kamui raikiri.
Én nem értem az értelmét. A kamui átvisz a másik dimenzióba nem? Így ezesetben az a raikiri a másik dimenzióban létezett. Nem kellett volna megsebeznie. Vagy lehet én vagyok a hülye és nem értem.
Naruto és Naruto Shippuuden anime
Az igaz hogy Kyuubi módban volt, de pont az volt az elején a lényeg, hogy mennyire gyors. Pl. amit ti is említettetek, mikor egyből belepüfölte Kisamét a falba- szó szerint-, amikor a 3. Raikagénak odateszi a Rasenshurikent, vagy amikor kitért a 4.Raikage elől. Ott már egy szinten volt Minato sebességével, amit aztán sajna Kishi nem használt ki. Ezt bántam is kicsit jó pár emberrel együtt. Mert így sokkal többet kellett volna mutatnia a jinchuurikik elleni harcban, valamint Obiton is találhatott volna olyan momentumot, amikor bevihet neki egy támadást. Nem gond a taktika se, sőt, elképesztőek a Narutoban, csak ez is menő lett volna .
Aztán lehet hogy Sasuke képessége mellett már túl sok lett volna ennyi gyorsaság.
EDIT: DereX, szerintem ott az volt a lényeg, hogy ugye Kaguya megtudott gyógyulni, de mivel Kamuit is tett a Raikiribe, ezért azt a karját már nem használhatta többet, mivel át lett teleportálva egy része. Legalábbis addig biztos nem, amíg Narutoék bevitték a támadást.
Áhhá!! Sejtem már mi volt akkor ez a Raikiris téma. Az a rész, ahol megvágta, nem csupán megvágta, de azt a részét át is teleportálta Obito dimenziójába.
https://i.gyazo.c...682774.png
Ez valami olyan lehetett, mint Bleachben a lyukasztó technika.
Kyuubi nem adott semmit, amikor teleport szintű gyorsasággal mozgott.
Ez olyan dolog, mint az előző részben Kakashi és Obito feláldozta magát, mert Naruto és Sasuke tehetetlen volt az "erős" gravitáció miatt. Bullshit!
Aki tényleg emlékszik Naruto kcm edzésére, az tudja, hogy ez a fizikilag nem állja meg a helyét. Ha Naruto nem tud mozogni ebben a Rikudou spanos kcm-dal, akkor Kakashi és Obito megmozdulni sem lett volna képes. Nem ám futni meg ugrálni...
Csak hát Obitonak meg kellett halnia, és ez csak úgy volt érzelmes és maradandó, ha feláldozza magát a következő generációnak és utoljára Hokage módjára "ő tapossa az ösvényt".
Ez a gyorsaság téma igen érdekes. Bár tényleg gyors Narutó de tényleg nem tudni miért nem mutatták többször. Lehet ő sem képes mindig rá csak néhányszor. Nem tudom. De amúgy Minató nem igen gyors, hanem inkább teleportált. Szerintem ezt a kettőt ne keverjük. Már ő is igen gyors volt ezt örökölhette Narutó is. Lehet csak valami gyors kitörésszerű amire csak egyszer egyszer képes Minatóval ellentétben. Nem spoillerként de amúgy aki olvasta a mangát mi is volt a 700. fejezetben a fejeknél....?
Az a raikiri szerintem is meg volt spékelve Obitó erejével és dimenziós technikájával azért lehetett olyan és hatásos. Kaguya eleve tud ugrálni a dimenziók között lehet így könnyebb volt megsebeznie, hogy nem tudott elugrani, vagy máshova vágott másik világba. De amúgy tényleg kamuis lehetett. Vagy még az is lehet, hogy a kamuival és raikirivel vitte ő maga másik világba egy pillanatra ahol is megsebezte. Bár nem hinném, hogy kapunk rá választ mi is volt ez valójában.
Nem keverjük, (mármint Minato teleportálását és gyorsaságát) csak szerintem így egyszerűbb leírni . Amúgy a reakció ideje is kell ahhoz hogy jól tudja használni ezt a technikát, szóval ilyen értelemben átlagon felülien gyors. Pl. mikor a későbbi 4. Raikage elől tér ki még a csatamezőn, vagy mikor Tobit megsebzi a Rasengannal. Meg volt egy olyan jelenet is, mikor megmentette a csecsemő Narutot Tobi karmai elől, ott azt az alap sebességével csinálta.
Ez a karlevágás, meg Kakashi féle Raikiri a mangában is benne voltak. Kakashi azért volt képes ilyen spéci támadásra, mert Obito chakrája Hagoromo chakrájával volt feltunningolva, ergo Kakashi is csak emiatt a tunning miatt tudta megcsinálni. Ezt amúgy Kakashi említi is. (a mangában legalábbis tuti említi, hogy Hagoromo chakrájának köszönheti ezeket)
Narutonál szerintem ez teleport kaliberű gyorsaság érzelmi kitöréseknél jön elő belőle. Tehát olyan szituációkban, ahol egy gyors adrenalin löketet kap, nem tudná mindig fenntartani, akkor folyamatosan használta volna.
