Bastian írta:
Az őszi szezon végeztével majd bővebben válaszolok a kérdésedre. Tervezek egy egész éves áttekintést írni azokról, amiket figyelemmel követtem.
Bastian elmarad az évvégi összefoglaló? Nagyon kiváncsi lennék rá.
Szezonos animék/mangák
Bastian írta:
Az őszi szezon végeztével majd bővebben válaszolok a kérdésedre. Tervezek egy egész éves áttekintést írni azokról, amiket figyelemmel követtem.
Nem felejtettem el, de vannak szériák, amiket még nem fejeztem be és közben csúnya vizsgaidőszak is van. Csak 1x kell összeírnom, de az ne legyen igénytelen.
Bungou Stray Dogs 2. évad:
Meh igazából elég vegyesek az érzéseim az évaddal kapcsolatban. Az első 4 rész, kellett, hogy tisztán lássuk Dazai szándékait, és a Dokkmaffiát, de szerintem fölösleges volt elvennie ezt az időt a canon sztoritól, jobb lett volna egy 4 részes spceialként,ovaként.
És akkor rá is térek a sztorira. Szerintem elkapkodták, nem volt elég idő kifejteni a szálakat, minden történt össze-vissza, vagyis nagyon kevés volt neki ez a 8 rész. Tisztességesen rohanás nélkül, 12 részben kellett volna felvezetni a Céhet, Kyoukat, Akutagawát meg amúgy mindenkit. Viszont, ami pótolja a technikai hiányosságokat, azok a remekül megírt karakterek, dialógok, főleg Dazai és Chuuya vérszívása. Na az a rész, valami fenomenális volt, hogyan húzták egymás agyát hatalmas dialóg volt, újra is néztem azt a részt.
Másik kedvencem Dazaion kívül Kyouka volt, neki is nagyon jól fölvezették az előzményét, és happy lezárást kapott Atsushival.
Atsushi és Akutagawa végre rájöttek, hogy élni kell, szóval történt az ő részükről is valami karakterfejlődés. Nem sok, de pont elég ahhoz, hogy legyen.
Igazából jó lett a sori mindkét évada, a hiányosságai ellenére is. Nagyon remélem, hogy még lesz folytatása, mert a sztori hálistennek nyitva áll, az emberek szerették, és rég nem volt amúgy sem ennyire jó harci shounen.
Shuumatsu no Izetta:
Bevallom, engem ez az egy anime érdekelt egyedül a Bungou Stray Dogs 2. évadán kívül. Ez mindent elmond a tavalyi őszi szezonról. Az előzetesek bíztatóak voltak. Adott egy alternatív 2. világháború ahol a Germániai Birodalom (lel) megtámadja az eddigi független Eylstadtot (kb Svájc egy darabja lehet az anime európai térképén) ahol van egy boszorkány, Izetta, akit az okkult szarságokért felelős helyi SS (?) zack und pack bepakol egy tartályba, hogy illegálisan határátlépjenek vele. Izettát kiszabadítja a helyi dandere szőke királylány, Fine, Izetta csatlakozik a jókhoz, és eltángálják a nácik picsáját. Full klisé, ezerszer láttuk már, lerágott csont, de voltak benne leölendő nácikok, és Medvezsidó. Ésőőőő kb ennyi. A szereplők papírvékonyak, aki jó az azért az, mert az, aki gonosz, az azért, mert náci. Nulla karakterárnyalás, háttérsztori (Izettát és Finet leszámítva) semmi karakterfejlődés, semmi mögöttes tartalom, hogy zsidót ölni rossz. Ennyi. Történik vele ez, meg az, aztán nácik get rekt. Egyszerűen borzasztóan ostoba, és kiszámítható az anime. Minden egyes "csavar" előre látható.
Itt egy példa: van ugye a jó csaj, Izetta, aki harcol a népért, a szabadságért, és Half Life 3. részéért. Találjátok ki, mi lesz vele az anime végén.
Semmi eredetiség, semmi innováció, semmi hangzatos szavak, amik elmondják, mekkora szemét ez az anime, és a technikai megvalósítására még rá sem tértem. A grafika az szép, azt meg kell hagyni, remekül lettek lemodellezve a Panzerek, és a Messerschmidtek, a csaták látványosak, az emberek hullanak mint a legyek. De mindez lószar, ha a hangkeverés olyan trágya alja, hogy én jobbat mókolok össze egy vasdarabbal, és a stúdió dolgozóinak fejével. A dialógok hangosak, a fegyver lövések, robbanások ellenben kappa, az OP zenéje jó, de szarul szól.
