vagy nem kalóz király volt hanem mondjuk erős harcosok akik eltudták olvasni a kőtáblákat és kicsit könnyebben oda találtak gond nélkül
One Piece manga
Hiei írta:
Nem tudom ki írta, de valószínűleg igaza volt és több "kalózkirály" is létezhetett csak nem hívták így. Azon se lepődnék meg, ha Norland járt volna a Raftelen. A kutya azt mondja Roger előtt is jártak ott. Kétlem ,hogy 100 éve csak úgy eltűnt volna a sziget.
[quote author=Dungeon Lord link=topic=7159.msg985796#msg985796 date=1450725952]
[quote author=Jon97 link=topic=7159.msg985682#msg985682 date=1450635089]
Nem értek egyet. Szerintem Roger volt az első kalózkirály, , semmi más nem mutat arra, hogy ez nem így van.
Biztos vagyok benne,hogy az Opnál is volt más kalóz király. Op csak annyit tudtok meg,hogy Roger találta meg a One piecet.Ez pedig nem azt jelenti,hogy ő volt az egyetlen kalózkirály. Szerintem Roger előtt is volt más kalózkirály,aki jó sokáig elrejtette a One piecet.De ha tippelnem kell akkor ez a személy john boy lesz.Mert sok legendát írtak róla,így tuti,hogy ő volt az első kalózkirály.
Annyira nyilvánvaló, hogy nincs semmilyen One Piece.
Ha belegondolunk, Oda közvetlenül azt tolja az olvasó elé, hogy Luffy 100%-ban megegyezik Rogerrel, aki a kalózkirály volt. Ha ez igaz, akkor Rogerék sem fosztogattak, hanem a kalandnak éltek, valószínűleg csórók voltak, mint Luffyék, tehát nem sok kincset szedegettek össze a kalandozás ideje alatt. ha pedig találtak is (akár Luffyék), azt valószínűleg elbulizták, vagy csak elpazarolták (lásd Luffyék).
Mivel az Oro Jackson fedélzetén eljutottak Raftelre, és ezzel együtt megtudták az igazat (ami biztosan igaz? ).
Roger valószínűleg tenni szeretett volna valamit a Világkormány ellen, viszont halálos betegségben szenvedett, tudta, hogy az ő fénye már kialvóban, ezért adta meg magát, és ezért rukkolt elő a kivégzés pillanatában a One Piece meséjével.
Ha csak 1 személy is eljut oda, az ismerni fogja az elveszett század történelmét, és ezzel az állítólagos igazságot is.
Ez a személy már nagy valószínűséggel képes lesz megdönteni a globális hatalmat, stb...
Tehát nem hinném, hogy hatalmas kincs nehezedik Raftel talajára, esetleg egy hatalmas kincseskamrát tudok elképzelni, melynek belsejében csak egy aranyérme rejlik, valamint egy levél, melyen biztosan egy kalandoroknak szóló igaz Rogeres szöveg található, amiben leírja, hogy a One Piece, azaz a kincs nem más, mint a kaland, melyet átéltek a kalandorok, akik Raftelt keresték.
A fejezet pedig igencsak érdekesre sikeredett, bebizonyosodott Robin hasznossága, valamint esélyt látok egy méltó csatára ami Wanoban játszódhat, és főszereplője Zoro lesz
Az eddigieket látva nyílvánvaló, hogy a kincs kifejezés az nem feltétlen jelent vagyont. Tehát, ha Roger a kincsét Raftelen hagyta, az nem feltétlen arany és hasonlók, hanem számára az elveszett évszázad is lehetet kincs. Tehát azt, hogy egyértelműen nincs kincs, nem lehet állítani.
Luffy Kincse is a kalapja pl. Annó nagyon sok ellenfelével vitatkozott a kincs fogalmán
ricskoferi írta:
Tehát nem hinném, hogy hatalmas kincs nehezedik Raftel talajára, esetleg egy hatalmas kincseskamrát tudok elképzelni, melynek belsejében csak egy aranyérme rejlik, valamint egy levél, melyen biztosan egy kalandoroknak szóló igaz Rogeres szöveg található, amiben leírja, hogy a One Piece, azaz a kincs nem más, mint a kaland, melyet átéltek a kalandorok, akik Raftelt keresték.
Na ez durván turbulens volt ez a rész.
Nem tudom párótoknak beugrik e , de kb. olyan mint mikor a Newcomer játékban bementünk az Ezredes negyedébe
Ott aztn brutálisan elszabadult az info- folyam.
Amúgy itt az első baj:
Zou ugyanis MOZOG. Egy elefánt hátán.
Tehát! Onnan hogy lövik be a koordinátát? Hmm?
És a többi? Imádom az egész gárdát, de nem hiszem hogy Yonkou vagy Big Mom hagyná magát meglopni.
Mondjuk a kettővel egyszerre EPIC küzdelem lenne.
Őszintén én is arra gyanakszik hogy valami szöveg lesz a One Piece.
Például a Barátságról, vagy a Nakamáról. Vagy arról a három fegyverről, amit ti említettetek...
Az egész poneglyphes cucc az ( Istenség kegyelmében megdicsőült)
Chrono Triggerre emlékeztet. XD
Légyszi írjatok már vissza a Három Nagy Fegyverről.
Mert semmit se tudok róluk.
És így lassan azt hiszem magamba beszélek....
A meglátásaitok nagyon jók !
Shadow_Threat, nem tudom te hol voltál a One Piece előző 800 fejezete alatt, de parancsolj, egy kis emlékeztető nem olyan régről: http://naruto-kun...iece/650/3
A belinkelt fejezet a Poseidon fegyverről szól.