Igazából anno szerintem Kishimoto sem tudta eldönteni, hogy akkor most Naruto is Minatohoz hasonlóan teleportáljon vagy csak kapjon egy speed boostot. Aztán inkább nem kapott teleportálást, de kellett még egy Kisame/Raikage féle epic jelenet a végén.
Nekem amúgy a rajzolás nem tetszik már annyira a Peines harcoknál sokkal epikusabbnak tűnt, egy két kiegészítéssel,abból a harcból kivehető volt az erő, gyorsaság. (leszámítva a torz fejeket, meg a kb paródia szögbeverőst... )
-Naruto 12 éves: http://www.mangap...aruto/1/28
-Naruto a Jiraiya-val való edzése előtt valszeg 13 körül van
-Naruto 15 éves: http://naruto-kun...ruto/245/3
-Naruto 16 éves:
Igen, végül is igazad van goku5. Javítom is.
Amúgy mivel nem olvastam a novellákat, kíváncsi vagyok mennyi szerepe lesz majd a történetekben Narutonak.
EDIT: Itt van egy kis info arról, hogy melyik 3 novellát fogja feldolgozni az anime miután a manga story véget ér, de az animéseknek azért eléggé spoileres: http://www.saiyan...apter-699/
Ha már a szinkronról van szó. Abban egyet értek az előttem szólókkal, hogy az x-y"rejtekfalva" nem épp a legjobb elnevezés, meg pl. nekem a jutsuknál is jobban tettszik a tűzstílus, mint a tűztípus. Azonban:
1) nyilván nem akarták ugyanazokat a megnevezéseket használni mint a Jetixes szinkron, plusz még a párbeszédeket is átírták, úgy hogy a mondandó kb. ugyanaz, de a megfogalmazás teljesen más. Ez volt hogy egy-két helyen bejött, máshol nem.
2) sokan kritizálták/-ják az Animax, és főleg Naruto szinkronját, Előd Botondot hogy mennyire nem illik meg stb. Őszintén, kicsit meglepett engem is mikor meghallottam, mert a Jetix féle Kelényi Márkkal szerintem próbált megmaradni annál az eleinte vékony hangnál mint az eredeti. DE számomra egyértelmű, hogy ő tette oda magát a legjobban, az nagyon hallható az egész sorozatban, hogy minden pillanatban abszolút átadja a karakter hangulatát, nekem ez nagyon bejött, én inkább őt preferálom. Az angol szinkron, na az az ahogy nem nézem a Narutot.
A káromkodások. Én abszolút nem tudok japánul, de annyi a sok év alatt lejött, hogy sokszor használják ugyanazokat a mondatokat, másfajta szituációkban is. Pl. ez a (elnézést hogy kiejtésszerűen írom) "Kásszoo" amit mi a "Francba"-val tudnánk szerintem helyettesíteni, egy könnyebb és keményebb szituációban is használják. A magyar azért is jó, mert sok a szinoníma benne. Nekem jobban átadja az érzést mikor pl. Sasuke a kórházi harc után gondolkodva azt mondja magyarul :" A rohadt életbe". Persze gondolom a japánban is megkülönböztetik, csak én nem értek hozzá .
Nekem a fordítással vannak gondjaim, nem a szinkron színészekkel. azok szerintem jók voltak. Igaz elég megszokni a szinkron után (vagy éppen fordítva) a feliratos eredeti japánt.
Bár ez a jó a magyar nyelvben, hogy igen változatos jó a szinkronválaszték.
Amúgy egy érdekes dolog jutott a korokról az eszembe. A Narutó shipudenben csak 1 telet látunk pedig az elején 15 éves a végén meg 17. Igaz Narutó születésnapja ősszel van (október).
Jó rész a volt a mai! Az animáció nagyon szép volt, minden perce a résznek élvezetes volt, a zenék remekek voltak, szóval jó volt! Naruto jól elküldte Zetsut a francba! Amit megjegyeznék, hogy a mangában Naruto bepancsolt neki egy jó nagyot, és úgy repült a törmelékre. Kíváncsi vagyok miért változtatták meg, talán túl "kegyetlennek" ítélték, vagy micsoda? Pedig megérdemelte a kis szemét! (Bocs a Zetsu fanoktól )
Az opening új képsora nem rossz. Kicsit talán többre számítottam mikor megláttam hogy újak a képek, bár végül is érthető hogy a közös pillanataikat mutatják. Viszont abból kiindulva hogy változtatják a képi világot, kíváncsi vagyok a 699. fejezet feldolgozása előtt mi fog szerepelni.
Ugrás a fórumra: |