Dimariat szerintem Friednek tökéletes lenne egy két csapda és már le is győzték 😀
Fairy Tail manga
A nagy erejű mágiáról, és mágusokról egy ismerősöm harci trükkje jut mindig eszembe. Emlékszik itt valaki az AD&D nevű szerepjátékra? Nagy csapda volt ott, hogy minden varázsló a minél erősebb varázslatokra hajtott. Ő viszont egy 1-es szintű nem harci varázslatot használt. És győzött. Cantrip -trükk varázslat. apró trükköt tudott csak. Ő kitalálta: mi lenne ha összeköttetné vele egyenként a másik szempilláit. Tökéletes vakítás. Hiába a vakság gyógyítása, hiába a mágia semlegesítése. Trükköt meg csak a tanoncok használnak gyakorlásként. Tehát nem a mágia ereje, a varázsló ereje számít, hanem a kreativitása. Hogy meglepően tudja használni amit tud. A másik. Hiába vagy tápos egy mágiaformában ha összefutsz valakivel, aki pont arra immunis, vagy védett tőle.
Na ez az, ami csak elméletben van így. Aztán a gyakorlatban meg a tápos főszereplő nyer mindig, akkor is, ha teljesen hátrányban van a mágiájával, mert annyira tápos, hogy túl nagy a szintkülönbség.
Jó példa erre Luxus győzelme Wahl ellen.
És biztos vagyok benne, hogy ha Natsu találkozna valakivel, aki ellen hátrányban van, hiába szívatós a képessége, Natsu leverné végül. Aztán Mashima majd megmagyarázza. Max azzal, hogy kiégette magát a mágiából, vagy whatever, valami
Itt az 501 fejezet.
http://mangastrea...501/3670/1
Úúú, micsoda fejezet volt. A felesleges fanservice elemektől eltekintve engem megvett kilóra.
Brandish karakterét mindig is imádtam, és most sem csalódtam benne. Ahogy visszaállította Natsu tumorát az eredeti méretére és megindokolta azzal, hogy fenyegetést jelent ránk nézve, se több, se kevesebb, meg a többi szöveg, amit lenyomott... zseniális volt.
Lucy is epic volt, bírom a határozottságot, ami árad belőle egy ideje. Régen csak állt volna az ellenség előtt, sírva a félelemtől, most meg ő kezdi a harcot. És végre, végre láthattuk a Scorpio és Cancer csillagruhát is, már azt hittem, Mashima megfeledkezett ezekről. Még a Capricorn-os van hátra (meg a Pisces-es és a Libra-s), lassan jöhetne az övé is.
És hát a harc. Lucy tényleg kitett magáért, azok a támadások... Főleg az Aqua Metria. *-* Pont Brandish ellen használni egy Aquarius-tól tanult spell-t...
Dimaria meg jó nagy szart kevert azzal, hogy megjelent és kinyírta (ugyan...) Brandish-t, bár gondolom utóbbinak nem okoz gondot lekicsinyíteni a saját sebét, aztán meg Natsu tumorát és Lucy-val legyakni Dimariát. De mi van, ha valamiért nem tudja meggyógyítani magát, mi lesz megint Natsu-val? Lehet itt jön a képbe majd valahogy E.N.D., bár inkább nem is tippelek már, Trollshima úgyis más csavart visz bele, mint amire számítanánk.
Egyszóval jó kis fejezet volt ez, és nagyon várom a kövit, részben a Lucy-Dimaria harc miatt, részben pedig a Mavis és Zera cím miatt. ^^
Nagyon pozitívan éltem meg Lucy harcát. Nagyot nőtt a szememben mégha nem is vette Brandish komoélyan sokat fejlődött a mi szőke főhősnőnk Én örülnék ha valamiért most nem lehetne meggyógyítani Natsut. Mondjuk Brandish míg meggyógyítja amgát és felébred addig késő lesz vagy valami
Amúgy megint trollkodik valamit a címekkel Mashi. Gray and Juvia utána meg Fire and Ice ami tudjuk kikre célzott most Randi and Mari kövi Mavis and Zera mire akar kilyukadni a végén szerintetek?
Már azért is gondolom hogy akar valamit kihozni ebből is mert a mai fejezetnek a címe kb 10%-ba volt igaz a fejezetre
Érdekel mi lett Mavis-szal és Zera hogy jön a képbe.
