Jelenleg is futó, olyan anime és manga szériák számára fenntartott kibeszélő, amiknek nincsen külön témájuk.
----------
A téli szezon utolsó negyedéhez közeledve, kinek hogy tetszik eddig a szezon?
Részemről a Boku dake ga Inai Machi az egyértelmű favorit, amit a Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu szorosan követ.
A humor, slice of life, paródia műfajban pedig mindenképpen ki kell emelnem a Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!-t, továbbiakban KonoSuba, ami nem hittem volna, hogy ennyire jól fog működni a gyenge karakterdizájnok ellenére. Már előre temettem a szériát a novel olvasójaként, de úgy tűnik, hogy még a Deen sem tudta elrontani, annyira szórakoztató az alapanyag. Sőt, az adaptáció eddig igencsak novelhű. Az 1. kötetre rögtön 6 részt is rááldoztak.
Kiemelném még a jobb szériák közül a HaruChika: Haruta to Chika wa Seishun Suru-t, Dagashi Kashi-t, a Shoujo-tachi wa Kouya wo Mezasu-t, továbbiakban Shokomeza, a Dimension W-t és a Hai to Gensou no Grimgar-t. A maguk módján azt hozták, amit vártam, nem kellett csalódnom bennük, lekötnek.
Az őszi maradék és osztott évad kategóriában a GATE nagyon hasít, a Durarara!!x2 elérkezett a végső leszámoláshoz Izaya és Shizuo között, ami egyúttal a széria végét is jelenti lassan, valamint a Heavy Object is kifejezetten penge volt az elmúlt részeiben. A Haikyuu!! 2. évada továbbra is lenyűgöző, igényes kivitelezett sportszéria, ami inkább már "Hypekyuu!!", az Assassination Classroom 2. szezonja pedig a gyors tempó ellenére megmaradt kötelező programnak.
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."