Hatalmas nagy csalódás ez az anime. Ha boszorkányos animét szeretnétek, akkor inkább nézzétek meg a Flying Witchet, vagy a Junketsu no Mariát. Azok legalább jobbak. Ső,t ott a Yamada-kun to 7-nin no Majo, ami nekem nagy kedvencem, remek románc anime.
Jaeger írta:
Rewrite animébe mennyire érdemes belekezdeni? Láttam kap majd új évadot is.
2017. téli szezon eddig, az 1. és 2. részek alapján.
Ao no Exorcist 2. évad: Gyerekek, erre megérte várni, basszameg. Gyönyörű grafika, 10/10 OP és Shiemi <3. Egyelőre 12 rész jön belőle, de várjuk ki, talán lesz 3. évada.
Fuuka: Nem rossz, nem rossz. Egyike a várt románc animéknek. Fuuka kifejezetten szimpatikus, ber ez nem árt, ha ő a főszereplő.
Masume-kun no Revenge: Nagyon szép a rajzolása, tetszik az OP-je. A történet egyelőre egy nagy núdli, de majd kiderül.
Kuzu no Honkai: Igaza volt Bastian barátomnak. Tuti akkora bullshit vége lesz, mint a Nosefosnak.
Seiren: Amagami feelingem van. Azt sem szerettem. Egyszer nézős.
Tales os Zestiria 2. évad: Így elsőre jobbnak tűnik, mint az 1. évad volt, de biztos csalódni fogok benne. Megint. Egyedül azért éri meg megnézni, mert Ufotable, szóval bűntet az, ahogy kinéz. Ellenben a sztori teljesen ostoba. Mikor jönt már a Berseria?
Rewrite 2. évad: Ez rosszabb mint az 1. évad... katyvasz az egész.
KonoSuba 2. évad: Ezen többet nevetek, mint az elsőn, bár a grafika még mindig low budget... köszönjük, Deen.
Chain Chronicle: Nem egy nagy eresztés, de szép a grafika, és jó az OP. Egyszer nézősnek ígérkezik.
Schoolgirl Strikers: Van annyira ostoba, mint a Hand Shakers, csak jobbak a csajok.
Hand Shakers: Nálam a szezon mélypontja. Ostoba sztori, rossz karakterek, ronda vágások, szar OP. Legalja.
Egyelőre ennyi, majd a szezon végén újra leírom a véleményem az adott animékkel kapcsolatban. Kivéve azokat, amiket útközben kaszálok.
Végre valaki írt ide. Köszönöm
Megnéztem pár téli szezonost, és háááát...
Chain Chronicle
Nem volt rossz darab. Látványra legalábbis biztos nem, nagyon szép anime volt. A sztori egy nagy lutri, ha valaki megnézi a shippuudent, akkor tudni fogja. A karakterek sem voltak nagy eresztések, egyik sem volt vastagabb egy papírnál, de mind helyt állt. Ahol viszont sajnos elbukott az anime, az a karakterek mennyisége, és a széria hossza. Vagyis 12 részbe akartak belesűríteni egy kb 24 részes évad történéseit, karaktereit, emiatt sokakat egyáltalán nem bontottak ki, csak úgy lógtak a levegőben. Mint a sztori. Túl sok minden történik túl kevés idő alatt. Itt vérzett el sajnos az anime, pedig grafikára, sztorira, karakterekre semmivel sem rosszabb, sőt, jobb, mint a túlértékelt fos SAO. Ja és van benne egy srác, Aram, aki Altair orgyilkos ruháját kapta, és hozzá Naruto személyiségét. Emiatt viszont minden egyes alkalommal amikor láttam, egy szívlapáttal akartam agyonverni, pedig adtam volna neki egy pacsit a remek cosplay miatt.
Kuzu no Honkai
Gyerekek.. engem anime az OreImo óta ennyire nem baszott fel. A sztori jól indul, nem egy szimpla románc anime. A lényeg az, hogy a két főszereplő, Hanabi és Mugi egy pár, de mindketten másba szerelmesek. Emiatt mindent megtesznek egymással a szexen kívül, és másokkal is. És itt van az, amiért én felakasztanám az írókat... ugyanis olyan szinten használják ki a karakterek egymást érzéseit, és testét, közben mélynek szánt monológokkal legitimizálják tettüket, hogy az felháborító. Rohadék az összes, egy karaktert sem lehet megkedvelni. Hogy mondjak valami jót is, látványra és hangra az anime nagyon jó. A grafika nagyon szép, a minimalista zenék nagyon passzolnak a sorozat világához. Ami még jó, az az opening, mert az nagyon tetszett. Viszont maga az anime egy kalap szar.