Meg kell mondanom kellemesen csalódtam a fejezetben. Nekem nagyon bejött. Brandish-t bírtam a megjátszó stílusával és biztos vagyok benne hogy ha nem is fog csatlakozni a Fairy Tail-hez a hercegnővel meg a sárkánnyal jó kapcsolatot fog ápolni
Lucy előtt pedig megemelem a kalapom, valóban meggyőzőtt és megvett kilóra hogy bizony bármit megtenne hogy megvédje az Ő sárkányát Az eddigiekből kiindulva valószínúleg Brandish is túléli, de az már mekkora lenne ha a sensei Natsu-nál eljátszaná hogy bizony későn akar segíteni neki Brandish és meghal. Az összes fun azt várná hogy eddig mindenki visszatért majd pont a főszereplő fog meghalni, de csak nem támadna fel. Majd 2-5 fejezettel késöbb nagyban mennének a harcok aztán Natsu felkelne mint E.N.D. Aztán megjelenhetne Achnológia mert zavart érzett az erőben
Amúgy ez a tumoros dolog nekem twetszik, többféle képpen is meglehetne magyarázni Natsu esetében, lenne a reális: sokat harcolt erőltetve ezért lett neki idővel. Lehetne egy hasonlat, úgy mint a tumor maga E.N.D manifesztációja. Amúgy agydaganatnál ha olyan helyen van és pont az agynak egy bizonyos pontját nyomja, kialakulhat a második tudat egy az adott személy személyiségének tökéletes tükörképével. Szóval én kíváncsi vagyok merre fog menni a történet.
Mindenesetre a következő fejezet is várós
Nem volt rossz de nekem annyira nem adta ez a fejezet.
Ami tetszett, hogy láthattuk Lucyt harcolni és ahogy Blood írta egyre határozottabban cselekszik. A jellemfejlődése csodás
Mikor elkezdett Randi-val harcolni, gondoltam, hogy ez utóbbi nem fog teljes erőbedobással, de a pókerarcát csak fenttartotta ("A mágikus erőnk minősége közti különbség egyszerűen túl nagy". Micsoda szöveg. ^^ )
Ez itt egy Kamehameha akar lenni?
http://www.mangah...01/16.html
Hiába volt így, maga a harc tényleg nem volt unalmas. Az a retek sok fanservice ami nem kellett volna bele. Egy, max kettő belefér de ne essünk már túlzásokba. Ez ami nagyon nem tetszett benne. Értem én, hogy reálisan kell ábrázolni meg szegény Lucy-n úgy állnak a szakadt ruhák mint tehénen a gatya de na.
A csillagruhákkal nem volt bajom, max ha nagyon bele akarok kötni akkor a skorpió formába tudnék. Az a kis skorpiófarok nagyon szarul áll.
A végén Mari felbukkanása komolyságot hozott a történetbe, megölve Randit legalább egy fejezet erejéig. Mivel Lucy-nak valószínűleg semmi esélye nincs ellene ezért én úgy gondolom, hogy
A) Jön a felmentősereg.
B) Randi helyrerakja Natsut a végelgyengülés előtt.
C) Lucy-t olyan mértékben megkínozza Mari, Natsu szeme láttára hogy a közeledő egy fejezetes halál előtt az említett rózsaszín tüsi hajú srác, Bruce Lee-t megszégyenítő mutatvánnyal veti magát a halál karmai közé, Lucy megmentésének érdekében mely hatására előtör belőle E.N.D.
Alternatív) Marira rájön a hascsikarás és sürgős dolga támad némivel kisebb helyszínen. ^^
A kövi részt izgatottan várom a cím alapján. Talán Gajeel is tol végre egy öffnen-t.
Érdekes háttértörténet, ritka képesség, jó test, humor. Minden megvan egy manga főhősnő számára, mégsem váltotta be a reményeket a lány. Lucy, bármennyire is előtérbe lett tolva, egyáltalán nem mozgatta meg az emberek fantáziáját, mondhatni még vizet sem zavart a leányzó.
Éppen ezért én úgy gondolom a sensei végre elérte a "Lucy-probléma" megoldását.
Nekem Lucy a kezdetektől szimpatikus volt, bár mindig úgy éreztem, hogy nem használja ki benne a potenciált. Ez meg is látszott, hiszen a figyelmet csak a különleges háttérsztorival lehetett fenn tartani. De lássuk be főhősnőként igencsak gyatra lett a szereplő.
Az első komoly gond még az Oración Sei-nél történt, ahol kiderült, hogy a csaj kb semmit nem ér, de akkor megoldották a dolgot egy Urano Metria varázslattal. (Megjegyzem azóta is ez a kedvencem az egész FT-ből.) De kiderült, hogy a csaj annyira rá van utalva a szellemire, hogy egyáltalán nem ér semmit egy sima küzdelemben.
Ezután elindul a probléma megoldása, hogyan lehetne Lucy-t kicsit feljebb hozni, és láthattunk pár megoldást, pl. az ostor, vagy a "Lucy rúgás", de lássuk be, egyáltalán nem használt a dolog.
Továbbra is egy lehetősége volt a senseinek, a háttértörténet illetve, maga a csillagmágus léte miatt maradhatott a központban.
Személy szerint örültem, amikor a Tartaros ellen már három szellemet is meg tudott idézni, de újra csak bebizonyosodott, hogy nagyon gyenge a harcban. Ismét egy "szupervarázslat" segített rajta, a szellemkirály. (Nekem tetszett, de akkor is csak egy mentség volt szerintem.)
