Na igen. Nehéz volt megfogalmazni (köszi), de valami hasonló érzésem van nekem is vele kapcsolatban. Bármelyikük is esik ki a csapatból, az már nem lesz olyan erős. Ez nagyon érződött az 1 éves feloszláson is. Nomeg a mesterség olyan otthonülős hivatali meló
Erza az egyik kedvenc karakterem de nem lehet mester mert kell ő Natsu csapatába. Gildarts vagy Laxus. Én Laxus-ra szavazok mert benne látott potenciát Mavis is (amikor beszélgetnek a medencéknél hogy a Maraov apjára hasonlít) meg most már elég tapasztalattal rendelkezik szerintem egy céh vezetéséhez.
Hiába lenne jó jelölt van egy múltja, ami miatt szerintem sose vállalná el.
Erza az egyik kedvenc karakterem de nem lehet mester mert kell ő Natsu csapatába. Gildarts vagy Laxus. Én Laxus-ra szavazok mert benne látott potenciát Mavis is (amikor beszélgetnek a medencéknél hogy a Maraov apjára hasonlít) meg most már elég tapasztalattal rendelkezik szerintem egy céh vezetéséhez.
Ez már rég nem eldöntendő kérdés, nem véletlen volt az, hogy Makarov Erzához intézte az utolsó szavait, és nem véletlenül ő választotta szét a Gray-t és Natsu-t, szerintem teljesen egyértelmű volt, hogy Mashima ezzel még ha szimbólikusan is, de azt érzékeltette, hogy mindaz a felelősség, ami eddoig Makarov vállát nyomta most Erzára szállt, vagyis ő a Fairy Tail következő céhmestere, legalábbis én így értelmeztem.
Egyébként meg az, hogy ő a céhmester nem jelent semmit, nézzétek meg Stinget, céhmester létére elég aktív.
Ami Luxust és Gildarts-ot illeti, szerintem amúgy se jönne össze, Luxus sose fogja elfogadni a mesteri címet, mert nem tartja magát méltónak rá, még a tagságot is alig akarta elfogadni mikor újra felvették, Gildarts meg egyszer már elutasította, nem hiszem, hogy azóta változott volna a hozzáállása...
Szerkesztette: Csibe - 2017.01.23. 00:17
Így van. Sajnos Jó persze, ez poén. Szerintem Luxus a tökéletes ember a céh élére, de az utóbbi pár hónapban (sőt, igazából már a céh újraegyesítésekor) egyértelművé vált, hogy Erza lesz a következő céhmester. És nem is baj, valószínűleg remek mester lesz belőle, csak én sokkal inkább láttam volna egy Luxus-féle karaktert a céh élén, mert Erza ezt a... vonalat fogja továbbvinni, ami a FT-re a manga második felében lett nagyon jellemző (vagyis hogy szinte tökéletesek. Nem tudom megfogalmazni, hasonlítsátok össze az első 100 fejezettel, amikor még igazi bajkeverők voltak, és magasról tettek rá, hogy erkölcsileg tökéletesek legyenek, csak az volt a lényeg, hogy egymást megvédjék, mert csak egymásra számíthattak. Nem mondom, hogy nem jó a mostani, de nekem kicsit hiányzik a régi, giccs nélküli FT.).
De igen, Luxus a múltja miatt valószínűleg sosem fogja elvállalni (és ez jól is van így), Gildartz meg már lemondta egyszer, egyértelmű, hogy ő sosem lesz mester (ha túléli egyáltalán a háborút, ha valaki meg fog még halni a FT-ből, akkor az szerintem ő lesz).
Makarov halála teljesen borítékolható volt (Anno jó párszor volt erről szó. Pl. ezt akkor írtam, amikor "meghalt" Gajeel, és sokan (páran) azt hitték, hogy tényleg meghalt.)
Jon írta:
Azért hatalmas különbségek vannak Jirayia vagy Itachi és Gajeel halála között.
