyval, így ezt a jogot elvesztette a szememben. De tudjuk Luffy megbocsát. További szép estét.
a Sanji vs Luffy harc azért volt mert előbbi meg akarta védeni a társait és nem látott más megoldást. Luffy is jól tudja ezt. Usopp vs Luffy harcban viszont csupán önös érdek volt ami nem használt a csapatnak. Oké mindenki együtt érzett vele de ettől még az inkább volt jogosulatlan. na mindegy én itt zártam le ezt.
szerintem is lesz valami ami szépen visszaállítja Sanjiról a negatív véleményt.
Bege... szerintem jól tudja hogy szemtől szemben esélye nincs, ezért a maffia módszereivel dolgozik: szépen csendben a háttérben gyengíti addig, amíg alkalma nem nyílik hátbaszúrni Big Momot.
Bege amúgy bátor vagy botor? Eltudja bárki képzelni, hogy a Mama ellen van bármi esélye?
Ha bajön az 1éves Big mom vs Luffy.Akkor olyasmit tudok elképzelni,hogy a küzdelem során sikerül egy kicsit lefárasztani Big Momot és a harcok közben Ceaser szakítja félbe őket és ezután Luffyék elmenekülnek és ezzel káósz lenne a teapartyn.
Közben Big Mom fáradtan próbál felépülni,de közben Bege hátba támadja Big Momot.Így megölni.
Szerintem Oda mindennyik Supernovákank egy új hatalmat fog adni.
Bege képességét nem fogom alábecsülni,mert régen Law képességét se tartottam soknak. Most pedig az egyik legerősebb démongyümölcs használó lett. Bege olyan mint Blackbeard.
Megvárja a jó pillanatot és lecsap. Nagyjából egy Blackbeard 2 féle megoldás tudok elképzelni.