Én inkább olyannak képzelném mint a Démon Mira volt
Ja lassan jöhetne bár valszeg megvárják az arc végét
Fairy Tail manga
ewc4o írta:
@Palegri: Bocs de ez így nem igaz. Először is Ancsa átka nem akkor aktiválódik ha az átkozott személy értékeli az életet. Akkor aktiválódik ha olyan mágiát használsz amit nem szabadna. Amit te írsz, az már a hatása. Nagy különbség. Van a kiváltó ok és az átok hatása.
Mavist megérintette Makarov halála de előtte mondja is neki hogy van másik terve tehát maga a cél lebeg a szeme előtt. Ergo a harc közben ugyan úgy bábként tekint a FT tagokra. http://naruto-kun...ail/505/11
Egyébként halkan megjegyzem, hogy Mavis szeme színe is más mikor becsüli az életet és más mikor nem. Vagyis nála inkább úgy mondanám, hogy más a szeme színe mikor átlagos emberként gondolkodik és más mikor Taktikusként. Pl mikor Makarov meghalt akkor SOKKAL világosabb, már már igazi szeme van. Amikor pedig Taktikus akkor szürke egyszínű.No meg ugye az említett FH is közrejátszhat. Mashima ennyire nem hülye azért hogy az egyik legfontosabb dolgot csak úgy kifelejtse.
Az hogy Dimaria meg az az öreg csóka megidézett egy istent nem jelent semmit.
A Manga nem írt olyat hogy bárki is isten lenne, tehát hogy értsd nem jelentette ki hogy az istennek kikiáltott egyén VALÓBAN ISTEN! Attól mert egy csitri Dimaria azt mondja még nem feltétlen igaz. Nem szabad mindent készpénznek venni csak mondom. Erre szokták mondani, hogy az írott vagy mondott szó még nem minden amíg nincs rá bizonyíték! Amit a mangában mondanak vagy bármilyen történetben az addig nem igaz míg maga az író ki nem jelenti hogy az vagy fel nem mutat valami bizonyítékot. Amíg csak egy szereplő mondja addig olyan mintha én mondanám, hogy a szomszéd srác egy isten mert láttam hogy halhatatlan. Ez az infó max a Fókusz pluszba kerülhetne csak be.
Elolvashatsz te ezer féle könyvet ami istenekről szólt de az csak egy könyv, ahogy ez egy Manga. Azért mert egy professzor írta még nem volt ott és látta hogy a görög Zeusz pl valóban isten volt-e vagy sem. Ezek ugyan úgy hiedelmek és mendemondák mint Pán Péter vagy a Magyar népmesék.Szájhagyomány útján terjednek és minden alkalommal mást kapunk vissza.
Egyébként nem a sárkányölő mágia a legerősebb csak mondom. Ha ez így lenne akkor anno simán visszaverték volna Natsuék azt a 7 sárkányt de esélyük sem volt. Ellenben a démonölő mágia sikeresen megölt démonokat, lásd Tartaros Arc. Az hogy mi a legerősebb fegyver vagy mágia az aktuális történettől függ. Most jelenleg Zeref mágiája a legerősebb. Legközelebb Natsu démon-sárkány ereje lesz az. Előtte pedig maga a SÁRKÁNYOK voltak a legerősebbek élükön Acnologiával.
@Pennymester: HOGY MI VAN???Ezt az infót honnan szedted, hogy Natsu gyerekének a neve Nashi lesz? Nyilván poén mert máskülönben tuti hogy csak valami fanficből.
bakod írta:
valószínű. bár a bleach nél is aztmondták hogy újrakezdik amint a manga lement... lehet itt a pénz is közbe szól.
Durzo írta:
Szerintem valamit félre értettél. Az istent most ne úgy értsd mint egy felsőbbrendű lényt, hanem mint egy külön fajt. Vannak sárkányok, emberek, démonok és istenek. Az egyetlen isten akit felsőbbrendű lény értelemben kell venni az Ankhseram, aki nyilván létezik, hiszen az emberek nem csak úgy maguktól átkozódnak meg. Olyannak tudom elképzelni mint az Armed with wings-ben Blackmist.