Először is, Jiraiya és Itachi karaktere (de főleg Ero-senniné) már kifutott, beteljesítették a szerepüket, és eleve, előző generáció, egy...mester szerepe volt, nem Naruto-generációja, aki majd megváltoztatja a világot. Ilyen karakter lenne a FT-ben Makarov vagy Gildartz, akiknek tényleg jó esélyt adnék a halálára.
Makarov halála teljesen borítékolható volt (Anno jó párszor volt erről szó. Pl. ezt akkor írtam, amikor "meghalt" Gajeel, és sokan (páran) azt hitték, hogy tényleg meghalt.)
Jon írta:
Azért hatalmas különbségek vannak Jirayia vagy Itachi és Gajeel halála között.
Először is, Jiraiya és Itachi karaktere (de főleg Ero-senniné) már kifutott, beteljesítették a szerepüket, és eleve, előző generáció, egy...mester szerepe volt, nem Naruto-generációja, aki majd megváltoztatja a világot. Ilyen karakter lenne a FT-ben Makarov vagy Gildartz, akiknek tényleg jó esélyt adnék a halálára.
Még mindig nem tudom elképzelni a teljes Happy endet a Fairy tailnél.Tudom az egyik legnagyobb fanservice mangáról beszélünk,de Hiro megfogja kockáztatni a drámai happy endet.Lehet hogy baromságot mondok,de azért már akadtak utalások. Nem csak Makarov és Gildtars halálára számítok,sokkal többre.(Gildtars még nem biztos)
Ha most akadtak problémák,akkor mi lesz késöbb.Acnologia ellen szerintem nem csak a pár sárkányölő fog meghalni.Mostani arcnál szerintem Acnologia nagyot fog villantani.http://naruto-kun...ail/452/24
Szerintetek Acnologia mit akar visszaszerezni?
Acnologia a sárkányok királya. Gondolom a trónját szeretné... Ha jól emlékszem, akkor annyit mondott, hogy nem akar élő sárkányölőket és ennyi nagyjából. Persze nem nagyon értem, hogy Eileennel miért nem volt dolga, hiszem elvileg érzi a sárkányölők jelenlétét...
Azt nem értem, miért akarja mindenki szegény Gildarts halálát... Mit ártott nektek? Nem látom, hogyha Gildarts meghal, mit nyer vele a sztori. Makarov halála eleget árnyalta a képet, szerintem felesleges lenne még Gildartst is kinyírni, persze benne van a pakliban, hogy meghal elvégre egy háború kellős közepén vagyunk. Viszont sok minden történhet. Zeref megtér és beáll Ő is a Fairy Tailbe XD
Komolyan mi van veletek? "Egyébként utálhatjátok Erzát..." Milliószor elmondtam, hogy az ellenkezője az igaz. De ha így jobb a kollektívának, akkor felőlem lehet Erza mester. Nekem jó úgy is, hogy az, úgy is ha nem. Egy valami nem jó, ha meghal! Kedvenc karakterem, így neki szeretném a legjobbakat. Talán tényleg a céhmesterség lesz az, ahol megtalálja a helyét ki tudja...
Lehet, hogy azért akarom annyira inkább Gildarts-t, mert több szereplést várok tőle. Igazából az S-rangú mágusok között mindenki alkalmas. Erza, Gildarts, Luxus, Mirajane... De ha mindenki elfogadja Erzát, hát legyen. De a többiek is mutassanak már többet! Eddig egy jó kis belépőn kívül semmit nem mutattak Gildartsból, pedig nagyon kíváncsi lennék rá, hogy milyen amikor elengedi magát
A mersteri pozíciót jelenleg Mavis töltibe,mint alapító. Nem választott, vagy kivevezett mester, de jelenleg ő diligál. És tudjuk, hogy ő az ELSŐ, nem pedig Hetedik.
Hogy a végén ki lesz a mester, az felvethető kérdés. Erzára azértnem fogadnék, mert ott van Gerard. Ha Happy End lesz és mindketten megmaradnak, akkor Gerardhoz fog húzni és nem a céhmesterséggel fog leginkább foglalkozni.
Laxus karaktere is nagy jellemfejlődésen ment keresztül, a jelenlegi Laxus pedig már alkalmas egy mesteri pozíció betöltésére.
