Azért Fehérbajusz más volt, meg eleve, láttuk őt már sokkal-sokkal hamarabb, amikor Shanks megy és meglátogatja.
Majdnem mindennel egyetértek beeng, de én nem venném feltétlenül szó szerint azt, hogy mind a 4-et le fogja verni. Oké, Kaidou, ilyen felvezetés után egyértelmű, Feketeszakáll meg még ennél is egyértelműbb. Shanks-sel ki tudja, hogy mi lesz, hogy fognak-e bunyózni egyet, ha találkoznak, de ha igen, akkor sem vehető az szó szerinti harcnak.
A nagy kérdés az Big Mom. Most, ahogy te is mondtad esélytelen a leverése, máskor meg mi szerepe lenne? Képzeljük el, hogy Luffy egy rettenet hosszú ív után legyőzi Kaidout. (A rettenet hosszú alatt azt értem, hogy tippem szerint legalább 100-150 fejezet, ha Dressrosa is majdnem 100 volt.) Utána? Találkoznak Big Mommal, majd őt is leveri? Persze, simán elképzelhető, de dramaturgiailag, karakterek fejlődése szempontjából egy Big Mom nem hiszem, hogy előrelépést jelentene egy Kaidou után, azt meg szerintem senki sem szeretné, hogy egy újabb 100+-os szál következzen, meg nem is tudom elképzelni. (Legalábbis nem egy "sima" Yonkou ellen, akkor már nagyobb dolgok lesznek a tét.)
Úgyhogy három dolgot tudok elképzelni:
1. Luffy találkozik Big Mommal, Kaidou leverése után, majd mikor Big Mom szét akarja zúzni, Luffy egyszerűen erődemonstrációt tart, hogy ő már túllépett az öreglány szintjén. És rövidúton leverik. Ez adja magát, hiszen Big Mom szála igazából most történik, csak éppen a végső harcot átteszi Oda későbbre, nem kell aztán új történetet, konfliktust kreálni köré.
2. Big Mom befut a Luffy-Kaidou harcba, és kialakul egy hármas konfliktus, mindenki mindenki ellen, fogalmam sincs, hogy milyen formában. A vége nyilvánvalóan az, hogy Luffy marad állva egyedül.
3. A Tengerészet tart erődemonstrációt a Luffyék szökése után hatalmában kicsit megroggyant Big Mom-on, ezzel Luffy ígéretét végülis háttérbe tolva. Mindenesetre igazad van, erre látom a legkevesebb esélyt.
(4. Dungeonéknak lesz igaza, és Big Mom most elhasal, úgy, hogy a fél csapat nincs itt, úgy, hogy már alig van hátra a szálból, és én megeszem a kalapom, mert ez szerintem továbbra is kizárt.)
Az elsőt is meg tudja oldani Oda nagyon királyra, meg a másodikat is, szóval nem aggódom, ebből rengeteg epic dolgot kihozhat (természetesen Odat ismerve a legesélyesebb az, hogy valami tök mással fog előállni ).