Úgy tűnik, bepillantást kapunk a 12 életébe, avagy Barátok Közt -792. epizód. Nem baj, jobb ha alaposan megismerjük a másik oldal hőseit. Kifejezetten tetszik a kialakulni készülő belső ellentét, remélem, lesz majd akit egy-egy régi pajzs segítségével győznek le. Nekem a Yukino - Sorano találkozás kifejezetten tetszett, a motivációk kimondásával láthatunk egy kis karakterfejlődést. Ami engem zavart, az Zera mellőzése a fejezetből.
Rahkeid nevéhez érdemes hozzáfűzni, hogy a nyugati birodalom nevei spanyolosak voltak eddig. Az ő neve is talán onnan jön: a lacrar ige lacrado alakjából, jelentése lepecsétel. Szóval érdekes ez a Rahkeid/Larcade átírás. Az a kérdés, hogy kit/mit kell pecsételgetni: Natsut nem nagyon kell, belőle éppen fel akarja szabadítani Zeref END-t. Talán rájött, hogyan mentheti meg mégis az embert, miután legyőzték a démont... Vagy Acnológia ellen tartogatja és azért került elő ilyen későn? De sárkányölő nem lehet, mert azt érezte volna a Sárkánykirály. Vagy saját magával kapcsolatos valahogy? Most az átok nem működik, mert a háború eltompítja az ítélőképességét, tehát a gonosz felét nem nagyon kellett szerintem eltenni. És szerintem arra készül, hogy valahogy (éhen halni nem tudnak és ha lefejeznék, azt is túlélnék) mégis végezzen Mavisszel (amivel igazából megmentené az örök szenvedéstől), azért kell mindenkinek visszamenni a céhhez, hogy megvédjék. Talán Mavist "pecsételné le" azzal, hogy feloldozza a bűne alól? http://www.mangam...-0?page=21
Amúgy Prechtnek is meg kellett volna kapnia az ellentmondás átkát, nem? Elvégre éveken át próbálkozott, hogy visszahozza az életbe, és lényegében sikerült meggátolnia az eltávozását azzal, hogy elzárta egy kristályba. Vagy az menthette meg, hogy ehhez fekete mágiát használt (Zeref korában az ő kísérletei még csak tabuk voltak és nem fekete mágiák, miatta sorolták be azokat később annak?), vagy nem volt olyan erős a kapocs közte és Mavis között?
Aziel/Ajeel testét átlőtték, Wahl Icht két testét szétzúzták, Serenát Acno barátunk félig befalta, Bloodman pedig feláldozta magát, hogy elvigye Gajeelt. Szerintem ők biztosan nem térnek vissza. Brandish, Dimaria, "Rahkeid", August, Irene, Jacob, Invel maradt, de az első már nem hinném, hogy az oldalukon fog maradni. Így maradt 6 ellenfél, és talán lesznek még alárendeltjeik, a többiek osztaga úgy, ahogy kiütve. (Jacobnak nincs, Brandishé valahol kódorog, Irenének a 2 kardját Mira talán elintézte, hacsak nem bűvöli el őket újra Irene.) Dimaria ellen még van egy istenölő, akit be lehet vetni, így a három istenölő szálát le tudná zárni a mester.
Talán Nineheart is kilehelte a lelkét. Közben rájöttem, hogy mire utal a neve. Nineheart a varázslatával képes az ellenfelei érzéseiből (a szívükből) megtestesíteni alakokat, akiket azok halottnak vélnek. Mert Ur ugyebár nem halott: a teste jéggé változott, majd felolvadt és belefolyott a tengerbe. Még kapcsolatba is tudott lépni anno a lányával, miután az belezuhant. Azuma szintén elvesztette emberi alakját, de a mágiájával a saját testéből növesztette ki az új Tenrou fát. Kérdéses, hogy ők ketten igazán halottnak számítanak-e. Szóval Nineheart kilenc ellenfelének képes a szívéből alakokat kihozni: Simon, Ikaruga, Azuma, Kyoka, Ur, Precht, Ezel, Keyes, Zancrow (=9).
Ha Luxus testét egy év alatt szinte tönkretette a belélegzett mágikus részecskeakadályok mennyisége, akkor van esély rá, hogy Gajeelt sem fogja kímélni és nem lesz hosszú életű a visszatérés.
Ja és ha most a kontinenshez kapcsolódott a Fairy Tail szent fája, akkor az egész kontinensre kiterjed a védőhatása? Ha igen, akkor nagy bunyók lesznek még.
Szerkesztette: rothingen - 2016.07.12. 08:13