Valószínű, hogy Mavis fogja kiválasztani az új mestert majd a végén. Ha nem sajátítja ki ezt a pozíciót magának. Ha ő választ, esélyes Laxus. Mavis őt ismeri a legjobban, viszonylag több jelenete volt vele, mint más céhtagokkal.
Nagyon sok szerelmi szál van a történetben. Lenne szívetek fiatal szerelmeseket kinyírni? MIndenki fontos FT karakter életben fog maradni véleményem szerint. Maximum egy-két kar és láb elvesztése fér bele, de csak azért, hogy legyen értékveszteség. Ez elvileg egy "tündérmese" mangásítva.
Én Makarov halálában csak azt nem értettem hogy miért nem Mavis használta a Fairy Law-ot aki ugye nem halt bele tekintve hogy halhatatlan.
Igen az S osztályt nagyon hanyagolják.
Laxus harcai a mostani Wahru-s leszámítva rövidek vagy ahogy Juránaál volt csak keveset mutatnak belőle.
Gildartznak nem volt még komoly harca.
Mirát meg sajna elrontotta azzal hogy ilyen antiharcosnak csinálta.
A Démon Mirára kíváncsi lennék hogy mostanra milyen erős lenne.
De a mostanira is hogy kapjon már egy jó harcot ahol megmutathatja a képességét rendesen
A céhmesterségnél nem kizáró ok egy párkapcsolat, vagy családalapítás. A szerelmi szálak vannak is meg nincsenek is. Kíváncsi leszek arra, hogy az a maradék egyetlen egy nyamvadt pár (Natsu&Lucy) mikor realizálják már végre, miután a többiek már megtették... Tudom, hogy csúnya amit mondok, de pont a párok megmaradásáig a lelki nyugalmam biztosított. Persze mindenki fontos, de amíg ezek "sértetlenek" (értsd nem halnak meg) addig...
Viszont valami nem hagy nyugodni: Visca és Arzack és Asuka. Nagyon nyugtalanít, hogy ott vannak. Lehet, hogy velük történik valami tragikus?
A céhmesterségnél nem kizáró ok egy párkapcsolat, vagy családalapítás. A szerelmi szálak vannak is meg nincsenek is. Kíváncsi leszek arra, hogy az a maradék egyetlen egy nyamvadt pár (Natsu&Lucy) mikor realizálják már végre, miután a többiek már megtették... Tudom, hogy csúnya amit mondok, de pont a párok megmaradásáig a lelki nyugalmam biztosított. Persze mindenki fontos, de amíg ezek "sértetlenek" (értsd nem halnak meg) addig...
Viszont valami nem hagy nyugodni: Visca és Arzack és Asuka. Nagyon nyugtalanít, hogy ott vannak. Lehet, hogy velük történik valami tragikus?
Itt gondolok arra, hogy Gerard szökevény. És szerintem kizáró ok lenne az, ha a szerelmed szökevény, te pedig kirakatember vagy. Gerardot eddig nem rehabilitálták ,pedig lett volna rá lehetőség. Ez egy önkéntes büntetés a részéről.
Itt gondolok arra, hogy Gerard szökevény. És szerintem kizáró ok lenne az, ha a szerelmed szökevény, te pedig kirakatember vagy. Gerardot eddig nem rehabilitálták ,pedig lett volna rá lehetőség. Ez egy önkéntes büntetés a részéről.
Nem sok mindent maradt mára már a mágiatanácsból ami bármit is felróhatna bárkinek.
A mágiatanácsot bármikor újra lehet alakítani, szóval ez nem jelent sokat. Viszont ha figyelembe vesszük, hogy Gerard és a többi szökevény jelenleg is az országot védi (több-kevesebb sikerrel), akkor akár ezt már lehet felmentő körülménynek tekinteni, főleg ha hozzá vesszük azt is, amit a Crime Sociere ez előtt is tett. Az, amit tettek a múltban nagyon súlyos dolgok és sok embernek ártottak. Viszont mivel megbánták és ezt tettekké is formálták, szerintem nem lesz gond a rehabilitálásukkal.