A szereplők történetének és személyiségének kibeszélése.
A képességeiknek van külön témája.
12
|
Fairy Tail - Szereplők (emberek, démonok, sárkányok és egyéb létformák :)
Natsu nem tudna szerintem gonosz lenni, valaki vagy valami mindig visszarázná, úgy, ahogy Narutot is, meg az összes főhőst. Happy halálát is ki tudná heverni, a többiek segítségével. Ezért főhős. Mert mindent kibír, így állítható példának.
Viszont megfordítva, Happy eleve meggátolja ezt, szóval amíg ő él, addig történhet Natsuval akármi, megmarad olyannak, amilyennek most ismerjük.
Amúgy szerintem Happy az egyik legviccesebb karakter nemcsak a FT-ben, hanem úgy unblock Nagyon bírom a troll pofáját
Még 1x mondom: Nem vagyok egyikük ellen sem, de amit lehet az egyiknek, azt lehessen már a másiknak. Ráadásul Erza közel olyan főszereplő, mint Natsu.
Fuhh ez szép kis összefoglalás Erzáról, de én - ha nem haragszol meg - egyből átnyargalnék Gerardra. Ki is fejtem, hogy miért.
Egy ideje már fel akartam vetni ezt a kérdést itt, mert kíváncsi lennék a véleményekre, meg esetleg más megvilágításba is helyezhetitek a dolgokat számomra.
Szerintetek mi értelme volt visszahozni Gerardot, de most úgy őszintén?
Szerintem a halála úgy volt tökéletes, ahogy meg lett írva. Az egész élete tragikus, megőrül és teljesen megváltozik, de a halála pillanatában rájön mennyit hibázott és még utolsó erejével megmenti Erzát meg Natsut. Nekem ez egy elég frankó lezárás.
Ehhez képest, ugye Hiro visszahozza a történetbe 1 ív elteltével, amivel tökön lövi G. illetve Erza karakterét is. Mert szerintem innentől kezdve stagnál mind Erza, mind Gerard karaktere. Ha meghal, azzal Erza elindulhatott volna egy bármilyen másik irányba (ezzel elkerülve a Jon által emlegetett egysíkúvá válást), de így csak "szenvednek" egymás mellett és pont visszatartják egymást. (Persze ehhez az érzéshez sokat hozzátesz a visszahozásának a módja, illetve a kapcsolatuk alakulásának a megírása)
Menő karakter, meg nagyon badass, bírom is, de sok mindent nem csinált mióta visszatért. És ez eléggé azt az érzést kelti bennem, hogy csak azért támadt fel, mert Erzának is kell valaki a történet végén, és kiérdemelte a rengeteg szenvedésével, hogy a gyerekkori szerelmével legyen happy End-je ( ) . (Meg azért, mert Gerard Hiro kicsi kedvence)
Lad írta:
Fuhh ez szép kis összefoglalás Erzáról, de én - ha nem haragszol meg - egyből átnyargalnék Gerardra. Ki is fejtem, hogy miért.
Egy ideje már fel akartam vetni ezt a kérdést itt, mert kíváncsi lennék a véleményekre, meg esetleg más megvilágításba is helyezhetitek a dolgokat számomra.
Szerintetek mi értelme volt visszahozni Gerardot, de most úgy őszintén?
Szerintem a halála úgy volt tökéletes, ahogy meg lett írva. Az egész élete tragikus, megőrül és teljesen megváltozik, de a halála pillanatában rájön mennyit hibázott és még utolsó erejével megmenti Erzát meg Natsut. Nekem ez egy elég frankó lezárás.