Azt meg nem tudom honnan vetted, hogy a démonölő mágia erősebb a sárkányölő. A démonölő a démonok ellen erősebb mint a sárkányölő a sárkányok ellen tekintve, hogy a sárkányokhoz képest a démonok elég gyengék. De a három Slayer mágia közül a sárkányölő a legerősebb hiszen annak ott van a dragon force. Olyanról, hogy demon force vagy god force még csak nem is hallottam. Amúgy Gajeel sárkányölőként győzött már le démont, Natsu pedig istent. Vagyis a másik két mágia létezése még csak nem is indokolt. És persze, hogy a 7 sárkányt nem tudták akkor visszaverni. Még csak most jutottak el a spriggan szintre. Egyedül szerintem most se tudnának leverni egy sárkányt. De 400 évvel ezelőtt voltak sárkányölők akik képesek voltak rá.
dungeonlord írta:
Nyugalom xD .Tévedni emberi dolog és várjuk ki a végét. Mert volt egy hivatalos hír(Ha tényleg igaz),hogy a Fairy tail 3-4 vagy talán több arc lesz még. Addig viszont még bármi történhet. Egyelőre a mostani arc végeredmény is kiszámíthatatlan. Bármi történhet és Zeref csak most fogja komolyan venni a harcot.
ewc4o- Abbahagyhatnád ezt a fölényes stílust.
Főleg, hogy nincs igazad sok mindenben, ahogy előttem ki is fejtették.
Pár dolog, ami feljött bennem a kommenteket olvasva:
1. Igen, Zeref egy szimpla ember, akit megátkoztak, és ezért gyakorlatilag hallhatatlan lett. Ő nem isten, vagy akármi ilyesmi, sőt, igazából még csak nem is halhatatlan, csak simán különleges mágia kell ahhoz, hogy meghaljon (vagyis gyakorlatilag persze hallhatatlan, de na, értitek).
Na de hogy Acnologia "gyermeteg" hozzá képest? Acnologia annyiszor zúzza porba, ahányszor csak akarja, éppencsak megölni nem tudja. Zeref viszont (eddigi ismereteink alapján) hozzá sem tudna érni Acnologiához, hiába hallhatatlan.
2. Hogy miért nem aktiválódott Mavis átka a csatatéren, az tényleg rejtély. Simán kinézem Mashimából, hogy csak nem akart plusz drámát behozni a történetbe. Persze simán lehet rá magyarázata, ki tudja. Az viszont nem igaz, hogy csak a csókkal aktiválódott, vagy a tudatosítással, vagy akármi ilyennel. Ancselam átka már a Law használata után aktiválódott, csak simán nem lépett működésbe, a különleges körülményeknek hála. Hogy most miért nem lép működésbe, azt nem tudom. Szerintem nem elég jó érv az, hogy háború van, vagyis normális esetben elég lenne, de ahogy ti is linkeltétek, Makarov elvesztése megrázta, nem is kicsit. Ki tudja.
3. Igaza van palgerinek, ha a mangában az van kijelentve valakiről, hogy "isten", akkor azt el kell fogadni. Nem a mi értelmezésünkben vett istenek, hanem egy másik, az átlag embereknek brutálisan erős faj, amik ellen az istenölő mágia a leghatásosabb, de láthattuk, hogy ha valaki simán csak rettentően erős (mint pl. Natsu), akkor úgy is fölé tud kerekedni az "istennek".
4. A mágia erősségét nem azon mérjük le, hogy a démonölők öltem már démonokat, a sárkányölők meg még nem öltek sárkányokat (legalábbis a mi sárkányölőink)
Figyeljetek, én úgy értelmeztem ezeket, hogy vannak fajok, mint az ember, a démon, a sárkány, az isten, és még ki tudja mi minden más, ami nem fontos. Minden faj ellen van egy különösen hatásos mágia, amit az ember elsajátíthat, és felveheti ellenük a harcot, DE, nem az az egyetlen módja annak, hogy legyőzzék őket, ezt láthattuk már a démonoknál és az isteneknél is. A sárkányoknál nem, ez pedig azért van, mert sokkal, de sokkal erősebbek minden más teremtménynél. Az én értelmezésem szerint (és persze lehet, hogy tévedek), elméletben egy ember a sárkányölő mágia nélkül is legyőzhet egy sárkányt, csak éppen brutálisan erősnek kéne lennie, erősebbnek, pusztító erőben, mint egy sárkány. Ez pedig, jelen pillanatban úgy tűnik, hogy lehetetlen, BÁRKINEK. Ezért csak úgy lehet legyőzni a sárkányokat, hogy azt a mágiát használjuk ellenük, ami egyedül hatásos rájuk, és így legyőzhetjük őket, még akkor is, ha pusztító erőben nem ér fel hozzá az ember. (Hiszen pl. vegyük Natsut, akit mondjuk egy Gildartz fölül múlt erőben, de mégis csak Natsu tud ellenfél lenni a sárkánynak. Nem azért, mert erősebb lenne náluk, hanem mert olyan mágiát használ, ami a sárkányok... gyengéje, hogy úgy mondjam.)
