Bastian
Naruto-Kun.Hu Team
Moderátor
A szó legszorosabb értelmében nem hiszem, de 1 szezont még el tudok képzelni.
A Stardust Crusaders átlagban 3,2 fejezetet dolgozott fel, amit az egyiptomi részek tornáztak fel. Konkrétan úgy lehettek vele, hogy mindenképpen 2 szezonban tudnak csak eljutni Egyiptomig, ezért nem kapkodtak a tempóval a Part 3 első felében. A másodikban pedig begyorsultak és így lett 48 epizód, pedig rengetegen 50-et vártak. Elég ha bedobom ezeket a történetszálakat szemléltetés gyanánt:
- Sun: 2 fejezet, 1 epizód.
- High Priestess: 4 fejezet, 2 epizód.
Míg az egyiptomi részeknél
- D'Arby a játékos: 11 fejezet, 2,5 epizód.
- DIO világa: 18 fejezet, 3,5 epizód.
A begyorsulás kimondottan jót tett a Part 3-nak és az utolsó részek hihetetlenül jóra sikerültek.
A Diamond is Unbreakable 39 részével viszont két nagyobb problémám is akad, mindkettő a tempóhoz köthető:
Egyrészt ahhoz, hogy beleférjünk ennyi részbe, el kell kezdeniük úgy adaptálni történetszálakat, hogy nem töltenek ki teljes részeket velük, hanem amikor véget ér az egyik, akkor rögtön kezdik a következőt. Ha nem tévedek, ez eddig csak Vanilla Ice-nál jelentkezett látványosan, ahol leverték az játékos D'Arbyt a rész felénél, a következőben pedig Vanilla Ice lecsapott. Másrészt pedig el kell kezdeniük 6 részes történetszálakat egyetlenegy részbe suvasztani. Eddig egyszer sem dolgoztak fel 6 részes történetszálat, de még csak 6 fejezetet sem egy epizódban. Pedig ha tényleg 39 részt kapunk csak, akkor ez elkerülhetetlen lesz. Jó jel lehet, hogy az előző oldalra berakott 48 részes felvázolásom 49-nél tart a Nijimura Testvérek 3. része miatt. Nehezemre esik elhinni, hogy 10 részt le tudnának venni belőle, de majd meglátjuk. 3-at találni egy 13 részes extra évadhoz viszont könnyebb lenne.
A Vento Aureo viszont tökéletesen működne ennyi részben. Kiszámoltam, a többi már a David Production döntésén múlik.
És akkor a legutóbbi részről is jöjjön néhány gondolat.
Diamond is Unbreakable 14. rész
Sakurai Takahiro abszolúte jól hozza Rohant! :]
Aggódtam, hogy Kamiya Hiroshi alakításának nem lehet majd a nyomába érni, de szerencsére nem így lett. Mellesleg az úriember igen jó szerepeket kap mostanság, amolyan másodvirágzását élheti. Fitzgerald a Bungo Stray Dogs-ból, Reigen a Mob Psycho 100-ból...
A pókcenzúrát kicsit túlzásnak éreztem. Persze ha szerencsétlen kutyák megkaphatják ezt az áldást, akkor miért vennék el a pókoktól? A pókoknak is vannak érzéseik. ;_;
A papíreffekt is jól néz ki a Heaven's Door alatt.
A következő részben újabb, klasszikus Duwang várható. xD
----------
Diamond is Unbreakable 15. rész
Kitáncolhattuk magunkat az előző Openingre, szóval elérkezett a váltás ideje.
Az új Opening:
Asian Kung-Fu Generation érzésem van a zenével kapcsolatban, a képi világgal vegyítve pedig kapunk is egy "Naruto" Openinget. Nagyon tetszik, csak hasonló hosszúságú, mint az előző. :']
Megpróbálom összeszedni az utalásokat, jövőbeli dolgokat:
- A JoJo szíven inda van, ami a Joseph-Josuke kapcsolatot jelképezheti.
- A leveses konzerveken kéz van.
- A bőröndökből folyik a vér, azaz veszély költözött a városba. Plusz, lehet benne Stardust Crusaders utalás is, sőt még Vento Aureo is.
- Shigechi szerepel a közös képen, majd a többi képpel együtt, amik korábbi pillanatokat mutatnak, felégnek a képek koponya alakú füsttel, mielőtt rájuk csap egy kéz. Cheap Trick használója viszont nem tűnt fel a korábbi részekből.
- Shigechi eteti a galambokat, majd megjelenik egy köröm, amiben női alakok tükröződnek, valamint egy körömvágó.
- Rohan rajzol, a háttérben pedig látunk néhány adótornyot.
- A két patkány.
- A karom, vagy szimplán hatalmas körmökkel rendelkező kéz és a koponya.
- Egy mocskos szájú Stand.
- Aya és Yukako.
- Újabb "kezeskedések" és egy szerető apa.
- Reimi és Arnold.
- A főkolompos árnyalva, majd a szeme átvált feltételezhetően a Standje szemévé, macskához hasonló szemmé.
Maga a rész hozta, amit elvártam tőle.
A várva várt Duwang. :'D
Josuke történetében szándékosan nem adtak hangot a segítőjének és sikerült tényleg ugyanolyan kinézetet adni neki, mint Josukének, így ismét jöhetnek majd az időutazós elméletek. Vagy szimplán Koichi fejében volt ilyen kinézete a segítőnek. Elvégre ő volt a mesélő és elképzelte a dolgot.
Jövő héten jön Jotaro legnagyobb ellenfele a Part 3 óta! Ki az a DIO egyáltalán?
---------
Diamond is Unbreakable 16. rész
Leszámítva 1-2 kihagyott poént, remekül adaptálták a Ratt ívet.
Csodáltam, hogy a patkánykocsonya nem lett kisötétítve. No meg Jotaro a rész végén...
Diamond is Unbreakable 17. rész
Adaptálás szempontjából maximálisan meg vagyok elégedve.
Hangok szempontjából viszont korántsem...
Reimi hangja illik egy 16 éves lányhoz, de nagyon nem jött át vele a sokkoló jelenet a hátán lévő sérülésről. A használt zenei aláfestéssel inkább volt tragikomédia, mintsem tragédia. :/
És akkor Kira...
Koyama Rikiya volt a tökéletes Kira. Megbékéltem Josuke, Koichi és Rohan hangjával is, de Koyama szintjét irgalmatlan nehéz lesz elérni. És hogy kire vár ez a könyörtelen feladat? Morikawa Toshiyukira, aki a poén kedvéért, Diavolónak adta a hangját az All Star Battle-ben és az Eyes of Heaven-ben. Így már neki is kelleni fog egy új hang, ha a Part 5 animéjére kerül a sor...
Szerkesztette: Bastian - 2016.07.22. 20:23
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)