Fellélegeztem, mikor láttam, hogy annyit fejlődött a csajszi, hogy képes volt csillagszellem ruhákat felvenni, és erősíteni magát. A mágia kissé hajaz ugyan Erzáéra, hiszen itt is ruha váltás= képességváltással. (Várható volt, hiszen Erza talán a legnépszerűbb női karakter, így igazi példa lehetett a szöszinek) Azt hiszem Hiro rájött a megoldásra, de még így sem volt igazi a dolog. Megvolt a képesség, de Lucy-ról van szó, aki korántsem magabiztos, ahogy azt már előttem is elmondtátok. Ezért volt csodálatos számomra, ahogy ebben a fejezetben végre a talpára állt, és megmutatta, tud ő kemény is lenni. Szerintem Lucy végre elérte az FT szintet, még akkor is, ha az elitbe nem jut be.
Csodálatos volt a fejlődése minden szempontból, s végre nem csak egy tárgyként mozog, hanem csapattagként. Nagyon remélem, hogy drága sensei-ünk még magasabb pozícióba dolgozza fel őt, de ugyanakkor ügyel a sajátosságokra. (Nem szeretnék még egy Erzát vagy hasonlókat.)
Nem bekövetkező epic momentum: A perverz tehén kulcsa eltörik, előjön a szellemkirály, és mindenkit helyre rak
Sosem értettem egyet azzal, amikor Lucyt főhősnek nevezik az emberek Számomra (számomra) egyértelműen Natsu a központi karakter, ő áll a történet középpontjában, RÓLA szól elsősorban (bár ugye elvileg a FT-ről, mint egészről, de ugye, na, leghangsúlyosabb Natsu szerepe), míg Lucy a MESÉLŐ, az ő szemszögéből nézzük a történetet. Ő meséli a FT, és elsősorban benne Natsu történetét.
Na mindegy, régen vitatkoztunk ezen sokat Ennyire nem fontos.
Egyébként egyetértek a többiekkel, ez egy nagyon jó fejezet volt Végig élveztem a harcot, Lucy nagyon tökös lett, bárcsak mindig ilyen lett volna (bár nekem sosem volt vele problémám). Dimaria engem már nem különösebben érdekel, egyszer már elverték, másodjára is elfogják, a kérdés csak annyi, hogy hogyan. Örülnék, ha Lucy csillagmágiájához lenne köze, adná magát.
Brandish meg nyilván nem halt meg Nekem nem is tűnt úgy, hogy Mashima ezt akarná sugallni. Egyszerűen csak kiütötte Dimaria, ráadásul biztos, hogy fel fog kelni.
Na mindegy, a fejezet nekem nagyon tetszett, kicsit (nagyon) mesterkélt a vége, de mondom, engem Dimaria már nem tud lekötni egyáltalán, csak egy ideiglenes akadály, aki két, maximum három hét múlva (ha csak nem térünk át sokáig másik szálra) már megint le lesz verve, de Brandish és Lucy kapcsolata nagyon érdekes. Meg maga Brandish karaktere.
Nem beszélve a sok kis apróságról: Lucy ruhái jól néztek ki, Brandish végre elismerte Natsu erejét, maga a harc végre érdekes volt (bár az megint abszurd, hogy Brandish is ilyen nonszensz képességet kap, hogy bármit csinálhat gyakorlatilag bárkivel...Dimaria elmondása szerint...ezekre az idióta erőkre kell legyen valami hátulütő, mert ez így baromság), stb. Szóval tetszett, pedig egyáltalán nem izgatott különösebben eredetileg
És támogatom az ötleteteket, király lenne, ha ez a tumor idézné elő végül END előtörését. Brandish csak akkor nézne igazán
igazad van Jon Valóban Natsu a központi figura és Lucy a mesélő, ami megint felvett kérdéseket. Lehet hogy az egész Fairy Tail Lucy munkája mint íróé és ezt meséli a gyerekeinek este. A másik verzió hogy Lucy valakiknek mesél( gyerekeinek) az apjukról, hogyan ismerte meg milyen kalandokban volt részük
Én már nagyon várom hogy felbukkanjon E.N.D, meg azt hogy mihez kezdenek a pajzsok egy penge démonnal
A fejezet címe lehetett volna az hogy: Brawl of Boobs. Egyenlőre még Lucy van az élen, de ha Dimaria ledobja a latexrucit bármi megváltozhat <-------------------------- ennyire tudom komolyan venni a fairy tailt a múlt hét miatt.
Annyira uncsi hogy minden második ft tag op lesz mert elgurul a bogyója bezzeg a főszereplő/mesélő/nevezzeakiahogyakarja meg nem kap semmit. És a rákért kell az ellenfelet is lebutítani. Brandish elég lenne egész Fiore ellen szal az egész egy bohóckodás
Ugrás a fórumra: |