A démonok ellen a démonölő mágia a hatásos, de ha egy ember felülmúlja a démon erejét, meg tudja azt ölni, és mivel egy démon közel sincs olyan erős, mint egy sárkány, ez sokkal gyakrabban elő is fordul. Ugyanez a helyzet az istenekkel.
Egyébként Natsuék most már simán le tudnának verni egy átlag sárkányt, véleményem szerint. Nem Igneel szintűeket, persze. (De Igneel szintű sárkányokból szerintem csak egy maroknyi volt). Acnologiát meg pláne nem.
@Jon: Azért vagyok fölényes mert nem értek egyet? Ráadásul basszus, ugyan azt írod amit én csak máshogy megfogalmazva. Zeref nem isten de az átok miatt isten szinten áll, mindketten ezt írtuk mégsem értesz egyet? Érdekes... Acnologia pedig hiába erősebb nála nem ér vele semmit mert Zeref halhatatlan. Épp ezért mondom hogy EGYELŐRE Zeref az egyetlen akit istenként lehet emlegetni. Nem azt mondtam hogy ő egy valódi isten hanem isten szinten van az átok miatt. Nagy különbség.
Mavis átkát is elég jól leírtam szerintem de látom még így sem volt érthető. Ebben is egyetértett velem mindenki mégis ellenkeztek. Nem a csók miatt aktiválódott de az volt az utolsó pecsét. Szerintem elég részletesen leírtam az átok lényegét és hogy mi az értelme. Ahogy már mondtam ahhoz hogy az átok hasson ahhoz az átkozottnak tudatosítania kell magában hogy el van átkozva és tudni kell hogy mi az átok hatása. Az se lepne meg egyébként ha Mavis átka azért nem hat a csatamezőn mert nem is gondol rá. Ami lényegében ugyan az mint amit Zeref csinál mikor nem érdekli a világ.
Igen ha valakiről ki van jelentve hogy Mágus vagy Démon vagy Sárkányölő akkor el kell fogadni, CSAKHOGY eddig egy istenről sem volt kijelentve hogy isten. 2 ilyen eset volt. Dimaria esete meg a Háború Istene dolog. VISZONT míg pl egy Sárkányölőt nem egyetlen egy ember erősített meg BIZONYÍTÉKKAL addig ezt a két "istent" csak az aktuális harcos nevezte istennek. Egy történetet nem úgy kell ám olvasni hogy ami le van írva az mind igaz pláne ha egy gonosz mondja. Mert később kiderülhet hogy vagy fogalma sincs arról mit beszél vagy csak nagyzolni akart. Remélem értitek mire gondolok. Nem ez lenne az első eset mikor egy ellenség mond valamit aztán nem is úgy van.
Márpedig egyelőre SEMMI bizonyíték nincs arra hogy VALÓBAN léteznek istenek. Majd ha lejön egy az égből és ő állítja magáról hogy az akkor elhiszem de amíg ilyen Dimaria félék állítják hogy birtokolják az isteni erőt addig csak humbug.
Az utolsó bekezdéssel egyet is értek szinte teljesen, mivel továbbra is azt mondom hogy egy "isten" mint faj képtelenség. Az isten nem lehet faj mivel az egyedi dolog vagy emberek jelzője valami hatalmasra és erősre. Ez a valóságban is így van, lásd Biblia. De mai napig nincs megerősítve hogy Isten valóban létezik és Jézus tényleg tudott gyógyítani meg kenyeret és bort varázsolni. Lehet hogy szimpla megtévesztés volt vagy kitaláció. Ahogy írtam is fentebb, SZÁJHAGYOMÁNY ÚTJÁN TERJEDŐ MENDEMONDA!!!
