Örökletes sok esetben, amúgy attól is kijöhet, ha túl sokat napozol pl, vagy még valami, de ne ijedj meg, csak ha csúnya Bibircsók jellegű némely anyajegyed, tehát pl.egyenetlen a felszíne vagy fura, fekete a színe, vagy fáj vagy valami, na az ilyen anyajegyeket meg kell mutatni bőrgyógyászaton az orvosnak, nehogy melanómás legyél. Az a rák egyik legkegyetlenebb formája.
Amúgy ha már anyajegyeket emlegetünk; neked volt már olyan, hogy egy sima, hétköznapi sebed vált anyajeggyé? Csak mert nekem már volt, valamelyik kezemen meg a karomon is.
Nekem majdnem átszúrta a lábfejemet egy rozsdás szög 7 éve. Ömlött a lekvár és hetekig nem tudtam rendesen járni. Első tetanuszomat is akkor kaptam. Ezóta kb két évente kapok, mindig összejön valami.
Jaja, voltam bőrgyógyásznál, hál isten rendben vannak... Csak ugye gyerekként kb 3ra emlékszem, ami mindig is megvolt, most meg.... Jah és nem napozom, szó szerint vakítóen fehér a bőröm, mert úúúúúútálom a napot. De télleg, éjjel is látok, mert világítok a setétben XDDD
hmmm a seb? Konkrétan arra nm emlékszem, de az tuti h körülötte létrejött egy xD
Ishida: nekem a talpamba ment bele papucson keresztül, de úgy h mikor felemeltem a lábam, jött vele együtt a léc is, amiben a szeg volt... Elég vicces jelenet volt
Ishida írta:
Nekem majdnem átszúrta a lábfejemet egy rozsdás szög 7 éve. Ömlött a lekvár és hetekig nem tudtam rendesen járni. Első tetanuszomat is akkor kaptam. Ezóta kb. két évente kapok, mindig összejön valami.
Mázli, hogy a tetanusznál nem maga a baktérium a hunyó, hanem csak csak az exotocintja, mert különben az elsők között dobnád fel, mikor ide is elér az antibiotikum-válság. Indiában, ahol a legtöbb ilyen vegyi szarságot gyártják, és a szennyet meg beleeresztik a folyóba, már annyira rezisztensek az ottani baktériumok, hogy rengetek településen már a legdurvább antibiotikumokra sem reagálnak az emberek. Aztán meg az állatokat is ezzel tömik mindenhol, ennek is látszik már az eredménye. Az egyik professzorom is mesélte, hogy az ő idejében még tüdőgyulladásra adtak egy penicillin injekciót, és rá 1-3 nap után kutya bajod sem volt. Most első körben szélesspektrumú antibiotikummal indítanak az első héten, ha bekapsz egyet, és jobb esetben egy, rosszabb esetben két hét mire kihevered.
Szerkesztette: Saphira - 2016.03.02. 22:47
mac001 írta:
Ishida: nekem a talpamba ment bele papucson keresztül, de úgy h mikor felemeltem a lábam, jött vele együtt a léc is, amiben a szeg volt... Elég vicces jelenet volt
Nálam az volt a vicces, ahogy anyám megszólalt a történtek után: miért járkáltam össze a fél lakást véres lábbal?
Jah tényleg, inkább az udvar közepén kellett volna elvéreznem.
Saphi: Szerencsére eddig bakteriális gondjaim nem adódtak az ilyen sérüléseket követően.
x"DDD Jófej muterod lehet, de anyám is hasonló kaliber: vonszoltam be magam a fürdőbe meg a kádba szal szó szerint elhúztam a csíkot a tetthelyről mire beszól h inkább hozott volna nekem egy törcsit (_ _"
Sziasztok Kaguya vagyok!
Még új vagyok a fórumon, az oldalon, még most kezdek igazán ismerkedni az oldallal. Az biztos hogy nagyon jó és tetszik. Naruto fan vagyok és MMORPG-vel játszom.
Mivel Gdat nem tudja ki az a Capac Raimi és mi az ayuamarca, egy gyorst talpaló.
Capac Raimi Darren Shan Város trilógiájának főszereplője.
Capac egy ayuamarca (föltámasztott halott) akinek az a végzete,hogy átvegye a hatalmas Ferdinand Doraktól a Város felett.
Az ayuamarcácat Dorak hozta létre inka papok segítségével.Minden egyes ayuamarca egy megadott szerepet tölt be (van aki barát,szerető,bérgyilkos,tanácasdó stb ). Mindannyian halhatatlanok,az egyedüli aki meg tudja ölni őket, az Dorak. Az egyetlen kivétel Capac,akit halhatatlansággal áldott meg, hogy az idők végezetéig uralkodhasson a Város felett a mellé szánt (szintén ayuamarca) Ama Situwával.
Az inka mitológia szerint Capac Raymi (a könyvben "y" helyett már "i" szerepel) egy isten volt.Az ő nevéhez tudták a decembei nap ünnepét.Egy másik elmélet szerint ő az-az isten aki elpusztítja a világot, hogy helyette egy újat teremtsen.
Ez olyan mintha egyesítettük volna az Ayumi és a Marcsi szavakat. Egyből lett volna egy fasza új beceneved. Ayumimarcsi xD. Szóval jobb ez az admirálisos cucc.
Hogyan lettél te admirális ? Különben örülök ha Trekkes dolgot látok melengeti a szívem Néha hiányzik az a 2 tucat 40 +os élettelen kocka akikkel 15-6 éves koromban lógtam. Bár ha köztük ragadok még ennyire se lennék társadalmilag potens mint most XD