Ehhez képest, ugye Hiro visszahozza a történetbe 1 ív elteltével, amivel tökön lövi G. illetve Erza karakterét is. Mert szerintem innentől kezdve stagnál mind Erza, mind Gerard karaktere. Ha meghal, azzal Erza elindulhatott volna egy bármilyen másik irányba (ezzel elkerülve a Jon által emlegetett egysíkúvá válást), de így csak "szenvednek" egymás mellett és pont visszatartják egymást. (Persze ehhez az érzéshez sokat hozzátesz a visszahozásának a módja, illetve a kapcsolatuk alakulásának a megírása)
Menő karakter, meg nagyon badass, bírom is, de sok mindent nem csinált mióta visszatért. És ez eléggé azt az érzést kelti bennem, hogy csak azért támadt fel, mert Erzának is kell valaki a történet végén, és kiérdemelte a rengeteg szenvedésével, hogy a gyerekkori szerelmével legyen happy End-je ( ) . (Meg azért, mert Gerard Hiro kicsi kedvence)
lunarcry88 írta:
A másik fontos dolog, ez egy mese. Nem valós, így a karakterek interakcióját az általunk semmilyen szinten nem ismert világban kielemezni ugyan lehet, akár bele is lehet trafálni, de a szerzőn kívül mindenki más legfeljebb tippelhet.
Számomra legalábbis épp annyira lehetetlen dolog az, hogy Erza kibírta az általad viccnek említett támadásokat a démontól, mint az, hogy Natsu tüzet fúj, vagy Gray dolgokat fagyaszt meg. Pontosítok; lehetetlen dolog volna, ha ez egy megtörtént esemény lenne, nem pedig egy mese.
Szerk. : összegezve egy egy karaktert szeretni, utálni lehet, de ezt a viselkedése miatt tegyük, ne pedig azért mert valami "csoda" folytán megnyert egy harcot.
Most már biztos, hogy nem ugyan azt a mangát olvassuk. Te felrovod Erzának, hogy folyton nyer, ellentétben Natsuval, akit előtte jó alaposan elvernek. Akkor át is térnék a sémákra: egy arcnak eddig az volt a felépítése, hogy elindulnak, megjelenik a gonosz, aki nagyon gonosz és nagyon Zerefet akarja(ez valami Zerefszexuális szekta lehet a feketemágián belül) akik elvernek MINDENKIT JÓ ALAPOSAN, majd elmondják, hogy Zerefet akarják, erre a csapat összekaparja magát és nekiindul hogy aztán teljesen általad megfogalmazott módon nevetségesen verjenek el mindenkit.
Mindenki ezt csinálja és megint felrovod ezt Erzának egyedül... Engem történetesen baromira nem érdekel, hogy hogyan nyernek. Felőlem egy fingópárnával is elintézhetik az ellenfelüket! A motivációjukról meg csak annyit, hogy nemtom hogy értetted az egysíkúságot, vagy azt várod, hogy azt mondja "tegnap lecsaptam valakit a céhért, most lecsapom Kyoukát mondjuk egy hatalmas epertortáért csak a változatosság kedvéért!"?
Nekem Erza megjelenése volt a fordulópont anno amikor elkezdtem nézni az animét. Erza vett rá, hogy maradjak. Erza hozza azt a különleges kontrasztot, amit keresek általában egy animében vagyis a szélsőségek tökéletes egyensúlyát. Nagyon komoly, de nagyon bolond is tud lenni és amikor sír, akkor az tényleg szívbemarkoló. Legalábbis számomra. Erre a legjobb példa az Orassion Seiss elleni csata utáni levezetés, amikor elviszik Gerardt és azon a hegytetőn(?) fájdalmasan sír. Nekem Erza a legjobb karakter a Fairy Tailben és nekem mondhatja 10 millió olvasó, hogy rossz karakter, vagy nevetséges, akkor sem ér többet a véleményük az enyémnél és fordítva. Ami számotokra nevetséges, azt én megfigyelem másoknál is, ellenben ugyan olyan királynak tartom, mint Erzánál. Én érzelmi részről nézem a dolgokat és nem próbálok egyetemi irodalmi elemzést csinálni belőle.
Gerard karakterét egyértelműen azért kellett visszahozni, mert Erzának is kell valaki és ennyi elég is. Persze ahhoz képest eléggé jól kifejtették Gerardot hiszen 3-at is kaptunk belőle
Még annyit, hogy az hogy ilyen ott van az általad linkelt oldalon. Nem hiszem, hogy ez a fajta személyiség nem lehet élethű... Sokan vagyunk ilyenek.
lunarcry88 írta:
A másik fontos dolog, ez egy mese. Nem valós, így a karakterek interakcióját az általunk semmilyen szinten nem ismert világban kielemezni ugyan lehet, akár bele is lehet trafálni, de a szerzőn kívül mindenki más legfeljebb tippelhet.