Én csak azt hiszem el amit látok és eddig nem láttunk istent a mangában!
Zeref nem meri magát istennek hívni, mert nem az. De az emberek számára az, mert olyan hatalmat birtokol, amit élő ember el sem tud képzeni. Viszont valahogy úgy képzelem el Acnologia és Zeref harcát, hogy egyik sem képes a másikat megölni, pariban vannak egymással...
Sárkányölők lehettek sikeresek anno 400 éve Eileennel karöltve, de ez nem lett kifejtve. Az tény, hogy a jelenlegi sárkányölőknek nem a sárkányok ölése volt a célja, hanem a túlélésük.
Nekem Mavis átkával kapcsolatban van néhány sötét folt. Ha Őt is Ancselam átkozta meg, akkor Zeref hogy nem aludt el hasonlóan? Nomeg Makarov le is tolta Mavist a Law használata előtt, hogy jó lenne megértenie a helyzetét, mármint hogy Makarov a gyerekeinek tartja a céh összes tagját. Valahogy olyan érzésem van, hogy a két Ancselam átok nem ugyan az. Mavis akkor és most sem ölt meg senkit, pedig vannak pozitív érzelmei a céhhel és a tagjaival kapcsolatosan, de ha nem is, akkor Makarovval biztos. Akkor hogy nem halt meg azonnal? Én úgy képzelem el ezt az átkot, hogy nem csak akkor hat, amikor az átkozott szemény megnyilvánítja az érzelmeit, mert attól még szereti a másikat folyton hogy épp nem vigyorog rá, vagy csókolja meg stb...
ez a 3-4 ARC-os dolog ,ha jól emlékszem interjúból vagy valamelyik volume végéről(ott ugye Mashima mindig összefoglalja a dolgokat beavat 1-2 érdekességbe hogy hogyan gondolta ki mit várt hogy csinálta ezt meg azt a jelenetet épp..ilyenek) és az a nagy mágiajátékok után hangzott el hogy még 3-4et tervez. Ha nem vesszük a kis arcokat mint pl a kincsvadászok lefagyasztott faluval meg az Avatar akkor még kell legyen ezen kívül 1 max 2-nek, de értelemszerűen ha vesszük az összeset akkor ez az utolsó, aminek vége nem mostanában lesz emrt mangakák beszokták jelenteni ha lassan végeznek a mangájukkal. Holnap este már remélem lesz spoiler
Valahogy úgy volt megfogalmazva az átok hogy meghalnak a körülöte lévők.
Sztem ezt nem feltétlenül robbanásszerűen kell elképzelni(mint Zerefnél a szigetem), hanem szimplán csak egy %os esély hogy "fogékonyabbak" a halálra.Egy betegség, vagy baleset vagy bármi ami esetleg nem is lenne halálos itt az is felerősödik.
Illetve másik értelmezésben meghalnak a körülötte lévők, mert ő halhatatlan. Bárki akit megismer előbb hal meg, mindnkit túlél, "mindenkit neki kell eltemetni".
Sokféle képpen lehet szerintem értelmezni, nincsen pontosan letisztázva miként hat az átok.
bakod írta:
hmm végülis Makarov is meghalt... közvetve akár okozhatta Mavis átka is...
ewc4o írta:
Igen ha valakiről ki van jelentve hogy Mágus vagy Démon vagy Sárkányölő akkor el kell fogadni, CSAKHOGY eddig egy istenről sem volt kijelentve hogy isten. 2 ilyen eset volt. Dimaria esete meg a Háború Istene dolog. VISZONT míg pl egy Sárkányölőt nem egyetlen egy ember erősített meg BIZONYÍTÉKKAL addig ezt a két "istent" csak az aktuális harcos nevezte istennek. Egy történetet nem úgy kell ám olvasni hogy ami le van írva az mind igaz pláne ha egy gonosz mondja. Mert később kiderülhet hogy vagy fogalma sincs arról mit beszél vagy csak nagyzolni akart.Remélem értitek mire gondolok. Nem ez lenne az első eset mikor egy ellenség mond valamit aztán nem is úgy van.
