Egy fórumon olvastam egy kommentet, amiben a megjegyzés írója a jin-jang hármasságát említette meg, felvetve, hogy a harmadik Dragneel akár a meglévő kettő testvére is lehet. (Az igaz, hogy ez egy lehetőség, de én nem nagyon örülnék neki - mármint a testvéres résznek -, hiszen akkor olyan nagyon last minute-nek látszana, mert nincs az az isten, hogy hárman vannak tesók, aztán eddig mégsem említette senki.)
Vissza a hármassághoz: a jin-jangnak ugye három része van:
- jin (fekete a fehér pöttyel)
- jang (fehér a fekete pöttyel)
- és a szimbólum közepe, ami végig egyhelyben van, hiában megy körülötte a körforgás.
Most tegyük félre a jin-jang részek igazi jelentését, és vegyük a fekete-fehér egyik asszocióját: jó és gonosz.
A komment így helyezte el a Dragneeleket:
- Zeref, mint jin
- Rahkeid, mint jang
- és Natsu, mint a középpont, aki nem mondható se jónak, se gonosznak (hiszen ő egyszerre Natsu és END, szóval a két rész egyaránt létezik benne.)
Én ezt elég érdekesnek találom, bár vannak támadható pontjai. Például, hogy a jin-jang eredeti színezése piros és kék, szóval ez a fekete-fehér asszociáció nem igazán működne vele.
Őszintén, egyszerűen nem tudom komolyan venni a sztorit mostmár. Ha a sori elején lett volna egy ilyen szívlövés, mint amit Mira bekapott, akkor szívrohamot kaptam volna, most meg csak legyintettem, amolyan "semmi baja" stílusban. És ez baj.
Valamint, ha figyelembe vesszük azt a csodálatos dolgot, amit józan paraszti észnek hívnak, akkor Mira meghalt volna, Brandish mágiája ide vagy oda.
Mert ha valaki átszúrja a szíved, akkor (amellett, hogy lyukasan sem veszed sok hasznát), összezsugorítva sem tűnik túl funkcionálisnak a szerv. Úgy értem, az egy dolog, hogy a zseb összemegy - de mi van azzal a résszel, ahol már nincs seb, mert elzsugorodott onnan? Vákuum? Éter? Vagy a zsugorítás gyógyító mágia is egyben? Ez az utolsó mindent megmagyarázna, de még soha senki egy szót nem hányt erről. Azért ezt valaki magyarázza már el nekem, legyen szíves. :D
Ugyanehhez: értem én, remek fanservice volt látni Mirát, ahogy a mellét emelgeti... de ha a melle alatt volt a seb, akkor nem kéne a melle is sebes legyen? Vagy csak én akarok túl logikusan gondolkozni? :D
Bónusz: látnotok kellett volna a reakciómat, amikor kiderült, hogy van egy harmadik Dragneel. Itt ültem, és így "WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT. MI. A. F@SZOM. WHY." Körülbelül. :D