Számomra legalábbis épp annyira lehetetlen dolog az, hogy Erza kibírta az általad viccnek említett támadásokat a démontól, mint az, hogy Natsu tüzet fúj, vagy Gray dolgokat fagyaszt meg. Pontosítok; lehetetlen dolog volna, ha ez egy megtörtént esemény lenne, nem pedig egy mese.
lunarcry88 írta:
Mivel egy kitalált világról beszélünk nyilván van benne való világi szemszögből nézve logikátlanság és belemagyarázás de ez csak az a része a történetnek, hogy emberfeletti képességeik vannak. Az, hogy hogyan használják és egymáshoz képest mennyire erősek/gyengék az emberek már lehet logikusan felépítve. Hiszen ha Natsu egyszer csak elkezdene vizet varázsolni csak úgy vagy ha Jet nekimenne Acnonak és nyerne az nyilván nem fogadná el senki csak azért mert mese.
Erza egy átlag spriggannal nem bírt egyedül de segítséggel legyőzi. Ok. Nem bír megülni a seggén és nekimegy a következőnek. Ok. Félholtra verik. Mire számítottál? Nekimegy Eileennek, hogy a többiek el tudjanak menekülni. Még mindig ok. De ha azt az ütést se tudta megállítani ami eltörte majdnem az összes csontját akkor mégis mennyi esélye lenne egy meteor ellen úgy, hogy még jobban meg van sérülve. Amúgy nehogy nekem most kapjon egy power upot Eileentől mert akkor biztos, hogy nekimenne még 2 spriggannak.
Elméletileg Eileen a legerősebb Spriggan, úgyhogy csinálja csak. Én támogatom. A többieknek meg törjön csak el az agya!
Szerk.: Erzától elszálltak azok ketten. Ha lenne egy harc köztük, akkor veszítene. Ezért kellene neki még egy kis power up, hogy fel tudjon zárkózni.
roku írta:
Most már biztos, hogy nem ugyan azt a mangát olvassuk. Te felrovod Erzának, hogy folyton nyer, ellentétben Natsuval, akit előtte jó alaposan elvernek. Akkor át is térnék a sémákra...
Mindenki ezt csinálja és megint felrovod ezt Erzának egyedül... Engem történetesen baromira nem érdekel, hogy hogyan nyernek. Felőlem egy fingópárnával is elintézhetik az ellenfelüket! A motivációjukról meg csak annyit, hogy nemtom hogy értetted az egysíkúságot, vagy azt várod, hogy azt mondja "tegnap lecsaptam valakit a céhért, most lecsapom Kyoukát mondjuk egy hatalmas epertortáért csak a változatosság kedvéért!"?
...
Erre a legjobb példa az Orassion Seiss elleni csata utáni levezetés, amikor elviszik Gerardt és azon a hegytetőn(?) fájdalmasan sír. Nekem Erza a legjobb karakter a Fairy Tailben és nekem mondhatja 10 millió olvasó, hogy rossz karakter, vagy nevetséges, akkor sem ér többet a véleményük az enyémnél és fordítva.
...
Én érzelmi részről nézem a dolgokat és nem próbálok egyetemi irodalmi elemzést csinálni belőle.
Gerard karakterét egyértelműen azért kellett visszahozni, mert Erzának is kell valaki és ennyi elég is.
...
Még annyit, hogy az hogy ilyen ott van az általad linkelt oldalon. Nem hiszem, hogy ez a fajta személyiség nem lehet élethű... Sokan vagyunk ilyenek.
...
Ezek után inkább az a meglepő, hogy nem lett belőle valami idegbeteg szociopata.
Az hogy mégsem ez lett a kislányból, Makarovnak köszönhető, aki nem csak befogadta, hanem adott neki valamit, amilye Erzának még sohasem volt; családot. Ezért mondtam egyszer azt, Erzát ha valaki el akarja pusztítani, akkor ne őt kínozza meg fizikailag, mert az semmit se fog érni. A lelkét kell elpusztítani, vagyis a Fairy tailt.
Ugrás a fórumra: |