A Plutonról valahol a Water 7 történetszálnál esik szó. Azt hiszem Franky múltja körül beszélnek róla először, amikor Lucciék megakarják szerezni a Pluton tervrajzait. Kb. animében a 248. rész körül lehet.
Az Uranusról meg még nem igazán tudunk sokat, vagy csak már én felejtettem el. Javítsatok ki ha tévedek.
A poseidon a víz alatt volt, ahogy az istennek is a vízhez van köze. Szóval szerintem az Uránusz az űrben lesz és akkor érthető miért hordanak az égisárkányok űrruhát és miért égisárkány a nevük. Enel már járt a holdon ez sem elfelejtendő.
Croki már Arabastán említette a Plutont és a tábla is írt róla csak Robin hazudott.
Anno Crocodile is az egyik fegyvert kereste, nem igaz? Legalábbis így rémlik. Aztán ki tudja...újra kéne már olvasni az egész mangát, ez már érlelődik bennem egy ideje
Egyetértek Hiei-vel, nem hiszem, hogy a One Piece csak egy sablonos életbölcsesség lenne. Azt sem hiszem, hogy kincs, de ha van is ott kincs, biztosan nem az a lényeg. (Amúgy miért ne lehetne ott kincs, belegondolva, a manga úgy kezdődik, hogy a Kalózkirálynak mindene megvolt, vagyon, rang, hatalom ) , és valóban, ő is a kincsem szót használja.)
A lényeg gondolom az elveszett évszázaddal, vagy a világgal kapcsolatos. De igazából csak találgathatunk. Mindenesetre simán el tudom képzelni, hogy hatalmas kincs van Raftelen...csak éppen aki odaér, azt már nem az fogja érdekelni.
Shadow Treat
Én azt hittem a múltkor viccelsz azzal, hogy nem tudod mi az a 3 nagy fegyver. XD Aki végigolvasta a mangát vagy nézte az animét annak tudnia kéne róluk. A többiek már leírták, de röviden összefoglalom akkor.
A három nagy fegyver a Pluton, az Uranus és a Posseidon.
A Plutonról először Arabasta arc-ban volt szó, mivel a Nefertari királyi család őrzi a Poneghlypet, ami infót tartalmaz róla. Ugye ezt akarta megszerezni Crocodile és Robin el is olvasta, ami a kőre volt írva, de nem adta ki az infót Crocodilenak.
Amit tudunk a Plutonról, hogy egy hajó, ami egy fegyver igazából és olyan erős, hogy egy támadással egy szigetet el tud törölni a föld színéről. A második alkalom, amikor hallottunk felőle az a Water 7 és Ennyes Lobby arc. A CP9 azért épült be a Galley La vállalatba, hogy a tervrajzait megszerezze, mivel az infóik szerint Iceberg őrizte azokat. De, mint kiderült Iceberg rábízta Frankyra, aki aztán látványosan el is égette őket.
A másik fegyver, amiről tudunk az a Posseidon, ami a Gyojin szigeten tűnt fel. Erről pedig, amit tudunk, hogy a fegyver nem más, mint maga Shirahoshi, a sellőhercegnő. Neki megvan az a képessége, hogy az óriási tenger császárokkal képes kommunikálni és azok úrnőjükként tekintenek rá. Szóval el lehet képzelni ez milyen óriási hatalom.
A harmadik fegyverről az Uranusról még konkrétumot nem tudunk ha jól rémlik. Viszont ez egy jó elképzelés, hogy az űrhöz és az égi sárkányokhoz van köze. Én azon sem lepődnék meg ha ez a fegyver már az égi sárkányok vagy a világkormány kezében lenne és majd felhasználnák valahol akár Luffyék ellen.
A One Piece szerintem is valami összetettebb dolog lesz. Lehet lesz ott konkrét kincs is, de lesz eszmei értéke is. Például, hogy a One Piece maga a kaland, ami ugye Luffynak is a legfontosabb (ezért szállt tengerre.) Meg ugye mi lehetne nagyobb kaland, mint az út a Kalózkirállyá váláshoz? A tetejébe ennek pedig, megtudják az igazságot a világról és eldönthetik, hogy mit kezdenek ezzel a tudással. Plusz vele jár a Kalózkirály cím, ami Luffy értelmezésében annyit tesz, hogy a legszabadabb ember a tengeren.
Tapion-sama írta:
Shadow_Threat, nem tudom te hol voltál a One Piece előző 800 fejezete alatt, de parancsolj, egy kis emlékeztető nem olyan régről: http://naruto-kun...iece/650/3
Oda már egyszer nyilatkozott a One Piece-el kapcsolatban, tehát aki azt hiszi, hogy egy mikor elérkeznek Raftel szigetére és csak egy papírfecnit találnak azok súlyos tévedésben élnek. És ezt azért az interjú nélkül is lehetne sejteni, hisz annyi utalás van rá, olyan jól felépítette Oda.
Amúgy itt cikk, vagy legalábbis, amit hirtelen most találtam róla: http://onepiecepodcast.com/2014/07/27/oda-reveals-what-the-one-piece-isnt/
Valahol föntebb boncolgatták, hogy a kincs, mint fogalom mit is jelenthet pontosan a One Piece világában. Nos szerintem ő nagyon jó úton halad. Az biztos, hogy valami kézzel fogható. Valami, ami annyi kaland és megpróbáltatás után méltó jutalom lehet.
Nem rossz ötlet ez, hogy az Uranus a világkormány kezében van. És az sem, hogy Luffyra támadnak vele. Mekkora epic lenne, ha Shirahoshi meg Luffy oldalán harcolna, és két fegyver menne egymás ellen.
...
Oda azt mondta, hogy a végső háború mellett Marinford egy kis semmiségnek tűnik majd. Hát jobban belegondolva, erre nem kis esély van
Ugrás a fórumra: |