Hát én is ezt mondom. Lassan rájöhetnének, hogy suttyóság animéből filmet csinálni
Meg valahogy a mainstream blockbusterek rendezői nagyon nem tudják átadni azt az idegen, ázsiai atmoszférát, amit akarnak, így teljesen műanyagnak hat az egész. Műbbnek mint az animáció. Pedig vannak zseniális nyugati filmek, szintén fehér főszereplőkkel, amikor ott játszódnak. Push, Only God Forgives. Nem értem miért erőltetik Hollywoodban, mikor nekik nagyon feltűnően nem megy.
Az a helyzet, hoyg tényleg aztakurva. Eléggé szkeptikus vagyok a filmmel kapcsolatban, de most ezzel a trailerrel elérték, hogy "hm... várom". Az Enjoy The Silence, meg illik hozzá s a feldolgozás is jó lett.
Én értettem, csak továbbvittem az én irányomba. Nekem hiába J-Poppolták fel a díszleteket, nem kelt más hatást bennem, mint bármelyik másik blockuster. Aztán ne legyen igazam. Ja, és már előre fogom a fejem a "hurdurr miért fehér a JAPÁN főhős, rasszizmus!!44" kommentektől.
Meg a CGI is egyre gagyibb mostanában, amit nem értek egyszerűen.
A Her-ben például biztos, hogy nem volt sok csöcsvillantása.
De viccet félretéve, teljesen jó és hiteles színész szerintem, nem az ő hibája, hogy általában csak biodíszletnek rakják bele filmekbe. A Lost in Translationben és a WSen is jó volt még, meg az Under the Skin-ben dícsérik.
Szeretem Scarlettet, szerintem nem nagyon kapott olyan rendezőt, aki tudna női színészt vezetni. Az tény, hogy nem egy(háborút indítok) Maryl Streep, Emma Thompson vagy egy Helena Bonham Carter, de egy megírt karaktert kapna, akko eldönthetnénk , hogy mennyire kell színészkedni. Kusanagi sem egy jó szerep ebből kifolyólag, mert nem kihívás. Egy akcióhős, akit kicsit monotonabban kell előadni a kiborglét miatt. Ha mondjuk (megint csak magamra haragítom magamra a népeket) egy ehhez hasonló dilemmát kell előadnia, és megbukik, akkor oké, csak egy test én is elismerem. De amíg nem kap szerepet, addig felesleges őt minősíteni.
GitS:
Nekem tetszik a trailer, látványos, zeneileg nagyon jó, biztos fiktív storyt kapunk. Úgyhogy kezdje el mindenki elfelejteni az összehasonlítást, mert ez egy élőszereplős filler és nem adaptáció.
Micsudi írta:
Scarlettben nagyon bízok, tehetséges csaj
Teheteséges? Ezzel vitatkoznék. Mondj egy olyan filmet, amiben IGAZÁN színészkedett, hiteles és jó volt. És nem csak egy nyitott száj és test.
Match Point (2005) - Nominated Golden Globe A Love Song for Bobby Long (2004) - Nominated Golden Globe Girl with a Pearl Earring (2003) - Nominated Golden Globe Lost in Translation (2003) - Nominated Golden Globe
És ez csak 4 film amit jelöltek is komoly díjra. Ebből 1 film Oscar díjas is egy másikat pedig 3 Oscarra is jelölték. Szóval ja, látatlanban ne fikázzunk senkit.
Kb azóta nincs amúgy olyan filmje amiben színészkednie is kell mióta a Marvel fizeti. Ha valamiben jó a Marvel akkor a jó színészek beskatulyázása és kb örökre elásása a mélybe. ^^'
Egyébként a GITS mozival semmi gond nem lesz csak helyén kell kezelni. Ezek az indokok hogy úgysem lesz olyan mint az anime röhejesek. Persze hogy nem lesz mivel az anime, rajzolt cucc míg az élő. Az meg hogy amcsi nő játszja Kusanagit nem jelent semmit mivel Kusanagi nem japán csak egy robot. Bármilyen alakot felvehet, az egyetlen oka hogy japán neve van hogy japánban készült a MANGA. Egyébként meg szerintem elnézve az előzetest teljes mértékben visszaadják az anime feelingjét már attól kirázott a hideg hogy megláttam múltkor a láthatatlan módos harcát és akkor nem említettem a többi jelenetet amit 100%-ban átvettek az animéből.
És az sem igaz hogy egy robot eljátszásához nem kell tehetség. Pont hogy ahhoz kell. Egyébként meg Kusanagi sem egyszerű robot és ha kicsit átvesznek a filozófiai dolgokból akkor pláne nem egyszerű és ahogy lenéztem az előzetest a filmből és a sorozatból is vesznek dolgokat plusz ki is egészítik ami jó mert így mindenki kap némi újdonságot.
Nem abból kell ítélni hogy láttátok a Dragon Ball Evolution-t azt akkor minden live action szar.
Egyébként meg szó nem érheti a ház elejét a "wehitewhasing" miatt mert a japánok se jobbak kicsivel sem. Elég csak megnézni az Attack on Titan live-ot. Egy japán sincs a történetben mégis minden szereplő japán a filmben. Érdekes mód arra senki se fújogott.
A végére pedig csak megsúgom hogy az anime rendezője (Mamoru Oshii)
is producere a filmnek, plusz Kenji, vagyis a zeneszerző is benne van ergo ugyan azokat a zenéket fogjuk kapni.
Szerkesztette: HPS87 - 2016.11.14. 02:55
HPS87:
Denzel Washington abban az évben nyert Oscart, amelyben Sean Penn szívszaggató alakítást nyújtott a Nevem Samben. Van kérdés még a díjak és jelölésekkel kapcsolatosan?