Masamune-kun no Revenge
Na ezt az animét nagyon élveztem Nisekoi felállás, de mégsem. Masamune elhatározza, hogy fölszedi a suli álomcsaját, Akit, aki dobta őt, amikor kövér volt, majd amikor fölszedte, dobni fogja. Ez az alapfelállás, és nagyon poénos. A karakterek jók, Akit azért legszívesebben elásnám a hátsó kertben, de a többiek meglepően szerethetőek. Viszont, sajnos ennek az animének/mangának is biztos úgy lesz vége, hogy Masamune végül összejön Akival, ezzel szembeköpve a nézőt/olvasót. Addig viszont tényleg jó kis cucc lesz. Remélem, hogy lesz 2. évada, mert én még szívesen nézném tovább.
Ahogy az időm engedi, nézem tovább a téli szezonosokat, és majd még írok róluk.
Amugy az a fura, hogy az elDLIVE-ot itt nem kapta fel senki. Simán vihette volna az oldal is. Szerintem simán hozza a régi Katekyo Hitman Reborn! hangulatot.
Szóval én elégedett vagyok a 12 résszel.
A Last Game egy rendes mozifilmként lett bemutatva, szóval nagy valószínűséggel 3-6 hónap, amire kijön BD-n/DVD-n.
Jó ezt hallani! ^^
Még mindig nem felejtettem el azt a múlt éves értékelést, de az egyetemi élet annyira lefáraszt idegileg, hogy nem hiszem, hogy olyan részletesen tudnék írni mindenről, mint ahogy szerettem volna. De a kevesebb, néha több, aminél pedig tudok majd locsogni, ott majd locsogok is. xD
Többet kéne innod, me beratna. Akkor kevesebb bajod lenne, és több időt tölthetnél az animékkel
Fuuka
Elég érdekes volt ennek az animének az előzménye. Rengeteg helyen olvastam, hogy így szar a mangához képes, meg úgy szar a mangához képest. Persze tudom, hogy a mangában mi történt Fuukával, de az nem érdekel, mivel az anime majdnem eredeti befejezést kapott, amit csak Fuuka hisztizése ront el a 10. és a 12. rész között.
Maga az anime amúgy nem rossz darab, egy erős közepes. Sajnos az idei téli szezonosok közül egyik sem váltotta be maradéktalanul a hozzájuk fűzött elvárásaimat, és ez az anime is eléggé "meh" lett.
Történetre nem rossz, a karakterek szerethetőek, a legjobban Tama-chan, én őt imádtam. A baj sajnos az anime technikai oldalán keresendő. Mivel ez egy zenés anime, elvárható, hogy helyén kezelje egy adott hangszer hangszerelését, és egy koncert hangosítását. Lehet, hogy csak én vagyok ennyire érzékeny a dologra, mivel a szakmában dolgozom, de engem mélyen felháborított az, amilyen nemtörődömséggel, szakbarbársággal, beleszarással áltak hozzá egy zenés anime hangtechnikájához. Kezdjük ott, hogy egy banda sosem gyakorol úgy garázsban, hogy az nincs megfelelően hangszigetelve, vagy ha ez nem oldható meg, akkor nem zárnak be minden ajtót. Hogy miért? Azért, mert egy zárt beton és alumínium dobozban olyan szintű hangerő van, és visszaverődések, hogy lazán halláskárosodát lehet kapni már pár perc után. Nem hogy 1-2 óra után.
A másik, ahol elvérez a technika, az a koncertek. Egy szokásos koncerten a hangszereket bemikrofonozzák, hogy legyen hangjuk. Ebben az animében semmi ilyen nincs. Egyik hangszerből sem fut ki semmilyen kábel, sem táp, sem hang. A gitárok, meg a mikrofonok még lehetnek rádiós cuccok, de egy don, meg egy szinti nem. És ne mondja nekem senki, hogy ez csak szőrszálhasogatás, mert még az Angel Beats! készítői is ügyeltek az ilyen apró részletekre, 7 évvel ezelőtt. Ez csak a készítői beleszarásról árulkodik, és a szakma ismeretének teljes hiányáról. Az meg a már tényleg LEL, hogy sokszor vagy több, vagy kevesebb húr van a gitárokon, random szögekből énekel Fuuka a mikrofonba és van hangja. Na mindegy, aki nem érzékeny az ilyenekre, az észre sem fogja venni.
Ezt leszámítva, viszont tényleg nem rossz darab. Mint mondtam, a karakterek szerethetőek, a sztori egyszerű, de nem lapos, és a románc is megfelelően van felvezetve a szereplők között. Vagyis részben mefelelően. Az, meg hogy másképp lett vége a sorozatnak, mint ahogy folytatódik a manga, engem egyáltalán nem zavar, mert legalább nem vágtam ki megint egy monitort az ajtón. Most kivételesen örülök annak, hogy a stúdió pofán köpött a sztori átírásával
Ugrás a fórumra: |