Adok neki egy kis felvezetést, Fehér elvtárs...
Csordogáltak, csordogáltak a hírek arról, hogy mit is várhatunk majd a Rewrite adaptációjától. A rajongók bőszen tanakodtak, elmesélték élményeiket a művel kapcsolatban, olykor vitatkoztak, de várták, hogy kedvenc Útjaikat viszontlássák majd animés formában. Így teltek el a VN kedvelőinek napjai, amíg meg nem született a döntés:
A Rewrite animéje egy új, 6. Utat fog bemutatni, aminek középpontjában "az a bizonyos lány" lesz. De a hősnők rajongóinak sem kell elkeserednie, mert ők is elég figyelmet fognak kapni.
Meglepő módon, nem sújtott le annyira a hír. Sokkal inkább, megkönnyebbültem. Megkönnyebbültem, hogy én is, nagy részben tudatlanként vághatok neki az új kalandnak és nem kell majd a kimaradt jelenetek miatt aggódnom. És ha már kimaradt jelenetek, részvétem a Berserk rajongóinak, mert ez a 2016-os förmedvény nagy eséllyel pályázik a legrosszabb adaptáció címére! A Mahou Sensou ehhez képest mestermű! De most elkanyarodtam egy hangyányit...
Bizakodva ültem le tehát megnézni az első részt és inkább derűsen, mintsem borúsan értékelem a látottakat.
Rewrite 1. rész
A rész eleji monológ rendben volt. Miközben hallgattuk és figyeltünk, becsempésztek képeket a hősnők Útjairól és erősen utaltak a Moon Útra is, szóval máris van egy sejtésem, hogy miként akarják megvalósítani az animét. A probléma csupán az, hogy az animések már itt értetlenkedhettek a látottakon, amiért nem hibáztatom őket. Ez csak rosszabb lesz.
Utána az Általános Utat kezdtük meg és gyakorlatilag kisebb-nagyobb vágásokkal kivégeztük mindenki bemutatását.
Még mindig nem tudom elhinni, hogy az a Saito Chiwa adja Kotori hangját, aki Senjougaharát játssza a Monogatari-ból. Meg kell hagyni, tehetséges seiyuu! Remélem a klasszikus "engrish"-ei közül a "Shake it now, baby now! eljut az animébe. Egy "Big Dream"-et így is hallhattunk. Ő az abszolút kedvencem.
Jött Gokudera a Katekyo Hitman Reborn!-ból alias Yoshino. Örülök, hogy belefért pár poén Kotarouéktól az irányába. Ezek gyakoriak a VN-ben.
Luciát nem kedvelem, de így sem akartam, hogy kurtítást kapjon a megismerése, pedig kapott. A tanárnőnek sem kellett volna ott lennie vele, őt sokkal később láttuk először.
"Az a bizonyos lány" aranyos volt, ahogyan a takaró alól nézelődött és rágta Kotarout. Adott a feladat, hogy kihozzák belőle a maximumot.
A rendező azt ígérte, hogy Chihaya ereje nagyobb hangsúlyt fog kapni. Az ügyetlensége mellé kelleni is fog.
Shizururól pedig azt mondta, hogy érettebben fog viselkedni. Még egy jó dolog.
Akane komoly megjelenése a rész végén volt, de közben is már láttuk Chihayával. Egyértelmű, hogy van valami kapcsolat köztük, de azt sem ilyen korán tudtuk meg.
Végül Pani és Gil. Na náluk tényleg korai megjelenésről beszélhetünk. Arra viszont jók voltak, hogy lássunk egy jó kis anime eredeti harcot Kotarou képességeivel és a Terra Út is kapott egy utalást.
Összefoglalva:
----------------
Pozitívumok
+ A Rewrite adaptálva! A hangulat átjött, a hangok nem változtak, öröm van és boldogság!
+ A VN Openingjét használják majd Openingként, TV verzióban.
+ Ha hinni lehet Kotarou seiyuujének, akkor osztott évados lesz, vagyis 13 rész, szünet, újabb 12-13 rész.
+ Bár sietősre vették a figurát, legalább nem kell részenként mindenkit bemutatni, megoldották ezt egy részben.
+ Az animációs dinamika határozottan jó.
Negatívumok
- Ha a Clannad és a Little Busters! mindenestül 45-50 körüli epizódszámmal végzett, ez miért nem lehetett olyan?
- A karakterdizájnok minőségileg gyengék. 50 rész esetében elfogadnám, így kidolgozatlanok, főleg arcban, hajban.
- A VN szerelmesei képben vannak, az animések pedig valószínűleg homályban.
- A rendezői munka megkérdőjelezhető, a tempó visszájára is sülhet, ha minél több dolgot akarnak sűríteni.
A minőséges negatívumhoz még lenne 3 videóm:
#1 Az anime hivatalos előzetese.
https://www.youtu...j9E2VKauNc
#2 A White Fox által készített, népszerűsítő Opening még 2011-ből.
https://www.youtu...egE5ai9abQ
#3 A VN hivatalos Openingje, szintén 2011-ből.
https://www.youtu...e-4_Bz0wAg
Most vagy a 8bit múlta alul magát, látva a Grisaia adaptációit, vagy a Key nem adott nekik elég támogatást, azok után, hogy a Charlotte lett az áldozati bárány. Esetleg a Rewrite felújított, átdolgozott változatába ment a pénz? A Charlotte felhypeolta az embereket a Rewrite animéjére, a Rewrite animéje pedig a Rewrite+ VN-re. Nagyon szeretnék összeesküvést látni benne, de lehet, hogy szimplán el kellene fogadnom, hogy az 50 részes VN adaptációk idejének vége.
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."