Márpedig egyelőre SEMMI bizonyíték nincs arra hogy VALÓBAN léteznek istenek. Majd ha lejön egy az égből és ő állítja magáról hogy az akkor elhiszem de amíg ilyen Dimaria félék állítják hogy birtokolják az isteni erőt addig csak humbug.
Az utolsó bekezdéssel egyet is értek szinte teljesen, mivel továbbra is azt mondom hogy egy "isten" mint faj képtelenség. Az isten nem lehet faj mivel az egyedi dolog vagy emberek jelzője valami hatalmasra és erősre. Ez a valóságban is így van, lásd Biblia. De mai napig nincs megerősítve hogy Isten valóban létezik és Jézus tényleg tudott gyógyítani meg kenyeret és bort varázsolni. Lehet hogy szimpla megtévesztés volt vagy kitaláció. Ahogy írtam is fentebb, SZÁJHAGYOMÁNY ÚTJÁN TERJEDŐ MENDEMONDA!!!
Én csak azt hiszem el amit látok és eddig nem láttunk istent a mangában!
A sárkányölő mágusok is ritkaságszáma mentek a történetben, de mégse hivatkoztak rá elveszett mágiaként, így valószínű hogy az istenölő mágia sokkal régebbi korból való. Az sajnos szintén nem derült ki, hogy mi volt még Zerefék, illetve a sárkányok kora előtt, így szerintem nem lehet kategorikusan kijelenteni hogy a sárkányölő vagy épp az istenölő mágia a "durvább" pláne úgy hogy Sherria hasonló mint Wendy, aki inkább támogató szerepet vállal a harcok során, nem kifejezetten támadó jellegű a mágiája, mint például Natsunak. Sajnos sose fogjuk megtudni hogy milyen ereje lehet ez tűzalapú istenölőnek hasonló szinten, ahol most Natsu áll a saját mágiatípusával.
A másik érdekesség, hogy a mágusok ereje elméletben függ az ethernano koncentrátum sűrűségétől is, legalábbis mintha emiatt repültek volna előre az időben Igneelék a fiatalsággal. Simán elképzelhető, hogy egy teszem azt, 800 évvel ezelőtti mágus olyan erős volt a maga korában, hogy istenként tekintettek rá, viszont az az erő, a jelenlegi korban "már csak" kimagasló teljesítmény lenne.
Zerefnek van terve Achnológia ellen, ami szerinte sikerrel is zárulhat. Azt már tudjuk hogy az egyik, ha nem a legbrilliánsabb elme az övé a világban, mégse tett említést se az átok megtörésére. Ha ancshelam valóban létező lény , akkor szerintem a hatalma magasan túlszárnyalja az összes többi eddig létezett- vagyis inkább megnevezett- lényét a fairy tail világában, mert még Zeref is lehetetlennek tartja hogy dacoljon az "isten" akaratával.
Oké, hogy Miss Erza is ezt mondja de ez a csóka inkább tűnik démonnak mint istennek. Ő tipikusan az az isten akit emberek ruháztak fel ezzel a titulussal ez 1000%. És ez azért tuti mert Natsu konkrétan oneshotolta a csávót.
Szóval innentől kár istenként hivatkozni rá csak mert pár karakter ezt mondta rá. Ti névleges isteneket vártok én viszont "VALÓDI" Istent. Olyat mint Zeref akit lehetetlen legyőzni. Nálam itt kezdődik az istenlét. Aztán hogy ezzel ki ért egyet az már más kérdés. De szerintem ha valakit isten jelzővel illetünk akkor ne csak hülyülés legyen.
A mostani korban magasabb eternano koncentráció, mint a korábbiakban. Erre még elvileg pluszba rájön az Edolasból kapott mágikus erő.
Azért mentek 400 évvel későbbre, mert itt van annyi eternano, amitvel az antitesteket ki tudták fejleszteni.
Ez elvileg azt jelenti, hogy a 400 évvel ezelőtti sárkányok is gyengébbek voltak.
Ugrás a fórumra: |