Zenei téren biztosan nem kapjuk ugyanazt, mert Kenji a buddhizmust az indián szellemvilággal mosta egybe egy audió élményben, míg itt nem lesz sok komoly spiritualitás, se buddhizmus. Zenét a film hangulatához vágják meg, ami nem rossz, csak nem ugyanolyan. Legalábbis szerintem, mert amíg nem jön ki, addig nincs igaza senkinek sem.
Japós dologgal meg egyetértek, botrányosan szar filmeket csinálnak mangákból.
off:
Csak nem Kurosaki vagy?
Nem volt semmilyen kérdésem. Válaszoltam egyre mert nem tudta az illető hogy mitől is jó színésznő Scarlett.
A készítők már elmondták hogy Kenji zenéjét fogják felhasználni a filmben szóval ja. De majd meglátjuk. Egyébként az előzetesben is voltak szerzetesek szóval lesz itt buddhizmus is.
HPS87 írta:
Szóval ja, látatlanban ne fikázzunk senkit.
Kb azóta nincs amúgy olyan filmje amiben színészkednie is kell mióta a Marvel fizeti. Ha valamiben jó a Marvel akkor a jó színészek beskatulyázása és kb örökre elásása a mélybe. ^^'
Jah várj, én most fikáztam? És még látatlanban is tettem? Ezt miből szűrted le? Azért mert valamit/valakit nem istenítek máris biztos a legtöbb filmjét nem láttam, mi? Érdekes érvelés, de nem igaz.
A Marvel filmek lehet beskatulyáznak (nem ezekből merítettem a kérdésem) de jól jövedelmeznek. Mondhatni eladja a tehetségét a pénzért. Sajnos ez ilyen. Chris Evans legalább most próbál ebből kitörni és már láttam is tőle olyan filmeket mikor nem egy amerikai kapitány mű szerepet kapott és pl nála elismerem, hogy jó.
Ishida, hozzá teszem, hogy Maryl Streep vagy Emma Thompson, ha nagyon szar színész lenne, akkor bármelyik szerepet amit kaptak eltudták volna baszni, tök mindegy milyen jól meg van írva.
Helena Bonham Carter már más kérdés. Lehet férje miatt, de szerepei kb ugyan azok, hiába szeretem azt a nőt, nem sokszor mutat újat számunkra
Egyébként, én mondtam, hogy én várom a filmet, úgyhogy még mindig nem értem kijelentésed. Az hogy mire kap az ember Oscart vagy GG-t sajnos naívitás azt hinni, hogy sokszor a színészi előadás miatt most már, de ezt Ishida is tökéletes leírta.
Minagi írta:
Jah várj, én most fikáztam? És még látatlanban is tettem? Ezt miből szűrted le? Azért mert valamit/valakit nem istenítek máris biztos a legtöbb filmjét nem láttam, mi? Érdekes érvelés, de nem igaz.
Egyébként, én mondtam, hogy én várom a filmet, úgyhogy még mindig nem értem kijelentésed. Az hogy mire kap az ember Oscart vagy GG-t sajnos naívitás azt hinni, hogy sokszor a színészi előadás miatt most már, de ezt Ishida is tökéletes leírta.
Te írtad, hogy mondjunk olyan filmet amiben jó, ezek szerint akkor nem láttál még olyat amiben jól játszik. Egyébként az Oscar csak nem rég kezdett el kurvulni de még így is megérdemelten kapják a filmek a díjakat. De Scarlett-et csak Golden Globe-ra jelölték és az mai napig nem kurvult el annyira mint az Oscar. Egyébként ahogy az látható ezeket a jelöléseket több mint 10 éve kapta. Akkor meg nem volt divat csak úgy osztogatni bármire. Pont hogy az lett manapság divat hogy ráfogják hogy "Áh azért mert Oscart kapott még nem lesz jó színész/film." A díjazottak 90%-a valóban megérdemelte. De ez most ízlés kérdése. Díjaktól függetlenül ez a 4 film Scarlett legjobb 4 filmje és ez vitathatatlan. Ráadásul akit 3 éven belül többször is jelölnek Golden Globe-ra az tuti hogy nem szar színész. Just sayin.
Amúgy igen eladta a tehetségét de hát mit tud tenni ha a sok idiótát nem érdeklik a művészfilmek mert agyatlan Marvel szarokat akar nézni? Én is nézem őket nem tagadom de értelme egyiknek sincs. Ha legalább a képregényeket követnék de sajnos azt se követik. Erre tökéletes példa a Polgárháború. Marvel talán legszarabb filmje. Doctor Strange talán végre jó útra tereli őket de erősen kételkedek ebben is.
Chris Evans is nagyon jó színész egyébként de meg lehet nézni hogy pl a művészfilmjei mennyire lettek sikeresek.
Egyébként ugyan ez igaz pl Daniel Radcliffe-re vagy Emma Watson-ra is. Mindketten kitörtek a skatulyából, már amennyire lehetett Daniel pl sorban szállítja a jobbnál jobb filmeket kb dupla annyit mint Emma de egyik sem lett óriási siker pedig minden 2. filmjük zseniális.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani hogy nem csak Gagyivúúd hibája hogy szar filmek jönnek hanem a nézőké is. Manapság már nagyon kevesen vevők a minőségre mert a minőség egyenlő a CGI orgiával. Ha valami kicsit lassabb folyású komoly történetet mesél el és még csak nem is hype akkor lófasz se kíváncsi rá.
Ezért is lesz érdekes majd látni a GITS filmet mert a fasza látványvilágot hozza ez tuti de ha a történet csak fele olyan jó lesz mint az alapja akkor senkit se fog érdekelni.